עבור לתוכן

עזרה בהרכבת מפרט לגיימינג טוב בלי מסך וציוד הקפי 4500-5000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

המחשב ישמש בעיקר לעבודה שוטפת ביום יום ולא מעט סרטי 1080P, גיימינג יהיה חלק חשוב אבל לא הכי חשוב...

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות להגיע ל 4500 דווקא

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לעבור 5000

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית קלה, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד גם לגיימינג

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מאמין שטומבריידר באטלפילד קרייסס וכאלו

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך הדל המפורסם 23" לד, 1920X1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מניח שגבוהות אבל לא מטורפות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-10, המחשב בחדר שינה ודלוק בלילה

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא לכלול אופיס, הרכבת מחשב בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. TMS בעיקר

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

USB 3 חובה

SATA 3 חובה אני רוצה SSD של 120-128 ג'יגה

1 טרה של הארדיסק

התאהבתי במארז של פרקטל ה R4 מבחינת מראה והשקט שהוא מבטיח

החדר שלי מאוד מאוד חם בקיץ הייתי רוצה קירור טוב כלשהו למעבד

כרטיס מסך 7870XT

יציאת SPDIF בלוח אם, אל תשאלו למה

סליחה על המיליון בקשות אבל גם דרוש שהצורב יהיה הראשון ברשימה שם של לייט און כי הוא מתאים לצריבת משחקים לבוקס360

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא חייב, שיהיה טוב ל 3 שנים למשחקים ו 5 שנים לעבודה שוטפת אחר"כ נקנה חדש

אני אישית בניתי מפרט וזה מה שיצא

http://www.tms.co.il/preview/spec/4bw8fkqe

בעיקרון הייתי שמח לאיזה לוח אם עם פחות פיצ'רים ואפילו בלי כרטיס מסך מובנה כדי שיוזיל במחיר אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל שם ברשימה שיתאים לבקשות שלי...תודה לעוזרים!

פורסם

אלא אם אתה ממש חרד לרמת הרעש ומוכן לשלם יותר כסף בשביל רמת שקט "10" רק בשביל למצמצם את

רמת הרעש ככל הניתן המוגן 3 הוא מוגזם לדעתי.

אם ישנה סבירות מסויימת שהעריכה תהפוך לאגרסיבית ותדירה יותר בשלב כלשהוא שווה אולי לשקול כרטיס

שנותן תמיכת CUDA.

אני לא אשאל לגבי ה-SPDIF רק קח בחשבון שאתה משלם כמעט כפול על הלוח בשביל זה.

מספר תיקונים מהמפרט המקורי:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪889

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪210

לוח אם:

Gigabyte GA-H77-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪513

מארז:

באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W שחור - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪650

זיכרון:

Hynix Original 4GB DDR3 1600 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪136

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪490

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14

כמות: 1 - מחיר: ₪371

כרטיס מסך:

Sapphire 7870 XT 2GB GDDR5 with BOOST DP Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪1135

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪99

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4629

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4537 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/ks5frm24

קח בחשבון שההפרש במחיר בין ה-R3 ל-4 הוא משמעותי מאוד, גם ה-R3 כולל מערכת לבידוד רעשים. אם אתה ממש מעוניין

ב-4 לך עליו. קח בחשבון גם את הבאנדל של ה-XL החדש יחד עם ספק איכותי יותר של סיסוניק באותו המחיר.

לא יודע במה הצורב של LITE-ON שונה מה-LG ברמת הצריבה אבל אני יודע שזה חרא של צורב. אם אתה צריך לשנות

לבחירה המקורית אתה מוזמן לעשות זאת.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העזרה.

לא חרד בטירוף לרמת הרעש, אולי קצת הגזמתי עם ה 10, לא כל זבוב מציק לי ואני יחסית נח, אבל עדיפות טובה לשקט בגלל שזה חדר שינה עם מחשב דלוק בלילה, 8 יותר משקף, שאלה, מה דעתך על הקירור:

Shagon Arc-118 Sv Ball Bearing Fan

בתוך הפרקטל אני מאמין שכמעט לא ישמעו אותו, האם הקירור שלו מספיק טוב לימי הקיץ החמים בחדר שהוא חם מראש? אמנם בלי OC כמו שציינתי.

הכרטיס מסך נבדק בקפידה מבין הרבה כרטיסים והוא המתאים לי ביותר.

לגבי ה SPDIF, אם יש לוח משתלם וטוב עם USB 3 SATA 3 וכל אלו לא איכפת לי לבחון את זה, כמעט לכל הלוחות אפילו בלי חיבור פיזי אבל תמיכה על הלוח אפשר להביא כזה שמתחבר ב 10 דולר...

http://assets.hardwarezone.com/2009/img/data/articles/2002/457/spdif_bracket.jpg

פורסם

- לדעתי קירור הסטוק (זה עם הגוף נחושת שתומך עד TDP של 95W) יהיה מספיק שקט, אחת כמה וכמה בתוך מארז שגם משתיק ועולה סה"כ 44 ש"ח.

- ה-R3 מארז מצויין, אך קח בחשבון שהוא לא כולל חיבור USB3 קידמי. אם אתה חושב עדיין ללכת על ה-R4, שקול ללכת על ה-XL R2.

- יש את הלוח האם הזה, שכולל חיבור SATA 6Gb/s אחד (לכונן ה-SSD שלך) ו2 חיבורי USB3 אחוריים ועולה פחות מ-300 ש"ח.

כמובן שאמליץ להחליף את הזיכרון לסטיק בודד של 8GB ע"מ לחסוך סלוטים ואיפשור הוספה עתידית.

המערכת אמורה להיות די שקטה, מקסימום כמו מזגן חלש שפועל בחדר. דרישת שקט של 8-10 די בעייתית, שכן אתה לוקח חומרה חזקה שזקוקה לקירור אקטיבי.

פורסם
  • מחבר

אני בטוח שהוא יהיה שקט, השאלה עד כמה יעיל הוא בחדר כלכך חם כמו שלי, 2 קירות חיצוניים, כמעט ואין מזגן...

לגבי ה R3 ב TMS אני כמעט בטוח שזאת הגירסה השניה עם USB3, עדיין נדלקתי על ה R4...אולי נחליף וזהו זה 200 שקל באמת..

הלוח אם הזה של חברה שנכוויתי ממנה, הייתי מעדיף ג'יגהבייט וגם שלא יהיה קטן במימדים MATX עושה רע ממה שראיתי לסירקולציית אוויר...

הזכרון אני כנראה אקבל תהמלצה שלך ונלך על זה...

פורסם

בספק אם תהיה לך בעיית חום במחשב, גם עם קירור הסטוק. אם החדר שלך היה כ"כ חם, לא היית יכול לשהות בו בכלל.

למיטב זיכרוני, מדובר על ה-R3 ללא חיבור ה-USB3 הקידמי. בכל מקרה, שאל אותם. אני אישית לא ממש רואה סיבה טובה לשלם עוד עבור ה-R4 ולא על ה-XL R2. המארז הזה היה אמור להמכר במחיר הרבה יותר גבוה לדעתי.

לגבי הלוח- מה שהיה היה. יש אנשים שנכוו גם מאסוס וג'יגבייט- זה אומר שאין סיבה להמליץ עליהם? הלוח הזה מומלץ הרבה פה ועד כה לא ראיתי אף אחד שהתלונן לגביו. יש לך את המקביל שלו מבית ג'יגבייט.

ללוח mATX יש מעט חסרונות, אך לא ממש הבנתי מה קשור גודל הלוח לסירקולציית האוויר במארז. אם אתה מעדיף ללכת על ATX סטנדרטי, לך על ה-H77-D3H, קצת יקר אבל אחלה לוח.

פורסם
  • מחבר

טוב נראה לי שאני משנה קצת, מוותר על השקט נשים בלילה את המחשב על מצב שינה וזהו, הורדות נעשה ביום...

אם כבר אין צורך בשקט נלך על מערכת לטווח ארוך עם אפשרות ל oc נחמד, הוויתור על השקט מתבטא כמובן במארז בבאנדל שחסך לי איזה 400-500 שקל, מה אתם אומרים?

מעבד:

[..] ASROCK Z77 PRO3 + INTEL I5 3570K + G.SKILL DDR3 8GB RipjawsX - באנדל OC מושלם! ₪1841

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD7950 w/ BOOST 3GB GDDR5 - RETAIL - לרכשי מחשב חדש ! ₪1404

מארז:

[..] ENERMAX OSTROG (FRONT USB3) + ENERMAX NAXN 82+ 550W BRONZE PSU ₪525

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN III - זמין במלאי ₪221

דיסק קשיח:

[..] WD BLACK 1TB SATA3 - זמין במלאי ₪486

דיסק קשיח 2:

INTEL SSD 330 120GB = חמש שנות אחריות! =- - זמין במלאי ₪562

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 3,500 ש"ח ₪56

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪5081

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 2% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

פורסם

לא מפרט מוצלח. באנדל המארז והספק שבחרת כאן סה"כ חוסך לך 125 ש"ח (לא יודע איך הגעת ל-400-500 ש"ח חיסכון) ואומנם הוא לא גנרי אך הוא פחות משתלם מהבאנדל של ה-R3. כמו כן, לא הייתי ממליץ על ה-WD מהסדרה השחורה הזה כי גם יש לך כונן SSD מהיר, וגם כי הוא לא משתלם ויחסית רועש. 7950 הוא כרטיס מעט חזק יותר מ-7870XT אך גם יקר בהתאם. 1400 ש"ח זה אחלה מחיר עבורו, אבל לא כשיש לך כרטיס שקרוב לביצועיו שעולה כמעט 300 ש"ח פחות.

אתה יכול לקחת את המפרט ש-Roy.T המליץ לך, ביחד עם התיקונים שהצעתי לעשות (ה-R3 שם אכן כולל כעת חיבור USB3 קידמי), לשנות את המעבד ל-3570k ולהוסיף קצת עבור לוח מבוסס ערכת שבבים Z77, ועדיין תקבל מערכת זולה יותר בכמה מאות שקלים, שאומנם חלשה טיפטיפונת לגיימינג, אבל שקטה הרבה יותר, עם כונן SSD מהיר יותר וצורב ששכחתי (אם אתה לא צריך- חסכת 100~ ש"ח נוספים).

פורסם
  • מחבר

או קיי, אחרי שלקחתי בחשבון כמה דברים שאמרתם, מה דעתכם על זה? מזומן לי לי 4800

מעבד:

[..] ASROCK Z77 PRO3 + INTEL I5 3570K + G.SKILL DDR3 8GB RipjawsX - באנדל OC מושלם! ₪1816

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD7870XT w/ BOOST 2GB GDDR5 - RETAIL - לרכשי מחשב חדש ! ₪1103

מארז:

[..] FRACTAL DESIGN DEFINE R3 BLACK FRONT USB3 - זמין במלאי ₪495

ספק כוח:

[..] SEASONIC ECO 500W : SS-500BT ₪287

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN III - זמין במלאי ₪221

דיסק קשיח:

[..] WD BLUE 1TB SATA3 - זמין במלאי ₪383

דיסק קשיח 2:

SAMSUNG SSD 840 120GB 2.5" SATA 3 ₪525

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 3,500 ש"ח ₪56

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪4887

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 2% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

פורסם

סה"כ נראה טוב.

הייתי ממליץ אולי להחליף את הכונן קשיח לכונן הזה, שכן הוא מעט מהיר יותר.

אגב, ממש לא קריטי, אבל אפשר להחליף את הספק לדגם ה-600W, שכן הוא נותן הרבה יותר אמפרים על מסילת ה-12V ואתה מקבל שנתיים אחריות נוספות (5 במקום 3). לדעתי זה בהחלט שווה את תוספת ה-70~ ש"ח הזו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה, עכשיו שהכל סגור הרכבתי מפרט דומה ב TMS, יצא לי בדיוק אותו מחיר אחרי הנחת מזומן 4800 ש"ח(ה 7870XT זה בנפרד לחברי הפייסבוק ב 1100), יש מצב שהמשלוח חינם, הלוח אם והאפשרות כבר לקחת את הצורב שאני רוצה מורכב יטו את הכף לטובת TMS למרות הזכרון שנראה פחות איכותי, תודה שוב!

אגב אני מתעקש על ה WD כי אחרי ששיבחתי את סיגייט כלכך הרבה בשנה האחרונה קרסו לי שני כוננים שלהם בזמן שה WD ממשיכים חיים וקיימים, מעדיף להיצמד אליהם אפילו שזה סתם צירוף מקרים כנראה.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3570K 3.4Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1114

קירור למעבד:

Scythe JAPAN MUGEN 3 1155 + 1366 SUPPORT

כמות: 1 - מחיר: ₪201

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪615

מארז:

באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W שחור - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪699

זיכרון:

Corsair 4Gb CMSX4GX3M1A1600C9 CL9

כמות: 2 - מחיר: ₪152

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter

כמות: 1 - מחיר: ₪362

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪490

סה"כ: ₪3785

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3710 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/hsfdjxab

פורסם

ההתעקשות היא סתמית הסיגייט אמינים וטובים, אבל כל עוד אתה לא הולך על הקוויאר שלא שווה את הכסף

ומשלם יותר עבורו ושבכל מקרה יש לך ברשותך SSD למערכת זה לא משנה ברמה קריטית.

אחלה מערכת :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים