עבור לתוכן

מתלבט בין 3 אולטראבוקים, מבקש עזרה בהכרעה

Featured Replies

פורסם

אני מחפש כבר לא מעט זמן מחשב נייד, אחרי יותר מדי זמן מבוזבז- אני כבר צריך להזמין.

צמצתי את הרשימה שלי ל 3 דגמים עיקריים, אבל זה כאילו בכל אחד תקעו פאק שמונע ממני לרכוש אותו על המקום.

לכל המחשבים מפרט זהה- i5 3317U, זיכרון 6GB RAM, הארדיסק 500GB ו SSD 32GB, מסכי 14".

והמתמודדים הם:

1- Dell inspiron 14z

למה כן-

החבילה המאוזנת ביותר, זמן סוללה טוב, סוללה נשלפת

למה לא-

זויות צפיה מזוויעות במסך, איכות בניה קצת לוקה בחסר

2- HP Envy 4

למה כן-

רמקולים מעולים+כרטיס קול מצוין, איכות בניה טובה משל ה DELL, קל. למרות שהסוללה אינה נשלפת- היא לא hard wired וזמן הסוללה טוב, כלומר בעתיד יהיה אפשרי להחליף אותה בלי בעיה.

למה לא-

אין כונן אופטי, ניגודיות מסך טיפה נמוכה מ 2 המתחרים.

3- Asus Vivobook S400CA

למה כן-

מסך מגע, מסך מגע, מסך מגע. השמועות אומרות שיש גם מסך מגע. איכות בניה מעולה, ומסך מגע כבר הזכרתי?

למה לא-

למרות שהמסך הוא האיכותי ביותר מהשלושה, על סוללה הבהירות שלו היא הנמוכה ביותר,

זמן סוללה קצר+סוללה שלא נשלפת, אין כונן אופטי, אין Bluetooth.

אני משתגע כבר כמה ימים, הייתי רוצה להזמין כבר. האם מישהו התנסה בהם ויכול לתת לי את שובר השוויון?

תודה לעוזרים.

פורסם
  • מחבר

אין תקציב- אלו 3 האופציות הספציפיות האלו, את כולן אני מקבל באותו מחיר, והקניה היא לא בארץ.

שימושים- מדיה, אינטרנט, עבודות, וידאו+קצת עריכת וידאו, AUTOCAD קל, חיבור למקרן. זמן הסוללה די חשוב.

כל אפשרות בשוק נבחנה בקפידה, השילוב I5 3317U ו HD4000 מושלם לצרכים.

פורסם

לדעתי כולן יהיו טובות (או לא טובות) באותה מידה, לכן אני לא אגיד שיש לי העדפה לדגם מסויים.

אני לא יודע למה אלו האופציות שלך ולא אחרות, אבל יש הרבה מאוד ניידים בחו"ל שהייתי מעדיף על פני הדגמים האלו.

פורסם
  • מחבר

יודע מה, בוא ננסה את זה-

עד 600 דולר בארה"ב, מסך 14" בלבד, מעבד I5 ivy bridge עם HD4000, זמן סוללה ראוי לשמו.

אם יש לך הצעות, i'm all ears. זה קל מאוד לבחור למשל zenbook עם מסך IPS ומעבד I7, אבל לצערי זה לא ממש מתאפשר....

אני לא חושב שקיימות אופציות טובות יותר מהשלישיה שפה.

*אני יודע שעלול לצוץ פה הלנובו U410, אבל הוא פשוט לא על הפרק, כרטיס הרשת האלחוטי שלו זוועת עולם, deal breaker מיידי. חבל, כי שאר המחשב מוצלח מאוד.

פורסם

כמה אחריות והאם אחריות בינ"ל היא דרישה? (מומלץ שתכניס את הנתון הזה גם לניידים שמצאת)

עד 600 דולר אני הייתי מעדיף את ה-E430 של לנובו בגלל זמן הסוללה המצויין שלו.

אם יש לך אפשרות לחרוג ב-70 דולר, יש את זה -

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/lenovofamily/StdAffinityPortal/en_US/builder.workflow:Enter?sb=:00000025:00003483:

פורסם
  • מחבר

שנה אחריות בינ"ל.

יש לכל הדגמים שציינתי את התנאי הזה. למעשה האחריות כלל לא חשובה, אבל זה בונוס נחמד.

ה E430 שמנמן, מעבד של דור אחורה, מאיץ גרפי של דור אחורה שזה הרבה יותר קריטי- ה HD4000 מצוין בקידוד ופיענוח וידאו, ה HD3000 לא, וסובל מבעיות בהוצאת 720P24/720P30 ואותו דבר ב 1080.

ב 2.2 קילו הוא גם כבד בלא מעט מהחברים שציינתי פה שמרקדים על 1.8 קילו. בנוסף, אין SSD ב MSATA, ככה שהמחשב יהיה חד וחלק איטי יותר.

זמן הסוללה שלו טוב ביחס לקטגוריה שלו- אבל ממוצע לחלוטין ביחס לאולטראבוקים שציינתי פה (למעט האסוס)

בנוגע ללינק- זו לא חריגה של 70 דולר, זו חריגה של מעל 100. שים לב שהמחשב עם כונן 320GB ו 4GB של זיכרון, זה יגמר בערך ב 720 דולר.

בנוסף, לצערי אין אפשרות חריגה של דולר בודד.

פורסם

אתה באמת מחשיב כחיסרון חוסר בכונן אופטי ובלוטות'?

בלוטות' אפשר להוסיף עם חיבור קטנטן וכונן אופטי... really?

פורסם
  • מחבר

הנייד הקודם שלי היה בלי בלוטות', חשבתי שזה לא סיפור בכלל.

אבוי כמה שטעיתי. קניתי דונגל פצפון של איזה 2 מ"מ, הכל טוב ויפה, ישב כמעט שטוח עם הצד של המחשב. אבל אליה וקוץ בה, זה

1- פחות פורט USB

2- מסתבר שמכשיר USB בפרוטוקול HID לא נותן למחשב להיכנס למצב C4 ב IDLE, מה שגורם לבזבוז סוללה לא קטן למרות שהמכשיר עצמו לוקח כמות זעומה וזניחה של זרם. עכברים ומקלדות לא סובלים מהבעיה בגלל מענה ראוי של ווינדוס עצמה, אבל BT חיצוני? באסה.

3- שלפת את ההתקן? החזרת אותו פנימה? לא תמיד כל מה שתיאמת איתו יעבוד ישר. ואז צריך PAIRING מחדש. זוועת עולם.

כונן אופטי- זה לא קריטי, אני צורב דיסקים וצריך כונן אופטי, אבל אני אסתדר עם אחד חיצוני. הבעיה המרכזית עם האסוס היא הסוללה שלו, הזמן שלה קצר ב 35-40% משני האחרים, והיא גם לא נשלפת אז אי אפשר להסתובב עם ספייר. אם היה אפשרי- הת'רד הזה לא היה נפתח בכלל...

פורסם

אני כן הייתי משקיע עוד קצת, אבל זו כבר החלטה שלך לגמרי.

כמו שאמרתי לפני זה, שלושת הניידים האלו דיי שווים בעיניי (לכל אחד יש מעלות, אבל בגדול אין מישהו עדיף באופן מובהק)

אם הייתי צריך לבחור בכוח, כנראה שהאסוס היה הבחירה שלי בגלל שהוא כנראה יקבל אחריות בארץ.

עדיף כמובן שתבדוק מול המשווקים בארץ אם זה נכון.

פורסם
  • מחבר

צאו מנקודת הנחה שלכולם אחריות זהה בארץ- המעבדה של DELL ו HP היא אותה מעבדה ויש לי שם אישור לגבי אחריות למוצרים הנ"ל, ו ASUS הם אחלה בכל הנוגע לאחריות.

רק בנוגע למחשבים נטו, מה לדעתכם צריכה להיות הבחירה?

פורסם
  • מחבר

הלכתי לראות היום את המחשבים. עניין המקלדת פוסל סופית את האסוס, ה hp נבחר.

אני אדווח שהוא יגיע, תקבלו תמונות והכל

פורסם
  • מחבר

והגיע לו ה HP.

נרכש מעודפי מלאי, המחיר מצוין, מחשב חדש ושנתיים אחריות בינ"ל.

i8nUvDA.jpg

הזמנתי אותו ואת הדל ביחד, ה HP בשבילי והדל לידידה. פתחנו אותם זה לצד זה, ובשורה התחתונה- איכות הבניה של ה HP פשוט 2 ליגות מעל, אני שמח שזו ההחלטה שקיבלתי בסוף.

פורסם

תתחדש

זה מסך non glare או שעדיין יש לך את הניילון על המסך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים