עבור לתוכן

מתקשה בשני תרגילים בעבודה C#.

Featured Replies

פורסם

שלום,

המורה הפרטי שלי נתן לי 20 תרגילים את כל ה18 פתרתי ורק 2 לא הצלחתי לפתור ואשמח אם תעזרו לי.

1:

מספר ראשני הינו מספר טבעי שמתחלק ב1 ובעצמו בלבד. מסתבר שבכדי לבדוק האם מספר מסוים הוא ראשוני אין צורך לחלק אותו בכל

המספרים הטבעיים הקטנים ממנו (ולוודא שאינו מתחלק) אלא מספיק לחלק אותו בכל הטבעיים הקטנים ממנו עד לשורש השני שלו.

למש בכדי לבדוק אם 17 הוא מספר ראשוני מספיק לבדוק שאינו מתחלק ב: 2,3,4,5. אין צורך להמשיך ולבדוק חלוקה במספרים הגדולים מ5

מאחר ו5 גדול מהשורש השני של 17 (4.12).

כתוב תוכנית שתמצא את כל המספרים הראשוניים מ1 עד N, תדפיס אותם, ותספור כמה כאלה ישנם.

2:

כתוב שיטה המקבלת כפרמטר מערך חד מימדי באורך N המכיל מספרים טבעיים. השיטה תחזיר את אורכו של רצף התאים הארוך ביותר

במערך בו המספרים מסודרים בסדר עולה.

תודה.

פורסם

במה בדיוק אתה מתקשה? תגיד מה לא הבנת ונעזור לך

פורסם

אתה יודע איך בודקים אם מספר מתחלק במספר אחר בלי שארית?

פורסם

אתה יודע איך בודקים אם מספר מתחלק במספר אחר בלי שארית?

אתה יודע מה זה מודולו (סימן %)?

אם אתה רוצה לבדוק שמספר כלשהו x מתחלק במספר אחר y ללא שארית אתה צריך לבודק את התנאי

if ( x%y == 0)
{
אם התנאי נכון אז המספר מתחלק ללא שארית
}

מודולו נותן לך את השארית של חלוקה במספר, ולכן אם התוצאה היא אפס אז זה אומר שהמספר מתחלק ללא שארית.

פורסם

מה אתה קשור?

למה לא לתת לפותח הדיון להבין את זה בעצמו?

פורסם
  • מחבר

אני יודע מה זה מודולו, ואני לא ביקשתי פתרונות אם אתם חושבים שזה מה שאני מבקש כאן, אני מבקש כאן רק כיוון חשיבה, זה הכל.

פורסם

אז בשאלה הראשונה הכיוון חשיבה ניתן בשאלה עצמה

נאמר לך שמספיק לחלק אותו בכל המספרים עד השורש שלו. ולבדוק שאין שארית

את השאלה השניה פשוט לא הבנתי

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה, את השאלה הראשונה עשיתי תוך 3 דקות חחח.

אבל אשמח גם לרעיון בקשר לשאלה השנייה למקרה שלא הבנתם:

"כתוב שיטה המקבלת כפרמטר מערך חד מימדי באורך N המכיל מספרים טבעיים.

השיטה תחזיר את אורכו של רצף התאים הארוך ביותר במערך בו המספרים מסודרים בסדר עולה.

פורסם

תתחיל לרוץ על המערך

כל עוד המספרים עולים זה רצף

תשמור את ערך הרצף הכי גדול

פורסם
  • מחבר

הרעיון פה הוא לעשות תנאי בתוך לולאה אשר התנאי יבדוק האם המספר הקודם גדול מהמספר הנוכחי?

בכל מקרה תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים