עבור לתוכן

חויית רכישת ספק מחברת KSP

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

רציתי לספר כאן את סאגת רכישת מוצר מחברת KSP ואי קבלת תמיכה/שירות/כל מענה שהוא לגבי החלפת המוצר במוצר אחר.

לפני כשבועיים רכשתי בסניף אילת מוצר מבית SEASONIC בKSP אילת.

לאחר התייעצות מול הנציג רציתי לקחת את דגם הPLATINUM אך לא היה במלאי,הנציג ניסה לשכנעי ארוכות כי אין שום בעיה להחליף את המוצר במרכז והתוספת תהיה 15 ש"ח בדיוק (כפי המוצהר באתר),לאחר ניסיונות שיכנוע רבים השתכנעתי ולקחתי את דגם הGOLD במקום את דגם הPLATINUM.

בהגעי למרכז כ-24 שעות לאחר מכן התקשרתי ע"מ לוודא מול נציג המכירות כי אכן קיים כזה בסניף בילו ואם ישנה אפשרות להגעה להחלפת המוצר (כי אינו נפתח כלל),הנציג הבהיר כי אין שום בעיה עם הנושא וכי יחליפו לי ויזכו אותי בעלות היחסית (קרי לא במחיר אילת),ניגשתי לסניף ביל"ו והגעתי להחלפה,לאחר בדיקה מדוקדקת של כ-40 דק' של המוצר הוחלט כי הוא "חדש ולא נעשה בו שימוש" לטענת נציג השירות וכי אכן קיים במלאי ספק שאני רוצה,אך הפלא ופלא אני צריך להוסיף את ההפרש+עלות של מע"מ באילת (מתבטא בכ-120 ש"ח תוספת),כל ניסיונותיי לשכנעו כי נאמר לי בטלפון וכי אין אני מיודע לנושא של תוספת של יותר מ100 ש"ח עלו בתוהו.

כועס נסעתי הביתה אך בידיעה כי הוריי "יורדים לאילת" בסוף השבוע ועדיין לא ביצעתי חריגע של 14 ימים,נכנסתי יום לפני נסיעת הוריי לאילת לסניף KSP שם ע"מ לבדוק נכונות המוצר שם ואכן היה במלאי.

ביצעתי לאבי תדריך קטן בנוגע להחלפת המוצר וכך נסע אבי עם הספק לסניף,כאשר הגיע לסניף אילת שוב נציגי הסניף שאלו אותו למה הגיע והאם לבצע החלפת הספק? נאמר ע"י אבי שכן,והנציג הפנה אותו למעבדה לקבלת שירות,אבי התקשר אליי ונכנסתי שוב לאתר לבדוק את המוצר בסניף ואכן היה מלאי קיים.

אמרתי לאבי כי קיים מלאי של המוצר ואכן לאחר ששאלתי אני אישית את הנציג נאמר כי קיים המוצר,אבי הגיע למעבדה והנציג ביצע בדיקה במוצר של 50 דקות (כאשר במהלך כ-25 דקות אני הייתי עם אבי בשיחה)!! פרס את כלל הכבלים,פתח ובדק את הספק כ-10 דקות נוספות,לאחר כשעה הוא אומר לאבי תמתין וניגש למחשב ואז ככל הנראה מזין שאין מלאי המוצא קיים,עידכן במערכת (אתר החברה) וטען בפני אבי כי אין לו את המוצר בנמצא.

אבי שכבר התעצבן הרים לי טלפון נוסף ואז אני אמרתי לו לצאת מהסניף עם המוצר הקיים (שרכשתי) וכי אין אפשרות להחלפה.כשאבי שאל את נציג המעבדה למה היחס הלא שירותי והמזלזל שהוא מקבל נאמר ע"י נציג המכירה+נציג המעבדה כי הם "בסה"כ זכיינים ואין מה לעשות עם זה" (זהו ציטוט מדוייק).

חברה שמבזה את עצמה,אישית לא ארכוש ולו מוצר אחד בחרה זו ולא אמליץ לאף חבר/מכר להתפתות ולחסוך 20 ש"ח ושזה יתבטא בשירות מזלזל,לא מקצועי ולא אדיב בעליל (למוצר שעלותו נאמדת ביותר מ700 ש"ח).

-יש לציין כי באחריות/קבלת המוצר ובמלל הרשום אין כל מציין על:

-אי אפשרות החזרת המוצר לסניף אחר של החברה וקבלת העלות היחסית להחלפה (ובדגש לא על החזרה וזיכוי כספי) אלא החלפת המוצר למוצר אחר.

*פשוט אין לי מילים ליחס שאני והוריי זכו לו עוד בהחזרת המוצר ל"סניף האב" שבו הוא נרכש.

פורסם

זה לא חדש תריץ חיפוש בפורום

פורסם

תודה רבה ששיתפת...

פשוט ביזיון. עם כ"כ הרבה ביקורות שליליות שמעידות ככלל על חוסר מקצועיות. אמינות לקויה. ויחס מזלזל לא ארכוש ברשת הזו אפילו לא דיסקים לצריבה! וכך אמליץ גם לחבריי.

מאוד חבל שרשת ארצית שיש לה את כל הנתונים להפוך לרשת מובילה נראית כך, וחווית הקניה בה מסתכמת אצל לא מעט אנשים באכזבה.

ולכל האנשים החביבים שירוצו במהרה לסנגר על הרשת הנ"ל בספרם על חווית רכישה שונה לגמרי יש לי דבר אחד לומר - במקום שרוצה ששמו ילך לפניו לא צריך להיות אף לא מקרה אחד(!!!!..) מהסוג הזה (עיינו ערך פי סי סנטר). ולצערנו ראינו לא אחד ולא שניים. גם אם "רק" חמישה אחוזים מן הרכישות מסתיימות כך, אני לא הייתי מסתכן ברכישת מחשב או אפילו דיסק קשיח נייד ולוקח את ההימור שאני לא אהיה מאותם חמישה אחוזים. ואני בטוח שיש רבים כמותי.

חבל לי מאוד שמנהלי הרשת לא לוקחים כבר את הדברים והביקורות הרבות לתשומת לבם. ולא עושים כבר כבר את השינוי שיכול להפוך אותם לרשת מובילה, שינוי אשר לא כרוך ביותר מידי מאמצים ומשאבים. אלא בתשומת לב רק תשומת לב. :pissed: :pissed: :pissed:

פורסם

עוד חכמולוג שמנסה לדפוק את המערכת ואחרי זה בא בתלונות כשמבקשים ממנו לשלם מע"מ כחוק.

שלא תבין לא נכון - גם לי יש בטן מלאה על KSP על לא מעט עניינים, אבל לך אין זכות להתלונן בכלל.

אני בכלל חושב שהפטור מהמע"מ באילת הוא מגוחך, לא רלוונטי בימינו ויש לבטלו - אך עם זאת עפ"י חוק:

הזכאי לפטור ממע"מ באילת עליו להיות תושב או עוסק האיזור, ועליו לצרוך את המוצר באיזור אילת בלבד.

קנית מוצר שלא התכוונת לצרוך בכלל, שלא לדבר בכלל על כך שלא באילת, רק בשביל להחליפו במקום אחר בארץ ולחסוך מעצמך 100 שקל על חשבון המדינה ושאר משלמי המיסים.

KSP באו לקראתך, העלימו עין מכל הפטנט המגוחך שלך והסכימו להחליף מוצר שרכשת בהנחה באילת בניגוד לחוק, בתוספת ההפרש שאתה מחוייב לו אל מול המדינה (שכן, מישהו ישלם את זה, ואם זה לא אתה - אז למה שהחנות תקח על עצמה את התשלום בעבור הגניבה שלך) - ואתה עוד מעיז להתלונן על כך?

אני בספק אם הנציג עדכן במחשב שאין במלאי בשביל "להפטר" ממכם אחרי שעה של בדיקה מדוקדקת של המוצר שבאתם להחזיר. אני נוטה להאמין שמדובר על טעות מראש ושבאמת לא היה לו מוצר במלאי ומה שהיה מעודכן באינטרנט היה שגוי. אבל גם אם אתה צודק, זה לא משנה את העובדה ש:

א. KSP לא עשו דבר בניגוד לחוק, או דבר שפוגע בזכויותיך כצרכן.

ב. אתה צריך פשוט להתבייש שהבאת את עצמך להעלות את כל ה"סאגה" הזאת שלך על הכתב. פשוט פרצוף הישראלי המכוער.

פורסם
  • מחבר

שלום למר עמית "היקר"

קודם כל אני בתור צרכן שקנה מוצר (לא בשקל ולא בשניים) צריך להיות צודק,צריך לקבל יחס אדיב,שירותי ומקצועי-מה שלא היה/ניתן או יינתן על ידי חברת KSP בשום קונסטלציה שהיא בעתיד הנראה לעין,העליתי את נסיוני האישי ודעתי האישית עם החברה הזו.

לא אמרתי ולו לשנייה שלא קיבלתי את טענת הנציג בסניף המרכז (מעצבנת ככל שתהיה) אך לי מפריעים השקרים שהובאו לפניי בעת רכישת המוצר בסניף אילת:

1.נאמר לי שניתן להחליף את המוצר במרכז ללא שום בעיה (הנציג בסניף אילת הדגיש זאת).

2.נאמר לי ע"י נציג שהתקשרתי אליו ביום חמישי בשעות הבוקר (בזמן שהוריי נסעו להחליף את המוצר באילת) שבדק ישירות עם הסניף וטען נחרצות כי יש במלאי את המוצר הרלוונטי לי.

3.אתה צריך להתבייש לך להגיב לי בכלל על חוו"ד אישית שעברתי בחברה שאמורה לייצג מקצועיות ושירות מעל לכול מבחינת ראות עיניו של הלקוח,אחרי הכול קניתי מוצר PREMIUM ולא חולצה בשוק (ששם מצופה וישנו הלך רוח ללקוח כי אין אחריות/החלפה/כל דבר אחר שהוא מלבד רכישת המוצר).

מנהלי הפורום-אני רואה שהפוסט החל להדרדר נחרצות,אבקש לנעול.

פורסם

איך זה שבכל פעם שהייתי בסניף אייבורי , עשו את כל מה שהם יכולים בשביל שחווית הקניה תהיה נעימה , אבל כמעט בכל סניף שהייתי של ksp , אני הצטערתי שבכלל נכנסתי לשם...

כיום אני מעדיף בעיקר חנויות קטנות או רשתות קטנות , שם חווית הקנייה היא הכי נעימה , כי הם בדרך כלל לא לוקחים אותך כמובן מאליו.

פורסם

3.אתה צריך להתבייש לך להגיב לי בכלל על חוו"ד אישית שעברתי בחברה שאמורה לייצג מקצועיות ושירות מעל לכול מבחינת ראות עיניו של הלקוח,אחרי הכול קניתי מוצר PREMIUM ולא חולצה בשוק (ששם מצופה וישנו הלך רוח ללקוח כי אין אחריות/החלפה/כל דבר אחר שהוא מלבד רכישת המוצר).

א. אני ממש לא מתבייש.

ב. לא ניסית לממש אחריות, ואילו היית מנסה - ייתכן והיה עובר חלק.

ג. קיבלת שירות. שירות טוב או לא? כנראה שלא, אבל שירות לא בא בקנה אחד עם עבריינות - והם לא צריכים להפוך לשותפים לעבירה שלך רק בגלל שאתה "הלקוח", או בגלל שקנית מהם מוצר בשווי של מיליון דולר.

זו הסיבה שאתה צריך להתבייש. כי מה שניסית לעשות זה עבירה פלילית, שדינה מאסר, ובכל זאת העלית זאת על הכתב ופרסמת בפורום.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A9%D7%AA%D7%9E%D7%98%D7%95%D7%AA_%D7%9E%D7%9E%D7%A1

פורסם

עוד פנינה קטנה מהאתר באילת:

מוגבל למוצר אחד ללקוח

ועכשיו ילדים לחידון השבועי - מי ימצא ראשון את הציטוט הנ"ל באתר בלי להשתמש באפשרות החיפוש? בהצלחה.

פורסם

מעקב

פורסם

גם אם הלקוח אינו פועל כשורה לטעמו של מי מבינכם (ואגב, אני לא רואה כל פסול בהתנהלותו שכן חוק שנהנה מהעלמת עין כמעט רשמית הוא לא באמת "חוק" והעובר עליו אינו עבריין), זה לא נותן זכות לבעת העסק לשקר לו, להטעות אותו ולטרטר אותו. לפי המסופר כאן, נציגי KSP שקרו לפותח הדיון ולאביו כמה פעמים, בפעם הראשונה בשביל להבטיח קנייה (שכן אם היו אומרים ללקוח שלא ניתן יהיה להחליף ללא תוספת, יש סיכוי שהיה קונה ברשת אחרת, ובכל מקרה לא היה קונה בסניף שלהם באילת), ובפעם השניה מסיבות שאינן מובנות לי כלל.

בכלל, עניין ניהול המלאי של KSP תמוה מאוד מבחינתי. פני כמה שנים נכנסתי עם חבר לסניף KSP בשביל לקנות זכרונות לנייד של אותו חבר. לא היתה לו כוונה לחכות למשלוח, ולכן הוא שאל את המוכר מפורשות האם המוצר במלאי, כך שהוא יוכל לשלם ולקחת. הוא נענה שכן, שילם, אבל כשהלך לדלפק קבלת המוצרים לקבל את הזכרונות, נאמר לו ש"היתה טעות" והסטיק האחרון שהיה להם במלאי הוא בנפח אחר בכלל. אין בעיה, הוא אמר, טעויות קורות - בטלו את העסקה ונלך לחפש את מזלינו בחנות אחרת. ענו לו שאי אפשר (הקנייה התבצעה באשראי) - ניתן רק לקבל זיכוי למימוש בחנות, שכמובן לא עוזר לו כי את הזכרונות הוא היה צריך במקום. רק אחרי דין ודברים של כחצי שעה הם נאותו להשיב לו את כספו, וזאת למרות שאפילו אם מאמינים לכך שזו היתה טעות, הטעות היא שלהם.

יצא לי לקנות מאז בKSP, אך לאחר כמה חוויות נוספות רגלי לא תדרוך שם יותר.

פורסם

הנושא לא בפורום הנכון!

הניהול מלאי ב KSP הוא בין היותר טובים שיש בארץ, מושלם הוא לא אבל הוא הרבה יותר טוב ממש שראיתי במקומות אחרים. תמיד יהיו פספוסים בדברים האלה, דברים שלא מתעדכנים בזמן או ספירה לא נכונה או שעובדים תחת לחץ ולא מעדכנים ואז נוצר חוסר דיוק במלאי.

גם ב TMS מידי פעם יש בעיות מלאי, דברים מופיעים באתר למרות שאין אותם לא לחנות ולא ליבואן. באייבורי הניהול מלאי נוראי והעובדים בקושי יודעים מה יש ומה אין, יוצא שהם אומרים שמשהו חסר כי הם פספסו ארגז או שהם מחפשים במשך דקה וחוזרים עם אריזה בצבע של אבק שהם בכלל לא ידעו שנמצאת שם :P

חוק הוא חוק וזה לא משנה אם מתיחסים אליו או לא, זה שכולם עוברים על החוק לא אומר שזה בסדר.

נראה לי דיון מעט מנופח...

פורסם

גם אם הלקוח אינו פועל כשורה לטעמו של מי מבינכם (ואגב, אני לא רואה כל פסול בהתנהלותו שכן חוק שנהנה מהעלמת עין כמעט רשמית הוא לא באמת "חוק" והעובר עליו אינו עבריין)...

מה שאמרת כאן זה קשקוש. חוק זה חוק, והעובר עליו עבריין.

נעזוב רגע את הבעייתיות שסביב הפטור ממע"מ באילת - שלדעתי זה בכלל חוק מטופש, שבימים המודרנים כבר לא רלוונטי, ושהאכיפה שלו כמעט לא אפשרית.

הנקודה היא שהוא לא "לא פעל כשורה לטעמי". הוא עבר על החוק. לא זאת ועוד - ניסה לגרור את חברת KSP כשותפה לעבריינות שלו (והעלמת מס של חברה רשומה בע"מ עונשה כבד בהרבה מעונשו של אזרח פשוט שעסק במרמה שמסתכמת לידי כ100 ש"ח).

אגב, למרות שאי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונשו - במקרה הזה, האדם הזה ממש ניסה (וממשיך לנסות) להעלים מס במזיד - מה שהופך את העבירה שלו לחמורה פי כמה.

חומר למחשבה...

פורסם

shainov

אני לא מבין מה הבעיה שלך בכלל

amitbl הסביר בצורה פשוטה משהו ואתה בא ואומר שאתה לא מבין למה הוא הגיב לך בכלל

פורום זה או אחר נועד על מנת להשמיע ולשמוע... לא במקומך או במעמדך לקבוע מי יגיב מה ואיך... בשביל זה יש מנהלי פורומים וזכותו של amitbl להשמע.

מעבר לכך תמיד יכול להיות פער מהרגע שבדקת מלאי ועד שהגעת... או לחלופין טעות אנוש כזו או אחרת. בשום שלב לא ניסו לנפנף אותך... אם היו מנסים

היו אומרים לא שלא מחליפים לך את הספק...

נסיון "עוקץ" מבחינתך כן היה פה ולא משנה מה תרשום... הרי שאם לא היה המוצר שרצית במלאי באילת ברכישה המקורית וידעת מראש שאתה מחליף אותו במקום אחר... אז אל תקנה... פשוט תגש לסניף האחר ותרכוש (לפי דעתי איש המכירות היה צריך לאמר לך את זה - בדרך נעימה ככל האפשר - אל תקנה... לפחות לא משהו שלא רצית מלכתחילה)

הרי שחסכת 17% ואתה מנסה עדיין לחסוך אותם מעבר לגבולות העיר אשר שם ניתנת ההטבה הזו...

בדיקה לספק חייבים לעשות... במידה ושברת אותו (חס וחלילה) לא מקבלים אותו בחזרה... זה לא המקרה וכל הכבוד ששמרת על המוצר בשלמותו.

בקיצור עדיין ב14 יום... ועדיין ההורים באילת... בקש כספך חזרה (פחות 5% לפי חוק - KSP לא פראיירים שלך או של מישהו אחר)

הם לא באילת... אז תתחדש אדוני יש לך ספק מצויין של חברה מצויינת

פורסם

גם אם הלקוח אינו פועל כשורה לטעמו של מי מבינכם (ואגב, אני לא רואה כל פסול בהתנהלותו שכן חוק שנהנה מהעלמת עין כמעט רשמית הוא לא באמת "חוק" והעובר עליו אינו עבריין), זה לא נותן זכות לבעת העסק לשקר לו, להטעות אותו ולטרטר אותו. לפי המסופר כאן, נציגי KSP שקרו לפותח הדיון ולאביו כמה פעמים, בפעם הראשונה בשביל להבטיח קנייה (שכן אם היו אומרים ללקוח שלא ניתן יהיה להחליף ללא תוספת, יש סיכוי שהיה קונה ברשת אחרת, ובכל מקרה לא היה קונה בסניף שלהם באילת), ובפעם השניה מסיבות שאינן מובנות לי כלל.

בכלל, עניין ניהול המלאי של KSP תמוה מאוד מבחינתי. פני כמה שנים נכנסתי עם חבר לסניף KSP בשביל לקנות זכרונות לנייד של אותו חבר. לא היתה לו כוונה לחכות למשלוח, ולכן הוא שאל את המוכר מפורשות האם המוצר במלאי, כך שהוא יוכל לשלם ולקחת. הוא נענה שכן, שילם, אבל כשהלך לדלפק קבלת המוצרים לקבל את הזכרונות, נאמר לו ש"היתה טעות" והסטיק האחרון שהיה להם במלאי הוא בנפח אחר בכלל. אין בעיה, הוא אמר, טעויות קורות - בטלו את העסקה ונלך לחפש את מזלינו בחנות אחרת. ענו לו שאי אפשר (הקנייה התבצעה באשראי) - ניתן רק לקבל זיכוי למימוש בחנות, שכמובן לא עוזר לו כי את הזכרונות הוא היה צריך במקום. רק אחרי דין ודברים של כחצי שעה הם נאותו להשיב לו את כספו, וזאת למרות שאפילו אם מאמינים לכך שזו היתה טעות, הטעות היא שלהם.

יצא לי לקנות מאז בKSP, אך לאחר כמה חוויות נוספות רגלי לא תדרוך שם יותר.

מסכים עם התגובה, אך איך הנושא הזה קשור לפורום ספקים? צריך להיות בפורום צרכנות.

פורסם

לכל אלו שעדיין מתקשים להבין, הבחור לא בא לכאן להתלונן שלא החליפו לו את הספק. הוא בא לכאן להתלונן על כך שלמרות שהוא שאל במפורש האם אפשרי לקנות ספק X באילת ואז להחליפו בספק Y במקום אחר, שאלה שאם הוא היה מקבל עליה תשובה שלילית הוא כנראה אומר תודה והולך מבלי לשדל אף אחד לעבור על שום חוק (אגב, לכל הצדקנים כאן, אני מאתגר אתכם למצוא דוגמה אחת ויחידה בה אזרח פרטי נתבע בגין שימוש שלא באילת במוצר שנקנה באילת ועל כן היה פטור ממע"מ, או שעסק כלשהו נתבע על מתן שירות לאזרח שכזה מחוץ לאילת) - אלא שהוא קיבל תשובה חיובית, לדבריו. לפי הסיפור שהוא מספר כאן, המוכר, שנשאל מפורשות האם ההחלפה תהיה אפשרית ללא תוספת המע"מ, ענה מפורשות שכן. בשלב הזה, לי, כלקוח, החוק מעניין את הביצה השמאלית. החנות התחייבה לפעולה מסויימת ובדיעבד מתכחשת.

לו KSP היתה רשת שומרת חוק וישרה, הייתי מצפה לא רק שיימנעו מלעזור ללקוח להעלים מס (במודע או שלא במודע), מה שהם עשו בכל מקרה, אלא שגם יסבירו לו מראש שמה שהוא מבקש אינו חוקי והוא לא יקבל את מבוקשו, במקום להטעות אותו כדי להבטיח מכירה. זו הנקודה כאן, ולא שום דבר אחר. די להתמם ולשחק אותה מטומטמים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים