עבור לתוכן

קונסולת ה-PS4 הוכרזה!

Featured Replies

פורסם

אבל RAGE ניראה משמעותית טוב יותר על PC

וזה למרות שרואים שהמישחק הזה הוגבל מאוד להתאים לקונסולות של הדור הזה

RAGE נראה יותר טוב על PC אחרי שיצא לו טלאי של גיגה ומשהו שעדכן את כל הטקסטורות והקריעות מסך ההזויות, בנוסף היית צריך להגדיר אלף שורות חדשות בקובץ קונפיג כדי שיעבוד כמו שצריך.

• תגובות 69
  • צפיות 12.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אולי התמזל מזלו והמפרט שלו התאים לבודדים שכן יכלו להריץ את המשחק ישירות בלי כאב הראש.

אני עוד זוכר את כל המרורים שאכלתי מ-GTA4, כשלא משנה מה ניסיתי, המשחק התעקש לפספס פריימים ברמה מציקה מאוד על מחשב הגיימינג החדש שלי.

אותו דבר קרה לי עם הגרסה המקורית של WoW שרציתי לשחק על שרת פרטי. אפילו המק מיני החלשלוש שלי מריץ אותה יותר טוב.

לפעמים דרייברים שעושים אופטימיזציה למשחקים חדשים הופכים משחקים ישנים יותר לבלתי-שחיקים.

פורסם
אולי התמזל מזלו והמפרט שלו התאים לבודדים שכן יכלו להריץ את המשחק ישירות בלי כאב הראש.

היתי חיב להתקין דריבר בזמנו

אבל אחרי זה פעל בסדר גמור ,המישחק עצמו צולע וזה לא משנה עם זה לPC או קונסולות

זה הרגיש יותר כמו דמו למנוע הגרפי ,ממישחק שאמור היה להיות גדול

אני עוד זוכר את כל המרורים שאכלתי מ-GTA4, כשלא משנה מה ניסיתי, המשחק התעקש לפספס פריימים ברמה מציקה מאוד על מחשב הגיימינג החדש שלי.

GTA4 עשה בעיות גם על הקונסולות בזמנו ובימיוחד על הPS3

אבל הרבה מבקרים החליטו ליתעלם מיזה

דרך אגב אפילו בWII היו מישחקים כמו זלדה SS ומטרואיד M ,עם באגים שיכלו לידפוק לך את כל היתקדמות במישחק

עם היתה ניתקל בהם

ורק לזלדה הוציאו סוג של תלאי

ככה שהימים היפים של להכניס דיסק ולהיות ב0 בעיות כל מישחק כבר לא איתנו

מישחקים אפכו ליותר מידי מורכבים לגלות את כל הבאגים במהלך הפיתוח

בנוסף לזה יש עדכוני מערכת לכל קונסולה היום ,חלק קטן מהעדכונים יוצר בעיות לפעמים

בPC לחלק מהבעיות יש מעקפים ,בקונסולות אתה תלוי במפתחת המישחק או היצרנית קונסולות

ככה שאין איזה פלטפורמה מושלמת ,לPC יש את הבעיות שלו וככה גם לקונסולות

פורסם

ככה שאין איזה פלטפורמה מושלמת ,לPC יש את הבעיות שלו וככה גם לקונסולות

אחלה ציטוט, :hizuk:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אנוידיה "פותחת את הפה" על היכולות הגראפיות של ה PS4, שלדבריה יהיו חלשות במחצית מאלו של GTX680 בודד.

"Compared to gaming PCs, the PS4 specs are in the neighborhood of a low-end CPU, and a low- to mid-range GPU side," Tamasi tells TechRadar. "If the PS4 ships in December as Sony indicated, it will only offer about half the performance of a GTX680 GPU (based on GFLOPS and texture), which launched in March 2012, more than a year and a half ago."

http://www.gamenguide.com/articles/5630/20130318/nvidia-compares-playstation-4-ps4-performance-low-end-cpu.htm

פורסם

השמועות גם ככה מדברות על רכיבים של מחשבים נידים ,ככה שזה לא יפתיע אותי בכלל

גם סוני אמרה שהם מקוונים ל1080P ו60 פרימים לשניה

אפילו לא ל120 פרימים לשניה שהיה מתאים הרבה יותר לתמיכה ב3D

ההדגמה של קילזון כניראה היתה ב30 פרימים לשניה

דחפו כמות ניכבדה של זיכרון ,אבל אני מעריך שזה היה בגלל השמועות שMS גם תידחוף הרבה זיכרון

בגל מיקרה הXBOX3 והPS4 כניראה יהיו מאוד דומות חומרתית

שניהם עם רכיבים של מחשבים נידים מAMD

רק להבנה היגואר של AMD אמור ליתחרות במעבדי האטום של אינטל ,בטח עשו שינוים להתאים יותר לצורך של קונסולה אבל בכל זאת

הPS4 כניראה יהיה חזק פי כמה מהWIIU ,כי נינטנדו דחפה חומרה ממש חלשה

אבל מול PC מישחקים כניראה יהיה חלש מאוד ,אולי לא נרגיש את זה בהתחלה בגלל התאימות מישחקים לחומרה

אבל הPC כניראה יעשה מעבר ל4K ,שהXBOX3 וPS4 עדין יהיו ב1080P

פורסם

אנוידיה בוכים בגלל שלא יצא להם לעשות עסקה עם אף אחת מהקונסולות, ומלכלכים על המתחרים. פשוט עלוב. אולי כדאי להזכיר להם שהכרטיס שהם בנו עבור ה-PS3 היה חלש יותר מהכרטיס של XBOX360, מה שתרם לבעיית הפורטים.

בנוגע לכל ההשוואות לטאבלטים וניידים, לדעתי זה מגוכח לחשוב שהמעבד יהיה ברמה של מעבד טאבלט בלי קירור ועם עדיפות עליונה לצריכת חשמל. אותו דבר לגבי מעבדי ניידים בקשר לצריכת חשמל. נראה לי שצריכת חשמל זה הדבר האחרון שצריך לעניין את סוני כשמדובר על מערכת שמחוברת לשקע. פשוט צריך לזכור את מגבלת התקציב הנוקשה, ולכן הבחירה היא בין מעבד "נייד" זול יותר שיכולים לשפר אותו למטרות שלהם ("enhanced PC architecture"), או מעבד נייח יקר, שיצטרך לעבור הפשטה אגרסיבית של יכולות. לדעתי, מכיוון שהקונסולה מקבלת מחמאות מכל המפתחים, סוני עשתה את הבחירה הנכונה.

בקשר לפריימים, 120 פריימים לשנייה זה קצב מטורף, שגם מחשבים חזקים מאוד מתקשים להתמודד איתו בלי להוריד הגדרות. זה פשוט הזוי לחשוב שקונסולה תוכל לסחוב את זה. גם 60 פריימים יכול להיותר הרבה עבור חלק מהמשחקים, והמפתחים יעדיפו לפתח ל-30 פריימים עם גרפיקה טובה יותר. זה שיקול גם של שחקני PC - גרפיקה מול פריימים.

4K היא רזולוציה ענקית שגם מחשבים חזקים מאוד מתקשים להתמודד איתה, ויחסית אין הרבה טלוויזיות שתומכות ברזולוציה כזאת, לכן לצפות מקונסולה קטנה שתוכל להתמודד עם רזולוציה כזאת פשוט מגוכח.

לגבי הזיכרון, זה לא שסתם "דחפו" כמה שיותר. אם ל-PS4 היה 4GB ולאקבוקס 8GB היה נוצר צוואר בקבוק רציני לסוני. העניין הוא שתמיד אפשר למצוא אלגוריתמים מתוחכמים יותר לעיבוד מידע כדי להתגבר על כוח העיבוד החלש יותר, אבל כשבונים עולם פתוח ופשוט אין מספיק זיכרון להחזיק אותו - זאת בעיה רצינית שקשה מאוד להתגבר עליה. לכן זיכרון עדיף על כוח עיבוד מהבחינה הזאת.

בכל מקרה, סוני היא נכס צאן ברזל של תרבות הגיימינג, והיא מוכיחה את זה פעם אחר פעם. אפילו בשנים הכי קשות שלה מבחינה כלכלית היא לא הפסיקה להפגיז באקסקלוסיבים איכותיים. אני אהיה שם על היום הראשון כדי לתמוך בחברה הזאת.

פורסם

זה שמעבדי היגואר מיועדים למכשירים בעלי הספק נמוך לא אומר שאי אפשר ליצר חומרה שמבוססת על היגואר ונותנת ביצועים טובים. חוץ מזה AMD אמרו שהם יוציאו מעבדים דומים שיהיו חלשים יותר כי אין המעבד ב PS4 כולל גם פיתוחים של סוני.

כמו כן אם AMD לא יפשלו ויעמדו במילה שלהם אז המעבדים האלה אמורים להיות עדיפים על האטום בהפרש לא קטן.

בקשר לבחירה ברכיבים בעלי הספק נמוך, זה כן מעניין את סוני למרות שמדובר במכשיר שמחובר לשקע. חשוב לזכור שאם ההספק של החומרה גבוה יותר אז גם צריך ספק בעל הספק גבוה יותר (מה שאומר גם ספק יקר יותר) וגם צריך מערכת קירור רצינית יותר. לא נראה לי שמישהו רוצה לחזור על מה שקרה עם ה 360 (שמתו בהמונים אחרי שנה).

פורסם
בכל מקרה, סוני היא נכס צאן ברזל של תרבות הגיימינג, והיא מוכיחה את זה פעם אחר פעם. אפילו בשנים הכי קשות שלה מבחינה כלכלית היא לא הפסיקה להפגיז באקסקלוסיבים איכותיים. אני אהיה שם על היום הראשון כדי לתמוך בחברה הזאת
.

להזכיר לך את האונלין פאס ?

את הביטול אפשרות להתקין לינוקס בPS3 ?

אין אף חברה צדיקה בתחום ,לא סוני לא נינטנדו ולא MS

זה שמעבדי היגואר מיועדים למכשירים בעלי הספק נמוך לא אומר שאי אפשר ליצר חומרה שמבוססת על היגואר ונותנת ביצועים טובים

הכל יחסי

אני מיתיחס לטענה של הנווידה

הנווידה עשתה PC מול PS4

לא לפטופ תקציבי מול PS4

ושאתה משווה מחשב גימינג חדש רציני (כן עולה הרבה יותר מהמחיר שהPS4 יעלה )

כבר היום מחשב גימינג מכיל חומרה חזקה בהרבה ,וזה לפני שהקונסולה הושקה

4K היא רזולוציה ענקית שגם מחשבים חזקים מאוד מתקשים להתמודד איתה, ויחסית אין הרבה טלוויזיות שתומכות ברזולוציה כזאת, לכן לצפות מקונסולה קטנה שתוכל להתמודד עם רזולוציה כזאת פשוט מגוכח.

שה360 יצא לשוק ,טלוויזיות HD עוד היו יקרות ואפילו HDMI לא היה נפוץ

אבל היה מעבר לכיוון הזה

היום יש מעבר איטי לכיוון 4K ויותר מאוחר 8K

אבל אף קונסולת מינסטרים לא תיתן את זה בדור המיתקרב ,PC לאומת זאת יאפשר את זה בהדרגה

פורסם

מה שבטוח זה , שאם הקונסולות מתוכננות היום עם חומרת pc בינונית , אז מה יקרה כשהם יצאו? או עוד שנתיים , שלוש?

אני אישית חושב שלרוב המשתמשים מספיקה הגרפיקה שקיימת היום והם לא רודפים אחרי הכי טוב , אז זה יספיק..

אני אישית משחק במשחקי מחשב כדי להסיח את הדעת וזו לא המטרה שלי בחיים , ואני מניח שרוב המשתמשים הם כאלה.

4k לא תראו בשנים הקרובות , מהסיבה הפשוטה שאנשים היום בקושי שמים לב להבדל בין 720p ל 1080p וזה מעניין כרגע רק את החברות שדוחפות את זה ולא את המשתמשים.

המגבלה היום היא כבר לא הטכנולוגיה , אלא העין האנושית והמוח האנושי שפשוט לא יכולים להתמודד עם מידע כזה.

ואני אישית לא הייתי רוצה לראות רזולוציה כל כך גבוהה , כי האנשים לא מושלמים , ולעומת משחקי מחשב שזה אנימציה , כשמדובר באנשים אמיתיים , יש דברים שאתה לא רוצה לראות...

פורסם

שטויות ,עדין אנושית בריאה יכולה ליתמודד עם הרבה יותר ממה שיש היום

בעניין 4K ,זה מתחיל לטפטף

היום FHD יש לך כבר בחלק מהסמרטפונים והטבלטים

פורסם

ממש צריך 500ppi....

פורסם

שטויות ,עדין אנושית בריאה יכולה ליתמודד עם הרבה יותר ממה שיש היום

בעניין 4K ,זה מתחיל לטפטף

היום FHD יש לך כבר בחלק מהסמרטפונים והטבלטים

תעשה טובה.... כל עוד מחירי הטלוויזיות האלה לא ירדו לסטנדרט כמו שהיה עם טלוויזיות ה-LED בהתחלה, זה לא יעניין אף אחד. ועד שמשחקים וכרטיסי מסך יתמכו ברזולוציה הזו יעברו עוד 2-3 דורות של חומרת PC. דור הקונסולות הנוכחי לא יתמודד עם 4K וגם לא אמור ב-400 דולר.

פורסם

הטיטן של הנווידה זה הסנונית הראשונה של 4K במחשבים

למרות שעדין לא יצא HDMI2 ,שרק שיצא ניראה יותר יתקדמות לתחום

הPS4 יצא רק בסוף השנה ,ואמור להחזיק מינימום 5 שנים בשוק עם לא יותר ,עד שיצא יורש

אתה יודע איזה מיושן הוא יראה אחרי שנתים בשוק ?

נכון יקבל את כל המולטיפלטפורם כמו הXBOX3

אבל מול מחשב שניהם יהיו בפיגור גרפי רציני

פורסם

הטיטאן כן, המסכים עדיין לא...

כן אני יודע של-PS4 יהיה חסרון אדיר, בזמנו כשה-PS3 וה-XBOX360 יצאו הם הקדימו פי כמה את המחשבים של אותה התקופה. לשם השוואה פנטיום 4 שהיה נפוץ ב-2006 יכל לעשות 10GFLOPS, המעבד של ה-XBOX360 יכל לעשות 115GFLOPS, אף מחשב לא יכל להתמודד עם הביצועים של הקונסולות אז והם נחשבו לדברים מדהימים.

היום זה משהו אחר היצרניות הולכות לגישה של חסכון ומכירה ברווח ולא בהפסד זה ידוע שבעוד שלוש שנים הקונסולות האלה כבר יהיו חתיכת עגלות. אין משהו שהייתי רוצה יותר מלקבל קונסולה עם i5 3470 ביחד עם איזה 7950\GTX670 נחמד אבל מה לעשות זה לא יקרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים