עבור לתוכן

בניית מפרט למחשב רב תכליתי עד 2500 שקל ללא מע"מ

Featured Replies

פורסם

ניסיתי להרכיב בעצמי מפרט אבל קצת התבלבלתי אם להשקיע יותר במעבד או יותר בכרטיס מסך ונהייתי אובד עצות

:nixweiss:

המחשב מיועד גם לעבודה וגם למשחקים. אני חייל משוחרר טרי אז תרחמו עליי.

ציטוט

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל לצורך חומרה הכי טובה שניתן במחיר הזה

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

עבודה על תוכנת SQL SERVER 2012, משחקים בינוניים, תכני FHD.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

SQL SERVER 2012 פרנסה.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA 13, PES13, מידי פעם משחקים כמו COD ו-FARCRY

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).23 אינץ' רזולוציה 1080P

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות (משחקי מחשב טובים)

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריך מסך, צורב DVD, ספק FSP Epsilon 80+120mm 450

הארד דיסק Samsung Spinpoint F3 1000GB HD103SJ

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. כן, אחי גר באילת ואני מעדיף לנצל את העניין לקנייה ללא מע"מ.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

USB3.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא, יש רצון במחשב שיהיה ברמת ביצועים גבוהה גם לדרישות השוק והמשחקים שיהיו בשנתיים-שלוש הקרובות.

ממש תודה!

• תגובות 30
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בנוגע להארדיסק והספק, ציין בבקשה את הדגמים שלהם, נפח ההארדיסק, עוצמת הספק וגם את החברה המייצרת אותו. אם יש לך ספק כח גנרי תצטרך ספק חדש.

פורסם
  • מחבר

בנוגע להארדיסק והספק, ציין בבקשה את הדגמים שלהם, נפח ההארדיסק, עוצמת הספק וגם את החברה המייצרת אותו. אם יש לך ספק כח גנרי תצטרך ספק חדש.

הייתי בטוח שציינתי, אז ככה:

ספק FSP Epsilon 80+120mm 450

הארד דיסק Samsung Spinpoint F3 1000GB HD103SJ

פורסם

לגבי הספק, בן כמה הוא? 450W בגדול זה בסדר ו-FSP היא חברה טובה אבל ספציפית סדרת האפסילון היא לא מהמוצלחות יותר שלהם, כמו כן אם מדובר בספק בן 3-4 שנים הנצילות שלו ירדה וייתכן שגם ההספק ירד עם השנים והבלאי.

פורסם
  • מחבר

לגבי הספק, בן כמה הוא? 450W בגדול זה בסדר ו-FSP היא חברה טובה, אבל אם מדובר בספק בן 3-4 שנים הנצילות שלו ירדה וייתכן שגם ההספק ירד עם השנים והבלאי.

בן שנתיים בערך, שנה מתוכם הוא לא היה בשימוש. בתקופה שבו קניתי אותו הוא היה ספק ממש מומלץ ששולב בכל מערכת שנבנתה פה בפורום.

פורסם

הבנתי, בגדול ניתן להשתמש בו, אבל אני אישית, לא הייתי ממליץ לך להשתמש בו בשביל בנייה של מערכת חדשה. ברשותך אני אנצל את החריגה של 200 השקלים שהרשית ותקבל מערכת חדשה לגמרי, חוץ מהקשיח שיש לך שתוכל להמשיך להשתמש בו. אם תחליט להמשיך איתו זה גם בסדר אבל קח בחשבון שהספק ששמתי לך מגיע עם הספק יותר גדול ועולה סה"כ 280 ש"ח וזו תהיה טעות לא לקנות ספק של Seasonic במחיר כזה ללא מע"מ.

בכל מקרה הרכבתי לך מפרט מ-KSP סניף אילת:

מעבד אינטל ‏Intel Core i3 3220 3.3Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray‎

מאוורר למעבד ‏Arctic Alpine 11 Rev.2 ‎

לוחות אם למעבדי אינטל ‏Gigabyte H77M-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI‎

זכרונות ‏Corsair 1x4GB DDR3 1600Mhz XMS3 CL9-9-9-24 ‎ - שתי יחידות

כרטיסי מסך ‏Sapphire Radeon HD 7850 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E‎

ספקי כוח ‏SeaSonic 520W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-520 (Retail)‎

מארזים ‏Corsair Carbide 200R Black Compact Case‎

אילת הטיילת

2739 ₪סך הכל

1. מעבד i3

2. 8GB זכרון RAM במהירות 1600MHz

3. לוח אם איכותי תומך USB3

4. כרטיס מסך Radeon 7850, יספק לך ביצועים נהדרים במשחקים שרצית. ב-Far Cry תאלץ להתפשר קצת על הגדרות אבל עדיין יספק ביצועים טובים.

5. ספק כח 520W איכותי של חברת Seasonic שנחשבת לטובה בשוק

6. מארז מצויין של Corsair

פורסם
  • מחבר

הבנתי, בגדול ניתן להשתמש בו, אבל אני אישית, לא הייתי ממליץ לך להשתמש בו בשביל בנייה של מערכת חדשה. ברשותך אני אנצל את החריגה של 200 השקלים שהרשית ותקבל מערכת חדשה לגמרי, חוץ מהקשיח שיש לך שתוכל להמשיך להשתמש בו. אם תחליט להמשיך איתו זה גם בסדר אבל קח בחשבון שהספק ששמתי לך מגיע עם הספק יותר גדול ועולה סה"כ 280 ש"ח וזו תהיה טעות לא לקנות ספק של Seasonic במחיר כזה ללא מע"מ.

בכל מקרה הרכבתי לך מפרט מ-KSP סניף אילת:

מעבד אינטל ‏Intel Core i3 3220 3.3Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray‎

מאוורר למעבד ‏Arctic Alpine 11 Rev.2 ‎

לוחות אם למעבדי אינטל ‏Gigabyte H77M-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI‎

זכרונות ‏Corsair 1x4GB DDR3 1600Mhz XMS3 CL9-9-9-24 ‎ - שתי יחידות

כרטיסי מסך ‏Sapphire Radeon HD 7850 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E‎

ספקי כוח ‏SeaSonic 520W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-520 (Retail)‎

מארזים ‏Corsair Carbide 200R Black Compact Case‎

אילת הטיילת

2739 ₪סך הכל

1. מעבד i3

2. 8GB זכרון RAM במהירות 1600MHz

3. לוח אם איכותי תומך USB3

4. כרטיס מסך Radeon 7850, יספק לך ביצועים נהדרים במשחקים שרצית. ב-Far Cry תאלץ להתפשר קצת על הגדרות אבל עדיין יספק ביצועים טובים.

5. ספק כח 520W איכותי של חברת Seasonic שנחשבת לטובה בשוק

6. מארז מצויין של Corsair

נראה טוב! האם באמת אתה אומר כדאי לוותר על הספק? בקושי השתמשתי בו ואני זוכר ששילמתי עליו יפה בידיעה שבעתיד אוכל להשתמש בו.

בקשר למארז, האם המארז הזה: http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=18116, לא עדיף? יותר כניסות, עיצוב מגניב יותר. חברה מוכרת.

מעבד, דיברו פה הרבה על זה שה-i3 מיותר לעומת ה-2020 בהשוואה לביצועים מול עלות, מה אתה אומר?

פורסם

1. אישית אני מכיר ספקים של FSP רק משמיעה ולא מנסיון אישי, אבל ידוע שזו חברה איכותית שמייצרת לעוד חברות כמו Zalman, OCZ וכו', 450W מחברה איכותית זה ספק שאמור להספיק, אבל הוא כבר בן שנתיים, מתוכם שנה בשימוש, עדיין יש בלאי וייתכן שירדו הביצועים, לכן אני חושב שאם יש לך את האפשרות לקחת ספק חדש מצויין בפחות מ-300 ש"ח של Seasonic, אני הייתי מנצל את זה, אבל לגמרי שיקול שלך.

2. שני המארזים טובים מאוד, מארז הוא יותר עניין של טעם אישי נטו. אני אוהב את הסולידיות של קורסייר, אבל אם האנטק קורץ לך, קח אותו כמובן, שניהם באותו מחיר +-

3. ההפרש בין ה-2120 לבין ה-3220 הוא 40 שקלים. בשביל עוד 40 שקלים לא תיקח? אם היה 100 ש"ח הבדל כבר לא הייתי בוחר אותו בשבילך.

פורסם
  • מחבר

1. אישית אני מכיר ספקים של FSP רק משמיעה ולא מנסיון אישי, אבל ידוע שזו חברה איכותית שמייצרת לעוד חברות כמו Zalman, OCZ וכו', 450W מחברה איכותית זה ספק שאמור להספיק, אבל הוא כבר בן שנתיים, מתוכם שנה בשימוש, עדיין יש בלאי וייתכן שירדו הביצועים, לכן אני חושב שאם יש לך את האפשרות לקחת ספק חדש מצויין בפחות מ-300 ש"ח של Seasonic, אני הייתי מנצל את זה, אבל לגמרי שיקול שלך.

2. שני המארזים טובים מאוד, מארז הוא יותר עניין של טעם אישי נטו. אני אוהב את הסולידיות של קורסייר, אבל אם האנטק קורץ לך, קח אותו כמובן, שניהם באותו מחיר +-

3. ההפרש בין ה-2120 לבין ה-3220 הוא 40 שקלים. בשביל עוד 40 שקלים לא תיקח? אם היה 100 ש"ח הבדל כבר לא הייתי בוחר אותו בשבילך.

Intel Pentium G2020 התכוונתי למעבד הזה.

פורסם

תשווה את זה למה שיש ב-KSP (אם אין שם רכיב מסוים שכללתי כאן אני יגיד לך במה להחליף), המפרט הזה יספק לך ביצועים מצוינים בכל דבר שתרצה, אתה יכול להשאיר את הספק הנוכחי.

מפרט זה הורכב ב - http://www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪889

קירור למעבד:

Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪357

מארז:

SilverStone Redline 1 USB 3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪252

קירור למארז:

Raidmax 120mm Retail Quiet Fan

כמות: 1 - מחיר: ₪22

זיכרון:

Hynix Original 4GB DDR3 1600 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪107

כרטיס מסך:

Sapphire 7850 1GB GDDR5 HDMI DP - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪900

סה"כ: ₪2678

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2625 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/n8lmbw5u

פורסם

הוא דיבר על ה-G2020 שזול בהרבה מה-3220.

אני אישית לא הייתי ממהר לשדרג את הספק, בשימוש זמן לא רב ואמור להחזיק את המערכת הזו שגם ככה לא ממש דורשנית

בלי הרבה בעיה. בכל מקרה זה לא ספק ג'נרי יש לו הגנות שימנעו ממנו להרוס את רכיבי המערכת במידה ותתעורר בעיה כלשהיא.

אני חושב (לא בטוח) שיש באנדל של זכרונות 4GX2 ב-KSP שיוצא יותר זול שווה לבדוק.

פורסם

סבבה חשבתי שהוא מתכוון ל-2120 לא ל-2020, לא קראתי נכון, סליחה.

OR2OOO:

1. שים לב שה-7850 ששמתי לו הוא בגרסאת ה-2GB, לא 1GB כמו שיש ב-TMS

2. הלוח שבחרתי לו ב-KSP עולה אותו דבר כמו ה B75M-D3H

מה שכן i5 עדיף בהרבה על i3 על זה אין מה להתווכח.

חשבתי להרכיב ב-TMS אבל הוא אמר שהוא גר באילת, ובמקרה של מימוש אחריות לשלוח לנתניה וחזרה זה פרוצדורה, לכן הרכבתי לו ב-KSP אילת.

לגבי הספק כבר אמרתי שאפשר בהחלט להשאיר אותו, אבל נתתי לו את האופציה לשקול גם מפרט עם ספק חדש.

פורסם
  • מחבר

מה אתם אומרים על המפרט המצורף?

אציין משהו שלא הבנתם נכון.

אני גר באיזור חיפה, אחי גר באילת ואני רוצה לנצל על זאת על ידי רכישה באילת של המחשב וליהנות מקנייה ללא מע"מ. כמובן שאם יש מקום שיתן לי את אותו במפרט ביותר זול, לא מפריע לי כלל.

אפשרויות:

האם הקירור שבחרתי למעבד מתאים? אפשר להשתמש בקירור יותר זול מומלץ?

ההבדל בין גרסת ה-7850 1GB לגירסת ה-2GB הוא 100 שקל, שווה להוסיף את ההפרש?

האם כדאי להוסיף עוד 30 שקלים ולקחת את הסט הזה: G.Skill Ripjaws-X 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9-24 ?

פורסם

סבבה חשבתי שהוא מתכוון ל-2120 לא ל-2020, לא קראתי נכון, סליחה.

OR2OOO:

1. שים לב שה-7850 ששמתי לו הוא בגרסאת ה-2GB, לא 1GB כמו שיש ב-TMS

אני יודע שזאת גרסת 1GB, זה יצא הכי זול (הוא לא מתכנן הגדרות מקסימליות בהכל כמו שראית)... בעוד 100 ש"ח למפרט שלי ניכנס גם ה-2GB ואז המפרט שלך בכלל לא רלוונטי, באופן כללי הוא לא רלוונטי כי הוא יותר יקר וחלש יותר אם נוסיף עוד 100 ש"ח לגרסת ה-2GB, אז המחירים יהיו דומים ושלך יהיה פחות עדיף. (זה צריך להיות ללא מע"מ?)

2. הלוח שבחרתי לו ב-KSP עולה אותו דבר כמו ה B75M-D3H

מה שאומר שאפשר לחסוך, אין סיבה לקנות את הלוח הזה, ה-B75 יצא זול יותר.

מה שכן i5 עדיף בהרבה על i3 על זה אין מה להתווכח.

בונוס מהמפרט שלי... ;)

חשבתי להרכיב ב-TMS אבל הוא אמר שהוא גר באילת, ובמקרה של מימוש אחריות לשלוח לנתניה וחזרה זה פרוצדורה, לכן הרכבתי לו ב-KSP אילת.

זאת לא פרוצדורה, הם שולחים אליו את המחשב לבית בחינם, במקרה של תקלה במסגרת האחריות אוספים מימנו את המחשב בחינם.

לגבי הספק כבר אמרתי שאפשר בהחלט להשאיר אותו, אבל נתתי לו את האופציה לשקול גם מפרט עם ספק חדש.

אני מכיר את הספק הזה אישית (היה לי כזה לפני שנתיים שלוש, או משהו כזה), זה ספק מצוין, אבל אני אישית לא אוהב את רמת השקט שלו.

פורסם

כן רק הבעיה שאין את ה-B75 ב-KSP... :)

הגדרות מקסימליות הוא לא מתכנן נכון, אבל אם יש לו את האופציה לקבל את גרסאת ה-2GB ולסחוט עוד קצת ביצועים, למה לא? בכל מקרה ההבדל באמת הוא 100 ש"ח וכדאי.

לפותח הדיון, טעות שלי (ממש עיוור היום) הייתי בטוח שאתה גר באילת, לא שמתי לב שכתבת "אחי גר באילת..." ואם ככה התמונה משתנה.

בכל מקרה, גם המפרט שהרכבת ב-KSP אילת טוב מאוד. אבל אם כבר עסקינן באיכות הרכבה, אחריות ושירות, עדיף לך לקנות את המפרט שאור הציע ב-TMS, ובעוד 100 ש"ח תקבל את גרסאת ה-2GB של ה-7850.

הנה אותו מפרט עם 7850 בגרסאת 2GB:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪889

קירור למעבד:

ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪47

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪357

מארז:

SilverStone Redline 1 USB 3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪252

קירור למארז:

Raidmax 120mm Retail Quiet Fan

כמות: 1 - מחיר: ₪22

זיכרון:

Hynix Original 4GB DDR3 1600 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪107

כרטיס מסך:

Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1015

סה"כ: ₪2796

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2741 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/3ac9v18b

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים