עבור לתוכן

דיסק תקול הופך לדיסק תקין בגלל שינוי הגדרה מזערי ב-Bios.. הייתכן?

Featured Replies

פורסם

אני עובד עם 3 קשיחים, הראשון מביניהם (Port 0) הנו של WD (נפח 500 גי'גה) בן 5 שנים, ב-Port 1 מחובר כונן SSD צעיר שמחזיק את מע' ההפעלה והמסמכים וכונן שלישי יושב על Port 2.

במשך חצי שנה הכל עבד בהרמוניה. לפני מס' ימים הדיסק של WD זה שמחובר ראשון, התחיל להגיב באיטיות קיצונית (קצב העברת נתונים מכונן לכונן של כ-50-80 קילובייט.

בצעתי עליו בדיקה באמצעות תוכנת Data Lifeguard Diagnostic for Windows של WD. הבדיקה נעצרה באמצע עם הודעה של Too many bad sectors. התחלתי מיד להעביר ממנו את החומרים, בכדי להתכונן להחלפה לדיסק חדש.

במהלך העברת החומר, בצעתי אתחול למחשב. עקב קפיאה של המחשב בשלב ה-boot, נכנסתי ל-Bios וגיליתי שסדר האתחול הנו ראשית הדיסק התקול ורק לאחר מכן כונן ה-SSD שאכן מכיל את מע' ההפעלה. שיניתי את ההגדרה כך שה-SSD יהיה הראשון בסדר האתחול והכונן התקול יהיה שני, בתקווה שהמחשב יצליח לעלות.

להפתעתי הרבה, לא רק שהמחשב עלה במהירות רבה כתמיד, אלא גם שהכונן שכבר הספדתי חזר לחיים. חזרה מהירויות העברה גבוהות, חזרה עבודה תקינה.

לא רק זה, אלא שבדיקה חוזרת מלאה (Extended test) בתוכנה של WD, במשך 10 שעות!! עברה הפעם בהצלחה ללא כל הערות מכל סוג.

בקיצור תחיית המתים?

אני מסוקרן.. האם שינוי סדר אתחול של דיסקים (ללא כל שינוי הגדרות ביחס לדיסק עצמו), אמורה ליצור שינוי כה גדול?

אשמח לתובנות שלכם!

פורסם

הכונן כנראה מיפה את הסקטורים הפגומים מתוך הרזרבה וכרגע הם תקינים. אלא תצפה לחיים ארוכים של הכונן.

פורסם
  • מחבר

כיצד זה שמיד לאחר שינוי ההגדרה הכל נראה כתקין?

מה פירוש אותו מיפוי של סקטורים פגומים?

לפי התוכנה של WD אין כרגע סקטורים פגומים.

פורסם

אם אתה מנסה לעשות בוט מכונן עם סקטורים פגומים התהליך פשוט יראה תקוע בגלל הנסיונות לקרוא מאותם סקטורים. אחרי ששינית את הסדר הוא לא התעכב על אותו דיסק.

לכל דיסק קשיח יש בנק של סקטורים שאינם בשימוש למקרה שיש סקטורים פגומים. במקרה כזה הדיסק מוציא את הפגומים לפנסיה ומשתמשים ב חלופיים.

פורסם
  • מחבר

הבנתי עד כאן תודה.

כיצד שינוי סדר האתחול גרם לכונן ל"תחיית המתים"?

פורסם

ההערה של Nemesis מאוד מעניינת. אפשר לקבל אסמכתאות כלשהן או הפניה לפרטים נוספים? - עריכה - מצאתי.

יכול להיות שהבעיה נבעה מתקלה בבקר של הכוננים בלוח.

תקלה כזו יכולה להיות קבועה (צ'יפ גוסס), או זמנית (מתח לא יציב).

חסרים פרטים על התקלה.

זה הלוח שלך:

http://www.intel.com/content/www/us/en/desktops/desktop-board-dh67bl-interactive-layout-demo-video.html

אתה אומר שכוננים רגילים מחוברים בפורטים 0 ו-2 וכונן SSD בפורט 1.

דהיינו הכונן הבעייתי וה-SSD מחוברים לאותו בקר של מרוול. ואז יכול להיות שכששינית את סדר עליית הכוננים הבקר הסתדר (ואז מדובר בבאג תוכנתי ב-BIOS של הלוח).

בכל מקרה הייתי מציע לך לעשות גיבוי מיידית ולבדוק את הקשיח הבעייתי על מחשב אחר. במידה ואי אפשר, תחבר את הכונן הבעייתי לפורט שעובד עם הבקר של אינטל, ותריץ את הבדיקה של WD מחדש.

עריכה - http://www.tomshardware.com/forum/249218-32-reallocated-sector-count

פורסם
  • מחבר

החיבור היה אכן כפי שכתבת.

הפכתי את החיבורים כהצעתך וכרגע התחלתי בדיקה שתיקח בטח עוד 10 שעות... אני אעדכן עוד באשכול את הנושא.

אבל.. ייתכן שיש כאן דבר מה אשר מרמז על בעיה כלשהי בלוח האם.. אני לא מצליח בכלל להיכנס להגדרות ה-Bios. כלומר אתחול המחשב, לחיצה על F2 אינה עושה דבר. עדכנתי לאחרונה את ה-Bios וחשבתי שהבעיה נפתרה, אך מסתבר שלא ממש.

המקלדת כן נמצאת במצב תגובה, שכן לחיצה על F10 (כניסה לבחירת רכיב ממנו יבוצע ה-boot) עובדת היטב, אך לחיצה על F2 נשארת ללא תגובה.

רק אחדד ואבהיר שהמקלדת מחוברת אלחוטית למחשב, אך כאמור F10 בהחלט מגיב.

פורסם
  • מחבר

בצעתי את הבדיקה.

הדיסק יצא תקין לגמרי. מה שעוד מעניין הוא שכאשר הדיסק היה מחובר לבקר של מרוול, הבדיקה הכוללת לקחה כ-10 שעות, הפעם עם הבקר של אינטל הבדיקה הסתיימה כעבור כשעתיים בלבד. הפרש משמעותי ביותר.

נראה גם שקצב העברת הנתונים בין הדיסקים מהיר הרבה יותר כרגע (כ-75-80 מגה לשנייה).

אני עדיין לא יכול להיכנס להגדרות ה-Bios.

האם ניתן להסיק שקיימת תקלה כלשהי בבקר של מרוול/בלוח האם בכלל?

האם אני יכול להניח שאכן הדיסק תקין?

פורסם

הביוס שלך הוא האחרון המעודכן?

אני הייתי מוודא על כל פנים ש- usb legacy mode מופעל

באמת שלא ברור לי למה F10 מגיב ו-F2 לא

לענייננו כדאי שתבדוק עם תוכנה כלשהי את מצב ה- S.M.A.R.T של כל הקשיחים

בדגש על Reallocated Sector Count כמו שאמר Nemesis.

אני הייתי משאיר את הקשיחים הרגילים תחת הבקר של אינטל כי ממילא שם אין הבדל בביצועים.

לגבי ה-SSD - כן אמור להיות הבדל ביצועים, ולכן אני הייתי משאיר אותו בינתיים על הבקר שבשלב הזה עדיין חשוד.

מכיוון שחסרים פרטים לגבי המצב הכללי של המחשב (מתחים, טמפרטורה וכו') - יש יותר מידי נעלמים וקשה לתת תשובה מוחלטת.

יכול להיות שזה היה עניין של מתח נמוך מידי או סתם באג כלשהו בבקר שהסתדר

אתה יכול לבקש מאחד המנהלים להעביר את האשכול הזה לפורום תמיכה טכנית או שתפתח שם אשכול חדש ומסודר כדי לקבל חוות דעת נוספות.

פורסם
  • מחבר

הביוס מעודכן לגרסה האחרונה.

USB Legacy mode מופעל כמובן.

מצב ה-Smart של כל הכוננים תקין לפי התוכנה של WD.

עם איזו תוכנה ניתן לבדוק את הנתון של ה-

Reallocated Sector Count?

אני אפתח אשכול מסודר בפורום התמיכה הטכנית.. אני די מבולבל מהנושא.

פורסם

כל תוכנה שמראה נתוני smart תראה לך את הנתון הזה באחת השורות

אפילו everest

פורסם
  • מחבר

מצ"ב הנתונים שקיבלתי (הדיסק החשוד הנו השלישי):

משמעות הנתונים משמאל לימין:

Raw Value, Normalized Value, Worst Value, Threshold Value, status

Model SAMSUNG HD103SJ

Reallocated Sectors Count 0 252 252 10 Ok

Reallocation Event Count 0 252 252 0 Ok

Model C400-MTFDDAC128MAM

Reallocated Sectors Count 0 100 100 10 Ok

Reallocation Event Count 0 100 100 1 Ok

Model WDC WD5000AAKS-65YGA0

Reallocated Sectors Count 0 200 200 140 Ok

Reallocation Event Count 0 200 200 0 Ok

בדקתי גם באמצעות HD Tune וקיבלתי את הערך 0 בעבור כל 3 הדיסקים לעניין number of damaged sectors which have been replaced

פורסם

מזל טוב :)

פורסם
  • מחבר

מזל טוב :)

כלומר נראה שהכל בדיסקים תקין...

כך ש.. נראה שקיימת בעיה כלשהי בלוח האם... האם גם לדעתכם?

פורסם

אני מציע שפשוט תעקוב מידי פעם אחרי הססטוס של הכוננים.

כל עוד הכל תקין אתה יכול לחזור לשגרת חייך.

במידה ותיתקל בבעיות עם ה-SSD נראה לי שאז יהיה ברור שיש בעיה אמיתית בבקר.

כאמור, יכול להיות שזה היה משהו חולף.

עצם ההתעסקות בזה כרגע (מעבר לעשיית גיבוי שהוא דבר רצוי ומומלץ) היא בזבוז זמן, שלא לציין שהרצת בדיקות יסודיות חוזרות ונשנות על כוננים מביאות לבלאי מואץ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים