עבור לתוכן

מישהו מכיר את מגן הברקים של ניסקו NLP4400?

Featured Replies

פורסם

האם מישהו פעם ראה את מגן הברקים הזה?

IMG_0275.JPG

מישהו פירק את המגן ברקים הזה וראה מה יש בתוכו?

האם המגן הזה בטיחותי ואיננו מסוכן או בעל פוטנציאל לשריפה במקרה של אפס מנותק או פגיעת ברק?

פורסם

נראה כמו מוצר חדש, אבל הוא נראה פשוט למדי כמו הGPT הרגילים, נחכה לעוד תגובות אולי מישהוא מכיר אותו,

כמה הוא עולה דרך אגב והאם יש להם עוד דגמים?

פורסם

גם לי נראה על פניו בדיוק כמו ה SC9L של GPT. גם יש מצב שעומד בהם אותו מעגל

פורסם

יש לי שאלה, מה בדיוק מגן ברקים עושה? בשביל מה זה טוב?

פורסם
  • מחבר

מגן הברקים אמור להגן על ציוד אלקטרוני מפני נחשולי מתח וברקים, אך בפועל מרבית מגני הברקים הנם מוצרים שיווקיים בלבד (כחלק מניסיון לקדם את תרבות הצריכה בארץ), שכן אף אחד מהם איננו מסוגל להתמודד אפילו עם נחשולי מתח גבוה שאינם נגרמים מברקים (למעט כאלה שנגרמים בתוך הדירה כתוצאה מהפסקת חשמל או מכיבוי מנועים או כל מכשיר בעל סליל מלופף סביב ליבת ברזל), כאשר במקרים קיצוניים, אם אין להם נתיך, הם יכולים להוות בעצמם מקור לדליקה במקרה של מכת ברק או במקרה של מתח גבוה קבוע (כמו למשל במקרה של אפס מנותק).

מגן ברקים בסיסי מכיל וריאסטור אחד או יותר, אשר סופגים את מכת הברק או הנחשול, ומעבירים אותו לאדמה. אולם במגיני שקע תקע, הוריאסטורים קטנים מדי בשביל להתמודד עם נחשולי מתח וברקים, במטרה להוזיל את המחיר של המגינים. כך שברוב המקרים הם נשרפים במקרה של פגיעת ברק או נחשול מתח גבוה ממקור אחר ומקפיצים את המפסק הראשי בדירה. ואם אין לוריאסטורים נתיכים (במיוחד נתיכים רגילים אשר ניתכים מעל לזרם בעוצמה מסויימת לעומת נתיכים תרמיים אשר נשרפים מעל לטמפרטורה מסויימת), המגן עצמו יכול לעלות באש במקרה של פגיעת ברק או במקרה של מתח גבוה רצוף כתוצאה מאפס מנותק, ולשרוף את כל הדירה.

בנוסף, מגן ברקים, הוא חסר תועלת לציוד אלקטרוני (למעט מכשירי אל פסק ביתיים זולים עם הגנת נחשולים נחותה) אם הוא איננו מכיל שני הגנות נוספות (שקיימות בכל מכשיר אל פסק, אפילו הזול ביותר):

1. השהייה: במקרה של נפילת מתח או לאחר הפסקת חשמל, המגן מנתק את הציוד המחובר אליו למשך 30 שניות עד 4 דקות, כדי להגן על מוצרים אלקטרוניים מפני נפילות מתח נוספות, כמו גם מפני נחשולי מתח שיכולים להתרחש לאחר שהחשמל חוזר (אם ההשהיה מופעלת כל פעם שהמגן מחובר לחשמל).

2. הגנת מתח גבוה ומתח נמוך: המגן מפעיל את הגנת ההשהייה ברגע שמתח הרשת עולה או יורד על או מתחת לרף מסויים, ולאחר שמתח הרשת חוזר לאיך שהוא היה קודם, המגן נשאר בהשהיה למשך 30 שניות עד 4 דקות, ומחבר מחדש את הציוד (הפעולה האחרונה, נועדה להגן על הציוד מפני התחדשות המתח הנמוך/גבוהה, ובמיוחד במקרה שמתח הרשת הוא גבולי. אם המגן יחזיר את אספקת החשמל לצרכנים מיד לאחר שהמתח חזר חזר לקדמותו, במקרה של מתח רשת גבולי, המגן ינתק ויחבר את הצרכנים במהירות, וייצור בעצמו נחשולי מתח שיהרסו את הציוד המחובר אליו).

למעשה, הגנת הברקים של מגן הברקים היא ההגנה הכי פחות חשובה משני ההגנות האחרות שהזכרתי. רוב מוצרי החשמל האלקטרוניים וכן ההתקנים האלקטרוניים למיניהם, נהרסים מסיבות אחרות.

פורסם

אז כדאי להשתמש בכזה דבר למערכת מחשב (שאין בה אל-פסק) או שזה מיותר?

פורסם
  • מחבר

המגן היחיד ששמעתי שמומלץ, הוא ה-Q-Protector מסדרת VDP, שכולל הגנת נחשולים (עם נתיכים רגילים [לא תרמיים] לוריאסטורים), השהייה והגנת מתח רשת נמוך/גבוה אמינה שמגינה בצורה נורמאלית. המגן הזה בדרך כלל לא נמכר בחנויות, והוא מגיע בדרך כלל יחד עם טלויזיות LCD או פלזמה.

למחשב ההגנה הטובה ביותר היא באמצעות מכשיר אל פסק, כדי לאפשר כיבוי מסודר של המחשב, ולמנוע נזק לתוכנות או למערכת ההפעלה.

פורסם

אני יודע שאל פסק זה הכי טוב, אבל אל פסק הוא ענקי ואין לי איפה לדחוף אותו אז ככה שאני מעדיף בלי.

עכשיו השאלה שלי אם כדאי לקנות מגן ברקים או שזה סתם מיותר?

פורסם
  • מחבר

תחכה ל-11010010110, הוא מבין יותר ממני בעניין.

פורסם

הגנות חשובות של מגן ברקים הן מתח גבוה/נמוך, השהיה, ורצוי שתהיה הגנת נחשולים (היא לא תמיד תופסת את הנחשולים אז גם אם יש אותה היא לא מגינה לגמרי)

המגן היחיד שראיתי שמכיל את 2 ההגנות הראשונות בצורה מלאה הוא ה VDP (ו VDPS) של Q protectors

בקשר להגנה התרמית : במה מגינים - ביניהם GPT SC9 ELEC ו וייסבורד ברק ורעם, אין הגנה תרמית לרכיבים שסופגים את נחשולים. עכשו כאן יש בעיה : הרכיבים האלה יכולים להתחמם לטמפ' שהם עולים באש כשהם מקבלים מתח גבוה לזמן ממושך (מה שיכול לקרות בגלל תקל במערכת החשמל). במגן בטיחותי צריכה להיות הגנה תרמית - אם MOV מתחמם יש מה שינתק אותו ומהר. ב VDP יש פיוז תרמי צמוד לכל רכיב הגנת נחשולים ולכן הוא בטיחותי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים