עבור לתוכן

איך לפרמט SSD...פירמוט מהיר או מלא או בכלל תוכנה צד שלישי?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להתקין ווינדוס חדש על ה- SSD שנהיה איטי ולפי מה שהבנתי זה בגלל ש- SSD נהיים איטיים שהם מלאים וגם אני משתדרג ל WIN 8.

אז אני שואל איך צריך לפרט SSD? פרמוט מהיר, מלא או תוכנה של SAFE ERASE כל שהיא? מה לא ייפגע באורך החיים שלו וייתן מהירות כמו חדש?

האם הפרמוט המהיר שמוצע בהתקנת ווינדוס יעשה את העסק?

• תגובות 39
  • צפיות 11k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רק לא פורמט מלא :kopfpatsch:

פשוט תמחק את הpartition עם ההתקנה של וינדוז ותעשה פורמט מהיר אחר כך.

פורסם
  • מחבר

עזוב רק מה לא....מה כן?

פרמוט מהיר במסך ההתקנה של ה- WIN טוב? הוא ייגרום לביצועים כמו שהכונן היה ריק שקניתי אותו? (אני ממש מרגיש ירידה בביצועים שלו)

עריכה:

לא ריאיתי שיש המשך... ;D

תודה זה מה שהעשה.

פורסם

בביוס מוגדר מצב AHCI לכוננים הקשיחים?

פורסם
  • מחבר

כן בטח..זה בסדר?

פורסם

כן.

אין עוד הרבה מה לעשות.

אני חושב שפקודת TRIM עובדת אוטומטית במצב הזה.

תתנחם בכך שהביצועים עדיין הרבה יותר טובים מקשיח רגיל.

פורסם
  • מחבר

טוב התקנתי את WIN 8 ואני כרגע עוד שנייה מת מפחד....נישום מה נעלם לי הכונן 1T HDD שלי! למה אני לא רואה אותו והאם יכול להיות שנמחק המידע?

בהתקנה מחקתי את ה- כונן SSD וגם כונן 100 שהיה רשום עליו רזרוות מערכת...הוא היה כנראה מחיצ=צה על ה- HDD. כעת אני רואה רק את הכונן SSD בלבד. מה לעשות?

פורסם

כנס להתחל ותרשום diskmgmt.msc.

תראה אם אתה מזהה את הכונן שלך שם. אם כן, פשוט תקצה לו אות. בשום אופן לא לשחק עם המחיצה!

פורסם
  • מחבר

אוקי זה מה שאני רואה:

לא יודע איך לאפשר אותו

עריכה:

אוקי הצלחתי.. ממש תודה לך גיל.

אתה יודע אולי אם אפשר לחבר את הכונן 100 מגה הזה למחיצה של ה- 1T? אין לי מושג למה ה- WIN7 פתח אותו בזמנו. או שזה סיכון להתעסק עם זה?

פורסם

כמה טעיות עשית... בהתקנה היית צריך לנתק את הקשיח, עכשיו יש עליו את קובץ ה-BOOT ועוד כמה דברים (הלך הקשיח, הלכה המערכת).

אני הייתי מפרמט עוד פעם, אבל שהקשיח לא מחובר.

באופן כללי אתה יכול פשוט להגדיר לקשיח אות וזהו, הוא יעבוד.

פורסם

אין עליו את הבוט (הוא בלתי מוקצה, לא system reserved)אמורה להיות לך אפשרות של הרחבת המחיצה על חשבון השטח הלא מוקצה של ה-101MB.

מערכת ההפעלה יוצרת מחיצה של 100MB בשביל לטעון את ה-recovery.

פורסם
  • מחבר

אשמח אם תסביר לי דבר דבר כדי שאוכל לתקן את הכל.

תחילה..כרגע המצב לא תקין? לא הבנתי מה הסברת לגבי ה- BOOT אם התקנתי את ה- WIN על ה- SSD בכלל. אתה אומר שגם ה- HDD הוא BOOT?

אם כן מה השלבים..תקן אותי אם טועה:

1)לנתק את ה- HDD שיש לי.

2)להתקין שוב WIN על ה- SSD.

3)לחבר HDD חזרה והוא ישר יופיע?

כמו כן איך אוכל למחוק קוןבץ ה- BOOT כרגע מה- HDD?

ערכיה:

גיל אתה חושב שהכל בסדר לפי התמונה? כרגע הקצתי שם ל- HDD של ה- 1T. אין בעייה עם ה- BOOT-ים

פורסם

מדובר על הבוט של הrecovery. הבוט של ה-windows נמצא בכונן C שלך.

פורסם
  • מחבר

יש סיבה לפרמט שוב? חשוב לי שהכל יהיה תקין ואופטימאלי! אני לא מאלו שאומרים שאם זה עובד אז הכל טוב..חשוב לי שהכל נעשה נכון ומימילא התקנת ה- WIN לקחה לי רבע שעה גג. לכן האם הגדרת המחיצות תקינה? רשום על הכונן HDD "מערכת"

פורסם

זה אכן יכול לגרום לבעיות ואיטיות בעתיד, ממליץ לפרמט בזמן שהקשיח לא מחובר.

בזמן ההתקנה אחרי שתמחק את המחיצות הקימות, תעשה NEW ואז תאשר את זה, ב-WIN8 זה יוצר מחיצה בגודל 350MB אוטומטית שיוקצו בדיוק לזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים