עבור לתוכן

TMS - הסאגא נגמרה (זכיתי בתביעה)

Featured Replies

פורסם

פותח הדיון - אתה יכול לציין בבקשה מה מספר התיק כך שכולנו נוכל לצפות בפסק הדין, מבלי להאשים אחד את השני לשווא?

• תגובות 300
  • צפיות 60.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בגלל זה שאלתי מה ששאלתי. אני מבין עכשיו לדברי קיריל שהוא בכלל לא קיבל את פסק הדין, מציע - במקום להפעיל הוצאה לפועל - שתפקסס לו את פסק הדין, ובהנחה שהחברה תכבד את פסק הדין הסיפור יגמר.

פורסם
לא, הוא אומר שדואר ישראל שיקר, וזה דווקא לא כל-כך מפתיע.

לא חובה שדואר ישראל שיקר - מספיק שהפיץ את זה למישהו אחר. שמסיבה לגיטימית לא רצה לחתום על הזמנה לבית משפט שלא על שמו.

- - - תגובה אוחדה: - - -

בגלל זה שאלתי מה ששאלתי. אני מבין עכשיו לדברי קיריל שהוא בכלל לא קיבל את פסק הדין, מציע - במקום להפעיל הוצאה לפועל - שתפקסס לו את פסק הדין, ובהנחה שהחברה תכבד את פסק הדין הסיפור יגמר.

זה בדיוק מה שביקשתי בפותח התרד בהודעה פרטית.

פורסם

למיטב ידיעתי אם TMS יוכלו להוכיח שכלל לא קיבלו את ההזמנה לבית המשפט (ואישור שההזמנה נשלחה בכלל לכתובת אחרת למשל היא הוכחה מספיקה אני מניח) - כנראה שפסק הדין הזה יהיה כבר חסר תוקף, או לכל הפחות תישמר להם הזכות לערער עליו ולו רק בגלל סיבה זו.

פורסם

אגדיר כמה מושגים מעולם המשפט:

כאשר תובע מזמין את הנתבע לדין, יש לבצע המצאה (מסירה) של כתב התביעה.

המסירה לרוב מבוצעת על ידי שליח שמוסר את כתב התביעה, ורושם על הטופס מי קיבל, מתי קיבל, האם הוא חתם - או סרב לחתום, וגם תיאור המקום / אימות המקום מול שכנים וכו'

כאשר שליח מבצע את המסירה - יש לצרף תצהיר שבו השליח מצהיר תחת אזהרה שכל מה שהוא רשם - נכון.

לפעמים, בוחרים לשלוח את כתב התביעה - בדואר. לפעמים הכתב יכול לחזור בסטטוס "לא נדרש", ולא חסרים סיבות להמצאה לא נכונה.

ישנם מקרים מיוחדים - בהם אפלו הדבקה על הדלת של הנתבע תהיה המצאה כדין (לאחר 3 ביקורים, ואישור ממשרד הפנים על הכתובת האחרונה הרשומה)

לעניינו,

מה שקרה כאן, ידוע כמתן פסק דין בהעדר הגנה. היות והנתבע לא התייצב / לא הגיש כתב הגנה.

מהניסיון שלי - יש המון המצאות שלא כדין.

בפרקטיקה - קל להוכיח שההמצאה לא הייתה כדין, ואז - מגישים בקשה לביטול פסק הדין.

במידה והוא מבוטל - אז מתחיל "האקשן". כלומר - טענות צד מול צד.

אם התובע יוכיח את תביעו למעלה מ51% במאזן ההסתברות - הוא יזכה., נטל ההוכחה הוא עליו.

זה על רגל אחת.

כמובן - שכל מה שנכתב כאן הוא אינו מחייב, בגדר המלצה, וקל וחומר שאני לא לוקח אחריות אם מישהו יבצע שימוש במידע.

פורסם

ואני חושב לטובת כל הצדדים - תגמרו כבר את הסיפור הזה בינכם, להתעסק עם ביטול פסק הדין ואז הליכה מחדש לבית משפט תעלה יותר מלשלם את פסק הדין המקורי בהנחה שעורכי דין יכנסו לתמונה.....

פורסם

מן הסתם שכל בקשה / פנייה לבית המשפט תעלה כסף (הוצאות).

בנוגע לעורכי דין, בתביעות קטנות - אין ייצוג. אלא אם כן מדובר במקרה חריג (שבו הנתבע הוא עו"ד או בעל השכלה משפטית כלשהיא וכו'), ואז כן יתירו ייצוג לצד השני לצורך איזון.

פורסם

אני אגיד לכם מה קרה והנה השתלשלות האירועים:

בית המשפט שלח זימון למשפט לחברת tms, הזימון הגיע לדואר ישראל ועבר בסניף הבא, הבחורה בסרטון:

http://www.youtube.com/watch?v=Ggeud51m2GE&feature=youtube_gdata_player

זרקה את הזימון על הריצפה, עובדת הניקיון שעברה במקום כשמסטיק דבוק לה לנעל לקחה ללא ידיעתה את הזימון וזה הלך לאיבוד בדרך הביתה.

פורסם

איחדתי את הדיון המקורי עם הדיון הזה לטובת מי שלא מכיר את פרטי המקרה. אתם מוזמנים להמשיך בדיון.

פורסם

אכן ציונה והדלת המקולקלת... כמה התלהמויות היו פה, אלוהים ישמור, אני עוד זוכר את זה. אני מקווה שלא נדרדר לכך שוב עם המשך ההליכים המשפטיים.

פורסם

תגידו? כל הדיון הזה ולא ראיתי תמונה אחת.. האם יכול לקרות מצב שהבחור בעל ידיים שמאליות ואי הבנה בנושא טכני.

אני מאמין גם שלשופט אין בכלל הבנה ורקע טכני, כך שכש-TMS לא הגיעו לדיון ובראותו מארז עקום הוא מיהר לסיים את העניין וזה מה שעזר לו לקבוע.

אני רוצה תמונות..

פורסם
idanmal אתה שרוט
פורסם

אני מקווה שבמובן החיובי של העניין :rolleye0018:

פורסם

לפי דעתי עם TMS ינסו לבטל את פסק הדין , ולנסות להגיע שוב לבית המשפט אז הם יהיו בבעיה יותר גדולה . כי אז פותח הדיון יכול לבקש שTMS יממנו לו את ההוצאות השונות , כמו ימי חופש , או נסיעות , וכו' ואז ההוצאה הכספית שלהם תיהיה גדולה יותר . לכן הכי טוב להם לסיים את הסיפור הזה עם הוצאה של כ 2000 ש"ח עכשיו + פרסום שלילי קטן בפורום . או הוצאה של יותר כסף ופרסום שלילי גדול הפורום . אני מבין שאחרי שהדיון הזה הגיע לגודל כזה ואורך כזה (18 דפים) אז יהיה קשה לTMS וקיריל לרדת מהעץ הגבוה ולהודות שהם טעו בטיפול בלקוח .(איך אני עושה ENTER בין השורות ?)

פורסם

הכל תלוי בסיכויים.

אם הסיכויים טובים - אין סיבה שלא ללכת "עד הסוף".

אם הסיכויים לא טובים - צריך לדעת מתי למשוך את התביעה בזמן, כדי למזער נזקים. (ויש לא מעט עו"ד מורעלים שהופכים את ההליך לתביעה פרטית שלהם ונלחמים בקרב אבוד מראש ורק גורמים נזקים ללקוחות שלהם - החוכמה היא לדעת לסגת בזמן)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים