עבור לתוכן

חוות דעת מפרט גיימינג 6K כולל מסך

Featured Replies

פורסם

שלום חברים!

אבקש את חוות דעתכם על המפרט הבא שהרכבתי לעצמי.

המפרט מיועד לגיימינג והמטרה היא מפרט שיריץ בקלות את כל המשחקים החדשים ביותר וגם שיחזיק כמה שנים טובות.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪879

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪205

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪353

מארז:

באנדל LanCool K63 + Seasonic S12II 620W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪750

זיכרון:

Kingston 1X4GB 1600Mhz 1.5V

כמות: 2 - מחיר: ₪146

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14

כמות: 1 - מחיר: ₪401

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX670 2GB GDDR5 WindForce OC - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪2243

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪105

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪899

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪6127

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 6005 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/v7kq3je5

פורסם
  • מחבר

הקפצה (שיניתי חלק מרכיבי המפרט)

פורסם

אהלן,

לגבי המפרט שלך ככה:

1. בחרת במעבד ובלוח שלא מיועדים לאוברקלוק ומן הסתם אתה לא מתכנן אוברקלוק אבל בחרת בקירור גדול ויקר שמיועד לאוברקלוק, קירור סטוק של אינטל יספיק לך, או מקסימום קירור ב-50 ש"ח, לא צריך יותר.

2. הספק כח מוגזם, אין צורך ב-620W, ספק 500W יספיק לך בהחלט.

3. כרטיס מסך יקר מאוד, אבל אם תקנה GTX660TI בהרבה פחות כסף תוכל לחסוך כמה מאות שקלים ועם אוברקלוק להגיע לביצועים של GTX670 בכיף.

4. זכרונות יקרים

הנה הצעה מתוקנת:

מעבד:

קירור למעבד:

ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪46

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

מארז:

באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W שחור - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪650

זיכרון:

Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1333C9 CL9

כמות: 1 - מחיר: ₪268

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪490

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda 7200RPM - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪460

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX660TI 2GB GDDR5 OC RETAIL

כמות: 1 - מחיר: ₪1702

כונן אופטי:

מסך:

סה"כ: ₪5852

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5735 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/m9cfbazd

1. החלפתי לך את הקירור למשהו זול בהרבה ואיכותי

2. זכרון 8GB בסטיק יחיד של קורסייר, יותר זול משניים של קינגסטון וגם יעבוד טוב יותר

3. בשביל עוד 60 ש"ח, שווה לך לקחת כבר כונן 2TB

4. החלפתי לך את ה-670 ל-660TI בגרסאת אוברקלוק, הביצועים שלהם מאוד קרובים ברוב המקרים, ויש לך עוד מרווח קטן לאוברלוק נוסף בשביל עוד קצת ביצועים בחינם.

5. מארז R3 של Fractal Design עם ספק 500W של חברת סיסוניק המעולה

6. בכסף שנחסך הוספתי לך כונן SSD 120GB של סמסונג שיעשה לך הבדל שמיים וארץ בביצועי המערכת

ולאחר כל זה יוצא לך יותר זול ב-300 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

אהלן,

לגבי המפרט שלך ככה:

1. בחרת במעבד ובלוח שלא מיועדים לאוברקלוק ומן הסתם אתה לא מתכנן אוברקלוק אבל בחרת בקירור גדול ויקר שמיועד לאוברקלוק, קירור סטוק של אינטל יספיק לך, או מקסימום קירור ב-50 ש"ח, לא צריך יותר.

2. הספק כח מוגזם, אין צורך ב-620W, ספק 500W יספיק לך בהחלט.

3. כרטיס מסך יקר מאוד, אבל אם תקנה GTX660TI בהרבה פחות כסף תוכל לחסוך כמה מאות שקלים ועם אוברקלוק להגיע לביצועים של GTX670 בכיף.

4. זכרונות יקרים

הנה הצעה מתוקנת:

מעבד:

קירור למעבד:

ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪46

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

מארז:

באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W שחור - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪650

זיכרון:

Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1333C9 CL9

כמות: 1 - מחיר: ₪268

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪490

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda 7200RPM - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪460

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX660TI 2GB GDDR5 OC RETAIL

כמות: 1 - מחיר: ₪1702

כונן אופטי:

מסך:

סה"כ: ₪5852

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5735 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/m9cfbazd

1. החלפתי לך את הקירור למשהו זול בהרבה ואיכותי

2. זכרון 8GB בסטיק יחיד של קורסייר, יותר זול משניים של קינגסטון וגם יעבוד טוב יותר

3. בשביל עוד 60 ש"ח, שווה לך לקחת כבר כונן 2TB

4. החלפתי לך את ה-670 ל-660TI בגרסאת אוברקלוק, הביצועים שלהם מאוד קרובים ברוב המקרים, ויש לך עוד מרווח קטן לאוברלוק נוסף בשביל עוד קצת ביצועים בחינם.

5. מארז R3 של Fractal Design עם ספק 500W של חברת סיסוניק המעולה

6. בכסף שנחסך הוספתי לך כונן SSD 120GB של סמסונג שיעשה לך הבדל שמיים וארץ בביצועי המערכת

ולאחר כל זה יוצא לך יותר זול ב-300 ש"ח.

תודה רבה! בהחלט מצויין מה שהצעת, אך האמת שאני אעדיף ללכת על הבאנדל מארז+ספק שאני הצעתי, גם כי אני מעדיף שיהיה ספק חזק יותר לשינויים עתידיים, וגם לפי מה שקראתי המארז של lancool מצויין ומרווח.

לגבי הכרטיס מסך- האם באמת כדאי ללכת על ה660TI? אני רוצה שהמחשב יחזיק כמה שנים טובות, כלומר יעבוד מצויין גם במשחקים עתידיים, ולפי השוואת וbenchmarks באינטרנט יש די הרבה רווח בין ה 670 OC לבין ה660TI OC..

ולגבי הSSD- איך זה בעצם עובד? כונן שישמש רק למערכת ההפעלה והדיסק הקשיח ישמש ככונן אחר לכל דבר אחר שאתקין?

ושוב תודה על העזרה.

פורסם

1. אם אתה ממש רוצה את המארז הזה אז הדיל משתלם

2. ברור שיהיה מרווח בין 660TI OC לבין GTX670 OC, כשאמרתי שה-660TI משתווה ל-670 הכוונה היא שאחרי שעושים ל660TI אוברקלוק הוא משתווה לביצועים של 670 סטוק. 670 הוא כרטיס חזק יותר ולכן ביצוע אוברקלוק עליו ירחיק אותו מ-660TI. ולגבי השנתיים שלוש הבאות, לא חכם בכל שנתיים לקנות את הכרטיס הכי יקר. הדבר החכם יותר הוא לקנות את הכרטיס הזול יותר מבין השלושה ולשדרג אותו כל שנתיים כדי לשמור על יחס עלות תועלת נכון, אלא אם כן יש לך אפשרות להביא את הכרטיס הכי חזק במחיר מאוד כמו ה-680 שאני קניתי שעלה לי רק 400 דולר. לשם השוואה, ה660TI מתעלה על ה HD7950 שנחשב לכרטיס המסך השני הכי חזק של ATI ולכן הוא נותן לך אפשרות לקבל ביצועים של 670 במחיר הרבה יותר זול והוא צריך להיות הכרטיס שתבחר. הוא עדיין יהיה רלוונטי בעוד שנתיים.

3. כן זו המטרה בכונן SSD, להתקין עליו את מערכת ההפעלה, וכמה משחקים נבחרים. זמני הטעינה שלך יהיו מהירים מאוד, לא תחכה 30 שניות לעלייה של וינדואס, תוכנות יעבדו מהר יותר, זו חוויית שימוש אחרת שלא כדאי לוותר עליה במחשב חדש.

פורסם
  • מחבר

1. אם אתה ממש רוצה את המארז הזה אז הדיל משתלם

2. ברור שיהיה מרווח בין 660TI OC לבין GTX670 OC, כשאמרתי שה-660TI משתווה ל-670 הכוונה היא שאחרי שעושים ל660TI אוברקלוק הוא משתווה לביצועים של 670 סטוק. 670 הוא כרטיס חזק יותר ולכן ביצוע אוברקלוק עליו ירחיק אותו מ-660TI. ולגבי השנתיים שלוש הבאות, לא חכם בכל שנתיים לקנות את הכרטיס הכי יקר. הדבר החכם יותר הוא לקנות את הכרטיס הזול יותר מבין השלושה ולשדרג אותו כל שנתיים כדי לשמור על יחס עלות תועלת נכון, אלא אם כן יש לך אפשרות להביא את הכרטיס הכי חזק במחיר מאוד כמו ה-680 שאני קניתי שעלה לי רק 400 דולר. לשם השוואה, ה660TI מתעלה על ה HD7950 שנחשב לכרטיס המסך השני הכי חזק של ATI ולכן הוא נותן לך אפשרות לקבל ביצועים של 670 במחיר הרבה יותר זול והוא צריך להיות הכרטיס שתבחר. הוא עדיין יהיה רלוונטי בעוד שנתיים.

3. כן זו המטרה בכונן SSD, להתקין עליו את מערכת ההפעלה, וכמה משחקים נבחרים. זמני הטעינה שלך יהיו מהירים מאוד, לא תחכה 30 שניות לעלייה של וינדואס, תוכנות יעבדו מהר יותר, זו חוויית שימוש אחרת שלא כדאי לוותר עליה במחשב חדש.

מצוין! תודה רבה על העזרה!! :xyxthumbs:

עכשיו אחרי ההסבר שלך אני בהחלט שוקל לקנות את ה660TI OC אבל עדיין קשה לי לוותר על ה670.. ><

ואם אפשר לשאול- מאיפה הצלחת להשיג 680 רק ב400 דולר?!

פורסם

דווקא הייתי שוקל את ה-7950, ב-OC, אני לא רואה איך הוא משאיר הרבה סיכוי ל-660TI. והוא זול יותר ב-120 שקלים.

ה-670 פשוט לא משתלם למחירו ביחס להפרש ביצועים, בחירה לא חכמה בכלל לדעתי.

הערה בונה - כל הפואנטה בללכת על הלוח הזה שיקר יותר ב-50 שקלים מהלוח MSI B75MA-E33 שבאתר, הוא מכוון שסטיק בודד של זכרון

עלה במחיר ל-268 שקלים, לכן זה הגיוני או לשים את הלוח של MSI ב-303 שקלים יחד עם הזכרון של Corsair ב-268 ש"ח, או ללכת

על הלוח ששמת בתוספת שני סטיקי של Hynix ב-214 שקלים. אין טעם לשלם גם על זה וגם על זה.

פותח הדיון, מארז זה עניין של העדפה וכל עוד אתה מבין שאתה משלם הרבה יותר כסף על דבר שלא נותן תוספת ביצועים, ושאחד

זול יותר לשימושים נורמטיבים כמו שלך יעשה בערך את אותה העבודה בפחות כסף, זה בסדר.

הספק מיותר, 620W זה מוגזם. תבדוק כמה הכרטיס והמעבד שלך צורכים ב-LOAD ותבין. כל עוד אתה לא מוסיף עוד כרטיס מסך אין הצדקה.

כמעט כל כרטיס שקיים כיום ובמידה שתשדרג בעתיד, הספק שקיבלת יספיק. לטעמי הבאנדל הזה הוא מאוד יקר ולא לצורך.

פורסם

דווקא הייתי שוקל את ה-7950, ב-OC, אני לא רואה איך הוא משאיר הרבה סיכוי ל-660TI. והוא זול יותר ב-120 שקלים.

ה-670 פשוט לא משתלם למחירו ביחס להפרש ביצועים, בחירה לא חכמה בכלל לדעתי.

הערה בונה - כל הפואנטה בללכת על הלוח הזה שיקר יותר ב-50 שקלים מהלוח MSI B75MA-E33 שבאתר, הוא מכוון שסטיק בודד של זכרון

עלה במחיר ל-268 שקלים, לכן זה הגיוני או לשים את הלוח של MSI ב-303 שקלים יחד עם הזכרון של Corsair ב-268 ש"ח, או ללכת

על הלוח ששמת בתוספת שני סטיקי של Hynix ב-214 שקלים. אין טעם לשלם גם על זה וגם על זה.

פותח הדיון, מארז זה עניין של העדפה וכל עוד אתה מבין שאתה משלם הרבה יותר כסף על דבר שלא נותן תוספת ביצועים, ושאחד

זול יותר לשימושים נורמטיבים כמו שלך יעשה בערך את אותה העבודה בפחות כסף, זה בסדר.

הספק מיותר, 620W זה מוגזם. תבדוק כמה הכרטיס והמעבד שלך צורכים ב-LOAD ותבין. כל עוד אתה לא מוסיף עוד כרטיס מסך אין הצדקה.

כמעט כל כרטיס שקיים כיום ובמידה שתשדרג בעתיד, הספק שקיבלת יספיק. לטעמי הבאנדל הזה הוא מאוד יקר ולא לצורך.

1. לגבי הכרטיס, יש לא מעט דיעות מעורבות וביקורות, 7950 הוא כרטיס חזק, ומשתלם יותר, נכון. אבל לא בטוח שהוא יקבל את כל הביצועים שהוא ירצה ממנו. לפני ה-680 שלי היה לי 7950 3GB של XFX שהיה נתקע לי באוברקלוק קליל 50MHz, נעילות מסכים, קריסות דרייברים כל שני וחמישי, ועליות טמפרטורה ל-95 מעלות ומעלה. וזה אחרי שנתתי צ'אנס ל-ATI אחרי שהייתי משתמש של NVIDIA כל חיי. מהרגע שהחלפתי ל-680, החיים יפים. כל המשחקים רצים על אולטרה, הטמפרטורה הכי גבוהה שהכרטיס הגיע אליה אי פעם היא 65 מעלות במאמץ מלא עם תדר של 1255MHz לליבה שזו תוספת של עוד 75Mhz לאוברקלוק מהמפעל שהכרטיס כבר הגיע איתו. מעבר לזה בכרטיסי AMD חסרות המון תכונות שיש בכרטיסי NVIDIA ומשפרות את חוויית המשחק. כרטיסי AMD הם נטו ביצועי FPS, ב-NVIDIA שמים יותר דגש על איכות התמונה, שוב, לדעתי בלבד.

2. לגבי שילוב הזכרונות והלוח, צודק.

3. גם אני בטענה שהספק מיותר ואולי יהיה לך עדיף לקנות את המארז וספק 500W בנפרד ואולי יצא לך יותר זול?

ולשאלתך את ה-680 שלי השגתי במכירת מבצע מיוחדת שעשו ב-Newegg לפני כמה חודשים שהמחיר שלו פשוט ירד לרצפה לסופש אחד.

פורסם

הכל טוב ויפה רק שההשוואה צריכה להיות מול ה-660Ti לא מול כרטיס שעולה פי שתיים.

אולי נפלת על כרטיס בעייתי או משהו, הוא אמור להיות כרטיס מעולה ל-oc.

אם תבחן טבלאות ביצועים, ה-7950 מתעלה על ה-660ti שאלה באוברקלוק.

פורסם

יכול להיות שנפלתי על כרטיס לא משהו, אבל בכל מקרה סתכל למשל פה:

http://techreport.com/review/23981/radeon-hd-7950-vs-geforce-gtx-660-ti-revisited

660TI עובר משמעותית ב Win 8, כמובן יכול להיות שמדובר בדרייבר דפוק, אבל עדיין מדובר בהבדל ענק

וגם פה ב -TPU, אומרים שה-7950 אולי מפיק יותר פריימים בתאכלס, אבל חוויית המשחק והחלקות של ה-660TI עוקפים בסיבוב:

http://www.techpowerup.com/177173/HD-7950-May-Give-Higher-Framerates-but-GTX-660-Ti-Still-Smoother-Report.html

כמו שאמרתי כרטיסי ATI נותנים דגש על FPS נטו מבלי לשים יותר מדי לב לאיכות התמונה, וזו כנראה הסיבה שהם עומדים בקו אחד עם כרטיסי NVIDIA כי חסרים להם את כל הפיצ'רים של NVIDIA כמו:

תמיכה בהאצת חומרה ל-PhysX, תמיכת CUDA בתוכנות (למרות יתרון ביצועי GPGPU תיאורטי של חומרת 7950), שימוש ב-Adaptive Vsync, תאימות מירבית בהכרחת Vsync למשחקים בלתי תומכים, הכרחת FXAA (מתעלה על MLAA), תמיכת TXAA, השמת Ambient Occlusion למנועים גראפים חסרי תמיכה מובנית, ניהול פרופילי הגדרות למשחקים ועדכונם השוטף, מימוש Downsampling ע"י custom resolutions, תמיכת 3DVision (מתעלה על HD3D), הגדרת Pre-Rendered frames להפחתת השהיית קלט בשימוש Vsync, ועוד מס' הגדרות חבויות הזמינות מ- NV Inspector, כגון שימוש עצמאי בדגלי תאימות המאפשרים סוגי AA במשחקים ללא תמיכה מובנית (גם אם NV עדיין לא הוסיפו פרופיל לתמיכת AA בדריבר), נעילת FPS ועוד...

בנוסף העובדה כי NVIDIA משתפת פעולה עם המון מפתחות משחקים מעלה פוטנציאל תאימות בשחרור, עקביות ביצועים, ולעיתים תוספת פיצ'רים מובנים בלעדיים

פורסם

דווקא בקישור שהבאת מאתר שאני אישית לא מכיר, הביצועים די מתחלקים בין הכרטיסים, מעט לטובתו של ה-660.

אך קשה לי להאמין שב-AC ה-660TI מקבל כמות פריימים כפולה מה-7950 באורח תקין.

עכשיו תמהיר את שניהם ותראה מי מתעלה על מי ברוב המשחקים..

תוכל לראות באופן גס את יחסי הכוחות הכלליים:

http://alienbabeltech.com/abt/viewtopic.php?f=6&t=21797&start=0#p41174

http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-review,3107-7.html

אם היה צורך בכרטיס ל-CUDA לא הייתי מעלה בכלל את האופציה של ה-7950, אך אין פה דרישה לאחד. 3D VISION גם כן

לא רלוונטית פה ובכל מקרה ל-AMD יש מענה משלה לזה, זה שהכרטיס תומך בפיזיקס זה יתרון אך לא מה שיגרום לי לקנות אותו, רוב

המשחקים אינם מאפשרים זאת גם ככה. בדרייברים יותר טובים ומפוצ'רים אין ספק ש-NV עדיפה בהרבה.

בכל שאר הדברים שציינת אם נבחן זאת בגדול אפשר להסתדר בקלות בלעדם.

לגבי "איכות התמונה", בדעה אישית בתור אחד שהיה לו כרטיסים משני המינים ושיחק באותם המשחקים עם שניהם לא ממש ראיתי

הבדל באיכות בתמונה.

תגיד לי אם אתה רואה הבדל:

GTX 660(Non-Ti) -Vs- HD 7870 Crysis 2 1920x1080 Side By Side

GTX 660 Ti -vs- HD 7850 Battlefield 3 1920x1080 Side By Side

פורסם

נכון שלא כל הדברים רלוונטיים כמו CUDA ו-3D, זה רק היה לשם המחשה. אבל דברים כמו Adaptive Vsync, Ambient Collusion וכו הם דברים שתורמים לחוויית המשחק ואיכות התמונה גם אם הם לא מובנים במנוע המקורי.

לגבי הסרט שפרסמת, ברור שלא נוכל לשים לב להבדלים בתמונה בטח שלא מסרט ביוטיוב, הטענה היא שלמרות שכרטיסי ATI נותנים אולי יותר FPS במקרים מסויימים יש להם יותר בעיות Latency ו Stuttering שמפחיתות מחוויית המשחק.

ההשוואה שנערכה הייתה בוינדואס 8, כמו שאמרתי ייתכן ש-ATI פישלו בדרייבר הראשוני ולכן ההבדל בביצועים ככ משמעותי לדוגמא כמו ב-AC, גם אם מדובר בבעיית דרייבר עדיין זה אומר ש-ATI לא מוכנים מספיק לשינויים בשוק ולא תמיד יודעים לנצל את החומרה שלהם במלואה ולהתאים אותה למשתמש ולסבב המשחקים הנוכחי.

שמע שנינו יודעים שזה ויכוח שלא נצא ממנו, או שאתה מעדיף NVIDIA או ATI, אני את הצ'אנס שלי נתתי ל-ATI עם -6950 ועם ה-7950, דווקא מה-6950 הייתי מאוד מרוצה אבל ה-7950 החזיר אותי ל-NVIDIA מהר מאוד.

פורסם
  • מחבר

לסיכום,

אם אין לי בעיה של תקציב אז עדיף ללכת על ה670 OC מאשר על 660TI OC/7950 OC?

פורסם

בסופו של דבר זה כסף שלך ואתה תחליט, מבחינת הרזולוציה והמסך שלך הכרטיס ינוצל אבל אני לא רואה סיבה להשקיע עליו 2200 ש"ח כשאתה יכול לקבל את אותם ביצועים ב-500 ש"ח פחות עם אוברלוק. מצד שני אם תשקיע ב-670 ותעשה לו אוברקלוק, תגיע כבר לביצועים של 680...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים