עבור לתוכן

מחפש לבנות דרייבר למנוע צעדים

Featured Replies

פורסם

יש לי מנוע צעדים עם צריכת זרם של 3A. אני רוצה לבנות דרייבר שמסוגל להחזיק עד כ-5A

אשמח אם מישהו מכם יודע היכן ניתן למצוא תוכנית מתאימה (עדיפות למשהו שנוסה וידוע שעובד)

או אולי מישהו מכיר פורום של חובבי אלקטרוניקה שעוסקים ברובוטיקה/פיקוד?

פורסם

נסה את זה

פורסם

לא סיפקת כל כך פרטים..לאיזה סוג מנוע אתה מכוון (bipolar או unipolar?)

יש לך אפליקציה ספציפית שאתה מתכוון להשתמש בו, דגם מנוע ספציפי?

אתה מחפש לבנות דרייבר מאפס או שאתה מחפש צ'יפ/מעגל מוכן?

פורסם
  • מחבר

תודה לתגובותיכם.

אור - הרעיון טוב, אבל הרכיב מיועד לזרם עד 2.5A וזה לא מספיק לי. אבדוק אפשרות להוספת רכיבים להגברת הזרם.

אלון - המנוע שיש לי הוא ביפולר (4 חוטים) תוצרת? הצחקת את הסינים, הוזמן מ-אי ביי. האפליקציה שאני מתכוון ליישם היא שולחן X-Y

שאני בתחילת בנייתו. לגבי שאלתך האחרונה - אין לי בעיה לא עם בנייה מאפס ולא עם מעגל משולב ייעודי (אמור להיות פשוט יותר)

כך שכל האופציות פתוחות.

אשמח לקבל עוד מידע.

פורסם

היי

רק שים לב שהזרם 2.5A מתייחס למתח 24V

ואני לא חושב שאתה עובד במתח כזה אלא נמוך יותר - כך שלפי דעתי תוכל לקבל זרם גבוה יותר

פורסם

יש לי מעט נסיון עם הדרייבר הזה, הוא לא מדהים אבל הוא סבבה ביחס למחיר (קח בחשבון שדרייברים עם נתונים דומים מתחילים בסביבות ה-300 דולר).

פורסם
  • מחבר

הבקר שהצעת (אני מבין שזה בעצם driver+controller( נראה לי בהחלט עשוי להתאים ובמחיר יותר מהגיוני. מצאתי באינטרנט את הmanual שלו

ה"חסרון" היחיד שאני מוצא בו זה שהוא מיועד ל3.5A שזה גבולי מבחינתי. אני בהחלט מתכוון להזמין אותו. יחד עם זה- שוב, מכיוון שאני לגמרי חדש לנושא, אשמח לכל פיסת מידע/הכוונה/נסיון של מי שמכיר.

פורסם

אומנם כבר עשיתי כמה דברים עם מנועי צעד בעבר, אבל יצא לי בזמן האחרון לעבוד "קצת" יותר עם מנועי צעד ב-CNC שבניתי אז נתקלתי בהרבה דברים שעד אז לא ממש הייתי מודע להם ונאלצתי להתחשב בהם בזמן התכנון (ראה קישור בחתימה), אז אני אנסה להוסיף עוד כמה דברים מעבר למה שנאמר, ייתכן שזה יעזור לך.

אני מניח שברור שאין מנוס מלהשתמש בדרייבר עם dual-H-bridge כאשר עובדים עם מנוע כזה, לכן אני לא אוסיף על זה אלא אעבור ישר לעניין של מתח וזרם ההפעלה וכו': להפעיל מנוע ממתח נמוך (גם אם זה המתח שהמנוע מוגדר לעבוד בו וגם אם אתה מסוגל לספק שם מספיק זרם) יסתיים במהירות סיבוב נמוכה מאוד - שייתכן מאוד שזה לא מעניין אותך בשימוש שלך. ככל שעובדים עם מתח גבוה יותר, קצב שינוי הזרם בסלילים של המנוע גבוה יותר (dI/dt=V/L), וניתן למתג אותו מהר יותר. כמובן שבמקרה כזה נדרשת הגבלת זרם כלשהי כדי לשמור על המנוע, וזה משהו שכל דרייבר מודרני עושה באופן עצמאי והגבלת הזרם נקבעת על ידי זוג נגדים שאמורים להימצא על הלוח. כלל האצבע הוא בדר"כ: Ideal_Voltage=32*sqrt(inductance_in_mH). עם מנועים ממוצעים זה יכול להגיע לעשרות רבות של וולטים בקלות, מה שדורש ספק למתח גבוה מאוד, דרייבר שמסוגל לעמוד במתחים גבוהים מאוד, וגוף קירור גדול מאוד - לכן ברוב המקרים מסתדרים עם מתחים נמוכים יותר - אני לדוגמא עובד על כ-24V ולא מוכן בשום מצב לעבור את ה-30V כדי לא להרוג את הדרייבר (במקרה שלי אני לא מגיע למהירות המקסימלית בזמן חריטה ממילא, אז זה לא מגביל אותי). יש לכל דרייבר גם מגבלה על פרק הזמן שנדרש לשנות את האותות של הכיוון והצעד לפני שמבצעים את הצעד עצמו והחזקה שלהם לאחר מתן הסיגנל, לכן גם זה צריך להיות משהו שלוקחים בחשבון אם המהירות חשובה לך. מנועי צעד מאבדים מהמומנט שלהם ככל שהם מסתובבים מהר יותר, מה שמגביל את מהירות הסיבוב המקסימלית בהתאם לעומס שלך. מעבר לזה יש גם מהירות מקסימלית להתנעה של המנוע, לכן גם אם המהירות הסופית תהייה גבוהה מאוד, המהירות ההתחלתית צריכה להיות נמוכה יותר. אופציה אחת היא להאיץ את המנוע בהדרגתיות (וכמובן להאט אותו בהדרגתיות בסוף כדי שלא "יחליק" בעצירה), ואופציה שנייה היא פשוט לא לעבוד במהירות גבוהה יותר מהמהירות שבה אתה מצליח להתניע. אגב, הדרייברים המודרניים כולם ככלל מסוגלים לעבוד לא רק בצעד שלם אלא גם ב-2/4/8/16 פולסים לצעד, במידה ואתה בוחר לעבוד כך תקבל רזולוציה גבוהה יותר אבל תאבד מהמומנט האינקרמנטלי של המנוע, לכן לא בטוח בכלל שתרוויח בדיוק שלו (מה שבטוח זה שתצטרך "לבזבז" הרבה יותר זמן בלשלוח סיגנלים לדרייבר).

אני השתמשתי בדרייברים מבוססים על ה-TB6560, ואם לומר את האמת אני לא מנצל אותם לגמרי (במידה ותלך לכיוון הזה אני מציע לך לקרוא את זה, הוספתי שם מידע שיכול להיות מאוד רלוונטי במידה ותשתמש בדרייבר כזה עם ספק ממותג). למרות שיש לי מנועים שחלקם דורשים זרם גבוה יחסית (כמעט 4A), אני מפעיל אותם על הרבה פחות מהסיבה הפשוטה שיש לי יותר ממספיק מומנט גם בזרמים האלה (פשוט מפעילים את המכונה ומנסים לעצור אותה עם היד, אם זה לא נעצר אז יש מספיק כח :) ). ועוד דבר, מנועים שצורכים זרם גבוה יותר לא בהכרח יהיו טובים יותר לשימוש שלך. צריך להסתכל לא על הנתונים היבשים שלו בטבלה, אלא עם ה-torque curves שלו (מומנט כפונקציה של מהירות הסיבוב). ככל שלמנוע יש השראות גבוהה יותר הוא יתחיל גבוה יותר במהירות נמוכה, אבל יצנח הרבה יותר מהר ככל שהמהירות עולה. זה גם תלוי כמובן במתח שאתה מפעיל בו את המנוע,הזרם וכו'.

עריכה:

בנוגע לדרייבר שאלון קישר אליו, אני מציע להתרחק ממנו כמו מאש (גם אני כמעט קניתי אותו עד שהתחלתי להתעמק בנושא הבעיות שלו). מעבר לבעיה הרגילה של שריפת ה-TB6560 עקב אופן יצירת המתח הלוגי (שזו בעיה שאני טיפלתי בה בקישור שצירפתי למעלה - זה פשוט וזול), יש בלוחות האלה המון בעיות אחרות כמו מייצבים שמתחממים בצורה קיצונית, קבלים שגויים בשביל התדר של ה-chopping וכו'. יש המון דיונים על זה ברשת. יש רשימות שלמות של דיונים שבהם אנשים מסבירים מה הבעיות העיקריות ומה לעשות כדי לטפל בהן. הדרייברים שאני משתמש בהם אומנם לא מושלמים, אבל הם בהחלט סובלים מפחות בעיות, ויותר חשוב מזה כיוון שהם כוללים ערוץ אחד בכל לוח (שזה מייקר קצת את העסק, אבל מדובר בכמה עשרות שקלים לכל היותר) - ניתן בקלות להחליף ערוץ אחד במידה והוא מתקלקל.

פורסם
  • מחבר

אנטולי - תודה לתגובה המפורטת שלך. אין ספק שלמדתי ממנה. יחד עם זאת, אם הבנתי נכון את דבריך, אתה מתייחס למנוע הכרסום (המנוע שניצב לחומר ואשר מחובר אליו כרסום) בעוד שאני מתייחס יותר למנועים הללו כמנועים שמניעים את ציר ה-X וציר ה-Y (לציר ה-Z אני צריך מנוע קטן יותר)

ולכן אני סבור שמהירות הסיבוב המירבית משמעותית לי פחות, חשוב לי יותר הטורק של המנוע. לפי המצויין על המנוע שברשותי מדובר ב-425OZ/IN

התנועה המקסימלית הנדרשת היא 1100 מ"מ, כך שאני מקווה שזה יספיק. כמו שציינתי קודם - אני "ירוק" לגמרי בנושא וכל מידע שתתרמו יעזור לי מאד.

ציינת שקיימים פורומים שמתמחים בנושא - אם תוכל להפנות אותי - אני בטוח שזה יעזור לי הרבה.

פורסם

הבנת לא נכון, אני מדבר על מנועי הצעד שמניעים את המכונה בלבד - אין שום קשר בכלל ל-spindle (כנראה שאתה "ירוק" לגמרי אם חשבת שמדובר על ה-spindle ;) ). תקרא את מה שרשמתי לך ותעבור על המידע שהוספתי בדיונים שקישרתי אליהם, זה ייתן לך המון מידע לעיבוד.

המומנט שאתה מדבר עליו הוא פשוט עצום וגם אני בהתחלה פזלתי למנועים בסדר גודל כזה של מומנט, אבל אני מציע שלא תסמוך יותר מדיי על מה שהסינים רושמים. זה גם שאלה גדולה של תחת אילו תנאים השיגו את המומנט הזה ואיך בחנו אותו. סתם בתור דוגמא, המנוע שאני משתמש בו בציר X בעל מומנט של בערך רבע ממה שאתה רשמת והוא מניע את כל הקונסטרוקציה הזו (ששוקלת המון!) עם מספיק כח בלי לפספס צעדים במהירות מקסימלית של בערך 120mm/sec (אבל אני מגביל את התוכנה לשליש מזה בזמן jog, ולבערך 10mm/sec בזמן החריטה). וזה מנוע של 400steps/revolution שפועל ברזולוציה של חצי צעד עם זרם של בסך הכל 1.4A/phase ומתח של 24V בדרייבר מבוסס TB6560.

בשאר הצירים יש לי מנועים פחות מרשימים - אבל ההשוואה בינהם יותר מעניינת. האחד הוא מנוע שפועל עם זרם של 1A ומגיע בציר Y למהירות של בערך 18mm/sec במצב ההפעלה הנוכחי (יש שם בורג הולכה של 2.5mm/turn (בערך 7סיבובים של המנוע לשנייה) כך שהוא מגביל את המהירות המקסימלית אבל נותן לי יותר מומנט). כשהחלפתי למנוע סיני (2SHG-020A56) עם השראות הרבה הרבה יותר נמוכה (0.8mH שאמור להיות גם יותר מהיר משמעותית) וזרם פי 3.5גבוה יותר עם מומנט דומה (בערך 85oz-in) הוא פשוט נתקע בחצי מהמהירות למרות שבכל מדד הגיוני הוא היה אמור להיות מהיר הרבה יותר. מה זה אומר?! שכדאי להיזהר מאוד במפרטים המטורפים שהסינים רושמים. אגב, הסיבה שאני משתמש במנועים כאלה חלשים היא פשוט כי מצאתי אותם במחירים מצחיקים בג'אנק (חלקם חדשים לגמרי). קניתי אותם כדי שיהיה לי משהו בזמן הבניה הראשונית לניסיונות - מתוך הנחה שאני אצטרך מומנט של פי 3-4 יותר במכונה הסופית, אבל ככל שהפרוייקט התקדם הגעתי למסקנה שאנשים מגזימים לגמרי בדברים שהם קונים. אין שום צורך במומנט של 400oz-in למכונות ביתיות. ושוב, אני מדבר על מכונת CNC שצריכה לחרוט\לחתוך דברים בקצב סביר מה שיוצר התנגדות גדולה יותר לתנועה, ודורשת קוסטרוקציה חזקה וכבדה יותר שמכבידה על המנוע גם כן (כל החלק שציר X צריך להזיז שוקל סדר גודל של 15KG). אני שוקל להזמין לעצמי מנוע חלופי לציר Y במקום מה שיש שם כרגע (בציר X אני מרוצה ב-100%, ובציר Z יש לי את המנוע הסיני שפועל בזרם של בערך 60% מהמקסימום, בציר הזה יש צורך בהרבה פחות כח ומהירות בגלל הכוחות שפועלים שם ולכן המהירות והמומנט מספיקים לגמרי גם ככה). המנוע הזה יהיה חסר משמעות לחריטה, אבל יהיה נחמד להזיז את ציר Y מהר יותר ב-jogging. אם אני אזמין אני אקנה משהו של אותה החברה שהמנוע שלה נמצא אצלי בציר X, חברת Lin Eng (אני מצרף את דף המפרט של המנוע שיש לי בציר X סתם שתוכל להתסכל על הגרפים שרוב היצרנים הסינים לא מספקים). יש להם מנועי NEMA23 של 8 חוטים (אפשר לחווט כ-unipolar, או bipolar בחיבור טורי (יותר מומנט) ובחיבור מקבילי (יותר מהיר)) שעולים בערך 18$ ליחידה לפני משלוח. זה מחיר דומה למנועים הסיניים, אבל הניסיון שלי עם המנוע שלהם בציר X מראה שהם פשוט מצוינים. גם מעט המידע שמצאתי בגוגל על המנוע הזה מראה תגובות מאוד חיוביות עליהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים