עבור לתוכן

מחפש DOK USB3

Featured Replies

פורסם

דיי נמאס לי מהעברה איטית של סרטים \ קבצים דיי כבדים לDOK , אני מחפש המלצה לDOK טוב שיהיה USB3.

אין תקציב מוגדר אבל שהמחיר לא יהיה מוגזם מידי.

מינימום 16GB - זה דיי מספיק אבל אם בתוספת קטנה אפשר להביא אפילו 32GB אז אין לי ממש בעיה.

פורסם

עד כמה שאני שונא את סנדיסק בגלל שהם האחרונים שהתחילו לייצר DOK USB3, באיחור של שנים אחרי המתחרים.

הsandis extreme usb3 עושה רושם של מוצר מהיר ומשתלם.

פורסם

דיי נמאס לי מהעברה איטית של סרטים \ קבצים דיי כבדים לDOK , אני מחפש המלצה לDOK טוב שיהיה USB3.

אין תקציב מוגדר אבל שהמחיר לא יהיה מוגזם מידי.

מינימום 16GB - זה דיי מספיק אבל אם בתוספת קטנה אפשר להביא אפילו 32GB אז אין לי ממש בעיה.

המלצתי כאן

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=552981.0

עזוב סאנדיסק שמאנדיסק קינגסטון וכל השמות היפים. היום ה- DOK הם מוצרים פשוטים לייצור הם טובים או לא טובים לפי טיב הרכיבים שלהם ולפי טיב ההרכבה (הרכבה עצמה פשוטה). . כל יצרני ה- DOK ים קונים ממספר קטן של יצרני פלאש כך שזה לא משנה מי היצרן של ה- DOK (בתנאי שהיצרן לא מרמה ברכיבים ולא מחפף בהרכבה) . כמו כן לא כדאי לקנות DOK ים בארץ, הם מוכרים במחירים מופקעים לחלוטין. נתתי שם של יצרן טוב , מוכר סדרה של מוצרים 16 גיגה, 32 גיגה, 64 גיגה, 128 גיגה. אני קניתי 64 גיגה ב- 45 דולר.

פורסם

מה הקשר לשמות.

חטפתי קריזה על סנדיסק בעבר בגלל שהם היו גורם שלילי ומעכב שקיפות וביצועים בתחום הDOK.

ועכשיו בדיוק מאותה סיבה(ביצועים ושקיפות) אני ממליץ על מוצר שלהם שמגיע למהירויות מרשימות מאוד, במחיר יחסית סביר.

הDOK שלך מסין לא הרבה יותר זול מהמוצרים בארץ.

ומבחינת ביצועים אני כמעט בטוח שהם כולם זבל.

הSANDISK EXTREME USB3 מגיע למהירות קריאה של עד 190MB/S בחיבור לUSB3.

ומהירות כתיבה של עד 55MB/S לדגם ה16GB ו110MB/S לדגם ה32GB ו170MB/S לדגם ה64GB.

דגם ה32GB עולה בערך 220 שקל.

אולי תוכל להשיג 64GB במחיר הזה מסין, אבל לא עם ביצועים כאלו.

הסיבה שיצרן לא מפרסם את ביצועי מוצר, היא כי הביצועים מביישים.

אז אם אתה רוצה DOK USB3 עם מהירות כתיבה של 20-30MB/S וקריאה של 55MB/S לך על זה.

אם אתה רוצה מהירות קריאה של 190MB/S וכתיבה של 110MB/S תוסיף כמה שקלים, ותשאיר לאחרים להתעצבן על איטיות הDOK שלהם.

7914d1347441694-sandisk-extreme-usb3-exfat-quick-removal-anvil-png

7924d1347445517-sandisk-extreme-usb3-exfat-quick-removal-crystal-random-jpg

7918d1347441701-sandisk-extreme-usb3-exfat-quick-removal-atto-jpg

העתקת קובץ.

התחלה:

7920d1347441802-sandisk-extreme-usb3-exfat-file-transfer-start-jpg

סיום:

7919d1347441801-sandisk-extreme-usb3-exfat-file-transfer-end-jpg

פורסם

לי יש את הסנדיסק בגרסת ה-16GB והוא מצוין, ממליץ.

פורסם

דרך אגב הביצועים בתוצאות שהבאתי גבוהים יותר בגלל השימוש בפורמט exFAT.

בNTFS הם יהיו טיפה פחות מוצלחים.

פורסם

לי יש את הסנדיסק הזה בגירסת 32.

הוא מהיר וטוב להעברת סרטים

פורסם

הייתי מוסיף אותו לסטיקי של המומלצים(בתוספת אזהרה להימנע משאר הדגמים האיטיים שלהם).

עדיין אין שם המלצות לDOK והגיע הזמן שיהיה.

פורסם

יש לי DOK נוסף USB3 של ADATA

הוא זבל ועגלה בהשוואה לסנדיסק

פעם הייתי מעביר סרטים וסדרות עם דיסק נייד עד שנמאס לי מהטרטור ועברתי ל-DOK

פורסם

פרטים נוספים על ההמלצה שלי

לינק לנקודת מכירה

http://www.aliexpress.com/item/USB-Disk-Flash-drives-64G-USB3-0-Silvery-white-Wholesale/476690066.html

יש שם פירוט לגבי מהירויות . (יש מספר פירוטים לכל מיני אופציות של גודל וכדומה). יש גם כאן שקיפות לגבי הטיב למי שזה חשוב לו. מניח שבאתר של היצרן יש עוד יותר שקיפות אבל לי זה מספיק.

הפריט שקניתי לפי הפירוט שם הוא במהירות כתיבה 44 MB\SEC ביציאה יעודית USB3 , לא רשום הפורמט (יכול להיות NTFS יכול להיות הפורמט היעודי EXFAT ). אבל יש בעיה כאשר דורשעם יציאה יעודית ופורמט יעודי, דרישה כזו עלולה להיות הגבלה על המחשבים שעובדים איתם,

לכן יציאה יעודית USB3 ופורמט EXFAT לא אופציה מבחינתי. ה- DOK אמור להיות מוצר פורטבילי (ממחשב למחשב) לכן זה לא משמעותי אם דורשים (לצורך המהירות) יותר מדי דרישות על יציאה יעודית USB3 ופורמט יעודי EXFAT. . את המוצר שקניתי פירמטתי NTFS גודל קלאסטר 4K וניסיתי אותו על יציאה USB2 של לוח די ישן, מהירות הכתיבה עליו במצב זה היא בין 28 MB\SEC ל- 30 MB\SEC שלדעתי מספיק לרוב האנשים לצורך העתקת סרטים (מהירות הקריאה הרבה יותר גבוהה). מבחינה זו דוק EXTREME של סאנדיסק שהמלצת עליו עשוי להיות אוברקילר ולא מצדיק את המחיר. מייד אתייחס לשאלת המחיר.

עניין המחיר חשוב כאן, כי המוצר שהמלצתי עליו עולה בערך 170 שקל בעוד המוצר עליו אתה ממליץ עולה לפי ZAP לפחות 400 שקל.

נוסף על כך. במקום שאליו הפניתי ניתן לקנות גם DOK של 128 גיגה במחיר בערך 330 שקל. זה שיקול נוסף למי שרוצה לצאת מחוץ לבית ולהחזיק על ה- DOK שלו סרטים רבים בנפח גדול .

לסיכום: מבחינת יחס עלות\תועלת המוצר שהמלצתי עליו נראה לי טוב יותר לצרכים שלי (אני מאמין שגם טוב יותר לצרכים של רוב האנשים).

פורסם

איך הגעת למסקנה שהSANDISK EXTREME USB3 לא תואם לUSB2?

ולמה אתה חושב שחייבים לפרמט אותו לEXFAT?

כל כונן/DOK אפשר לפרמט למה שרוצים.

EXFAT פשוט קצת יותר מהיר, ובבדיקות שהבאתי הDOK פורמט אליו.

לכן התוצאות מעט יותר טובות מהמוצהר ע"י היצרן.

הSANDISK EXTREME USB3 לא עולה מעל 400 שקל.

בפעם האחרונה שראיתי אותו הוא עלה בארץ בסביבות ה220 שקל לגרסת 32GB ו375 שקל ל64GB.

נכון הDOK מסין עולה חצי מחיר, ואפילו פחות.

אבל אתה לא מקבל אותם מייד.

אין לך אחריות(ריאלית).

הביצועים בין שליש לחמישית מהSANDISK EXTREME.

וסביר להניח שגם הSANDISK יותר זול בחו"ל.

סרט 1080P תופס בממוצע 8-10GB.

ולמלא את הDOK יכול לקחת לא מעט זמן ב"מהירות" האיטית יחסית של הDOK הסיני.

ההבדל בין 40 דקות ל10 דקות משמעותי מאוד.

פורסם

איך הגעת למסקנה שהSANDISK EXTREME USB3 לא תואם לUSB2?

ולמה אתה חושב שחייבים לפרמט אותו לEXFAT?

כל כונן/DOK אפשר לפרמט למה שרוצים.

EXFAT פשוט קצת יותר מהיר, ובבדיקות שהבאתי הDOK פורמט אליו.

לכן התוצאות מעט יותר טובות מהמוצהר ע"י היצרן.

הSANDISK EXTREME USB3 לא עולה מעל 400 שקל.

בפעם האחרונה שראיתי אותו הוא עלה בארץ בסביבות ה220 שקל לגרסת 32GB ו375 שקל ל64GB.

נכון הDOK מסין עולה חצי מחיר, ואפילו פחות.

אבל אתה לא מקבל אותם מייד.

אין לך אחריות(ריאלית).

הביצועים בין שליש לחמישית מהSANDISK EXTREME.

וסביר להניח שגם הSANDISK יותר זול בחו"ל.

סרט 1080P תופס בממוצע 8-10GB.

ולמלא את הDOK יכול לקחת לא מעט זמן ב"מהירות" האיטית יחסית של הDOK הסיני.

ההבדל בין 40 דקות ל10 דקות משמעותי מאוד.

לא אמרתי שהאקסטרים של סאן דיסק אינו תואם USB2 אלא אמרתי שמטעמי פורטביליות חשוב מאוד למדוד מהירויות העברה ביציאות USB2 מכיוון שנכון להיום זה התקן הנפוץ (בהשוואה ל- USB3). אותו דבר בנוגע ל- EXFAT. הדוק שקיבלתי היה מפורמט EXFAT אבל מערכת ההפעלה לא הכירה את הפורמט ונאלצתי לפרמט NTFS, לכן גם כאן הצורך ב- NTFS הוא צורך של פורטביליות.

ברגע שאתה מחשב מהירויות דרך יציאות USB2 ופורמט NTFS המהירות המירבית של הדוק יורדת (לא יודע כמה כי לא הזדמן לי לבדוק , בוודאי לא לאקסטרים של סאנדיסק), מה שאני אומר שבפרקטיקה האקסטרים יהיה פחות מהיר ממה שמראים מבחנים למצבים אידאליים של שימוש באקסטרים.

יתכן שתוך שנתיים-שלוש יציאות USB3 יהיו נפוצות יותר וכן פורמט EXFAT , אבל אנחנו חיים בהווה.

לגבי מחירים בארץ, בדקתי ב- ZAP והמחיר המינימלי של אקסטרים בנפח 64 גיגה הוא בערך 400 שקל (נדמה לי 398 ש"ח אם להיות מדוייק). אולי אתה קונה במחירי הנחה מעבר למה שמקובל לקונה מהרחוב. לגבי אחריות, לא נראה לי שבפועל ניתן לממש אחריות גם בארץ אלא אם כן מדובר בתקלה חמורה. חוץ מזה עיקר הנזק מדוק תקול אינו הנזק בחומרה אלא נזקים של אובדן מידע או אובדן זמן לשיחזור חומר על הדוק, ואילו לא מכוסים על ידי ביטוח. עד כה לא הייתה לי שום תקלה עם דוקים (אולי בגלל שאני מקפיד לקנות רק איכות טובה). אגב הדוק שהמלצתי עליו מיוצר בטאיוון, לכן יש להניח שבקרת האיכות שלו טובה יותר מזו של מוצרים רגילים שמיוצרים בסין היבשת.

לגבי מהירויות ולוחות זמנים. הדוק עליו המלצתי _כותב_ קבצים גדולים במהירות של 1.68 גיגה לדקה, זה אומר שכתיבת סרט של 10 גיגה תיקח 6 דקות, זמן סביר. מי שרוצה לכתוב לדוק בבת אחת 64 גיגה יקח לו משהו כמו 40 דקות אבל נראה לי שצורך כזה אינו יומיומי (לרוב האנשים) כך שזו אינה סיטואציה מטרידה מבחינת הזמן שהיא לוקחת.

פורסם

יתכן שתוך שנתיים-שלוש יציאות USB3 יהיו נפוצות יותר וכן פורמט EXFAT , אבל אנחנו חיים בהווה.

רק להתייחס לנקודה זו - יציאות USB3 הן כבר לגמרי mainstream. בכל פלטפורמה שיוצאת היום - desktop וmobile - יש USB3. גם בדור הקודם כבר ברובן היה. יתר על כן, מי שיש לו מערכת בת שנתיים עד חמש, יכול בלי בעיה להוסיף בקר USB3 על כרטיס הרחבה PCI-E או ExpressCard.

עניין הEXFAT הוא לא משמעותי לביצועים. ההבדלים זניחים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים