עבור לתוכן

מתלבט לגבי מפרט באזור ה5K - ללא מסך

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

הרכבתי מחשב בIQPC - למטרה מרכזית של גיימינג אבל המחשב הוא בעיקרון all-purpose: מגלישה באינטרנט ויישומים משרדיים ועד לעריכה גרפית ווידאו לייט (Corel). הכיוון הוא מכשיר שקט ולא נוצץ.

המחיר הנוכחי שלו עומד על 5280 ש"ח, אבל שימו לב לעוד כמה פרטים:

1) המחיר של כרטיס המסך בפועל יהיה זול באיזה 300 ש"ח על בסיס המבצע לחברי הפורום

2) המארז וספק הכח אמורים בכלל לשמש מחשב ישן יותר שיהפוך לHTPC. בפועל המחשב יכנס למארז Antec Sonata III עם ספק 500W של Antec (נדמה לי Neo).

3) אין כאן זכרונות במפרט. 16GB זה כבר קניתי בנפרד (GSkill Ripjaw 2X8 1333MHZ 9-9-9-24)

4) יחובר למסך FullHD קיים של Dell, ולרמקולים/אוזניות מושקעים יחסית (Z5500 ו-Beat Studio).

מעבד:

[..] INTEL 3470 - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪855

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-H77-D3H ₪537

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD7970 DUAL-X FAN 3GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! ₪2090

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA ₪124

מארז:

[..] 3RSYS HT-3000 w/o PSU - זמין במלאי ₪496

סט מקלדת ועכבר:

[..] LOGITECH GAMING COMBO G100 ₪187

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W - BULK - זמין במלאי ₪275

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE 7200.14 3TB SATA3 - - מבצע אחסון בשיתוף ח.י היבואן הרשמי של SEAGATE ! ₪715

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪5279

ועכשיו נשאלת השאלה הגדולה לגבי שדרוגים למחשב:

1) שדרוג המחשב למטרות O/C: זה אומר Z77-DH3 במקום הH77 (תוספת של 100 ש"ח), קפיצה לi5-3750 (עוד 250 ש"ח בערך) ואני די בטוח שזהיחייב כמובן גם ספק יותר רציני מה-500W שאני מעביר מהמחשב הישן (אני מעריך שSeasonic S2 620W יעשה את העבודה - בעוד 200 ש"ח בערך לתג המחיר). וכנראה גם מאוורר טוב יותר שזה עוד כמה עשרות שקלים. סך הכל אני מעריך שזה יצא בין 500 ל-600 ש"ח תוספת

2) במקום זה, להשקיע את ה-500-600 ש"ח בכונן SSD בנפח של 120GB.

מהניסיון של אנשים כאן בפורום, מה לדעתכם יתן תמורה יותר טובה למחשב שמיועד לשימושים שונים (אבל עם דגש על גיימינג)? מדובר בשני המקרים בבערך עוד 10% לעלות המחשב. אלטרנטיבה אחרת כמובן היא פשוט לחסוך את הכסף ובמקום זה להשקיע אותו לטובת מסך יותר טוב בעתיד (המטרה היא לשדרג מתישהו למסך UltraHD).

ועוד שאלה: מישהו מכיר את סט הגיימינג הבסיסי של לוג'יטק? יש אופציות מוצלחות ויותר זולות? (אני לא מתכנן להשקיע יותר מ-200 ש"ח. מקסימום יש לי כבר MX518 שנעביר)

תודה מראש לכל מי שמעוניין לחוות דעה על המפרט ועל האלטרנטיבות

פורסם

בשביל אוברקלוק אתה צריך לוח מבוסס Z77, מעבד K כמו i5-3570k ׁ(לא הרגיל) וקירור בעלות של סביב ה-200 ש"ח. ספק ה-neo שלך אמור להחזיק, אך אני חושב שיהיה לו די קשה, גם בגלל גילו.

כונן SSD יתן לך האצה בביצועי המערכת הכלליים שלך, ואתה תמיד יכול להוסיף כונן SSD בעתיד (המחיר עולה, הנפח יורד).

מי מהם יתן לך יותר לגיימינג? אף אחד. זמני הטעינה במשחקים כיום לא משמעותיים והמעבד שלך לא מהווה צוואר בקבוק לשום משחק.

אם אתה מתעסק גם בעריכה גראפית, בדוק את האפשרות של לקיחת GTX670 במקום ה-HD7970 שאם איני טועה גם עליו יש את ההנחה.

פורסם

שיש תקציב להכל אז אין בעיה, אך כשמגיעים למצב שבוא צריך לבחור בין מערכת שמותאמת ל- OC ובין SSD\קשיח משתלם יותר ו\או רכיבים

יותר לדרישות (לאו דווקה במקרה הזה אני מדבר בכללי), מאחר ואין הגבלה מהמעבד שדורש המהרה על מנת לשפר

את הביצועי הגיימינג, וכיום לפחות זה נעשה יותר בשביל הפאן, הייתי מוותר על האופציה הזו.

אתה גם לא חייב ללכת על לוח H77 במחיר הזה, ישנם לוחות שזולים בכ-200 שקלים אם אינך זקוק לפיצ'רים שלוח זה נותן.

פורסם
  • מחבר

בשביל אוברקלוק אתה צריך לוח מבוסס Z77, מעבד K כמו i5-3570k ׁ(לא הרגיל) וקירור בעלות של סביב ה-200 ש"ח. ספק ה-neo שלך אמור להחזיק, אך אני חושב שיהיה לו די קשה, גם בגלל גילו.

כונן SSD יתן לך האצה בביצועי המערכת הכלליים שלך, ואתה תמיד יכול להוסיף כונן SSD בעתיד (המחיר עולה, הנפח יורד).

מי מהם יתן לך יותר לגיימינג? אף אחד. זמני הטעינה במשחקים כיום לא משמעותיים והמעבד שלך לא מהווה צוואר בקבוק לשום משחק.

אם אתה מתעסק גם בעריכה גראפית, בדוק את האפשרות של לקיחת GTX670 במקום ה-HD7970 שאם איני טועה גם עליו יש את ההנחה.

תודה על התשובות.

לגבי ה-K, אכן דיברתי עליו (הפער בין ה-3470 ל-3570 הוא 100 ש"ח פחות בעצם).

ואכן התלבטתי גם על ה670 - אבל אני מעדיף HD7970 כי ביצועי הגיימינג עדיפים עליו, הוא מגיע בבאנדל אטרקטיבי יותר, ואני גם לא בטוח שהתוכנות שאני משתמש בהן יהנו יותר מהאופטימיזציות של ה-670 (אני לא משתמש בתוכנות של Adobe ולא של Autodesk). בכל מקרה העיסוק בגרפיקה הוא משני בהשוואה למשחקים.

שיש תקציב להכל אז אין בעיה, אך כשמגיעים למצב שבוא צריך לבחור בין מערכת שמותאמת ל- OC ובין SSD\קשיח משתלם יותר ו\או רכיבים

יותר לדרישות (לאו דווקה במקרה הזה אני מדבר בכללי), מאחר ואין הגבלה מהמעבד שדורש המהרה על מנת לשפר

את הביצועי הגיימינג, וכיום לפחות זה נעשה יותר בשביל הפאן, הייתי מוותר על האופציה הזו.

אתה גם לא חייב ללכת על לוח H77 במחיר הזה, ישנם לוחות שזולים בכ-200 שקלים אם אינך זקוק לפיצ'רים שלוח זה נותן.

חשבתי על אופציות זולות יותר כמו ה-B75-D3H, אבל ראיתי שאין עליו יציאה אופטית (חשוב מבחינתי כי למערכת שלי אין כניסת HDMI אלא רק SPDIF) וגם הצ'יפסט של כרטיס הקול שלו הוא פחות טוב. המשמעות במקרה הזה היא שאני כנראה אצטרך להוסיף לו כרטיס קול חיצוני (שאולי יתן ביצועים אפילו יותר טובים, אבל לא יהיה יותר זול).

בנוסף לזה אין לו גם את הטכנולוגיה של Lucid שנראתה לי כמו אופציה מעניינת שהייתי רוצה לבדוק, ויש לו רק חיבור SATA 6Gb ושני חיבורי USB3 (לעומת שני חיבורי SATA ו-4 חיבורי USB3 בH77). אלו דברים פחות מהותיים מהסאונד אבל עדיין תוספות נחמדות וסוג של future-proofing.

בכל מקרה, שוב תודה על ההמלצות. מהOC אני כנראה ארד, ולגבי הSSD אמשיך קצת להתלבט. הסיבה שהייתי בוחר לקנות SSD כבר עכשיו למרות שאני יודע שהמחירים צונחים כל הזמן היא שאני פשוט רוצה להתקין את מערכת ההפעלה ולשכוח מלהתקין אותה שוב פעם בעתיד כשאקנה אחד.

פורסם
לגבי ה-K, אכן דיברתי עליו (הפער בין ה-3470 ל-3570 הוא 100 ש"ח פחות בעצם).

ואכן התלבטתי גם על ה670 - אבל אני מעדיף HD7970 כי ביצועי הגיימינג עדיפים עליו, הוא מגיע בבאנדל אטרקטיבי יותר, ואני גם לא בטוח שהתוכנות שאני משתמש בהן יהנו יותר מהאופטימיזציות של ה-670 (אני לא משתמש בתוכנות של Adobe ולא של Autodesk). בכל מקרה העיסוק בגרפיקה הוא משני בהשוואה למשחקים.

מה? ב-IQPC ה-3470 (קניית מחשב) עולה 855 ש"ח, וה-3570k עולה 1098 ש"ח. הפרש של 243 ש"ח.

לגבי כרטיס המסך, FPS כולל זה לא הדבר היחיד שאתה צריך להסתכל עליו. במקרה הזה, ל-7970 יש בעיית מיקרו-סטאטר ורציפות FPS גבוהים יותר. כנס לפורום כרטיסי מסך וחפש מידע בנושא.

חשבתי על אופציות זולות יותר כמו ה-B75-D3H, אבל ראיתי שאין עליו יציאה אופטית (חשוב מבחינתי כי למערכת שלי אין כניסת HDMI אלא רק SPDIF) וגם הצ'יפסט של כרטיס הקול שלו הוא פחות טוב. המשמעות במקרה הזה היא שאני כנראה אצטרך להוסיף לו כרטיס קול חיצוני (שאולי יתן ביצועים אפילו יותר טובים, אבל לא יהיה יותר זול).

בנוסף לזה אין לו גם את הטכנולוגיה של Lucid שנראתה לי כמו אופציה מעניינת שהייתי רוצה לבדוק, ויש לו רק חיבור SATA 6Gb ושני חיבורי USB3 (לעומת שני חיבורי SATA ו-4 חיבורי USB3 בH77). אלו דברים פחות מהותיים מהסאונד אבל עדיין תוספות נחמדות וסוג של future-proofing.

אם מבחינת החיבורים ה-B75M לא מספק אותך, אין בעיה ללכת על ה-H77-D3H, מדובר גם כן על לוח מצויין.

בכל מקרה, שוב תודה על ההמלצות. מהOC אני כנראה ארד, ולגבי הSSD אמשיך קצת להתלבט. הסיבה שהייתי בוחר לקנות SSD כבר עכשיו למרות שאני יודע שהמחירים צונחים כל הזמן היא שאני פשוט רוצה להתקין את מערכת ההפעלה ולשכוח מלהתקין אותה שוב פעם בעתיד כשאקנה אחד.

אחרי 3-4 שנים שאתה לא מפרמט המערכת שלך כבר תתמלא בזבל (גם אם תשמור עליה כמו שצריך). אני לפני מספר שבועות פירמטתי לאחר 4 וחצי שנים ללא פרמוט והשינוי במהירות הדהים אפילו אותי. בכל מקרה, שיקול שלך.

פורסם
  • מחבר

מה? ב-IQPC ה-3470 (קניית מחשב) עולה 855 ש"ח, וה-3570k עולה 1098 ש"ח. הפרש של 243 ש"ח.

כן, בדיוק לזה התכוונתי: כתבתי בהתחלה שאני מתכנן על 3470 ושאני שוקל "קפיצה לi5-3570 (עוד 250 ש"ח בערך)", והכוונה היתה ל3570k. בתגובה שבאה אחר כך רציתי להבהיר שאתה צודק ואכן התכוונתי ל-k, ושהפער מה-3470 ל-3570 הוא 100 ש"ח פחות מאשר מהפער בין ה-3470 ל-3570k.

מצטער שבשתי הפעמים לא הייתי הכי ברור... ה-3570 הרגיל גם ככה לא היה רלוונטי לדיון מההתחלה.

אני מסכים גם שפרמוט משפר ביצועים, אבל זה גם מאוד תלוי במחיקות ג'אנק תקופתיות (מעבר לccleaner). בכל מקרה אחרי 3-4 שנים אני מעריך שנשדרג מערכת הפעלה שוב... שוב תודה על ההמלצות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים