פורסם 2013 בינואר 1212 שנים שלום,קיבלתי תרגיל לכתוב פונקציה רקורסיבית אשר מקבלת x y ובסיס(בקריאה הראשונה שיהיה 1) ומדפיסה את לוח הכפל עד x*y.ניסיתי כול מיני דרכים לכתוב אותו, התרכזתי העיקר ברעיון , לחלק את x עם עצמו ולהכפיל בבסיס עד שהבסיס שווה לy, אך בדרך זאת אני מתחיל את החזרה שלי כשהבסיס הוא 4 ולא 2, ככה שזה לא ממש עובד לי.אשמח אם מישהו יוכל קצת לכוון אותי לצורת מחשבה אחרת.בברכה,
פורסם 2013 בינואר 1212 שנים מה זאת אומרת "לחלק את x עם עצמו"?למיטב הבנתי הבסיס זה םרמטר עזר שמועבר לפונקציה.צריך לזרוק משהו על אנשים שדורשים רקורסיה כדי לפתור בעיות שאינן דורשות רקורסיה.
פורסם 2013 בינואר 1212 שנים מחבר לחלק בעצמו , כלומר לקבל את המספר 1 והכפיל בבסיס שמתשנה בכול קריאה לפונקציה, זה נחמד ועובד רק עבודה השורה הראשונה
פורסם 2013 בינואר 1212 שנים צריך לזרוק משהו על אנשים שדורשים רקורסיה כדי לפתור בעיות שאינן דורשות רקורסיה.זה.
פורסם 2013 בינואר 1212 שנים אפשר לפתור את זה בקלות אם היו לך שני פרמטרי "בסיס". גם עם פרמטר בסיס אחד זה אפשרי, אבל עקום לחלוטין. זה יותר קל אם אתה אמור להדפיס את לוח הכפל בסדר שורות הפוך (כלומר מהגדול לקטן).
פורסם 2013 בינואר 1212 שנים האם אתה חייב להדפיס את הלוח בסדר עולה (כלומר, כל המכפלות של 1, אח"כ כל המכפלות של 2, וכן הלאה)?או שמותר לך לשנות את הסדר (כל המכפלות של y, אח"כ כל המכפלות של y-1 וכן הלאה)?
פורסם 2013 בינואר 1212 שנים אני מניח שאתה יודע איך לפתור את הבעיה באמצעות לולאות, כן?אז תחשוב איך אתה יכול "לסמלץ" זוג לולאות באמצעות משתנה אחד (כן, זה חורני, אבל אני לא מצליח לחשוב על פתרון יותר טוב).
פורסם 2013 בינואר 1212 שנים מחבר באמצעות לולאות זה הכי פשוט.פרט לרעיון שכתבתי , שלא עובד.אין לי קו מחשבה אחר לצערי.
פורסם 2013 בינואר 1212 שנים תחשוב איך "מקודדים" שני מספרים בתוך מספר אחד. לדוגמה, אם x=10 וגם y=10 אז אתה צריך להדפיס את כל ה-i*j עבור i ו-j בין 1 ל-10. אז איך היית "מקודד" את i ו-j כמספר אחד? אגב, אם למישהו יש רעיון יותר טוב לפתרון הוא מוזמן להציע, כי הפתרון הזה די גרוע
פורסם 2013 בינואר 1212 שנים הקידוד הפשוט יהיה כמו של מערך דו מימדי הממומש באמצעות מערך חד מימדי.חוץ מזה, מי אמר שאסור להשתמש בפונקציה עוטפת עם שני מספרים?
פורסם 2013 בינואר 1212 שנים כמובן, אם מותר לעשות דבר כזה אז איך שום בעיה, אבל הנחתי שבהינתן הפרמטר base אסור להוסיף עוד פרמטרים. oh well
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.