עבור לתוכן

אז למי אתם מצביעים?

Featured Replies

פורסם

איזה שטויות. בשביל מה אתה צריך לדעת משוואה עם נעלמים כדי "להסתדר בחיים"?

זאת סך הכל הייתה דוגמא עד לאיפה מגיעים ביסודי

שוב, אני אשמח אם תסבירו לי, איך אם בנאדם חרדי רוצה לעשות תואר הוא אמור להשלים בעזרת מכינה כל כך הרבה חומר?

וגם אם לא, באופן כללי זה נראה לי הזוי

אני עכשיו בן 18, את היסודי אני זוכר די טוב, וקשה לי לראות את עצמי לא לומד לימודי ליבה אחרי היסודי..זה פותח את החשיבה שלך בפני הרבה מאוד דברים, אולי איזה נער חרדי יתאהב במתמטיקה של תיכון וירצה להמשיך עם זה הלאה?רק חבל שאם הוא יפסיק ביסודי הוא בכלל לא ידע מה זה ועל מה מדובר

• תגובות 371
  • צפיות 26.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא נראה לי שאת כל החומר במכינה מלמדים ..אולי זה מתחלק לפי תואר שאותה קבוצה מתכוונת ללכת עליו.... בכל אופן לא בדקתי את הנושא .אך אני יודע שלפני התואר יש מכינה נראה לי בת שנה בקמפוסים החרדיים. ועדיין לא חושב שזה בעיה.. אפשר לימוד מזורז . בתיכון סתם מושכים את זה הרבה זמן.

האם המדע הוכיח מעל לכל ספק שאין ישות אלוהית? רמז: לא.

המדע אף פעם לא יוכל .מה שאי אפשר לדעת הוא מה שהתרחש לפני המרחב והזמן, גם אם המפץ הגדול התרחש לאחר מכן,עדיין ישנה נקודת התחלה בה נוצרו המרחב והזמן, שמעבר לה אין לנו תפיסה ויכולת ניתוח.

המדע לא יכול לעסוק במה שאינו מוגדר בחוקי הטבע, מעצם הגדרתו הוא כפוף רק לעקרונות שיכולים להיות מוסברים על ידי חוקים שנתפסים בשכלנו.

פורסם

המדע אף פעם לא יוכל .מה שאי אפשר לדעת הוא מה שהתרחש לפני המרחב והזמן, גם אם המפץ הגדול התרחש לאחר מכן,עדיין ישנה נקודת התחלה בה נוצרו המרחב והזמן, שמעבר לה אין לנו תפיסה ויכולת ניתוח.

המדע לא יכול לעסוק במה שאינו מוגדר בחוקי הטבע, מעצם הגדרתו הוא כפוף רק לעקרונות שיכולים להיות מוסברים על ידי חוקים שנתפסים בשכלנו.

אבל פלצני הדת יכולים להמציא המצאות מנותקות והזויות מהתחת, ולשווק אותם כעובדות הירדו אליהם משמים.

http://tukipedia.com/forum_topic/32503

פורסם

אני לא יודע איך הקישור הזה שייך לכאן.

אתה בכל זאת מביא קישור לדברים שאני בטוח לא בדקת .כמו לא מזמן עם הלינק לצפייה בנושא הכשרות .. אתה מפרסם לינק של איזה אחד המצחקק על אחרים בזמן שהוא עצמו חסר ידע.

לא כל דבר נמסר ,אלא יש גם דיונים שחכמים בודקים את הדבר ומציגים אותם כחלק מהדיון.בתלמוד עצמו מוזכר הרבה פעמים שחזרו בהם ואמרו "דברים שאמרתי לכם טעות הם בידי" . כל אדם יכול לטעות ...לא נראה לי שיש בן תמותה שמסתפק בזה. אז הגישה הזאת שכל מה שחכמים מציגים אמת מוחלטת -אינו מוטעה. צריך ללמוד את הסוגייה ולהבין את כל ההקשר.

אתה יכול לבחור דבר אחד משם..ואני אציג בפנייך את המקור במדיוק עם כל הפרטים -ואתה תיווכח כמה טיפשים (טיפש שרק מלקט כל דבר שנגד הדת בצורה עיוורת) יש באתר שם.

פורסם

אני לא מתכוון לתמוך בהעמדת הפנים שלך שהדת היא חומה של עובדות אמיתיות.

הדת היא אוסף של ההיסטוריה היהודית, ובה יש גם הרבה טעויות וטימטום, בדיוק כמו שיש בכל חברה אנושית עכשווית.

כל שכן בחברה אנושית עתיקה ובורה לגבי עובדות המציאות.

אתה מוזמן בעצמך לענות על כל אחת ואחת מהטענות שם.

אני לא נרשמתי להיות עובד ליטיגציה במשרה מלאה.

פורסם

זה עושה לך את זה ...לפרסם דברים וללכת. אך זה לא מוציא אותך חכם כפי שאתה חושב . למה שלא תעשה את זה בפייסבוק לפחות תקבל לייקים.

פורסם

כי אפילו כדי לדעת איזה גודל מסך מתאים לנישה שלך בסלון אתה צריך לפחות להכיר את פיתגורס ולדעת לפתור משוואה בשני נעלמים.

פורסם

כי אפילו כדי לדעת איזה גודל מסך מתאים לנישה שלך בסלון אתה צריך לפחות להכיר את פיתגורס ולדעת לפתור משוואה בשני נעלמים.

אני מקווה שכתבת את זה בצחוק :)

אני לא מכיר אף אחד שהפעיל את משפט פיתגורס בשביל לבדוק אם מסך מסויים יכנס לו לנישה בסלון.

הרבה יותר הגיוני (ושפוי) פשוט להסתכל ב-specs של המכשיר ולראות מה האורך/רוחב שלו.

פורסם

ואתה לא חושב שזה:

הרבה יותר הגיוני (ושפוי) פשוט להסתכל ב-specs של המכשיר ולראות מה האורך/רוחב שלו.

מאשר לחשב באמצעות משפט פיתגורס את האלכסון שיכול להיכנס לך באורך והרוחב הנתונים, להמיר את התוצאה מס"מ לאינצ'ים ואז לנסות להשיג את המידע לגבי רוחב ה-bezel (המסגרת) של המסך ולהוסיף גם אותו למשוואה....?

אני חושב שהאופציה הראשונה (להסתכל בנתונים הטכניים המוצגים על סעיף ה"מידות") הרבה יותר שפויה.

פורסם

בקשר לזה שלימודי הליבה מפתחים את החשיבה וכל זה.. במקרה יצא לי להחשף וללמוד (על קצה המזלג) את החומר שלומדים בישיבות, ואני חייב לציין שהוא לא פחות קשה ומצריך חשיבה מאשר מתימטיקה 5 יחידות.. הבעיה היא שאני בספק כמה מהתלמידים באמת לומדים ברצינות וכמה סתם תופסים כיסא בשביל הכיף..

פורסם

כל ישיבה שונה ברמתה. יש תליגה הראשונה כמו ישיבת 'חברון' ,'פונוביץ'. ..הישיבות הכי גבוהות בעולם. שגם מוציאות רבנים ,מרצים (החביב עלי אהרון לוי) חתני פרס בדרג הגבוה.

באופן כללי בכל מקום ניתן למצוא בחורים שפחות ויותר.. אך שם אופן הקבלה הוא ממש קשה.

פורסם

ואתה לא חושב שזה:מאשר לחשב באמצעות משפט פיתגורס את האלכסון שיכול להיכנס לך באורך והרוחב הנתונים, להמיר את התוצאה מס"מ לאינצ'ים ואז לנסות להשיג את המידע לגבי רוחב ה-bezel (המסגרת) של המסך ולהוסיף גם אותו למשוואה....?

אני חושב שהאופציה הראשונה (להסתכל בנתונים הטכניים המוצגים על סעיף ה"מידות") הרבה יותר שפויה.

לפני שאתה הולך לחנות מן הסתם אתה רוצה לדעת מראש פחות או יותר איזו טלוויזיה לבקש...

פורסם

בגדול ..ממילא לא דובר לבטל בתיכון .חרדים מימלא לא כל כך רוכשים טלווזיות. וגם עם הנתון שהצגת אפשר להסתדר בקלות בלעדיו כמו שציין 'ערנב'. מעניין גם לשאול עובד במחסני חשמל.. האם לקוחות באים מראש בצורה שהצגת. אני חושב שממש לא. הרי העובד שאול מהו גודל הסלון ומרחק צפייה..וממליץ על כך טלווזיה .

פורסם

לפני שאתה הולך לחנות מן הסתם אתה רוצה לדעת מראש פחות או יותר איזו טלוויזיה לבקש...

לא מסכים. הרבה יותר הגיוני ושפוי פשוט לבדוק את האורך והגובה הפנוי, ואז לבדוק נקודתית מה מתאים.

טלוויזיה בגודל 42" וטלוויזיה בגודל 47" יכולות לתפוס את אותו גודל פיזי. החישובים האלה עם פיתגורס (?!?) הם חסרי משמעות ועצם המחשבה על זה שמישהו אשכרה עושה "משפט פיתגורס" לפני שהוא הולך לקנות טלוויזיה - פשוט הזויה לדעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים