עבור לתוכן

אז למי אתם מצביעים?

Featured Replies

פורסם

'ערנב'

לקחת חצי טיעון.. אני בכלל מראה את הצד הלא נכון בטיעון שלך. עכשיו אתה כבר עושה בכוונה ? :s07: .

זה צבא .גם החרדי לא יכול להתפלל מתי שירצה, וגם החרדי לא יכול לאכול מתי שמתחשק לו. הצבא מכבד את השקפתם של מגזרים ולא כל אורח חיים של אדם פרטי. קבוצת שמנים זה לא מגזר .

..........

אנשים מדברים כאן על מהפכות לפני שקרה משהוא- ועוד בוטחים באדם בלי ניסיון בשטח.

• תגובות 371
  • צפיות 26.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לדעתי רצוי שכל היחידות יתגמשו לקראת כל החיילים, יקלו עליהם לקבל תנאים מועפים אישית תנאי שלכל החיילים מכל המגזרים יש אפשרויות זהות

אם אתם דוחפים שוב את הדוגמה של צמחונים/טבעונים, קבלו את התשובה ממני שהייתי טבעוני בצבא: אני לא רוצה יחידה מיוחדת לצמחונים/טבעונים. אני רוצה שיהיה אוכל זמין בשבילי בחדר אוכל, שאני יול לקחת ולאכול ביחד אם האחרים שאינם טבעונים

ובקשר לאוכל בחדרי האוכל הצבאיים. רוב האוכל לא כל כך שונה ביןסוגי הכשרות - ירקות למשל הם אותם ירקות, כך שניתן להכין אותם לפי דרישות הכשרות הגבוהה יותר והם עדיין יהיו אותם ירקות. את יתר האוכל ניתן להזמין בקייטרינג ורק לחמם בתנורים שונים לפי סוגי כשרות שונה, בדיוק כמו שהיום יש תנורים לחלבי בשרי וכו. לא מבין למה זה אמור להיות בעיה

מה שאני לא מוכן לקבל זה, כשמגזר מסויים בוחר מי יהיה או לא יהיה איתו ביחידה. למה שהוא מרוקאים ורוסים ואתיופים לא יכולים לבחור יחידות של עצמם בלי האחרים. אבל היי, בשכונה הם לא נמצאים אלה אם אלה. אלה מתחת לחלון מעשנים נרגילה ושומעים רביבו, אלה בחוף שותים וודקה ושומעים שירים ברוסית, ואלה בתחנה מרכזית עושים חשיש ומנגנים על דרבוקה. נכון שהכללתי עכשו והייתי סטריאוטיפי ברמות על ? אבל פאק, יש מגזר אחד שמבקש את זה ותכלס חושב שמגיע לו לקבל.....

פורסם

הוא לא מבקש דבר, אלא להשאר עם הערכים שלו כמו ביום יום.הוא לא יתן שחינוך בין 18 שנה יפול לטמיון כי כך החברה החילונית אומרת.עדיין אפשר להגיד זה לא מקובל -אז תחפשו אותם בסיבוב ועל הדרך תעשו שקט .

אם היה רק בעיית אוכל,אין בכך צורך ליחידה מיוחדת. בגלל כל הפאזל אז כבר עדיף יחידות חרדיות.וכמובן שכבר יש.

פורסם

ערכים כמו מה ? כמו להיות מבודדים מ 52% מהאוכלוסחיה על רקע מין, ומ 50% ממה שנשאר על רקע היותם חילוניים ?

פורסם

הלכתי בבני-ברק לא ראיתי מדרכה צד נשי וצד גברי. איפה שיש סיכון על ידי ערבוב יומי -שם עושים הפרדה .. כמובן שאדם באופן פרטי (גם חרדי) יכול לעשות כרצונו (הכרתי חרדים /דתים שהלכו למסוללים רגילים)אך ההנהגה החרדית שומרת על החברה שלה ..כך היה תמיד וכך יהיה תמיד. וזה לא דברים חדשים שהם נתקלים.. בכל היהסטוריה זה היה ..ואף גרוע יותר -רצח. רצח לא מנע מהם לרדת מהערכים כל שכן השקפה חילונית.

פורסם

הדבר היחידי שיעזור זה כפיית לימודי הליבה על בתי הספר החרדים.

ראינו את אחוזי הבגרות בבני ברק 10% לעומת ממוצע 70-80% בשאר המקומות

מגדלים דורות של תלמידים שתמיד יהיו סמוכים על שולחננו מאחר ולא תהיה להם יכולת לפרנס את עצמם.

פורסם

וממתי גופים רציניים כמו צהל צריכים להקשיב לה ?

פורסם

דווקא מרבית בכיתות היסודי לומדים ליבה ובמיוחד ספרדים (כמו של ש"ס 'אל -המעיין' ) אחרי בתי ספר יסודי רבים הולכםי לישיבתו ושם רק לימודי קודש.בנערות זה שונה.. הן עושתו בגרות וגם לומדות מקצוע. לדעתי מרבית האנשים שאני אפגוש ברחוב לא יזכרו כל מיני תרגילי חשבון שאתן להם. יש הרבה עבודות שלא מצריכות תואר או בגרות. שוק העבודה רק עולה בשנים האחרונות.. גם בגלל כל מיני מכללות שנפתחות לציבור החרדי עם הצלחה גדולה. ואם יפטרו אותם מאיסור תעסוקה (לאברך כמובן ) זה עוד יותר יפתח.. הרי יש הרבה עבודה בשחור.... וגם משם יפתחו ללא פחד.

אגב אני עובד הרבה עם חסידים. בנתיים תאמינו לי הם יודעים לעבוד ואיאפשר לעבוד עליהם (חפשו אותם גם בבורסה). מדובר בציבור מאוד פיקח עם חכמת חיים .

למה שצה"ל לא יקשיב. לכל מגזר צה"ל צריך לכבד את אורך חייהם. דתי (כל יהודי) למשל מחויב בתפילות..והדתי מבצע זאת כל יום..צה"ל צריך להבין זאת.. כמובן לתת את התנאים המתאימים לכך.

לנסות לשים את האגו בצד. ולראות אם המצב היה הפוך,לא הייתם רוצים שגם הערכים שלכם לא יפגעו.

פורסם

10% הצלחה בבגרות בבני ברק זה אומר הכל ואי אפשר להתווכח על הנתון.

אנחנו מגדלים בורים ועמי ארצות שתמיד פרנסתם על קצבאות

פיקחות וחוכמת חיים של הרחוב זה נחמד אבל לא משהו שאפשר לשלוח בקורות חיים.

אין לי התנגדות שיחיו כמו שהם רוצים אבל שלא יקחו ממני כסף על מסכנות.

אם אני צריך לממן דורות חדשים של טפילים שיחיו על חשבוני יש לי בעיה אמיתית.

פורסם

ההבטחות של שלי לא ניתנות למימוש לכן היא מעדיפה אופוזיציה.

לגבי תהליך השלום זה נכון.

לגבי דברים אחרים אפילו אם היא כן יכולה להיות בממשלה ולהפעיל לחץ לשיפור המצב הכלכלי, היא אולי מעדיפה לא לעשות זאת, כדי שביבי ולפיד לא יקבלו על זה קרדיט.

בכל מקרה נראה שהיא מעדיפה שלמדינה יהיה רע, על פני רע פחות, רק כדי שהיא תוכל להאשים את האופוזיציה ולשמור על בידול אידיאלים, שיצברו(או לפחות יחזיקו) קולות מרכז ושמאל לבחירות הבאות.

פוליטיקה נטו, איכפתיות אפס.

מצג שווא.

פורסם

GrimBallמצבא עברת לזה עכשיו? רק החרדי מפריע,צביעות.

האם אי פעם שאלת או שמעת :שאנשים רבים אוגרים כעס על תושבי רמלה לוד ושאר פריפריות שאין עובדים יותר מדי ואין משלמים יותר מדי וגם מגדלים פושעים ולוקחים תקציבים מרווחה?

הרי מדברים על לימודי ליבה לכיתות היסודי. עם זה איאפשר לעשות בגרות.

קודם כל 85 אחוז אחד מבני הבית עובד. כפי שציינתי יש הרבה עבודות שלא מחיבות בגרות וכמובן יש כאלה שהולכים למכללות לעשות תואר -כמו לעורך-דין וכדו'..

אין שום "תמיכה בחרדים", אין דבר כזה, כל התמיכות הם תמיכות ממשלתיות שלא מיועדות ל"חרדים", המדינה מסבסדת מוסדות חינוך ורווחה לכל אזרח.קצבאות ילדים מקבל כל אזרח שיש לו ילדים, החינוך החרדי מסובסד ב50% ואילו החילוני ב100%, תקציב הישיבות הוא פחות בהרבה מכל מוסד לימודים אחר שמסובסד ע"י המדינה.כש"החנוך העצמאי" מקבל כסף, אתה יודע, אבל כשהחינוך הרגיל מקבל כסף אינך יודע. התנאים בחינוך העצמאי לא מגיעים לעשירית מהחינוך הכללי, וגם תקצוב המדינה הוא רק 50% כאמור.הכספים מתחלקים על פי בית הנבחרים ובהכרעת הרוב, שום דבר לא נשדד ממך, וכך מתחלקים כל הכספים בכל המדינות הנאורות.

פורסם

טוב נו אין שום תמיכה בחרדים

פורסם

רוני כנראה שכחת את הקצבת אברכים או איזה שקר שזה לא יהיה 800-1200 שקל בחודש

פורסם

זה לא בחרדים אלא אברכים. יש אברכים גם מכיפות סרוגות.לא כל חרדי הוא אברך =הפתעה :biggrimjackbox: . אברך מקבל 700 שח כי חל עליו לא לעבוד, בפעם המאה. איאפשר לאסור וגם לא לתת דבר (ובאמת 700 שח זה אכן "מספיק" ) לא פלא שיש שוק שחור ,כי החוקים ( שהיו) טיפשים.

חרדי בפני עצמו אין לו שום הטבות.

פורסם

אז למה שלא יעשו שירות לאומי?

חסרים תוכניות לשירות צבאי/לאומי המתאים לחרדים?

אם חסרים אז אפשר ליצור.

ועובדה שיש כבר כמה תוכניות מתאימות.

המאבק הוא לא על אופיו של השירות הצבאי/לאומי, הוא על אחיזתם המוחלטת של רבנים על נפשם של קהילתם הסגורה.

נראה שהרבנים החרדים מחפשים למנוע מהם הרבה מאוד דברים, ולהגביל את אפשרויותם.

זה לא המדינה שמגבילה את תלמידי הישיבות, אלו הרבנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים