עבור לתוכן

אז למי אתם מצביעים?

Featured Replies

פורסם

אישית מכיר חרדי שנראה טוב.. בסוף (הכל בתהליך איטי) הוריד את הפיאות וכיפה בשביל איזו חיילת שנפתח בניהם הניצוץ . ולא רק סיכונים כאלה..

אוי כמה נורא!!!!!!!!

איכס, אהבה! איכס! אישה! איכס! טפו! שיקצה!

שיקצה תסתלקו מכאן!

• תגובות 371
  • צפיות 26.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^^

מעניין היכן הרוחניות עליה אתה שח ממוקמת, בין פלחיי הישבן? או שמא בין סוגרי המעיים?

רוחניות היא אמוציונלית ואימפולסיבית, הנוצרת במוחו של המאמין, שם היא מתורגמת למחלת נפש, בחסות ספר הדת והמטיף המקומי.

כחרדי לשעבר, כל ההבלים עליהם אתה שח, מנותקים מהמציאות, "נפילה ברוחניות"? אולי התכוונת לחוסר היכולת לקבלת השונה.

תפיסת העולם האינפנטילית של קבלו אותי על מנת שלא אקבל אתכם, עבר זמנה מן העולם, וכבר איננה מחזיקה את עצמה,

על עקרונות המוסד הדתי\חרדי בסיסם על אמוק הרבנים ואתוס של טיפשי השעה.

אדם חילוני שאיננו מוטרד מראיית נשים, היכול לשלוט בעצמו, ייחשב לסוטה, אולם איפכא מסתברא, החרדי הוא הוא,

המתרגש מכל חזות, הוא המסוכן, החולה והסוטה המסוגל בשם דתו ורוחניותו להתקיף ולתקוף, מעצם זה שהוא חולה בנפשו.

שמירת עיניים איננה יותר מאשר חרדה נפשית, ורק מתגברת אותה.

ולגבי סיפור "החרדי שנפל בעת מילוי תפקידו", מוכר לי מאיזה ספר כל שהוא, אגדה אורבנית, יעקב לוגאסי שמא?

פורסם

חוץ מזריקת רפש,יש לך משהו יותר ענייני לשתף אותנו.

...

'ערנב'

למה איכס לאהבה? ;) . לא חשבתי שתאבד את העיקר .הבחור כבר לא חרדי.

אתה בטח תרצה שיקבלו אותך איך שאתה,תכבד את השקתפם של אחרים.

פורסם

הדיון היה על אנשים שלא מוכנים להיות באותה יחידה אם נשים. זה נחשב לחלק מקבלת אחרים ?

פורסם

לכבד את השקפתם=אורח חייהם . זה לא משנה מה אתה חושב על זה ...אתה גם תרצה שיכבדו את שלך . אין להם בעיה עם נשים.. יש להם בעיה עם עירבוב במקומות שיכולה להיות פריצה. לא צריך לשכוח שמדובר על בחורי-ישיבה..כמו שבישיבה מותאם להם מסגרת גם בצבא רוצים מסגרת מתאימה.

פורסם

כמו שבישיבה מותאם להם מסגרת גם בצבא רוצים מסגרת מתאימה.

זה שהם "רוצים" מסגרת מתאימה לא אמור לחייב את הצבא. אני מסכים שניתן לעשות התאמות מסויימות - אני לא רואה מניעה, למשל, לספק לחיילים זמן לתפילה - כל עוד אין הדבר מתנגש עם צורך מבצעי, וכל עוד הדבר נעשה על חשבון הזמן החפשי שלהם (ולא, למשל, בזמן שחיילים אחרים מנקים את השירותים). עם זאת, אני לא רואה שום הצדקה לשנות את כל המסגרת, קרי, לספק להם סביבה נטולת נשים, למשל. בדיוק כמו שטבעוני יכול לקבל בצבא נעליים מיוחדות (לא מעור) ושוברי כלכלה (הם אינם "יכולים" לאכול בחדר אוכל בו רוב המנות אינן טבעוניות, גם אלו הצמחוניות), אבל לא בסיס שאין בו כלל מטבח בשרי, כך גם לחרדים אין זכות לדרוש שכל הסביבה תהיה כבקשתם.

יתרה מזאת, נניח ואין בעיה (ויש) להקים בסיס חרדי נטו. מה עם בעלי התפקידים ה"נשיים" בו? האם במקרה זה יש לחייב את כלל הנספחים לבסיס מיחידות אחרות (נהגים, תצפיתנים, חמ"ליסטים וכולי) להיות חרדים, או לפחות גברים בלבד? האם יש לפתוח קורסי הכשרה מיוחדים לבעלי התפקידים שכיום מבצעות נשים לטובת הבסיס הזה? ומה עם יחידות נספחות? ומה יקרה כאשר יש צורך בשיתוף פעולה במצב חירום בין הגדוד הזה לגדודים אחרים? האם יעלה על הדעת שחובש מהגדוד החרדי יסרב לטפל בחיילת פצועה כי הוא "רגיל" לסביבה נטולת נשים? האם משאית אספקה הנהוגה בידי אישה תסורב כניסה לבסיס?

פורסם

לכבד את השקפתם=אורח חייהם . זה לא משנה מה אתה חושב על זה ...אתה גם תרצה שיכבדו את שלך . אין להם בעיה עם נשים.. יש להם בעיה עם עירבוב במקומות שיכולה להיות פריצה. לא צריך לשכוח שמדובר על בחורי-ישיבה..כמו שבישיבה מותאם להם מסגרת גם בצבא רוצים מסגרת מתאימה.

מה זה השטויות האלה?

אורח החיים שהיה לי לפני הגיוס הוא לשבת כל היום בבית ולשחק במשחקי מחשב. יש לי בעיה עם עירבוב במקומות שיכולה להיות בהם הפרעה לחווית המשחק במחשב. לא צריך לשכוח שמדובר על גיימרים מקצועיים. כל הפרעה קטנה יכולה לפגוע להם באורח החיים!

אני רוצה שיכבדו את אורח החיים שלי! גם בצבא!

אבל משום מה את אף אחד לא עניין אורח החיים שלי :(

פורסם

בכוונה מתנים תנאים קשים בשביל שלא תגייס אותם.

פורסם

אני לא מבין למה בכלל שואלים אותם. אף אחד לא שאל אותי מה ה"תנאים" שלי בשביל שאני "אסכים" להתגייס.

למה מראש מישהו החליט שהם "חריגים"?

בכל אופן זה כבר לא משנה, החוק הטיפשי והגזעני שהחריג אותם כבר לא בתוקף - יאללה - לבקו"ם או לכלא.

פורסם

'ויק '

רק ביחידה שלהם צריך את התנאים ולא בכל הבסיס. זק"א מטפלים גם בנשים שנפגעות. אין לזה קשרלנאמר. כל הבעיה לחיות יחד בעירבוב .

'ערנב '

זה מה שאתה עושה בחייך האישים ..אך כאן מדובר בחברה שחייה מתנהלים שונה מחיי החברה החילונית.

'GrimBall

"צודק",לכן גם בחיי היום יום הם דוגלים באותם ערכים .

פורסם

זה מה שאתה עושה בחייך האישים ..אך כאן מדובר בחברה שחייה מתנהלים שונה מחיי החברה החילונית.

לא הבנתי מה ההבדל.

יש קהילה של "חרדים" שכל היום קוראים בספר ומסרבים להסתכל על בחורות.

יש קהילה של "גיימרים" שכל היום משחקים במחשב ומסרבים להסתכל על בחורות.

מה ההבדל?

פורסם

זה שמדובר בחנונים,לא אומר שהם לא חפצים בנשים.

יש גם אנשים שמנים,שאוהבים כל היום להיות בבית מול הטלווזיה ולזלול ולא חפצים בנשים. עד כמה רחוק אתה יכול ללכת 'ערנב'. שאתה מאבד את הדרך.

נגיד שהשילטון במדינה הנו חרדי והם קובעים על פי חוק כמובן... שאין נשים בצבא ואפילו ביסודי ותיכון (פוטרין אותן,והן רק לשירות לאומי) האם לא תהיה צעקה בשם החילוניות .. תחילה שווין.שהרי מה ההבדל בין נשים לגברים. וגם איך אפשר בלי בנות. מה זה' חרדים מטופשים' תכבדו את עורך חיינו ..שאין להם בעיה עם נגיעה והסתכלות. הם במצב כזה לא היית נלחם על הערכים שלך? ;)

פורסם

שים לב להבדל :

הדרישה של "הדתיים" כאן היא להעלים את הנשים - ה "דתי" דורש את זה מאנשים אחרים

הדרישה של "החילונים" כאן היא לא ליפול לדברים כאלה - נשים יהיו. לא רוצה אל תתכל לכיוון שלהן, ום כל כך בא לך לך ותשתמשט על 21 כמו שלא מעט חילונים עושים

פורסם

יאללה - לבקו"ם או לכלא.

הבעיה היא שתרחיש הגיוני מאוד אומר שהרוב ילכו לכלא.

פורסם

בשני המקרים מדור בערכים של החברה. החרדי היום ..לא אומר שלא יהיו נשים אצלך אלא אצלם ביחידה. החילוני אומר שכן יהיה,אצלי ואצלך.למה?,כי ככה אני רוצה ולי אין בעיה. אבל החרדי אומר שלו כן יש בעיה. אז החרדי אומר לחילוני אנו דוגמא בשילטון ויש חוק שאין נשים,כולל ביסודי.. החילוני יגיד ..אתם מכניסים את ערכים שלכם אצלנו זה לא מקובל.

סיכום:שנהם צודקים.כל אחד לא מכבד את הדברים המקודשים לו .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים