עבור לתוכן

אז למי אתם מצביעים?

Featured Replies

פורסם

הם יבזבזו תקציב צבאי אם הנוכחות שלהם שם תהה מיותרת. לכן, ניתן לתת לצבא להחליט את מי הוא מקבל ואת מי הוא לא לפי התאמה, וזה צריךם להיות לפי נתונים אישיים ולא פלי חרדי או לא חרדי

נכון, לא הגיוני שיגייסו עוד ועוד חיילים רק כדיי שיעשו עבודות רסר, אבל ניתן לחלק מחדש את העבודות בתוך הצבא (ובשירות אלטרנטיבי) בצורה חכמה שתתאים לכולם

אני הצבעתי לעלה ירוק

• תגובות 371
  • צפיות 26.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כרגע האווירה האנטי דתית מחקה את שאלת התועלת והפכה לפרנציפ.

אני לא רואה בזה בעיה, ואני מסכים איתך.

כן, אני לא חושב שחרדים יכולים לתרום משהו לצבא.

כן, אני מסכים שהגיוס שלהם יביא רק צרות, ויעשה סכומים לא פורפורציונלים של כסף כדי להתאים אליהם את הצבא.

אבל זה לא משנה.

גם לגייס אותי עלה לצבא כסף, והם בכל זאת גייסו אותי.

כן, זה פרנציפ.

אני רוצה שהם יתגייסו בדיוק כמו שאני התגייסתי, ל-3 שנים מלאות.

לא רוצים אותם בצה"ל? שיעשו שירות אזרחי כלשהו (לפי בחירת המדינה! לא לבחירתם!).

אבל בשום פנים ואופן אני לא מוכן שהם ישבו בבית ו"ילמדו" כביכול, ולא רק שלא ישלמו על הלימודים שלהם כסף אלא שיקבלו אותם + קיצבאות שונות על חשבון תשלומי המיסים שלי, ואז ילכו לעבוד בשחור ולא ישלמו מיסים - וימשיכו לקחת דמי אבטלה וקצבאות שונות ומשונות... וכל זה בזמן שאני נמצא בצבא ומקבל 350-750 ש"ח בחודש.

אז כן - ברור שזה פרנציפ.

פורסם

ובנוסף לכל זה, לדעתי אדם ששירת בצבא הוא אדם עם סיכוי גבוה הרבה יותר להשתלב בצבא ובשוק העבודה, ורק זה- עצם העובדה שהם יפסיקו לקבל קצבאות, לעבוד בשחור ולא לשלם מס, או לחלופין להתבטל בבית, כבר שווה את הגיוס לצבא. מעבר לכך שנהפוך לחברה הרבה יותר מאוחדת וחזקה. נשבר הזין להרגיש שאנחנו סוחבים על הגב 400 אלף חרדים ועוד איזה מיליון ערבים (לא מספרים מדויקים)

פורסם

אין שום סיבה טובה לגייס אותם לצבא. התאמת תנאים לחרדים (מזון ומטבח כשרים למהדרין, בשר חלק, שיעורי תורה) יעלו הרבה כסף.

שילכו לעזור בבתי חולים, בתי תמחוי, ילדים במצוקה, ניקיון פארקים. אפילו עבודות יזומות של המדינה! סלילת כבישים ועוד.

פורסם

א. נראה לי פיספסת את הנקודה. מגייסים אותם בשביל שהם לא ילמדו תורה. למה שהצבא יארגן להם שיעורים? להזכירך - בצבא ישנים בשטח ועושים מסעות ונלחמים באויבים, לא יושבים בבתי כנסת ואוכלים בשר גלאט כשר.

ב. ואם נוותר עליהם כחיילים ונשלח את כולם לבתי חולים, בתי תמחוי וכו', שם לא נצטרך לדאוג להם ל"אוכל כשר ושיעורי תורה"?

בקיצור, שתי הסיבות שהעלית לא ממש רלוונטיות והן בטח לא הסיבות שבגללן לא נגייס את החרדים. אלה הבעיות הכי קטנות בגיוס שלהם.

פורסם

אין שום סיבה טובה לגייס אותם לצבא. התאמת תנאים לחרדים (מזון ומטבח כשרים למהדרין, בשר חלק, שיעורי תורה) יעלו הרבה כסף.

שיעורי תורה?!

פורסם

אולי גם נארגן להם ג'ימבורי להפסקות צהריים

פורסם

אתם מוזמנים לבדוק אילו תנאים מיוחדים הצבא מארגן לנצח יהודה.

כל מה שאמרתי, בסיס בלי נשים ועוד.

פורסם

אני לא יודע מה זה "נצח יהודה", וזה גם לא מעניין אותי.

הצבא לא יארגן להם "שיעורי תורה" בדיוק כמו שהוא לא אירגן לי "שיעורי פילוסופיה" בזמן שהייתי 3 שנים בגולני.

פורסם

לא אמרתי שהוא יארגן להם. זה מה שקורה בפועל עכשיו.

פורסם

איפה אתם חיים.

ברור שיהיו שיעורי תורה, אבל זאת תהיה ההוצאה הקטנה, כי כל חייל שם יוכל להעביר את השיעור.

מה שזה יעלה זה הפסקה מפעילות לשעה ביום אולי. לא משהו שצריך לזעוק עליו גם כן.

אבל כמו שאמרו כאן, בשר גלאט, הכשרת מטבחים, אוכל בכשרות מהודרת, סביבה יותר "סטרילית" לחרדים.

זה הרבה כסף ולא תהיה ברירה. אם יגייסו חרדים זה יהיה המינימום.

עכשיו תוסיפו לזה משכורות לבחורים נשואים. זה הוצאה! :lol:

אבל אני דווקא לא חושב שזה גם כזה נורא.

חלק יתגייסו, חלק יעבדו. המסים של החלק החרדי העובד יכסה חלק מההוצאות על גיוס חרדים.

זה יהיה גלגל שיניע את עצמו מדי שנה והפער בין ההוצאה להכנסה יקטן עם הזמן.

ומי שרוצה פרנציפ, צריך לדעת שעל עקרון משלמים.

פורסם

סורי אבל שיתמודדו. הצבא מספיק פדאנטי בקטע של כשרות כמו שהוא עכשו. והדרת נשים בידי הצבא ? שיחפשו את החברים

לגיים ואם לא אז לטפל כמו במשתמטים

פורסם

אז בעצם אתה בעד "כפיה חילונית" = העברת אדם על דתו? ובהשוואה, האם היית תומך באפשרות שיכריחו אדם צמחוני (אידאולוגי) לאכול בשר?

ואתה עדיין מתעלם מהעובדה שרוב החרדים שתגייס יהיו כראה נשואים ותצטרך לשלם להם משכורת (ומזה אי אפשר להתחמק בתירוצים), וזה עדיין יעלה הון גם בלי שום התאמות נוספות. ואם כבר, אז אכיפה ו"טיפול כמו במשתמטים" יכולים לעלות לצבא עוד יותר מכל הנ"ל ביחד, בלי שזה יועיל לאף אחד כלום (אולי מלבד סיפוק יצר הנקמה של כמה אנשים).

פורסם

אני בעד זה שיציבו מולם עובדות : כל עם ישראל צריך לשת בצבא, וזה לא הגיוני שהצבא בשלמותו יותאם לגחמות של מגזר מסויים

בתוך זה, כן ניתן לבצע התאמות שונות על הצבא. אבל בבקשה. לא התאמות שייחודיות לחרדים (למה להם מגיע ולי לא ?), אלא שינוי נהלים כללי שיאפשר לצבא להיות קביל יותר על כל חייל - אם זה אפשרי אז למה לא

אני יכול לאמר על זה מהצד שממנו אני התנסיתי כחייל, ובדיוק בקטע של "חייל צמחוני" (למעשה הייתי טבעוני)

הצבא לא דחף לי בשר לפה. לא הצלחתי להציא ממנו אישור טבעוני (משקיות תש מטומטמות, בגלל שלא היתה לי בעיה לאכול יחד אם אחרים בחדר אוכל באותו שולחן יצא שהייתי "לא מספיק קיצוני" כדיי להיות מוכר כטבעוני), אבל הסתדרתי אם מה שכן יכולתי לאכול מחדר האוכל

הייתי צריך להרים המון בלאגן כדיי שיוציאו לי נעלי פלאדיום (בסוף הוציאו לי אותן לפנים משורת הדין כי לא היתי טבעוני לדעתו של הצבא)

בפסח הייתי צריך לסגור הרבה (בכל ה 3 שנים), וכרגיל אין בבסיס מה לאכול (טוב אוכל צמחי יש אבל פסטה וכו אין). כן לא בדיוק היתה לי ברירה, הייתי מקמבן לעצמי מראש מלאי של אוכל נורמלי (לא כשר לפסח) ומעלים אותו לפניי הביקורת

אז :

אני לא חושב שצריך להיות כל הבלאגן הענקי הזה שהצבא עושה לטבעונים. שייתן קצת יותר אפשרויות בחדר האוכל ושכולם יוכלו ליהנות מזה, בלי צורך להתחיל להוציא אישורים ודמי כלכלה. באותה מידה, יכולים להגיש בחדר האוכל אוכל בהכשר שונה למי שרוצה

אני לא נדחף לאחרים לצלחת. אני טבעוני ואין לי בעיה אם זה שמישהוא אחר ליידי אוכל בשר. באותה מידה, אני חושב שקצת חוצפה מצידו של דתי שרוצה הכשר מסויים, לדחוף את האף לצלחת של אחרים ולהכריח שלכולם יוגש כשר

הנעלי פלאדיום טובות יותר בכל מאפיין אפשרי מהנעליים הצבאיות הנורמליות (גם הכבדות וגם הקלות) - אטומות גם כשהולים בתוך מים, לא נהרסות כל כך בקלות ולא צריך לטפל בהן כל הזמן, ותמיד נראות כמו נעליים של קצין בטקס יום העצמאות. הצבא יכול להפסיק את הבירוקרטיה ולתת לכולם נעלי פלאדיום. אלא אם למ:צ יהיה משעמם שאין למי לתת דוחות על נעליים

ניתן להפסיק את הכפייה הדתית בצורת ביקורות וכדומה. אף אחד לא מכריח אף אחד לאכול מה שלא מתאים לו. אני לא מבין למה צריך שלאף אחד לא יהיה

נשים ? סורי, אתם חיים בחברה ש 52% ממנה הם נשים. זה עובדה ביולוגית. בתנך יש איסור נגיעה - אז תחזיקו את עצמכם בידיים ואל תיגעו יא סוטים

פורסם

^

רק בנושא הנגיעה. זה לא קשור שמא בטעות יגע ..ולא מתאים לך לכתוב סוטים וכדו'...

עולם מוזר ראיתי, אדם שמתגבר על יצרו-"הוא הסוטה" :nixweiss: .נראה אותך שומר על עיניך חצי שנה.

בחורי-ישיבה הרגלים להיות בחממה שלהם ופתאום להוציא אותם עם עירבובי נשים -זאת נפילה ברוחניות. אכן קשה להסביר זאת לאדם שמעולם לא חווה זאת או לא ראה מה באמת קורה לחרדים הנמצאים בעירבוב בצבא. אישית מכיר חרדי שנראה טוב.. בסוף (הכל בתהליך איטי) הוריד את הפיאות וכיפה בשביל איזו חיילת שנפתח בניהם הניצוץ . ולא רק סיכונים כאלה.. גם מראות לא צנועים שלא מתאימים לבחור -ישיבה .לכן עושים הכל..בכדי שלא יהיו סיכונים ברורים .נכנסת לצבא חרדי ברמה רוחנית א' ,.תצא מהצבא כחרדי באותה רמה .יש להם עקרונות -והם עומדים עליהם. מאשר חלק כאן שהצביעות חוגגת- 'נגייס אותם כי כך כולם צריכים' -מצד אחר ,' למה נגייס? זה יעלה הרבה כסף'. אנשים לא מודעים שזה לא שורש הבעיה. שורש הבעיה ,שלא מוכנים לקבל חברה בעלת השקפה וערכים שונים אלא רוצים לשנות אותם לעורך חיים החילוני ..אז אם רוצים אותם- צריך לעמוד בתנאים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים