עבור לתוכן

אז למי אתם מצביעים?

Featured Replies

פורסם

אמרת שהוא יתנגד אבל לא צפויה בעיה מיוחדת אם יבנו בכל זאת. כלומר, לא על זה הוא יבנה את קווי היסוד לכניסה לממשלה.

• תגובות 371
  • צפיות 26.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אכן זה מה שאמרתי. ו?

פורסם

כי הוא הביע דעתו בעבר בנושא

וכמו כל מי שמאמין בפתרון 2 מדינות, הוא מבין שבטווח הארוך זה מכשול.

פורסם

אני לא מבין למה זה מכשול לבנות בתוך ערים ויישובים ובכל מקרה יהיו שלנו?

פורסם

מן הסתם לא מדובר על אריאל ושות'. מדובר על התנחלויות קטנות (עשרות משפחות).

פורסם

בכלל, מה הפתרון לגדה? רצף טריטוריאלי של אחד הצדדים משמעותו נתק טריטוריאלי לצד האחר.

פורסם

הפתרון הוא שאחד הצדדים יהיה בלי רצף טריטוריאלי :P

(ע"ע מתווה קלינטון)

פורסם

אני לא יודע מה אתכם , אבל אני לא הייתי הולך לקנות דירה ב"התנחלות" , מכיוון שלך תדע אם יפנו אותך ומתי ואז אתה בבעיה. אבל לשכירות אין לי בעיה , כל עוד זה לא איזה יישוב שתקוע באמצע שום מקום או יישוב של רק דתיים.

בכל מקרה כל עוד הערבים לא יקבלו את ירושלים הם לא יהיו בשקט , והרי זה לא יקרה , אלא אם כן למישהו יידפק הראש(אולמרט).

פורסם

הפתרון היחיד הוא לגרום לשלום להיות אינטרס שלהם יותר משלנו. רק אם נראה להם שלא אכפת לנו מהם אולי הם יבואו לשולחן מעמדה נמוכה יותר של רצון לעשות שלום. מן הסתם זה לא יקרה כי צריך מדיניות ארוכת טווח ומתוחכמת מדי מהיכולת של ההנהגה הישראלית.

פורסם

קודם שיעשו שלום עם הגדה , ואח"כ שיראו איך הם מכניסים את הפתח לעזה , מבלי שייעשה שם טהור אתני נגד הפתח (סטייל שנות ה 2000).

פורסם

לא סביר במיוחד שלפיד והחרדים יהיו ביחד בקואליציה

סביר מאוד - למעשה, כמעט ודאי. ביבי חייב לסגור עם לפיד, ראש המפלגה השניה בגודלה, אחרת יהיה קשה מאוד להקים קואליציה. יש עתיד היא מפלגת מחאה, כמו ד"ש, שינוי, צומת או הגמלאים, סביר להניח שהיא לא תשרוד יותר מקדנציה אחת או שתיים, החרדים לעומת זאת, כאן כדי להישאר. אז ביבי לא יכול להרשות לעצמו לשרוף את הגשרים איתם. בנוסף, הוא יעדיף ממשלה רחבה שבה יהיה קשה למפלגה אחת לאיים בפירוק הקואליציה. אז עדיף לו לנסות להכניס גם את החרדים או לפחות את ש"ס.

מצידה של ש"ס, ברור שממשלה שבה ש"ס בפנים עדיפה על ממשלה שבה ש"ס בחוץ. גם אם לפיד הולך לנסות לפגוע בהם, כשש"ס בפנים, הפגיעה תהיה מצומצמת יותר. אז הם יעשו הרבה רעש ובסוף יכנסו.

ולפיד? איך הוא ישב עם ש"ס? כמו ילד טוב. גם לפיד חייב להיות בממשלה. מבחוץ, הוא לא יוכל להשפיע בצורה משמעותית ואז הוא יעלם בבחירות הבאות או שהמפלגה שלו תתפרק עוד לפניהם. כמו כן, מאחר שהמפלגה שלו גדולה יותר ותחתום על הסכם קואליציוני קודם, הוא הולך לקבל חלק נכבד מהדרישות שלו, אז מה אכפת לו לוותר בשוליים?

חוץ מזה, עם בנט והחרדים, לנתניהו יהיו בדיוק חצי מחברי הכנסת - למיטב ידיעתי, צריך 61 ח"כים כדי להרכיב קואליציה. הבעיה היא מופז, שיכול בדרך לא דרך להכנס לקואליציה שכזו.

למה "דרך לא דרך"? מופז חייב להיכנס. קדימה מתה, מה שמופז לא יעשה, בבחירות הבאות היא לא תעבור את אחוז החסימה. גם ככה, עם שני מנדטים יכולת ההשפעה של קדימה בכנסת אפסית. הסיכוי היחיד של קדימה הוא להצטרף למפלגה קיימת. ומי המפלגה שהכי קרובה לקדימה בהרכבה הנוכחי? הליכוד.

קולות החיילים זה כ200 אלף והיא בהחלט יכולה להיכנס

אבל היא תהיה רלוונטית בערך כמו המפלגות הערביות

לא בהכרח. לקואליציה לא יכניסו אותה, אבל זה עדיין פתח לתרגילים מלוכלכים. בכנסת היוצאת, למשל, כנציג האופוזיציה בוועדה למינוי שופטים נבחר ח"כ מהמפלגה המקבילה לעוצמה לישראל. אז רובה המוחלט של האופוזיציה היה בשמאל, אז מה? הימין ניצל את הרוב שלו בהצבעה. שמרו על הצורה במקום על המהות. אי אפשר לעשות תרגיל שכזה אם אין מפלגת ימין באופוזיציה.

יאיר לפיד הוא הרבה יותר קרוב לימין מאשר לשמאל.

קדימה והתנועה אלו בכלל אנשים שהגיעו ברובם מהליכוד...

לפיד הוא ימין כלכלי, שמאל מתון מדיני. קדימה היום עושה קולות של שמאל, אבל רק מטעמים אלקטורליים. בפועל היא ימין. התנועה? שמאל. לבני רצה על שני טיקטים, "יש לי ניסיון" (לא הרבה ודי רע) ו"רק איתי יהיה תהליך מדיני" (כי כבר ניסיתי ונכשלתי).

מה זה משנה מאיפה האנשים באו במקור? שטייניץ למשל היה אחד ממייסדי "שלום עכשיו" ודעותיו השתנו. אסור לעשות את המעבר בכיוון ההפוך?

אף אחד לא מדבר על טרנספר, מי שפה כבר פה, השאלה היא רק זכות השיבה שבה אף אחד לא תומך. אפילו ליברמן לא חושב כמוך...

חד"ש (מפלגה שיש לה מצביעים יהודיים) ושמאלה תומכים בזכות השיבה. בעצם, אפילו אולמרט הציע לאבו מאזן הסכם שכולל זכות שיבה מוגבלת.

הבעיה היא כמובן שאש"פ דורש זכות שיבה מלאה לכל מי שמוגדר כפליט וזו דרישת "ייהרג ובל יעבור" מבחינתם מתחילת הדיונים על הסכם אוסלו ועד לרגע זה - מעולם הם לא הסכימו להתפשר כהוא-זה בנושא הזה. השמאל שלנו, שרובו המריע באמת מתנגד לזכות השיבה, משלה את עצמו שזו רק טקטיקת מו"מ, מין עז שאש"פ הולך להוציא מהחדר ברגע האמת. אלא מה, רגע האמת כבר הגיע כמה פעמים והעז עדין בחדר. שוב, אולמרט הסכים לזכות שיבה של עשרות אלפים (או עד 150,000) וזה לא סיפק את אבו מאזן. לא הגיע הזמן להבין שזו באמת דרישה שעליה הם לא יסכימו לוותר ולכן, או שנוותר על הקו האדום האחרון של השמאל או שנבין שבמצב הנוכחי אי אפשר להגיע להסכם עם אש"פ (שמכונה אצלנו משום מה "הפלשתינאים", כאילו שאין חמאס)?

זה לא הפחד. הפחד הוא שביבי (בגלל שרה) פשוט לא ישים עליו זין וישאיר אותו באופוזיציה.

מה אתה מאמין לחרטטת של התקשורת? אין שום קשר לשרה. כאילו שהיא יכולה לדרוש מביבי שלא יקים קואליציה.

למי ששכח, כשבנט ושקד עוד היו בראש "ישראל שלי", לפני שנבחרו לבית היהודי, הבון-טון בתקשורת היה להציג אותם כזרוע הארוכה של ביבי - עובדה, הם באו מהלשכה שלו. כל סיפור הסיכסוך והפרישה היה סתם הצגה כדי שנחשוב שהם לא קשורים אליו. ואז הם נכנסו לבית היהודי והתחילו למשוך קולות מהליכוד פתאום הגרסה הזו כבר לא התאימה, עכשיו הם הסתכסכו באמת עם ביבי - כלומר עם שרה, כי קל יותר להציג אותה כדמון מאחר שהיא נחשפת הרבה פחות מביבי - ולא יכולים לשבת איתו באותה ממשלה.

שטויות. זה הכל שאלה של מחיר. יש עתיד יכולה בקלות ללכת עם השמאל, אז צריך לסגור קודם עם לפיד ובמחיר גבוה. ש"ס אמנם מעדיפה את הימין אבל יכולה גם ללכת עם השמאל, אז צריך לסגור עם ש"ס אח"כ. בכל מקרה, אחרי שסגרו עסקה עם לפיד, המחיר של ש"ס יהיה נמוך יותר. הבית היהודי היא מפלגת ימין, היא לא יכולה ללכת עם השמאל. לכן לא צריך להשקיע בה הרבה כרגע, סוגרים קודם עם לפיד וש"ס ואז מכניסים את הבית היהודי בגרושים.

תגדיר מדינה יהודית ?

לפי הגדרות מסוימות של קבוצות מסוימות (מדינה שבה אין תחבורה ציבורית בשבת, לא ניתן לקנות לא כשר וכדומה) זה מדינה יהודית למהדרין. רק שמדינה כזאת תפריע לי (כאתאיסט, אבל ששקול ליהודי בכל מה שקשור למדינה הזאת), אבל לערבי מוסלמי היא תפריע לא יותר מאשר לי (אי קיום תחבורה ציבורית בשבת תפריע, אבל ה "כשר" שלהם גם ככה חופף אם ה "כשר" היהודי). אם זה ערבי מוסלמי שפשוט חי במדינה הזאת אני שותף לצערו, אבל אם הוא טרוריסט אני לא חושב שיפריע לו שניתן לפוצץ אוטובוסים יום אחד בשבוע פחות

אז גם אתה בלעת את הספין של אבו מאזן ותומכיו בארץ?

יהדות היא גם דת וגם לאום. כשמדברים על מדינה יהודית, לא מדברים על מדינה שדתה יהודית, מדברים על מדינה של הלאום היהודי.

מדינה יכולה להיות מדינת לאום או לא. ארה"ב היא לא מדינת לאום, צרפת היא מדינת לאום. השאלה היא מהי מדינת ישראל. מצד אחד, זו מדינת הגירה - רוב האזרחים, אם תלך כמה דורות אחורה, באו ממדינות אחרות. מצד שני, רוב האזרחים שייכים לאותו לאום. מה לעשות שהלאום היהודי היה ייחודי בכך שפוזר במדינות שונות ועדיין שמר על זהותו.

אבל הכרה בישראל כבמדינת הלאום של העם היהודי בעייתית עבור הפלשתינאים. הרי הם לא רוצים להכיר בכך שלמישהו אחר יש זכות על חלק כלשהו מארץ ישראל. אז הם טוענים שראשית, אין דבר כזה עם יהודי - יש רק דת יהודית. כמו שהאירנים והטורקים הם מוסלמים אבל לא חלק מהלאום הערבי, כך יהודים יכולים לחלוק את אותה הדת אבל להשתייך ללאומים שונים. מאחר שכך, לא יכולה להתקיים מדינת לאום ללאום שלא קיים. הם טוענים שהדרישה להכיר בישראל כבמדינה יהודית היא, לכן, דרישה להכיר בה כבמדינה שדתה יהודית, אבל למדינות לא יכולה להיות דת (פרט לרוב המוחלט של המדינות המוסלמיות, כולל המדינה הפלשתינאית שאש"פ שואף להקים, שכולן מוגדרות כמדינות שדתן מוסלמית בחוקה שלהן) ובוודאי שאי אפשר להסכים לכך שלישראל תהיה דת יהודית כשיש בה מיעוט שאינו יהודי (מה שלא מפריע למדינות מוסלמיות שבהן מיעוט נוצרי) ולכן יש לראות במדינת ישראל כמדינת כל אזרחיה בלבד, מה שאומר לבטל את חוק השבות. תוסיף לזה את מימוש זכות השיבה ותקבל מדינה שכצי או יותר מאוכלוסייתה פלשתינאי. הכרה במדינת ישראל כבמדינה יהודית משמעה ויתור על זכות השיבה ולכן לא תוציא מאבו מאזן הסכמה לכך.

מצד אחד יש את ההתנחלויות ומהצד השני יש את החרדים ונושא הגיוס.

לנושא הגיוס אפשר להעביר חוק בתמיכת האופוזיציה , אבל בשביל ההתנחלויות בנט עלול לפרק את הממשלה.

מה שיפה זה שלא צריך תמיכה של אף אחד כדי לגייס את החרדים - החוק כבר קיים!

היה הסדר "תורתו אומנותו" והוא בוטל ע"י בג"צ. העבירו את חוק טל - והוא בוטל ע"י בג"צ. ניסו להעביר חוק אחר ולא הצליחו. מה שיש כרגע הוא חוק לפיו החרדים צריכים לשרת בצבא...

וזה מיותר לחלוטין. צה"ל לא רוצה ולא צריך אותם, פרט לכמה מאות בשנה. מה שאנחנו צריכים זה להוציא אותם לשוק העבודה, צבא או לא צבא. הרי הסיבה שהרבה חרדים מקבלים קיצבאות במקום לעבוד היא שהסדר "תורתו אומנותו" אוסר עליהם לעבוד, בטל אותו והבעיה תיפטר. יותר חרדים שעובדים במקום ללמוד בישיבות זה יותר חרדים שלא מקבלים קיצבאות, יותר חרדים שמשלמים מיסים, יותר חרדים שתורמים לכלכלה במקום להיות נטל עליה. הבעיה של החרדים אינה העבודה - זו תופעת לוואי - היא עם השירות הצבאי. אז במקום להילחם אותם על משהו שאנחנו לא באמת צריכים ואולי להפסיד ולצאת בלי כלום, למה לא להסכים איתם על משהו שאנחנו צריכים? הרי גם לפיד מדבר על גיוס חרדים בעוד חמש שנים, כלומר לא בקדנציה הזו.

פורסם

החרדים לא יתגייסו שבוע הבא כי עבר חוק גיוס לכולם.

אבל נגיד שהם כן מתגייסים.

בעוד כמה שנים שונאי החרדים יתחילו לזעוק שהם אוכלים את התקציב הבטחוני ומשתלטים על הקצונה הצה"לית (כמו שבוכים עכשיו על הכיפות הסרוגות).

ואז מה תהיה הדרישה? להדיר את החרדים משירות צבאי? או אולי להכריח אותם להוריד ת'כיפה ולגזוז ת'פאות בבקו"ם?

כרגע האווירה האנטי דתית מחקה את שאלת התועלת והפכה לפרנציפ.

גיוס חרדים בכל מחיר.

פורסם

סתם בשביל הסקרנות - חבר'ה פה שאמרו שיצביעו לעלה ירוק - אכן הצביעו לעלה ירוק?

פורסם

אני אישית ממש לא שונא חרדים , ואני מכיר חרדים שמשרתים בצבא וגם קצינים , שהם מתנגדים לגיוס כולם.

חרדים שמשרתים בצבא הופכים להיות חלק מהעם ומהלאום ולא כמו היום שהרבה מהם נפרדים לגמרי.

התועלת של הגיוס היא הרבה יותר מרק בשביל הצבא , ובסופו של דבר הם ירוויחו מזה לא פחות ממה שאנחנו נרוויח מזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים