עבור לתוכן

אז למי אתם מצביעים?

Featured Replies

פורסם

אני חושב שאפשר לצאת מ2 נקודות הנחה לניתוחים מסוג זה:

א. יאיר לפיד יהיה בממשלה.

ב. החרדים לא יהיו בה.

• תגובות 371
  • צפיות 26.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ב. החרדים לא יהיו בה.

הראשון מובן מאילו, אבל השני לא ממש בטוח...

התקווה שלי היא ממשלה כזו-

ליכוד 31

יש עתיד 19

הבית היהודי 11

=61

הבעיה היחידה היא שזה די חלש וכנראה יצטרפו עוד כמה מפלגות כמו התנועה/ש"ס/מרצ (הכי ריאלי זה התנועה) כדי לשמור על ממשלה יציבה.

פורסם

קואליציה צרה אינה בהכרח קואליציה לא יציבה. למעשה, קואליציה המורכבת מ3 מפלגות בלבד תהיה יציבה הרבה יותר מקואליציה בת 70 ח"כים המורכבת מ7 מפלגות שונות.

בלי קשר, מעניין להסתכל על התפלגות הקולות לפי ערים. בת"א, למשל, לא רק שלפיד עובר את ביבי, אלא נראה שמר"צ מקבלת 17 מנדטים. אחרי זה חברים שלי לא מבינים למה אני מתעב את העיר הזו.

פורסם

חלוקת הגושים ל60-60 לא נכונה בבסיסה.

יש 9-12 מנדטים לערבים, ולא צריך לספור אותם בכלל, כי קשה לי לראות מצב שלפיד או שלי יקימו איתם קואליציה במקום עם מפלגה יהודית אחרת.

כך שהחלוקה היא 60-50 לימין

פורסם

חוץ מזה, בעוד שחד"ש הם אכן שמאל, השתיים האחרות הם למעשה ימין קיצוני ערבי.

פורסם

ב. החרדים לא יהיו בה.

אני דווקא חושב שקואליציית ליכוד-יש עתיד- בית יהודי - חרדים אפשרית מאוד (אם ביבי לא ילך על קואליציה חילונית עם העבודה).

פורסם

לא סביר במיוחד שלפיד והחרדים יהיו ביחד בקואליציה

פורסם

אם אבא שלו ישב איתם למה שהוא לא?

פורסם

זה אפשרי לפחות עם ש"ס .יהדות התורה היא יותר קשה בכל העניין של גיוס וכדו'.

הבעיה שזה אולי לא ישתלם ליאיר כי גם בנט שם.

ממקום אלו הזורקים לגייס בכוח או ישר וכדו.. יאיר בא יותר בכיוון של תוכניות אם כך וכך שנים.. ולא תהיה לו שום בעיה(כמו שמציגים לפחות) לשבת עם חרדים אלא להיות בדד בגוש ימין בלבד.

פורסם

חוץ מזה, עם בנט והחרדים, לנתניהו יהיו בדיוק חצי מחברי הכנסת - למיטב ידיעתי, צריך 61 ח"כים כדי להרכיב קואליציה. הבעיה היא מופז, שיכול בדרך לא דרך להכנס לקואליציה שכזו.

פורסם

נתניהו תמיד שואף להקים קואליציות רחבות ככל האפשר כדי שלא יהיה תלוי במפלגה אחת. מה הבעיה עם מופז? אם לביבי יש שכל הוא ינסה לשחד אותו ו"לבלוע" אותו לתוך הליכוד.

פורסם

חשבתי שבנט יהיה ההפתעה של הבחירות. ::)

פורסם

אם אבא שלו ישב איתם למה שהוא לא?

אבא שלו ישב עם החרדים לתקופה קצרה בשביל ההתנתקות. לא רואה קונסטלציה שבה לפיד ישב עם ש"ס ויהדות התורה כשהוא מרים את דגל השוויון בנטל.

פורסם

מבחינת גיוס חרדים, בנט ולפיד יכולים לשבת ביחד יופי טופי עם הליכוד.

מכל שאר הבחינות, לביבי יש סיכוי לגמור באופוזיציה.

אין הפרש גדול בין הגושים, וכבר ראינו כמה נמוך חברי הכנסת יודעים לרדת.

פורסם

במבט שלי.. תמיד מצליחים לעבוד על חלק מהציבור.. 'הנה עכשיו... נעשה גיוס '(חובה גיל 18 כל בחור-ישיבה) . אף פעם לא יצליחו בכוח ואף פעם לא יצליחו את כולם.

אני שומר את הציטוט הזה .לשנים הבאות.. אפילו שהייתי רוצה לראות שכן.. כיוון לאנשים שיש תמיד בעיות ואנטי עם החרדים.. תמיד ימצאו אותן.. וכשהם יהיו בצבא.. אז יחפשו משהו אחר. 'הנה הם נכנסים בתוכנו',' 'הנה הם לוקחים את העבודות' . וכן האלה... מקום שיש לו שנאה -אין מרפא.

לבנט הכי חשוב שוק העבודה ,הוא גם צודק ,שזה בא גם מהחברה החרדית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים