עבור לתוכן

חיבור רב שקע לUPS, צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

קודם כל הUPS בכוונתי לרכוש הוא prd650 של אדוויס, צילום החלק האחורי שלו:

ZJoLW.jpg?1

הצרכנים שאותם אני יחבר:

1. מחשב HTPC, לשקע גיבוי

2. NAS בעתיד, לשקע גיבוי

3. טלוויזיית פלזמה

4. מודם/ראוטר משולב

5. סביץ' גיגה

6. סט רמקוים אקטיבים

7. ממיר יס מקס טוטאל

8. טלפון DECT,חיבור זמני בלבד

כמו שאתם רואים יש 3 שקעי גיבוי, ו2 שקעי הגנה בלבד, מכל הצרכנים, המחשב הכי קריטי, כי לא ניתן לדעת מתי ילך הדיסק הקשיח (יש אומנם SSD למערכת, אבל במדיה על HDD רגיל), גם יחובר NAS בעתיד הלא קרוב.

איך אבל לעזאזל אני אמור להסתדר אם 2 שקעי הגנה חשבתי לעצמי? אבל יש הרי רב שקע שאפשר להרכיב לו כבל מתאים ובכך לפתור את הבעיה, חשבתי עולי כדי לחבר את הפלזמה בנפרד, ואת הצרכנים הקטנים על רב שקע? יש המלצות? יש לי פה 7 צרכנים שלא צריכים גיבוי בכלל, אבל לפחות שיהיו מוגנים, צריך ווחד רב שקע פה..

פורסם

קודם כל, איזה חומרה יש לך שלדעתך לוקחת ביחד 324W או פחות ? (המקס' של prd 650/850)

זה לא 650W, זה 650VA

עכשו אם ה UPS מספיק מבחינת הספק, עכשו תחבר את כל מה שבא לך אם מפצל

פורסם
  • מחבר

הדגם הזה מוגדר 360W, יש לי אפשרות לקנות אותו ב 500 שקל, לעניין הצרכנים :

הצרכנים שאותם אני יחבר:

1. מחשב HTPC, לשקע גיבוי

2. NAS בעתיד, לשקע גיבוי

3. טלוויזיית פלזמה

4. מודם/ראוטר משולב

5. סביץ' גיגה

6. סט רמקוים אקטיבים

7. ממיר יס מקס טוטאל, יש המלצה לחבר לשקע גיבוי? יש בו HDD

8. טלפון DECT,חיבור זמני בלבד

איך להכין רב שקע אם כבל מתאים אני יודע, אני פשוט רוצה לדעת האם מומלץ לחלק את הצרכנים לחצי?

כאילו 3 צרנים לשקע לא מגובה 1, ו3צרכנים לשקע לא מגובה 2, או שאין בעיה לחבר הכל על שקע לא מגובה בודד?

פורסם

למה שלא תחבר גם איזה 2 תנורי אפיה ומקרר?

אם כבר, תנצל את הUPS עד הסוף.

ועכשיו ברצינות - אם אתה רוצה שהוא יחזיק יותר מ10 שניות, ויאריך ימים, אל תעמיס עליו.

פורסם

הרכיבים שציינת צורכים הרבה יותר מ-360W....

פורסם

מחשב HTPC קל זה בערך המקס' שהוא יכול להחזיק במצב גיבוי - אם תוסיף את הפלסמה כנראה שכבר לא

השקעים הם הדאגה הקטנה שלך - השקע עצמו (לא המעגל שיש מאחוריו) מחזיק כ 10A (שהם 2400VA), ה UPS מגביל אותך ל 650VA/324W (ו 324W זה המקסימום המוחלט שניתן לחשב מנתוני היצרן של הסוללה, וגם זה ציפיות דיי גבוהות)

פורסם

תקראו, הוא מדבר על שקע הגנה. לפי מה שהבנתי רק ה HTPC יחובר לשקע מגובה בבטריה.

פורסם
  • מחבר

כן אחי בדיוק :xyxthumbs: ,אז אני עד היום לא מבין אם יש קשר של הנתון גם ביחס לשקעים מוגנים? כי הם עובדים להגנה בלבד,

VA אמור להתיחס ל סוללה? או לסך כל המכשירים? כי ההבדל בין הדגמים הוא בקיבות הסוללה.

פורסם
  • מחבר

שככתי לצרף מפרט :

JRYax.jpg

פורסם

אם נלך אחורה ונניח שרק ה HTPC מוגן על ידיי הסוללה

לפי נתוני יצרן של הסוללה 30A מהסוללה = 360W

324W מה UPS (יעילות של ה UPS כ 90%)

259W מהספק (אם זזה ספק 80+)

החומרה שלך תסתדר אם ספק של 250W ? אם כן אז היא תסתדר אם ה UPS הזה כשלא מחובר אליו כלום לגיבוי חוץ מ ה HTPC

שקעי הגנה בלבד - אם הם עוברים דרך ה AVR (מה שלא בטוח... יכול להיות שהם מחוברים ישר בכניסה רק אחריי ה MOV להגנת נחשולים בלבד, בלי AVR - אין לי UPS כזה כדיי לבדוק) אז לא להעמיס אותם+את שקעי ההגנה ביחד מעל 360W/650VA. אם הם לא עוברים דרך ה AVR אז רק ההגבלה של 650VA כדיי לא לשרוף את הפיוז בכניסה ל UPS

חוצמזה לשקעי ההגנה בלבד אמורה להיות השהיה כדיי לתת הגנה משמעותית, לא כתוב כלום על זה שיש השהיה

כיאלו - הייתי מחפש UPS פשוט + מגן ברקים בנפרד ולא UPS אם שקעי הגנה שלא ברור מה רמת ההגנה שלהם

פורסם
  • מחבר

אבל אתה מסכים איתי שלא להעביר אותם דרך AVR זה הפסד גדול? כאילו למה שהם לא יעברו דרכו? נכון שלא כתוב כלום על זה במפרט, אבל אני ישלח מייל לאדוויס ונראה מה תהיה התשובה שלהם, כי תפקידו של AVR הוא לייצב מתח, אז איזה קשר בדיוק יש למצב עבודה מסוללה?חח לייצב את המתח שלה חח?לא נשמע לי, כי לפי מה שאני מבין הוא מייצב מתח משקע החשמל ורק ממנו. בעצם, אמרת שגם לך יש דגם של אדוויס, איך זה עובד שם? הAVR מחובר לפי סוללה? או אחרי?

פורסם

למה שהם לא יעבו דרכו - בוא נראה :

1. צריך ממסר נוסף כדיי לנתק אותם כשיש הפסקת חשמל, כדיי שהם לא ימשיכו לעבוד מהסוללה

2. על ה UPS מאחור כתוב SURGE PROTECTION. וזה אומר MOVים. לא נאמר כלום על AVR

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים