עבור לתוכן

איזה שפה מתאימה?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני לפני פרויקט כהמשימה היא לשלב בין תחומי הגיימיניג לתחום האתרים זאת אומרת אני צריך שממשק גיימינג מלא יעבוד לי על אתר (לדוגמא GTA שניתן לשחק ישירות על האתר וכדו' רק שהמשחק הוא יהיה פיתוח עצמאי שלי) למתכנת באיזה שפה אני אמור לפנות מכיוון שמונחים פה שני אלמנטים ואני צריך שיחברו אותם, או שבכלל עליי לבנות את פלטפורמת המשחק ואז לגשת למתכנת WEB שיתאים אותם לאתר.

והאם זה אפשרי בכלל.

תודה והמשך יום טוב.

פורסם

הקוד של המשחק ירוץ דרך הדפדפן לכן אתה חייב להשתמש בערכת פיתוח מתאימה או דרך קוד שהדפדפן "מבין" באופן טבעי (למשל HTML5 שמכיל פונקציות שקשורות למשחקים)

בעיקרון יש לך מנועים תלת/דו מימדיים שתוכננו לעבוד בדפדפן (בחינם או בתשלום) בעיקרון ברגע שאתה משתמש במנוע שכזה הפיתוח הופך להיות יותר דומה לפיתוח תוכנות "רגילות"

פורסם

לחלופין אפשר להשתמש במנוע שדורש התקנה של פלאגין על הדפדפן, כגון Java, Flash, Silverlight ו-Unity.

פורסם
  • מחבר

הקוד של המשחק ירוץ דרך הדפדפן לכן אתה חייב להשתמש בערכת פיתוח מתאימה או דרך קוד שהדפדפן "מבין" באופן טבעי (למשל HTML5 שמכיל פונקציות שקשורות למשחקים)

בעיקרון יש לך מנועים תלת/דו מימדיים שתוכננו לעבוד בדפדפן (בחינם או בתשלום) בעיקרון ברגע שאתה משתמש במנוע שכזה הפיתוח הופך להיות יותר דומה לפיתוח תוכנות "רגילות"

תודה על התשובה המהירה.

וזה יעבוד גם בממשק כבד מאוד? כי לפי מה שאני יודע לHTML 5 יש עדיין מגבלות מסויימות והוא לא מאפשר פונקציות בדיוק כמו בשפת תוכנה רגילה.

ואשמח אם תוכל להפנות אותי למנועים כאלה -תלת מימדיים-. (עדיף אלו שבתשלום כנראה שהאיכות יותר טובה).

פורסם

רשימה (חלקית) של מנועים שניצל כתב בהודעה שלו

מתוכם Unity הוא היחיד שמיועד במיוחד למשחקים (שאר הדברים הם לתכנות כללי ברשת)

עד כמה שאני זוכר יש גם אפשרות לייצא משחקים שנבנו בUDK לרשת (unreal development kit)

פורסם
  • מחבר

רשימה (חלקית) של מנועים שניצל כתב בהודעה שלו

מתוכם Unity הוא היחיד שמיועד במיוחד למשחקים (שאר הדברים הם לתכנות כללי ברשת)

עד כמה שאני זוכר יש גם אפשרות לייצא משחקים שנבנו בUDK לרשת (unreal development kit)

אתה מכיר אולי את אפשרויות התוכנה? כי לבינתיים לפי מה שהבנתי זה מספק פלטפורמה לבניית משחקים אני צריך שאני יוכל לבנות משחק ואז להריץ אותו על אתר.

פורסם
  • מחבר

בבקשה, הדגמה:

The Power of The Unity Web Player (1080p)

רוצה ללמוד עוד? בבקשה:

http://unity3d.com

משתמש שירצה להשתמש בזה יצטרך להוריד את ה-Unity Web Player כדי לשחק, או שהדפדפנים (המוכרים לפחות) תומכים בזה?

פורסם

הוא יצטרך להתקין את ה-Web Player - בדיוק כמו שבשביל להפעיל משחק Flash הוא יצטרך להתקין Flash.

הדרך היחידה שהוא לא יצטרך להתקין כלום זה אם תכתוב את המשחק ב-HTML5.

פורסם
  • מחבר

הוא יצטרך להתקין את ה-Web Player - בדיוק כמו שבשביל להפעיל משחק Flash הוא יצטרך להתקין Flash.

הדרך היחידה שהוא לא יצטרך להתקין כלום זה אם תכתוב את המשחק ב-HTML5.

הייתה לי הרגשה שבסופו של דבר התשובה תהיה html 5 אני עדיין לא מכיר טוב את השפה הזו, ניתן לבנות איתה גם משחקים יותר נורמליים ואיכותיים ממשחקי flash?

אם כבר html 5 אז זה יעבוד גם על סמארטפונים וטאבלטים חלק, נכון?!

פורסם

אין צורך לצטט את ההודעה האחרונה כל פעם, פשוט תלחץ על "הוספת תגובה".

אני מציע לך להתחיל לחקור קצת בעצמך: תחפש בגוגל וביוטיוב דוגמאות למשחקים ב-html5 כדי לראות איזה יכולות יש לשפה. חפש דוגמאות של WebGL. חפש דוגמאות לריצה של משחקים כאלה על גבי מכשירים ניידים למיניהם, ותוכל לראות אם זה באמת מספיק טוב לצרכיך.

אגב, התכנות עצמו לא מתבצע ב-html5 (שאינה שפת תכנות בפני עצמה) אלא ב-JavaScript (וכן, התמיכה בה גם כן מובנית בכל דפדפן).

פורסם

בגלל שHTML5 יחסית צעיר ההתנהגות כנראה לא תהיה הכי עקבית בין כל הדפדפנים. יכול להיות שתצטרך לעשות התאמות בהתאם לדפדפן וכנראה גם המכשיר שמתחבר אליך.

קשה להשוות את הצורך בלהוריד Unity לפלאש - הרי לכולם מותקן FLASH על המחשב ולרוב האנשים לא מותקן UNITY

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים