עבור לתוכן

מגן ברקים מומלץ שיחובר ל2 מפצלים?

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מחפש מגן ברקים מומלץ שכדאי לחבר אותו למפצל של 8 שמחובר אליו מפצל נוסף של 5? (מתוך ה13 שקעים 2 פנויים).

בנוסף אין לי ממש מושג עד כמה זה יעיל אם אני יקנה 2 מגני ברקים(שניתן לחבר אותם למפצל) ואל המגן ברקים הראשון אני אחבר את המפצל של ה8 ואל המפצל של ה8 אני אחבר את המגן ברקים הנוסף ואליו את המפצל של ה5?

תודה מראש לעוזרים

פורסם

יש מגינים שיש להם הגנת נחשולים בלבד (וזה לא הגנת ברקים, אין להם הרבה סיכוי נגד פגיעת ברק קרובה), ויש כאלה שיש בנוסף הגנות מתח גבוה/נמוך והשהיה

לדעתי ההגנות הנוספות הן החשובות יותר

כשמחברים מגינים ביחד אז הגנת נחשולים יכולה להתחבר (כלומר יכול להגן מנחשולים גדולים יותר), ההגנות האחרות פשוט יש וזהו (אם לאחד מהמגינים כבר יש את ההגנות)

בהגנת נחשולים יש מגבלות של הרכיבים של המגן - נחשול קטן הם יספגו, נחשול גדול יכול להיות הרבה יותר גדול - כך שגם 2 מגינים לא יעזרו. כך שלא ברור אם אתה מרווי משהו משמעותי מחיבור של 2 מגינים

המפצלים אחריי זה - לא כזה משנה איך אתה מחבר, חוץ מ 2 דברים :

אל תעבו מקס' 6-8A (כ 1440-1920W) על כל מגן כדיי לא לשרוף אותו

אל תחבר על אותו מגן דברים שיוצרים נחשולים (מזגן, בכללי כל מה שיש לו מנוע) ודברים שרגישים לנחשולים. אם המגן מנתק את המתח (כדיי להגן מנפילת מתח למשל) הנחשול עדיין יכול לעבור בלי הפרעה בין דברים שמחוברים ביחד אחריי המגן

ולמה אתה רוצה לחבר מגן ? מה אתה מצפה לקבל ?

פורסם
  • מחבר

לגבי חיבור של 2 מגנים אני מבין בעצם שזה לא גורע.

מזגן אני ממש לא הולך לחבר זה יותר משהו כמו מחשב(מפרט עדכני בצד), מסך מחשב, מסך טלויזיה, נתב, רמקולים, ממיר טלויזיה ועוד כמה דברים שוליים שרוב הזמן כבויים.

אני מצפה לקבל את מה שאמרת הגנות ממתח נמוך/גבוה, נחשולים אולי בלי ההשהייה(פשוט אין לי כוח לחכות למרות שאני מניח שזה חשוב בשביל פריקת מתח)

פורסם

הגנות מתח גבוה ונמוך חייבות ללכת אם השהיה - המגן מקבל מתח גבוה/נמוך ומנתק את המתח ל....כמה זמן ?

ההשהיה היא לא בשביל פרחיקת מתח אלא ל 2 דברים :

בספק יש רכיב שאמור להתקרר לפניי שהוא מקבל מתח מחדש, לתת לו זמן להתקרר

כדיי שהמגן יחכה ויראה שהמתח יציב לפניי שהוא מחבר מחדש

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר אבל כשחיפשתי קצת על מגני ברקים הגעתי לדיון הבא "מה הסיבות הנפוצות שבגללן נוטים לוחות-אם של מחשב לסיים חייהם?" ושם ראיתי למשל את התגובה שלך שכתבת על כל מיני דגמים של מגני ברקים, ועל המגן של הHyundai עם המנורות המשולשות כתבת שיש לו הגנה ממתח נמוך וגבוה אבל אין לו השהייה, ובתגובה שלך אליי כתבת "הגנות מתח גבוה ונמוך חייבות ללכת אם השהיה" ככה שזה סותר אחד את השני ומבלבל אותי ???

בוא נשווה :

Q VDP

מתח נמוך : יש

מתח גבוה : יש

השהיה : 4 דקות (10 שניות ב VDPS)

נחשולים : 2 MOVים בינוניים

בטיחות : MOVים מוגנים על ידיי פיוז תרמי

GPT SC9

מתח גכוה : אין

השהיה : 4 דקות, אבל לא ברור אם היא עובדת כמו שצריך כזהמתח בדיוק גבולי באיזור ה 190V

נחשולים : 3 MOVים גדולים

בטיחות : אין הגנה על ה MOVים

וייסבורד ברק ורעם - מסתמך על התמנות שהועלו לכאן ומידע מאתר מכירות

מתח גבוה : אין

השהיה : 4 דקות

נחשולים : 3 MOVים גדולים

בטיחות : אין הגנה על ה MOVים

עוז און פרוטקשן

מתח גבוה : יש

השהיה : 10 שניות

נחשולים : MOV 1 קטן

בטיחות : אין הגנה על ה MOV

HYUNDAI מנורות משולשות

מתח נמוך, גבוה, השהיה : אין

נחשולים : יש 2 MOVים בינוניים ו GDT (רכיב דומה) 1

בטיחות : יש פיוזים תרמיים

HYUNDAI הדגם החדש יותר אם שקע עגו וראש עגול

לא יודע, יתכן שהוא טוב ויתכן שלא

מגינים ב 50 שקל ומטה

מתח נמוך, גבוה, השהיה : אין

נחשולים : יכול להיות כל דבר בין כלום (קופסה ריקה אם תקע, שקע וLED) ל MOVים גדולים ורציניים

בטיחות : יכולה להיות או לא להיות הגנהאני לא רואה מה הבעיה אם הדיון ? כמעט כמו ניתוק מהתקע - נכון שב 1/2 מהמקרים המפסק יהיה על הניוטראל אבל ברוב המוחלט של המקרים גם אז זה מספיק טוב

^לגבי הדגם החדש של הHyundai יש עליו יותר מידע פה ואני רואה שהוא שלא כמו הדגם הקודם כולל השהייה של 4 דקות.
פורסם

מתח גבוה, נמוך, השהיה : אין = אין אף אחד מהם

המגן השני : לא כתוב בכלל מה המתחים שהוא מגיב עליהם (גבוה/נמוך) אז אין לי שמץ

פורסם
  • מחבר

אני מניח שבסך הכל לא הבנתי נכון וחשבתי שה"אין" קשור רק להשהייה, בכל מקרה תודה .

פורסם

לי יש את הוויסבורק מגן רעם וברק פלוס ויש לו הגנת מתח נמוך שכבר עובדת אצלי מצויין בהפסקות חשמל בחורץ הזה, פשוט הציל לי את המחשב!

פורסם

אפשר פירוט של המקרה ?

פורסם

דיי לא :

ה MOVים ללא הגנה תרמית

הגנות מתח גבוה/נמוך יכולות רק להעלות או להוריד את המתח, אין בכלל אפשרות של ניתוק מלא

ומכיוון שכך אין גם השהיה

פורסם

אפשר פירוט של המקרה ?

הפסקת חשמל, המחשב נכבה, החשמל חוזר לאחר 20 שניות, המחשב נשאר מכובה בזכות ההשהייה, החשמל שוב פעם כובה ושוב פעם חוזר, סה"כ 3 פעמים בדקות אחדות, בזכות הגנת המתח נמוך וההשהייה המחשב לא נדלק ונכבה מספר פעמים, אלא רק פעם אחת שלא עושה יותר מידי נזק כמו כיבוי והדלקה שוטף.

פורסם

אוקי

תויף לזה עוד פקטור : כשהמתח נעלם וחוזר יכולים להיות נחשולים. אם המחשב כבר מכובה (בגלל ההשהיה), הם לא יגיעו אליו בוודאות - לא הגנת הנחשולים שאוליי תתפוס אותם ואוליי לא

פורסם

בגלל זה הגנת מתח נמוך והשהייה הרבה יותר חשובים מאשר הגנת מתח גבוהה שגם ככה עובדת בערבון מוגבל.

וגם הפסקות חשמל מהירות הרבה יותר שחיכות מאשר מכת ברק שזה מאוד נדיר, אצלי טפו טפו לא פגע ברק כבר 8 שנים

אבל שהוא פגע, הוא הרס הכל, גם את המחשב וגם את המגן ברקים.

פורסם

הגנת נחשולים והגנת מתח גבוה (אמיתית) הן 2 הגנות שונות לחלוטין

קודם כל התופעות עצמן שונות לחלוטין :

"מתח גבוה" זה מצב שבו יש מתח AC קבוע שהוא גבוה מידי. תקלה נפוצה שגורמת לדבר כזה היא "ניוטראל מנותק" שיכול לקרות למשל בגלל קריעת חוטי חשמל ברחוב בזמן סערה. המתח במצב כזה יכול לעלות עד 415V (מתח בין 2 פאזות) במקום 240V - וזה ישרוף דיי כל מכשיר חשמלי, אפילו מנורות ודברים לא כל כך רגישים

"נחשול" הוא קפיצה שיכולה להגיע לאלפיי V, אבל היא מהירה מאוד. הוא פוגע במכשירים אלקטרוניים ולא מזיז למכשירי חשמל "פשוטים"

מתח גבוה עושה את הנזק שלו תוך זמן מסויים (שניה, כמה שניות). זה המון זמן בשביל מגן "להיערך" ולנתק את המתח לחלוטין על ידיי ממסר = מפסק מכאני, מה שנותן הגנה מוחלטת. לא יקרה כלום מקפיצה של 400V במשך 0.1 שניה, אבל תהיה הרבה פירוטכניקה אם זה יימשך שניה או יותר

נחשול עושה נזק מיידי - למגן אין זמן להגיב באמת - לכן נחשול יכול לרדת רק על ידיי רכיב שמחובר כל הזמן כדיי לספוג אותו - ה MOV. רק שהרכיב הזה יכול להצליח או לא להצליח, וזה הערבון המוגבל שלו

פקטור נוסף שהיצרנים שוכחים זה שה MOV הוא רכיב מסוכן מאוד בפוטנציה - MOV שמקבל נחשול מתפוצץ ולא קורה הרבה יותר מזה. אבל MOV שמקבל מתח בדיוק גבולי, לא יתפוצץ מהר אלא יתחיל להתלהט (יחסית באיטיות) ותוך כמה שניות יעלה באש - אם אין פיוז תרמי שינתק אותו ומהר, הוא יעלה באש את המגן ללא קושי מיוחד. לכן ה MOV חייב להיות מוגן על ידיי פיוז תרמי

חוצמזה נחשולים של פחות מ 1000V בכלל לא סבעיר שיגרמו למשהוא, לכן אין כל הצדקה לשים את ה MOV כל כך "נמוך" - 275V. נא לזכור שכשיש ניוטראל מנותק כל מתח עד 415V הוא אפשרי, אז מאוד רצוי שה MOV יהיה מחוץ למתחים שניוטראל מנותק יכול להביא - כי ניוטראל מנותק גורם בדיוק למתחי תקלה ממושכים אבל לא ממש גבוהים, בדיוק המצב המושלם בשביל ש MOV יעלה באש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים