עבור לתוכן

משימה לא פשוטה - צריך לבחור בין 3 דגמי lenovo בעלי מסך מגע ואפשרות להפוך לטאבלט

Featured Replies

פורסם

הי,

אני מחפש דגם של lenovo שיוכל למצות טוב את יכולות המגע של WIN8 למטרות עבודה (מחיר לא השאלה כרגע).

בחיפושים אינסופיים במדורי סקירה הבנתי שלא בטוח שאני מצליח למצוא מחשב אחד שעונה על הדרישות.

אשמח לקבל עצה ממישהו שמכיר טוב את הכלים הללו כדי לקבל החלטה הטובה ביותר במצב הנתון:

1. Lenovo X1 Carbon Touch - החיה הרעה של המחשבים הנישאים. מחשב אולטרה לייט עם תג מחיר מטורף אך עם יכולות שמצדיקות את זה. הבעיה שלו שהמסך לא מסתובב והופך לטאבלט. תקנו אם אני טועה אבל לא נראה לי הגיוני לעבוד עם מסך מגע שנמצא מאחורי מקלדת.

2. X230 Tablet - מכשיר שבכל מובן אחר עונה לדרישה - הופך לטאבלט, בטריה מעולה, תחנת עגינה ועוד. הבעיה - דגם ישן. מגיע עם Win7 (מה הטעם במסך מגע בכלל) USB2 ועוד כל מיני נבלות שפשוט לא עושות לי חשק לקנות אותו.

3. twist - היתרון הברור - מחיר זול יחסית וכן המסך הופך לטאבלט. הבעיה שזה מכשיר Low-end עם ביצועי בטריה חלשים ללא תחנת עגינה ועוד.

קשה לי מאד להחליט בין השלושה. גונבה שמועה לאוזני שבחודש הבא יצא דגם חדש של X230.

השאלה שאשמח לקבל תשובה מהמומחים פה היא זאת:

1. האם שווה לחכות קצת ולראות מה יצא עם ה- X230 החדש.

2. האם לדעתכם יש טעם לקנות מסך מגע אם הוא לא ידע להסתובב ולהפך לטאבלט.

מקווה שתוכלו לסייע לי פה.

• תגובות 31
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה עם ה-IdeaPad Yoga 13?

פורסם
  • מחבר

זה רעיון לא רע למרות שיש בעיה עם הבטריה ובכלל רעיונית זה שהפכתי את המקלדת כלפי מטה לא יוצר בעיות כשמניחים על שולחן או ברכיים?

פורסם

ללא ספק מתוך המחשבים של לנובו, הX230T הוא המחשב הכי טוב. אני מסכים איתך שמסך מגע לא מסתובב הוא דבר מיותר בעליל, לכן הCarbon Touch הוא לא משהו שהייתי לוקח. הTwist הוא אכן low-end, אם כי עדיין ניכרים בו מאפייני Thinkpad רבים.

לגבי היות הX230T "דגם ישן, USB2" וכו' - אתה טועה. מדובר בדגם ivy bridge עם USB3 כמו שאר הדגמים שיש היום בשוק. העניין עם Windows8 - למיטב ידיעתי בX230T חסר איזה משהו לcompliance עם Win8, ולכן נכון לעכשיו לנובו לא יכולים למכור אותו עם מערכת הפעלה זו (מה שלא אומר שהוא לא יעבוד אם תתקין). ייתכן באמת שבקרוב ייצא revision שיבוא עם Win8 מותקן מראש.

באופן כללי, התמיהה שלך על מכירת טאבלט בלי Win8 מאלצת אותי לגלוש קצת לofftopic. :) מאז כניסת האייפונים והאייפדים וכל החיקויים המוצלחים יותר ופחות שלהם (סמארטפונים וטאבלטים), הורגלנו שמטרתו של מסך מגע היא ללחוץ עליו עם האצבעות שלך כמו איזה קוף דביל, כדי לבצע פעולות שברוב המקרים (לא תמיד - בכל זאת יש מצבים שבהם touch הוא שימושי) יהיה יותר נוח לבצע עם לחצנים ועכבר. הממשק החדש של Win8 הוא המשך ישיר של ממשק "הקוף הדביל" הזה.

במקור - מסך המגע נועד פחות למגע ויותר כדי שאפשר יהיה לכתוב / לשרטט עליו ישירות בעט מיוחד ובדיוק רב. משהו אגב שאי-אפשר לעשות ברוב מסכי הטאבלטים והסמארטפונים. ותתפלא, טאבלטים כאלה היו קיימים גם בעידן הWinXP עם התמיכה הקלוקלת שדרשה התקנת "tablet edition" מיוחדת.

כמובן, עדיף משהו שמאפשר להנות משני העולמות - גם שימוש בstylus וגם באצבעות. את זה תוכל למצוא בגרסת הMultitouch של הX230T למשל (ובטאבלטים דומים).

עד כאן הofftopic. עם זאת, ברור שאם אתה בכל מקרה רוצה Win8 - הX230T כרגע לא מתאים לך. אולי הTwist דווקא כן.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המפורטת,

אני שמח שאתה מסכים איתי זה מחזק לי את ההחלטה לוותר על ה- X1. לגבי ה- 230T, זה נכון שיש לו USB3, אבל חלק מה פיצרים החדשים שנכנסים לכל נייד כגון מסך מגע 10 אצבעות (ולא 5), שקע הטענה מהיר ובכלל ההתאמה ל- WIN8 זה משמעותי. אני אבדוק עם הספק שלי ואשקול להמתין את החודש וחצי לקראת ההגעה של הדגם החדש.

בעניין ה- Offtopic שפתחת, אני חושב שמזמן עברנו את שלב ממשקי הקוף, ביחוד בכל מה שקשור בגלישה באינטרנט, משחקים, קריאה וכו'. בנק המחוות שגדל כמעט עם כל מכשיר חדש הופך את הפעילות הזו למשהו אינטואטיבי. למרות שהרעיון המקורי היה להשתמש במגע כדי לכתוב זה מרגיש כאילו הרעיון הזה נזנח לטובת שיפור חווית המשתמש.

WIN7 עדין לא הצליח להטמיע את נושא החוויה במערכות (ובמאמר מוסגר אציין שב- 230T יש מערכת מחוות של לנובו שמגיעה עם המחשב) ולכן שם אין צידוק למסך מגע. כידוע, היתרון ב- WIN8 שמערכת המחוות מוטמעת בתוך מערכת הפעלה שהיא יעודית דבר שירחיב בצורה משמעותית את אפשרויות המגע שלדעתי יהיו רחוקות ממשק "הקוף הדביל". תוסיף לזה שסביר שנתחיל לעבור ליותר מכשירים מבוססי WIN8, והצורך במחשב מסך מגע יהפוך להיות ברור מאליו ולא סתם תוספת נחמדה.

בחזרה לעניינו, באופן כללי השימוש במחשבים מחולק ל- 2 עבודה הדורשת כתיבה (מסמכי אופיס/ תכנות וכו') שם מסכי המגע לא יהיו רלוונטים ועבודה שאינה דורשת כתיבה (העברת מצגות עסקיות, קריאה גלישה ברשת וכו') תחום שכל זמן שהיה מרכז עיסוקו של עולם הסמארטפונים והטאבלטים, לא זכה לפיתוח גדול מבחינת הרחבת האפשרויות הטמונות בו. אני מאמין שכעת כאשר עולם הטבלטים נוחת אחר כבוד למערכת הפעלה מרכזית במחשב השולחני, נראה שימושים חדשים לעולם המגע גם בתחומי העבודה הדורשים כתיבה (תחשוב על האפשרויות לכתוב מצגת שאתה יכול לבנות במגע או לבנות קישורי SQL בשימוש בממשק מגע).

אני אבדוק עם הספק שלי ואשמח לעדכן אם אדע משהו.

פורסם

ניכר שאתה מכיר לעומק את עולם ממשקי המגע ויודע היטב מה הדרישות שלך. בהחלט נשמח לשמוע על מה תקנה בסוף. :xyxthumbs:

לגבי ממשקי המגע - תקרא לי מיושן (ואני באמת מיושן, אבל מצד שני בעל ניסיון רב עם מחשבים, ויודע להיות מאוד יעיל בתקשור עם המחשב ;) ), אבל הייתי עושה פרפרזה למה שאמרת לגבי שני סוגי השימוש במחשב. באמת יש שניים - עבודה (שלגביה כמו שאתה אומר, ממשק מגע לא ממש רלוונטי) ושטויות (קריאה, גלישה ברשת ומשחקי טאבלט מפגרים).

או אם להיות יותר מדויק ופחות בוטה - ההבדל הוא בין יצירה של תוכן לצריכה של תוכן. וכמעט כל דבר שניתן להגדירו כ"עבודה" מערב יצירה רבה של תוכן (אלא אם רוב העבודה שלך במחשב היא להציג לאנשים מצגות מוכנות).

אתה צודק בהחלט שמאז התרחבות עולם המחוות בממשקי המגע - הם נהיו הרבה יותר יעילים, ואכן יש כמה מחוות שימושיות להפליא. עם זאת, ב90% מהמקרים - אפילו כשאתה עובד על יצירת תוכן שכתיבה אינה חלק עיקרי בה - יותר קל ונוח לבצע אותה עם עכבר (או trackball למי שמעדיף) שהוא מדויק הרבה מכל מה שתשיג באמצעות לחיצה עם האצבעות השמנוניות שלך ישירות על המסך.

אבל אני מודה - אני פרובוקטיבי בכוונה, כי יש לי סלידה מסוימת מכל תרבות "ממשקי הקוף" שהתפתחה בשנים האחרונות. לך אישית אין מה להיעלב מכך, כי כפי שאמרתי, ניכר שאתה לא שייך לקהילת הצרכנים חסרי השכל שרואים בעידן touch את ביאת המשיח, אלא מחפש לנצל את היתרונות של כל שיטה. על כך קבל ח"ח. :)

פורסם

מה שלא ברור לי הוא מה בדיוק אתה רוצה לעשות עם מחשב בתצורה של דמוי טאבלט.

תזכור שבניגוד לאייפד המחשב שתקנה ישקול בערך פי 3. לכן יהיה מאוד לא נוח להחזיק אותו והוא יהיה שימושי רק כשהוא "ישכב" על השולחן, וגם אז אני מתקשה למצוא לו שימושים.

הדבר היחידי שאני כן יכול לחשוב עליו הוא לקנות מחשב ולשים את המסך בזווית כך שהמחשב יתפקד כעמדת מסך מגע ניידת (וכך יהיה נוח אולי ללקוחות). אבל אני עדיין לא מצליח לראות איך זה יהיה שימושי עבורך.

מה שאני מנסה להגיד זה שלדעתי הפיצ'ר של המגע הוא זניח מבחינתך ולכן עדיף לך ללכת על ה- X1 כי השינוי בגודל המסך ובמשקל הוא שינוי קריטי והוא יהיה רלוונטי עבורך בצורה יומיומית בניגוד לפעם בחודש שתשתמש במחשב כטאבלט מגושם...

פורסם
  • מחבר

QTTP, תודה על הפרגון.

אני בהחלט לא רואה הרבה הישג בכל עולם הטאצ' שמצדיק את היסטריית ההמונים שמתרחשת סביבו, למרות שאני רואה עצמי טכנולוג וחובב מושבע של גאדג'טים, לא תמצא אצלי בבית מכשיר טאבלט מעבר למה שהסלולרי שלי מציע - כי אני חושב (כפי שהגדרת זאת יפה) שתרבות הצריכה הממוצעת (ובוודאי זו שלי) לא מצדיקה את הדבר, ונוכחתי לראות שגם האנשים שלוקים בהיסטריה העיוורת שלהם משתמשים בטאבלטים שלהם או כמשקולת נייר שתפקידה העיקרי לצבור אבק, או כשק חבטות לילדים שלא ממש נוהגים בכבוד הראוי לפיסת הטכנולוגיה שמצוייה בידם.

אחרי שאמרתי את זה, אני חושב שאתה תצטרך בעתיד לסגת מעמדת "ממשק הקוף" והצידוד חסר הפשרות בעכבר וזאת מפאת מספר מגבלות שטבועות בעכבר שעם השנים למדנו להתרגל אליהם וכעת יש סוף סוף חלופה אמיתית. בין המגבלות הללו זה ההכרח להעביר את העכבר ממקום למקום - זה דומה לתקופה שהיינו צריכים לשמוע מוזיקה בקסטה וכאשר היינו רוצים לעבור לשיר הבא, היינו חייבים להעביר את כל השיר עד שמגיעים לשיר הבא - זה לוקח זמן ולפעמים מפספסים את תחילת השיר וצריך לחזור אחורנית. עד שבא ה- CD, שם יכולת לעבור ישירות לתחילת השיר הבא. והאנלוגיה כמובן היא ליכולת המהירה יותר כאשר אתה מקיש ישירות על המקום שאתה צריך.

חסרון נוסף של העכבר היא העובדה שמדובר בפוינטר בודד, ככה שכל מיני מחוות שהופכות פופולריות (לאחר הסרט Minority report) ושימושיות כמו הגדלה והקטנה של תמונה, שיטות UI של דפדוף במידע ועוד מחוות שסביר שעוד לא הומצאו וישפרו את חוויית השימוש שלנו. כבר עברו הימים שבכדי לדפדף מטה ברשימה צריף לתפוס את הריבוע ולמשוך למטה. צריך דמיון יצירתי בכדי לחשוב מה זה יכול לעשות למלאכת יצירת התוכן אבל היות וממשקי המגע מכילים את כל היכולות של עכבר (אני לא מצליח לחשוב על משהו שעכבר יכול לעשות ושממשק מגע לא) ועכבר לא יכול לעשות מה שממשק מגע יכול, הייתי אולי אף מעיז ואומר שזה תחילת הסוף של ממשקי העכבר, ביחוד עם השיפור באיכות ובעלויות ממשקי מגע ביחד עם הצורך העולה עם כניסת WIN8 שהוא שחקן משנה שוק. לדעתי לא ירחק היום בו יצוצו מקלדות או משטחי מגע שימכרו כציוד מקיף הנלווה לכל מחשב כמו שהיום עכבר נלווה למחשב.

תודה על הדיון המרתק (ואגב אני בכלל לא נעלב, אני נהנה מדבריך מאד - אל תהסס לרגע).

פורסם
  • מחבר

מה שלא ברור לי הוא מה בדיוק אתה רוצה לעשות עם מחשב בתצורה של דמוי טאבלט.

תזכור שבניגוד לאייפד המחשב שתקנה ישקול בערך פי 3. לכן יהיה מאוד לא נוח להחזיק אותו והוא יהיה שימושי רק כשהוא "ישכב" על השולחן, וגם אז אני מתקשה למצוא לו שימושים.

הדבר היחידי שאני כן יכול לחשוב עליו הוא לקנות מחשב ולשים את המסך בזווית כך שהמחשב יתפקד כעמדת מסך מגע ניידת (וכך יהיה נוח אולי ללקוחות). אבל אני עדיין לא מצליח לראות איך זה יהיה שימושי עבורך.

מה שאני מנסה להגיד זה שלדעתי הפיצ'ר של המגע הוא זניח מבחינתך ולכן עדיף לך ללכת על ה- X1 כי השינוי בגודל המסך ובמשקל הוא שינוי קריטי והוא יהיה רלוונטי עבורך בצורה יומיומית בניגוד לפעם בחודש שתשתמש במחשב כטאבלט מגושם...

צ'קיר,

אשמח להסביר כי אני דווקא רואה לכך שימושים ויתרונות רבים.

קודם כל המשקל הוא כ- 1.5 קילו לכל הדגמים שציינתי ככה שההפרש לא דרמטי.

מעבר לעבודה שוטפת - שם אני מסכים איתך שאין לזה הרבה יתרונות חוץ אולי מיתרונות כאלה שהצגתי בדיון עם QTTP שעד שלא התנסנו בהם לא נדע באמת אם יש בהם או אין בהם צורך (למשל תחשוב איך תראה עבודה על מצגת עם מסך מגע...).

אבל לא בזה עסקינן.

איני יודע מאיזה עולם אתה מגיע בתחום עיסוקך, אבל מצאתי עצמי פעמים רבות רוצה להראות קובץ מסויים (וורד, PPT, אקסל או סתם דף ברשת) לכמה רגעים ונאלץ לחבר את המחשב, להדליק, להמתין את היציאה ממצב ההמתנה וכו' וכו' עד להגעה להצגה המיוחלת - תהליך שלוקח לרוב יותר זמן מאשר הזמן שלקח לקרוא את המסמך. דוגמא נוספת - כאשר אתה רוצה להעביר הצגה עסקית במקרן - מוד של טאבלט הוא הרבה יותר נוח גם להעברת דפים וגם לסמן נקודות חשובות בתוך המצגת. והדוגמא האחרונה - לפעמים אתה פשוט רוצה לצרוך מידע - לקרוא משהו ברשת, להרביץ איזה משחק סוליטר סוער, לבדוק מייל וכו' וכל זה בנוחות המיטה/ סלון/ שירותים.

בכל המקרים המצויינים יש יתרון אדיר לטאבלט רק שללא האפשרות של מחשב משולב אני זקוק לשני מכשירים. לגבי הנוחות של להחזיק מכשיר כבד יותר - אני לא סגור לגמרי על המשקל של הטאבלטים השונים אבל אני בספק שמחשב 12 אינצ' ששוקל כ1.5 קילו יהיה כל כך בעייתי לתפעול כטאבלט.

אוסיף רק מה שכבר אמרתי בדיון עם QTTP, מלכתחילה אני לא צרכן מידע גדול במיוחד ככה שהשקעה בטאבלט לבד היא בזבוז. ככה אני יכול להנות מכל העולמות מינוס האי נוחות (שמוטלת בספק) של המשקל. מנגד אני סבור שאזדקק ליכולת הזו יותר מאשר אחת לחודש ולכן לדעתי, יש צידוק ליכולת הזו.

רק תוספת לגבי ה- X1 שהוא באמת מכונה רעה (במובן הטוב של המילה). המכשיר מגיע עם תג מחיר חמור של כ- 11,000 ש"ח (וזה אם אתה יודע איפה להשיג) ואם אתה מדבר על מסך מגע אז המחיר עולה כמו גם המשקל והגודל שכבר מוציא אותו ממקומו כמצטיין הקטגוריה, ולבסוף נשאלת גם השאלה שאין לי תשובה עליה - האם יש יתרון למחשב נייד עם מסך מגע? אולי כן ואולי לא אבל תוסיף לזה שהמכשיר מגיע ללא תחנת עגינה, זמן בטריה שבבדיקות של סוקרים חיצוניים עומד על כ- 5 שעות (עלוב יחסית למכונה כל כך עוצמתית) וללא יכולת שדרוג של הבטריה ו/או גודל הדיסק - אז אותי אישית זה משאיר עם טעם חמוץ של פספוס של משהו שיכל להיות הרבה יותר טוב ובוודאי עם רמת פחותה של התאמה לשאיפות שלי ממחשב החלומות שהוא מתימר להיות.

פורסם

למרבה הצער המשקל האמיתי של הX230 Tablet עם סוללת 6 תאים הוא כ1.8 קילו, ואפילו עם סוללת ה3 תאים זה יותר מ1.65. יש צדק בדברי של Tablet PC - chaikr לעולם יהיה יותר כבד ומגושם (בהינתן גודל מסך זהה) הן מטאבלט רגיל והן מנייד רגיל שאינו טאבלט. יצא לי להתנסות מעט עם דורות קודמים של לנובו - X61 וX220 רגילים לעומת גרסאות הטאבלט וההבדל מורגש.

כך שבאותה מידה שבה tablet PC יכול להיות "הטוב מכל העולמות" הוא יכול גם להיות "הרע מכל העולמות". אולי כדאי שתשקול שוב ברצינות את עניין המכשיר האחד לעומת שני המכשירים הנפרדים.

לגבי עניין העכבר מול המגע - אתה צודק בהחלט שיש דברים שממשק המגע בנוי לתת להם מענה טוב יותר מעכבר והבאת דוגמאות טובות: היעדר הצורך להזיז פיזית את העכבר כדי לעבור ממקום למקום, והאפשרות להשתמש במחוות מרובות אצבעות (הגדלות, סיבובים וכו'). אלה בדיוק הדברים שהיו לי בראש כשדיברתי בהודעה הקודמת על השיפור ביעילותם של ממשקי המגע בשנים האחרונות.

עם זאת, אני חושב שאתה ממהר להספיד את העכבר, וזאת אולי כי שכחת / התעלמת מדברים שעדיין יותר נוח לעשות עם העכבר. ראשית - היתרון המשמעותי שלו הוא הדיוק. אתה יכול למקם את הסמן בדיוק של פיקסלים בודדים - אין סיכוי שתעשה זאת עם אצבע. כן אפשר לעשות זאת עם stylus, אבל זה כבר חורג מממשק המגע הטיפוסי.

דוגמא נוספת - עכבר אפשר להזיז כשהוא לחוץ וגם כשהוא לא. על כן ההפרדה בין תזוזה לבין גרירה הרבה יותר פשוטה. בממשק מגע זה יותר מורכב להעביר למחשב מתי הכוונה שלך היא scroll ומתי היא גלילה. יכול להיות שזה נהיה יותר פשוט עם הוספת מחוות multi-finger חדשות, אך במקרה זה הדיוק שלך יורד עוד יותר. לא התנסיתי בכל ממשקי המגע הקיימים בעולם, אך גם בטלפונים והטאבלטים החדשים של apple (שהממשקים שלהם הם לרוב מהשורה הראשונה), אני מוצא שעדיין פעולות כמו text select, click-n-drag וגם scroll מתבצעות בצורה הרבה יותר מגושמת מאשר עכבר עם גלגלת.

ואם נישאר בדוגמה של הגלגלת, שהיא כנראה הדבר הכי מהפכני שקרה לממשקי העכבר, והפך אותו ליעיל בסדר גודל. זו דוגמה מצוינת לכך שגם בממשק מבוסס עכבר עוד יש מקום להתפתחויות ושיפורים (חלק מהיישומים אף התחילו להכניס "מחוות עכבר" לממשק המשתמש שלהם). ואמנם יש לך סמן בודד, אבל יש לך כפתורים על העכבר עצמו, כך שדבר לא מונע לפתח ממשק שעושה שימוש טוב בכל האצבעות שלך כמו ממשקי הmulti-finger החדשים.

בסופו של דבר, אני אשמח מאוד לקבל את הtouch כממשק סטנדרטי בכל מחשב. אבל רק אם זה יהיה כמשלים למקלדת ועכבר הרגילים. מבחינתי, מוצר שאין לו מקלדת ועכבר (או תחליף כלשהו להזזת הסמן) יכול להיקרא smartphone, tablet, slate, PDA - אבל לא PC. :)

פורסם

חייב לנובו?

מה עם זה:

http://lifebook.ts.fujitsu.com/products/multiple-touch/lifebook-t902.html

2 קילו, עד 10 שעות סוללה, מסך מגע(לדעתי עד 5 נק') בגודל 13.3 מסתובב, עט של WACOM

ואפשרות לקנות עם windows 8.

מכל מה שקראתי עליו..מומלץ מאוד..

פורסם
  • מחבר

זה מאד מעניין מה שאתה אומר לגבי השימוש בעכבר, ואני מסכים שהעכבר מאפשר דיוק גבוה יותר ברמת הפיקסל. עם זאת מתי אתה משתמש ברמות דיוק שכאלה? בסופו של יום אם בגרפיקה עסקינן - אז אתה חוזר לעטים דיגיטלים שמשחזרים את היכולת הטבעית של כתיבה או ציור.

בעניין היכולת להניע את העכבר תוך לחיצה ושאר היתרונות שמנית - זה בדיוק מה שאמרתי בפוסט הקודם - לעכבר מגבלות שלמדנו לפתור והתרגלנו אליהם. מלכתחילה הצורך בהנעת העכבר תוך לחיצה נולד כי לעכבר יש רק קצה אחד, וכאשר רצית לתחום משטח בא הפתרון המאולץ של הנעה תוך לחיצה. בממשק מגע - פשוט תגע בתחום שתרצה. כך גם לגבי הגלגלת - היא באה לחסוך את צורך לגלול מטה בלי לתפוס את הריבוע המעצבן - ושוב בממשק מגע אין בזה צורך.

באשר הקושי לסמן קטעי טקסט - ובכן, אני מסכים שזה מציק בעיקר בגלל שהמסכים קטנים ואיתם גם גודל הטקסט ככה שפה עולה שוב בעית הדיוק שהזכרת - הטקסט קטן מהאצבע. מנגד, במסכים גדולים אולי לא תהיה בעיה כזו, אבל בכל מקרה אני כמעט אף פעם לא מסמן טקסט עם העכבר אלא עם המקלדת. מצאתי לעצמי שזה הרבה יותר נוח, מהיר ומדויק מעכבר שגם שם יכולים להיות פספוסים.

עם זאת, כאמור, תן דעתך למוצרים נלווים עתידיים שינצלו את טכנולוגיות המגע כמו מקלדת LCD מגע שיודעת לשנות את המבנה שלה לפי קונטקסט או משטח מגע שישמש כעכבר או דברים יצירתיים אחרים שכרגע אנחנו לא נותנים עליהם את הדעת. ושלא תחשוב שאני נגד עכברים או משהו, פשוט אני טופס את העמדה הקיצונית לזו שלך - לשם הדיון... ;)

פורסם

זה מאד מעניין מה שאתה אומר לגבי השימוש בעכבר, ואני מסכים שהעכבר מאפשר דיוק גבוה יותר ברמת הפיקסל. עם זאת מתי אתה משתמש ברמות דיוק שכאלה? בסופו של יום אם בגרפיקה עסקינן - אז אתה חוזר לעטים דיגיטלים שמשחזרים את היכולת הטבעית של כתיבה או ציור.

נכון, וכפי שאמרתי - עט דיגיטלי יכול שקול לעכבר מבחינת הדיוק. אבל עט דיגיטלי חורג מתחום "ממשקי המגע להמונים" שמציפים אותנו בשנים האחרונות. מעטים ההתקנים שתומכים בעט דיגיטלי, ולכן מבחינתי זו לא השוואה אמיתי של "עכבר מול טאצ'". אם וכאשר זה יהפך לסטנדרט בממשקי המגע - אפשר יהיה לדבר על ביטול העכבר (אולי). אבל מה זה בעצם נותן לך? החלפת התקן חיצוני אחד באחר.

כמו כן, יש דברים שלגביהם עט יותר טבעי מעכבר. ויש כאלה שלא. תשאל את עצמך מה עדיף במצבים הבאים: כתיבה, ציור, יצירת ממשקי UI או מצגות, משחקי FPS וכו'. אני מניח שתמצא שלפעמים הם שקולים ולפעמים יש עדיפות לאחר על פני האחר. אבל בטח לא שעט דיגיטלי עדיף בהכל.

בעניין היכולת להניע את העכבר תוך לחיצה ושאר היתרונות שמנית - זה בדיוק מה שאמרתי בפוסט הקודם - לעכבר מגבלות שלמדנו לפתור והתרגלנו אליהם.

אפשר לראות את זה ככה, ולפעמים זה גם נכון, אבל לא תמיד. דוגמה קלאסית: מקלדת. מדובר בשיטה ליצירת טקסט השונה ממה שטבעי לנו (כתיבה). בהתחלה המקלדת דורשת שלב הסתגלות ולימוד, שאפשר לקרוא לו "התגברות על מגבלות המקלדת". אבל בסופו של דבר, מי שעובר סף מיומנות מסוים מגלה שהקלדה היא שיטה עדיפה ליצירת טקסט מאשר כתיבה. כך שאולי היינו צריכים להתרגל גם למגבלות של העכבר, אבל זה לא אומר שבדברים מסוימים הוא לא יכול להיות טוב יותר ממה שהיינו עושים בלעדיו.

אגב, אם נישאר בדוגמה הזו - לעכבר יתרון אחד נוסף על ממשק מגע, לפחות בתצורת הקלאסית של מחשב שולחני - הוא ממוקם על-יד המקלדת על שולחן העבודה שלך, וכשאתה צריך למקם את הסמן הרבה יותר נוח לשלוח יד הצידה לעכבר מאשר קדימה למסך. זו בדיוק הסיבה שאתה פוסל מחשב עם מסך מגע שאינו מסתובב לתצורת טאבלט. זה פשוט לא נוח.

מה שמביא אותנו לנקודה הבאה שלך:

תן דעתך למוצרים נלווים עתידיים שינצלו את טכנולוגיות המגע כמו מקלדת LCD מגע שיודעת לשנות את המבנה שלה לפי קונטקסט או משטח מגע שישמש כעכבר או דברים יצירתיים אחרים שכרגע אנחנו לא נותנים עליהם את הדעת.
בפתרון כזה בהחלט עשוי להיות יתרון לממשק מגע - כי המקלדת היא חלק מהמסך. למעשה זה מובנה ברמה כזו או אחרת בכל טאבלט. הבעיה עם זה היא שמקלדת מגע לא נוחה כמו מקלדת עם מקשים, שנותנת פידבק יותר טוב ופחות מעייפת את קצות האצבעות לאורך זמן. אחד הדברים שהופך סמארטפונים לפחות נוחים בתור טלפונים הוא היעדר לוח מקשים מכאני.
פורסם
  • מחבר

לעט דיגיטלי יתרונות מאד ספציפיים מה שמסביר את העובדה שהוא לא נתפס ככלי מרכזי.

מניתי קודם את היתרון בהחלפת העכבר ואכן זו החלפה של אחד באחר, אבל אני סבור שיש יותר אפשרויות עם ממשקי מגע, למרות שמדבריך אני מסכים שבשלב הזה טכנולוגיה לא מוכנה להחליף את העכבר, אבל זה טבע הדברים שאחת לכמה שנים יש מחזור שמכחיד דורות של מוצרים שבעבר נראו לנו נצחיים כמו למשל תקליטורים שהולכים ונכחדים (לא מדבר על תנועות רטרו למינהם שמחזירים תקליטים אלא על המיינסטרים בשוק).

בעניית המקלדת - אתה שוב נופל לתוך מוסכמה שגדלת לתוך וחונכת לקבלה כברירת מחדל. אני מזכיר לך שהדרך הטבעית האמיתית ליצירת טקסט היא בדיבור, וכל פתרון אחר (כולל כתיבה) הוא אילוץ ופשרה. אגב, אני בהחלט נמנה על אלה שמקליד יותר מהר וטוב מאשר כותב בכתב יד.

אבל עם התפתחות הטכנולוגיה לרמת אמינות ועלויות הגיוניות, למה בכלל צריך את כל "כלי העזר הללו"?

שהרי ברמה האופטימלית (והיום כבר חשים שזה לא מדע בדיוני) דפדוף באינטרנט צריך להעשות באמצעות מעקב אחר המבט של המשתמש, פקודות וטקסטים צריכים להעשות באמצעות שיחה (שלא לאמר מעקב אחר המחשבה - תחום שגם מתפתח לאיטו). נראה לי שתסכים איתי בדוגמה הקיצונית הזו שלמרות שאנחנו רחוקים מלהיות שם, כשנגיע לאותה הנקודה, עכבר, מקלדת ושאר אמצעי קלט למחשב יראו כפי שהם באמת - אמצעים מוגבלים לאיסוף מידע מהמשתמש.

ואם נחזור רגע לתחילת הדיון שלנו, אני חושב שמקור ההיסטריה של "ממשקי הקוף" הוא פסיכולוגי ונובע מתחושה שאנחנו התקרבנו עוד קצת לקראת האנשה של המחשב. זו אותה סוג של התלהבות שהיתה משיחות ווידאו עד שנות ה- 90 (למעשה עד לרגע שקיבלנו את האפשרות לשיחות כאלה והבנו בעצם שאנחנו לא ממש רוצים שידעו מה אנחנו עושים בזמן השיחה) ואותה התלהבות שאנו חשים כשאנחנו שומעים על משקפי המציאות של גוגל - או שזה יתפוס כמו אש בשדה קוצים כפי שקרה עם מכשירי אפל או שזה ישכח בתהומי הנשיה כמו שיחות הוידאו - כך או כך קשה לי שלא להתרגש קצת מצעדי התינוק הטכנולוגים שאנחנו עושים פה...

פורסם
  • מחבר

אגב, עדכון - דיברתי עם הספק שלי והוא אמר שאכן מגיע דגם חדש ל- X230T ועד תחילת אוקטובר אקבל את המפרט ואשמח להציג אותו כאן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים