עבור לתוכן

קניה ממשתמש בTradeZone, משלוח מתעכב חשד להונאה.

Featured Replies

פורסם

ראשית הסיפור בקצרה.

אני מתקן מחשבים בשכונה שלי בהכנסה מהצד.

פנה אליי זקן נחמד מהבניין ממול שרצה לחבר את המחשב שלו למסך הLCD שנמצא בחדר העבודה.

לכרטיס המסך יציאת RGB אחת שמחוברת למסך המחשב.

הצעתי לו 3 אופציות:

מפצל RGB, כרטיס מסך חדש, כרטיס מסך משומש.

הוא בחר במשומש ובצדק. חבל להשקיע הרבה כסף בנושא, מפצל RGB עולה יותר, ומכאן פניתי ללוח המכירות של הפורום.

יצרתי קשר עם מוכר כרגע אני עוד לא מפרסם פרטים אישיים כי אני נותן לזה עוד צ'אנס. הוא אמר שהכרטיס עובד, שהוא עובד בחנות מחשבים והכרטיס פורק ממחשב שעבר שדרוג לא מזמן, על הדרך ניסה להציע לי דגם אחר קצת יותר טוב עם יציאת HDMI מובנת בקצת יותר כסף, בחרתי לא לקחת אותו יש לי מתאם בבית שלא בשימוש אני אתן אותו לאותו זקן בחינם אם צריך.

סיכמנו על העברה בנקאית, אני לא נוהג לבצע דברים כאלה בלי ביטחונות כלשהם, אבל המוכר עשה רושם של אדם מקצועי שמבין עניין, ואפילו טרח להוסיף "אם אתה צריך עוד חלקים משומשים לתיקונים פנה אליי אני חנות ומחזיק מלאי גדול מאוד של חלקים יד 2".

העברתי למוכר 70 שקלים, 60 שקלים עלות הכרטיס+10 שקלים על משלוח, בגלל שהסכום היה קטן והמוכר עשה רושם אמין לא ממש ביקשתי ביטחונות או לשלם את העסקה בשני שלבים.

הכול בוצע ביום רביעי שעבר, מאז עבר יותר משבוע לא הגיע כלום בדואר, לא חבילה ולא הזמנה לחבילה.

ניסיתי להתקשר למוכר לפני כמה ימים הוא לא ענה, שלחתי SMS והוא החזיר הודעה אחרי כמה שעות וכתב שהתקשר תכף וימסור לי מספר מעקב.

לא חזר אליי ולא סימס שום מספר מעקב, ניסיתי ליצור איתו קשר אתמול אין קול ואין עונה, שוב פעם היום כולל SMS ושום תשובה.

אני כבר די בטוח שנפלתי על רמאי, אני מחכה לשבוע הבא כדי להיות בטוח. אולי בצירוף מקרים מדהים הבחור בדיוק בחו"ל והדואר מתעכב.

רציתי לפרסם את העניין כדי להעלות את המודעות שלכם, אותו מוכר גנב לי 70 שקלים שהם באמת קטנים עליי, הוא יותר עיכב אותי מול אותו לקוח והעלה קצת את סף העצבים.

לא נורא נטפל בו יש לי דרך לאתר אותו, ואם אני לא אקבל את החבילה או כסף עד שבוע הבא נפנה למי שצריך כדי לטפל בזה.

אעדכן פרטים אישיים כשאהיה בטוח שמדובר בהונאה, עד אז אל תאמינו לאף אחד, ותישמרו על הכסף שלכם.

פורסם

העברה בנקאית = אתה יודע מי בעל החשבון.

נראה לי תמוה למדי לגנוב סכום פעוט של 70 ש"ח בצורה כזו...

פורסם
  • מחבר

שתי סיבות למה אני עדיין מאמין שהמקרה הוא לא בטוח הונאה:

1. העברה בנקאית כולל שמו של בעל החשבון(האדם שמכר את הכרטיס).

2. הוא ענה להודעה שלי ואמר שיחזור עם מספר מעקב, למה לו לענות בכלל ולמה להבטיח כזה דבר?

מצד שני יכול להיות שמדובר באיזה "גאון".

אני מחכה בסבלנות, בגלל זה לא פירסמתי שום פרטים מזהים כי אני לא רוצה סתם להכפיש אף אחד.

פורסם

*מעקב*

פורסם

נקווה שיהיה בסדר פעם הבאה אל תקנה חתול בשק :)

פורסם

הוא משדרג מחשבים לאנשים ומוכר את החלקים הישנים שלהם ביד 2? מעניין..

באותה מידה הוא יכול לדחוף את החלקים האלה למחשבים אחרים שהוא מוכר.

פורסם

סיכמנו על העברה בנקאית, אני לא נוהג לבצע דברים כאלה בלי ביטחונות כלשהם,...

... לא ממש ביקשתי ביטחונות או לשלם את העסקה בשני שלבים.

למה אתה מתכוון ב"ביטחונות"?

אני לא פעם ויתרתי על לנסות לקנות משהו דרך משלוח כי לא היה לי ברור איך אני אדע שזה באמת ישלח אלי...

פורסם
  • מחבר

ביטחונות-תצלום תעודת זהות+ספח, חתימה על מסמך המצהיר כי הוא קיבל ממני תשלום עבור X שנשלח בתאריך Y בדואר רשום.

שני הדברים האלה די מכסים אותך.

בכול מקרה מדובר ב70 שקלים, ששילמתי אותם לקחתי תסריט שהכרטיס יגיע ואחרי חודש ימות ולקחתי גם תסריט שהוא לא יגיע בכלל.

גם להוציא רכב מהבית עולה כסף.

היום באופן מוזר הוא כן ענה לטלפון, היה די בשוק שאמרתי לו שלא הגיע אליי שום דבר, הבטיח לברר למה זה לא הגיע כי לטענתו לא הוא שלח את הכרטיס ובמקרה הכי גרוע לשלוח לי את הכרטיס השני שהוא דיבר עליו אז.

מאוד מוזר הבחור, אני כבר לא יודע מה לחשוב בכול מקרה אני מחכה לראות אם הוא חוזר אליי, הוא נראה לי יותר כמו טיפוס חסר אחריות מאשר רמאי וגם מאלה צריך לדעת להיזהר.

פורסם

להבא תבקש לשלוח בדואר גוביינא..

פורסם
  • מחבר

אם כבר הזכרת, תן פירוט במה מדובר איך זה עובד ומה היתרונות.

פורסם
  • מחבר

שירות מצויין לשני הצדדים! טוב לדעת.

פורסם

לא הבנתי איך השולח מקבל את הכסף? נשלח לו צ'ק בדואר מטעם דואר ישראל?

פורסם

מי מבטיח לך שבתמורה לכסף שתשלם לחבילה לא תקבל אוויר?

וכן, מקבלים צ'ק של הדואר, לפחות אני קיבלתי כשהשתמשתי בשירות הזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים