עבור לתוכן

דחיסת קצב רענון למסכי CRT בווינדוס 7

Featured Replies

פורסם

אני משתמש כרגע במחשב ישן עם ווינדוס XP וכרטיס מסך RADEON 3650. בקונפיגורציה זאת אין כל בעיה, והמשחקים עולים אוטומטית עם קצב רענון של 75 HZ, שזה מתקבל על הדעת בשביל CRT(לא מתכוון כרגע לעבור לLCD)

הבעיה היא, שאני מתכוון לקנות מחשב חדש עם ווינדוס 7, ואני יודע שמשום מה חברות כרטיסי המסך הזניחו את נושא קצב הרענון בדרייברים החדשים שלהם(זה נכון מהניסיון שלי לפחות לגבי RADEON, לא יודע NVIDIA).

לפני שאני מוציא כאלף שקלים על מערכת הפעלה+כרטיס מסך, אני רוצה לוודא שלא תהיה שום בעיה לשנות את קצב הרענון. מה ידוע לכם בנושא לגבי NVIDIA למשל?

פורסם

אם הרזולוציה+קצב רענון שאתה רוצה לא ינתן לבחירה בברירת מחדל, ניתן להגדיר custom resolutions בדריבר של nvidia (תמונה להמחשה).

לא בטוח מה האפשרויות בדריבר Radeon אבל יש תוכנה צד שלישי (Powerstrip) שיכולה לעזור.

פורסם

מה הבעיה להתקין ולבדוק ? אם כל כך חשוב לך לחזק חברה סופר ענקית שלא תתרום לשום דבר אלא תיצור נזק אם תכניס לה עוד כסף, תוריד מטורנט את הווינדוס לנסות ואחר כך תקנה. אבל תכלס אין בכלל מה לנסות כי בדיוק כמו שאמרו יש אפשרות להתאמה אישית גם אם ההגדרה של 75 הרץ על הרזולוציה שלך לא תופיע בברירת מחדל.

פורסם
  • מחבר

אז ככה: בהתנסות שלי עם ווינדוס 7 בעבר(אחת הסיבות שהעפתי את זה, מעבר לעוד כמה חסרונות לא רלוונטיים מול אקספי), עם כרטיס מודרני של ATI, לא הייתה כל אפשרות להשפיע על קצב הרענון בתוך המשחקים(!). הרזולוציות המותאמות אישית למיניהן השפיעו רק על קצב הרענון בעבודה שוטפת בווינדוס.

לכן שאלתי לגבי נבידיה, כי לפני שאני מחליט על כרטיס מסך, הדבר הזה הוא בהחלט פקטור. בתוך כך, מחפירה באינטרנט עושה רושם שהבעיה זהה עם נבידיה, והשאלה היחידה היא האם מוטלת "האשמה" על מיקרוסופט או על יצרניות הכרטיסים. בכל אופן, קיומם של CRT כבר לא מובא בחשבון על ידי חברות התוכנה\חומרה, כי נתח השוק שלהם היום מאד קטן...

פורסם

מבין לליבך. אל תוותר עדיין, יש אור בקצה המנהרה...

1. ישנם משחקים שמאפשרים הרצה ב- borderless window, אלו יעבדו ברז' \ קצב רענון של שולחן העבודה, כביכול במסך מלא.

בנוסף, קיימת אפליקציה שתאפשר להריץ (כמעט) כל משחק במצב זה:

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?p=30525996

2. לוח הבקרה של אנוידיה מכיל אפשרות "preferred refresh rate", אותה ניתן להגדיר ל-highest available. כך אני מכריח 120hz לכל המשחקים וזה עובד מצויין.

מצד שני, אני חושב שהאפשרות נועדה במקור למסכי תלת מימד \ 120hz, וייתכן כי לא תהיה זמינה למסך CRT.

גם אם לא תהיה זמינה, עדיין ניתן לגשת אליה דרך nvinspector, אבל אני לא יכול להבטיח לך שזה יעבוד. שווה לנסות.

3. עוד פתרון מוכח:

http://www.sevenforums.com/tutorials/7947-force-dvi-hdmi-resolutions-refresh-rates.html

אבל תאלץ לבצע את שלבים 1 עד 7 ב-XP (לא יעבוד ב-win7). לאחר שתסיים את כל השלבים ותאתחל, עדיין תאלץ ליצור custom resolution בשביל זה (אחרת התמונה תיראה מוזר כשתגדיר ל-75hz). תוכל ליצור הרזולוציה עם דריבר nvidia. לא בטוח לגבי amd, אולי תאלץ להשתמש בתוכנה צד שלישי.

בכל אופן, אני ממליץ לך לשקול רכישת מסך 120hz. למרות מס' ייתרונות של CRT שהיו לי חשובים, לא הייתי חוזר אליו היום מ- LCD 120hz.

בהצלחה :xyxthumbs:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

סליחה על הקפצה של שבועיים. חשבתי שתשמח לגלות אפשרות רביעית. הכלי הבא לחיים קלים :xyxthumbs:

http://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU?page=1

Custom Resolution Utility (CRU) allows custom resolutions to be defined for both AMD/ATI and NVIDIA GPUs by creating EDID overrides directly in the registry without dealing with inf files.

The first detailed resolution is considered the preferred or native resolution, so if you want games to use a higher refresh rate, define it there.

How to Overclock a Tempest

(אגב אלו מהסרטון מוכרים מסכים מטורפים לגימרים... שעושים להם אוברקלוק לקצבי רענון מאוד גבוהים ברזולוציה 1440p ;D )

פורסם

וואו אני מרגיש בשנת 2002 :)

מה שאתה מתאר הוא לא בהכרח תופעה של ווינדוס 7, אני זוכר דיי בבירור שהיתה תופעה דומה גם בעבר, ב-XP או אפילו פחות.

אני זוכר שהיו תוכנות שהיית צריך לקבוע איתן את קצב הריענון שיופיע במשחקים, או אפילו בכל רזולוציה בנפרד. יש מצב שזאת היתה Powerstrip (לא מאמין שהיא עדיין בחיים... וואו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים