עבור לתוכן

עזרה בבחירת כרטיס מסך - אסוס או ספירייה ?

Featured Replies

פורסם

סליחה שאני סוטה מהנושא, אבל מה קורה אם אני מנסה לגרום ל3D vision לעבוד על מסך שלא יועד לכך? אני מקבל תמונת SBS?

...

זה בדיוק מה שאני רוצה לדעת, כי יש לי טלוויזיה שיודעת להמיר SBS ל3D.

צריך לעשות הבדלה בין מסכים לבין טלויזיות. אם מדובר במסך מחשב - הוא צריך* להיות "3DVision Ready", וצריך לרכוש את ערכת 3DVision

(או רק את המשקפיים של nvidia, במידה וכבר יש משדר של nvidia מובנה במסך)

* אם מדובר במסך מחשב לא תומך, חפש את הדגם בגוגל, תראה אם הצליחו לעשות hack שיאפשר לו לעבוד עם 3DTV Play (או 3DVision)

אחרת, אפשר רק דרך התוכנה של Tridef.

אם מדובר בטלויזיה עם משקפיים משלה, אפשר לחבר ב-HDMI ורק צריך לרכוש את התוכנה 3DTV Play של Nvidia. כדאי לוודא שהטלויזיה אכן נתמכת.

(אחרת אפשר לרכוש את התוכנה של Tridef. ושים לב שבשני המקרים 3DTV Play / Tridef אתה מוגבל בקצבי רענון\רזולוציה, כך שההבדל ביניהם מסתכם בנוחות שימוש ואיכות התמיכה\תאימות מול המשחקים השונים, כאשר 3DTV Play מועדפת. אפשר גם לרכוש את 2 התוכנות, ולהשתמש בהן בנפרד)

זאת אומרת שאם אין לי מסך של NVIDIA ואני לא מתכוון לקנות כזה אז זה כבר לא משנה אם הכרטיס של AMD או אנווידיה ?!?

הבנתי נכון ?

במקרה הזה, מבחינת ה-3D, לא אמור להיות הבדל מורגש כי שניהם יעבדו רק עם Tridef. אבל לא חסרים הבדלים אחרים בין השניים, בלי קשר ל-3D...

בכל אופן, אין כזה דבר "מסך של nvidia", הם לא מייצרים את המסכים, רק תומכים בהם.

פורסם
  • מחבר

ההבדל הוא ב - VRAM של 3gb - שזה 1gb יותר מבאסוס - מה זה נותן ?

וגם ל- 7970 יש קצב קריאה 386bit שזה יותר מהר.

וחוץ מזה , מה הייתרון שלו על פניו ?

פורסם

ההבדל הוא ב - VRAM של 3gb - שזה 1gb יותר מבאסוס - מה זה נותן ?

וגם ל- 7970 יש קצב קריאה 386bit שזה יותר מהר.

וחוץ מזה , מה הייתרון שלו על פניו ?

אם אתה משחק ברזולוציה של 1080P אתה לא צריך יותר מ2GB. זה לרזולוציות גבוהות יותר.

ל1080P אתה בכלל לא צריך את הכרטיסים האלו,לבינתיים ה660TI וה7950 יספיקו למקסס כל משחק.

פורסם
  • מחבר

המלצה - מה לעשות ?

טוב אחרי שקיבלתי תשובה עניינית החלטתי להחליף את הכרטיס שקניתי .

בתאריך 16/12/12 (יום לפני שפרסמתי את הפוסט) קניתי כרטיס מסך מ-KSP מהחנות שבנתניה.

דגם:

SAPPHIRE VAPOR-X

HD 7970 GHz EDITION 3GB GDDR5

בעזרתכם הבנתי כי הכרטיס של ASUS 670 מתאים לי יותר.

חייב לציין כי אני היום נמצא בשלבים של הרכבת מחשב ובגלל שהוא יקר אז בערך כל חודשיים אני קונה חלק נוסף.

ולאחר שקניתי את כרטיס המסך אז נשאר לי לקנות רק את הלוח אם , זיכרון RAM וצורב בלו רי (ומקלדת) למחשב.

ולכן הכרטיס נשאר באריזה ולא עבר כלל שימוש בכל צורה או דרך שלי.

למען הגילוי הנאות : אריזת הכרטיס נפתחה עוד בחנות ע״י המחסנאי של KSP ובאותו היום הסתלקתי עליו בבית בפעם הראשונה ובפעם השניה שפתחתי לראות אותו שוב הייתה היום לפני שקפצתי לחנות בחולון כדי לראות שלא חסר משו למען הסר ספק!

אז היום (20/12/12) קפצתי לחנות KSP בחולון בשביל להחליף את הכרטיס של הספרייה בכרטיס של אסוס ובגלל שכרטיס האסוס זול ב- 100 שקלים אז כבר חשבתי להוסיף ולקנות את הבלו ריי שקיבלתי עליו המלצה.

בחנות קיבל אותי המוכר (לא הציג את שמו) ושאל אותי למה אני מחזיר - ועניתי כי אני בוחר ב- nvidia שתומך טוב יותר ב- 3D .

וציינתי בפניו כי הכרטיס לא היה בשימוש.

המוכר התקשר למישהו (כנראה לאחראי ) ובהוראה שלו פתח את האריזה ובדק שלא חסרים פריטים וגם את הכרטיס.

לאחר שהסתלק על הסלוט של החיבור זמן ממושך ( אולי 2 או 3 דק׳ ) אמר כי יכול להיות שהכרטיס היה בשימוש כי הבחין אולי בסריטה או שתיים בסלוט שמתחבר ללוח אם .

טענתי שלא וכי לא יתכן הדבר כי עדיין חסר לי לוח אם למחשב שאני בונה.

ואז הוא הלך ונתן לטכנאי שלהם להסתלק - הם דיברו בינהם ברוסית ( לא הבנתי כלום חחח ) וחזר ואמר שיכול להיות שהיה בשימוש אך לא בטוח.

אמרתי לו שבוודאות לא היה הדבר וכי הכרטיס ישב כל פרק הזמן הזה (4 ימים) במארז המקורי.

לבסוף בשיחה שלו מול הנציג שבקו השני אמר לי כי יוכל לזכות אותי על המוצר אך לא להחליף לי אותו.

והצטרך תאריך לשלם על ביטול עיסקה - גבר שלא ביקשתי.

לא ברור לי למה?

ארי החזרתי את הכרטיס באריזתו המקורי וללא שעבר שימוש.

ומה גם שאני רוצה להחליף אותו בגלל התכונות שאני מחפש בכרטיס ולא בגלל סיבה אחרת.

ביום אהיה שוב בנתניה והחש לחנות לבדוק שם.

מה אתם מציעים עוד לעשות ?

נ.ב.

בתור עובד של KSP הייתי מצפה מהמוכר לגעת בכרטיס רק בצדדים של הכרטיס ולא בלוח עם ידיים חשופות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים