עבור לתוכן

זמני אחריות ללוח ולמעבד

Featured Replies

פורסם

יש לי חבר שרוצה לקנות מחשב חדש, אבל הוא דיי לחוץ מבחינה כספית. זה המפרט שהוא רוצה (ויכול להרשות לעצמו):

מעבד: +AMD XP 2500

לוח: GIGABYTE 7VT600-L

זיכרון: DDR 400 256MB SAMSUNG

(יש עוד דיסק קשיח, כ. מסך ומארז כך שכל העסק יוצא בסביבות ה 2000 ש"ח).

בקשר לאחריות על המעבד - אני יודע שעבור מעבד AMD שמגיע בקופסא (BOXED) יש 3 שנים אחריות (והוא גם מגיע עם מאוורר ו Heatsink). הגירסה בלי הקופסא - רק שנה אחריות.

בקשר לאחריות על לוח האם - אני דיי בטוח ש Gigabyte נותנים 3 שנים אחריות על הלוחות שלהם (לי יש לוח של Gigabyte ויש לי 3 שנים אחריות). באופן מוזר, לא הצלחתי למצוא באתר שלהם איזכור לתקופת האחריות של הלוחות.

המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט (מהיר), מוזיקה וקצת משחקים.

אחרי ההקדמה הזו, נעבור לשאלה:

החנות רוצה בסביבות 200 ש"ח עבור ההרכבה. כמו שנאמר, לחבר הזה אין יותר מדי כסף להשקיע במחשב ולכן הוא רוצה שאני ארכיב לו את המחשב. הבעיה היא שהחנות טוענת שאם הם לא ירכיבו את המחשב, על כל הרכיבים תהיה רק שנה אחת אחריות ועל הלוח בכל מקרה יש רק שנה אחריות. האם זו דרישה הגיונית מצד החנות או שהם סתם מנסים להוציא עוד כסף מהקונים? האם באמת יש רק שנה אחריות על הלוח הנ"ל? אם מישהו יוכל לתת קישור מדוייק באתר של Gigabyte, זה יהיה נחמד.

תודה למשיבים.

פורסם

אני יודע שזו המדיניות של KSP.

חוקי? לא יודע.

פורסם
  • מחבר

לא רציתי לפרסם את שם החנות...

אני, לדוגמא, קונה חלקים מחנות בעיר מגוריי, מרכיב לבד ולי לא עשו אף פעם בעיות בקשר לאחריות (המחיר קצת יותר גבוה, אבל לא נורא). החבר הזה קצת דחוק בכסף, אז חשוב לו לחסוך כל שקל. ההצעה מההודעה הראשונה היא הכי זולה שהצלחתי להגיע עבור מחשב סביר+.

האם כדאי לי להמליץ לחבר הזה לקנות במקום אחר או לשלם עבור ההרכבה?

ומה בקשר לאחריות של לוח האם - איפה אני רואה ש Gigabyte נותנים 3 שנות אחריות?

פורסם

מה זה איפת להם בכלל שאתה מרכיב לבד ?

לך תיקנה מהם הכל בניפרד

ותשאל כמה זמן אחריות

ותיראה מה יגידו לך

כל יום תשלח מישהו אחר בשביל לקנות חלק אחר למחשב

הבנת את השיטה ?

פורסם

היבואן הרשמי של ג'יגבייט בארץ נותן 3 שנים אחריות, כל השאר יתנו שנה... יש חנויות שעושות יבוא או קונות מיבואנים אחרים , בגלל זה לא תמיד מקבלים 3 שנים אחריות.

פורסם
  • מחבר

בדקתי בתקנון באתר שלהם ומסתבר שהם נותנים אחריות של שנה על כל החלקים (לא משנה איזה, גם כאילו עם 3 שנים אחריות), אלא אם הם מרכיבים בעצמם. החבר שרוצה לקנות את המחשב הלך אליהם והם לא מוכנים לתת 3 שנים אחריות בשום מקרה ללוח - רק שנה, ולמעבד הם יתנו 3 שנים, רק אם הם ירכיבו את מהחשב בעצמם (עוד 200 ש"ח). כל ניסיונות השיכנוע שלו לא עבדו (הוא גם אמר שהוא לא יקנה מהם ופשוט לא היה אכפת להם).

לדעתי זה די קריטי לקבל אחריות של 3 שנים עבור לוח, מעבד ודיסק קשיח ועדיף לשלם עוד כמה שקלים במקום אחר מאשר לשלם להם עבור ההרכבה ולקבל אחריות מלאה רק עבור המעבד.

במידה וקניתי מהם - האם מישהו יודע אם יש גוף שאני יכול לפנות אליו כדי לממש אחריות באופן מלא (יבואן/נציגות/יצרן)?

האם מישהו בכלל פנה לגוף כזה במקרה דומה?

הסיבה שאני לא עוזב את העניין הוא שהמחירים שלהם הם הכי נמוכים שמצאתי ברשת וכמו שאמרתי - לחבר הזה יש סכום מאד מוגבל. לשם השוואה - בחנות שאני קונה ממנה בעיר מגוריי רוצים סכום של כ-2500 ש"ח על מפרט דומה ובאתרים של חנויות אחרות הסכום הוא בסביבות 2200 ש"ח.

ושוב - בקשר ל Gigabyte - איפה רואים שהם נותנים 3 שנים אחריות על הלוחות? חיפשתי באתר, בחוברת של הלוח, על הקופסא של הלוח שלי וכו' אני לא מוצא. אם בחנות שקניתי את הלוח לא היו אומרים שיש לי 3 שנות אחריות, הייתי חושב שיש רק שנה אחריות.

תודה על התגובות.

פורסם

מי שקובע את כמות האחריות על חלק מסוים הוא היבואן. אם החנות קנתה את החלק מיבואן אשר מוכן לתת 3 שנים אחריות על חלק מסוים אז זה מה שתקבל. יש חנויות שמביאות לוח של ג'יגה בייט עם 3 שנים אחריות ויש כאלו שנה :\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים