עבור לתוכן

האם יש התאמה בין ספק הכוח שבמחשב של אמא שלי לצריכת החשמל שלו?

Featured Replies

פורסם

מדדתי את צריכת החשמל של המחשב של אימא שלי באמצעות eXtreme PSU Calculator, תוך שימוש ב-Aida64 על מנת להזין את נתוני החומרה שבמפרט המחשב שלה, ואת התוצאות שמרתי בקובץ המצורף להלן.

האם אתם חושבים שהמחשב של אמא שלי צורך יותר ממה שספק הכוח שלה מסוגל לספק

פורסם

המחשב עובד? יופי, אם לא מקולקל אל תנסה לתקן.

לא תמיד החישוב במחשבונים הללו מדוייק, עדיין, לפי מה שאתה כותב בטופס הזה הספק הוא לכאורה 500W (ג'נרי, כלומר סתם מותג מדבקה, הספק לא באמת יספק 500W והוא לא איכותי)

איך הגעת למסקנה שהמחשב של אמא שלך צורך יותר ממה שהספק מסוגל לספק?

כל עוד הוא עובד זה טוב :)

פורסם
  • מחבר

מאחר וספק גנרי ברמה נמוכה, הוא בעל קיבולת אמיתית של בין 100W ל-200W, העלתי את ההשערה הזאת.

מה גם שהדיסק הקשיח החיצוני של אחי, לפעמים לא מזוהה ע"י מערכת ההפעלה.

היה איזה שהוא מקרה, שהדיסק הקשיח הראה סימנים שהוא עומד לקרוס בדמות תקיעות בעת הפעלת מערכת ההפעלה, אולם בזכות זה שהבאנו את המחשב לטכנאי בזמן, הוא הצליח בזמן, לגלות סקטורים פגומים, ולגבות את כל הנתונים ולהעביר אותם לדיסק זהה חלופי. ועל פי השערתי, הסיבה לאירוע, היה ספק הכוח.

פורסם

תלוי בחברה של הספק. ספקים של cidev למשל לא מתאימים לאף מחשב

"המחשב עובד? יופי, אם לא מקולקל אל תנסה לתקן." - טעות - ספק דפוק יכול לשרוף את המחשב, לפעמים לפניי שהספק עצמו נשרף. כלומר - תבזבז 200 שקל על ספק ולא 800 על חומרה/מחשב חדש

פורסם
  • מחבר

"המחשב עובד? יופי, אם לא מקולקל אל תנסה לתקן."

זוהי דעתה של אמא שלי, והיא עדיין לא מוכנה לזנוח אותה לטובת דעתי (שיותר נכונה, ומבוססת על מידע כאן באתר, כמו גם דבריו של 11010010110). וכמה שאני מנסה לשכנע אותה שהיא טועה ובגדול, היא מתעלמת מדבריי ולא רוצה להקשיב לי. הדבר מראה עד כמה היא קודם כל לא מבינה כלום במחשבים, ושגם הנתונים האישיים שלה במחשב (מסמכים, תמונות וכ"ו) לא חשובים לה (הזהרתי אותה שבמקרה של תקלה בספק הכוח שבמחשב שלה, הדבר יכול לתבטא במקרה הגרוע ביותר בקריסת הדיסק הקשיח ובאובדן הנתונים שבו ללא אפשרות שחזור, והיא התייחסה אליי כאילו אני קיר, ולא רצתה להקשיב לי).

פורסם

כן מומלץ לבדוק אם יש קבלים מנופחים בלוח או בספק, הם סימן לבעיה (למרות שפיצות מתח יכולות לשרוף חומרה גם בלי שקבלים ייראו מנופחים)

מול ההמלצות שלי לבדוק לבד, לחשב לבד, להחליף מראש אם רואים בעיה וכו יהיו בטח הרבה המלצות שונות אחרות - כמו לא לגעת, כמו לקנות מחשב מותג מובנה למסך שלא ניתן לפירוק על ידי המשתמש (בערך), כמו לבצע טיפולים תקופתיים למחשב תקין לגמרי במאות שקלים, וכדומה

מתוך ההמלצות אמא שלך חייבת לבחור אחת כלשהיא. לא בהכרח היא תבחר את ההמלצה שלי. התפקיד שלי היה לתת אותה

בפורום אחר שבו הייתי שותף (שהיה בו תת פורום מחשבים) הגיע מי שמזהה את עצמו כטכנאי מחשבים ונתן על הרבה שאלות תשובות שממש לא נראות לי, שהיו מסתכמות ב "אל תיגע", "ככה זה צריך להיות" וכו. אז שוב מי ששואל שאלה מקבל תשובות משנינו - למי להאמין ? טכנאי מחשבים שנותן לינק לעסק שלו ? או ילד (היום אוליי לא ממש) שנמצא מאחורי כינוי 11010010110 ?

פורסם
  • מחבר

בלוח אם, לא תהייה לי כל בעייה, כי אפשר לראות אותו ישירות פשוט ע"י פתיחת המארז (שאגב אין לו שם: לא מופיע עליו שום טקסט או מדבקה שיכול לזהות את המותג והדגם שלו). בספק הכוח, אמא שלי לא תרשה לי לפרק אותו, בין השאר כי זה המחשב שלה, והיא לא מאפשרת לי לשנות בו דברים בלי רשותה. וחוץ מזה כמי שעוד לא מנצל את הידע והכשרון שיש לו באופן מעשי במקצוע בתחום המחשבים, אמא שלי לא תאפשר לי לתקן את המחשב שלה בכוחות עצמי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים