עבור לתוכן

PC מקביל ל-Macbook Pro Retina - יש חיה כזו?

Featured Replies

פורסם

אני מחפש לאפטופ שיתן לי מה ש-MacBook Pro Retina 13 יודע לתת.

רזולוציה של 2560X1600 פחות או יותר, כונן SSD, מסך 13", לא יותר מ-1.6 ק"ג, 8GB RAM, תאורת מקלדת, עבודה שקטה, סוללה חזקה וטמפרטורה סבירה. יש חיה כזו?

פורסם

לא ממליץ, סתם לדוגמה לכך שיש חיה כזאת -

http://ksp.co.il/?uin=17158

RAM דיי בטוח אפשר להוסיף עוד כרטיס של 4GB,

ואתה תצא בכמה אלפי שקלים פחות..

שמתי לב גם שהרזולוציה לא זהה,

פה אולי באמת יש יתרון למקבוקים.

פורסם
  • מחבר

תודה תומר.

אז בסופו של דבר אני מבין שבכל שאר הנתונים ישנם מחשבים שיכולים להתחרות ולנצח את המקבוק פרו רטינה אבל אף לאפטופ לא מסוגל להתחרות ברזולוציה שלו ובמהירות של חיבור ה-thunderbolt.

אני גם אף פעם לא אהיה שקט לגבי חוזק הסוללה, הרעש וההתחממות של הלאפטופ. המיתוג גם אף פעם לא יהיה מגניב, לדעתי, כמו של Apple - הצבע הלבן והתפוח שדולק.

any objections? אני דווקא אשמח לגלות שאני טועה ולחסוך קצת כסף..

פורסם

תומר, אם אתה לא יודע עדיף לא להגיד סתם דברים לא נכונים.

האסוס מחשב מצויין, עם מפרט חזק, אבל המק החדש חזק ממנו.

ההבדלים ביניים הם בעיקר בכך שלמק יש מעבד רגיל בעוד באסוס מדובר במעבד חסכוני (המק יכול להגיע עם מעבד i7 3632m אפילו)

בנוסף זמן הסוללה של המק טוב משמעותית מזמן הסוללה באסוס וזה כי יש לו סוללה עם קיבולת כמעט כפולה.

מבחינת מפרט, הניידים היחידים לדעתי שיכול לתת למק פייט הם ניידים מסדרת ה-Z של סוני שעולים בערך כמו המק.

http://store.sony.com/c/Z-Series-Laptops/en/c/S_Z_SERIES_PAGE

השאלה היא לא אם יש מחשב שמתחרה במק, אלא אם אתה צריך את כזה מפרט במחיר יקר כל כך?

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שיש משהו מרגש יותר מתצוגת המסך של הפרו רטינה. אני חושב שזה יהפוך את העבודה שלי על המחשב למהנה יותר (קריאה, סרטים, תמונות וכ'ו).

מבחינת צרכים - אני צריך מחשב עם סוללה חזקה שלא יקדח מחום וירעיש עם המאווררים - על המקבוק אני יכול לסמוך מהבחינה הזו.

המחשבים של סוני מתמודדים יפה עם כל הנתונים הטכניים אבל לא נותנים לי תצוגה חדה ומרשימה כמו הרטינה וגם לא סוללה חזקה כזו. לגבי חום ורעש תמיד יש ספק - אלא אם אתה מכיר את המוצר.

פורסם

בשביל קריאה סרטים ותמונות גם מסך IPS "רגיל" כמו שיש באסוס יספיק לך.

לדרישה כל כך בסיסית אין סיבה לשים קרוב ל-11 אלף שח על מחשב נייד

פורסם

חחחחחחחח

וכל הכתבות שעושים על אפל ומוצרים שלה בעמודים ראשיים של כל אתר שיש, מה זה?

פורסם
  • מחבר

לי זה מריח כמו פרסומת סמויה למק.

:nixweiss:

חחחחח..לייק! אני לגמריי לגמריי מבין מה גרם לך לחשוב ככה אבל זה ממש לא הכיוון..:)

http://www.ebay.com/itm/Lenovo-Thinkpad-T430S-i7-3520M-16GB-MEM-180GB-SSD-Intel-HD-BT-FP-1600x900-LCD-/190762013813?pt=Laptops_Nov05&hash=item2c6a4d5475

מה אתם אומרים?

את רזולוציית המסך אני באמת לא אמצא וזו עובדה, כמו גם חיבור התנדרבולט.

המחשב הזה מציג נתונים טכניים חזקים יותר. הוא גם זול בהרבה ונותן 3 שנות אחריות לעומת שנה באפל. גם לא אצטרך לסבול איתו מבעיות office ותאימות אחרות.

המחשב שהכי נהנתי ממנו אי פעם היה לנובו "14 (T61) - מבחינת נוחות, אמינות וכו

הדבר היחיד שמציק לי קצת זה שלא כתוב כלום על תאורת מקלדת

יש משהו שפספסתי?

פורסם

שאלת תם: מה תעשה עם רזולוציה של 2560x1600 במסך 13"?

פורסם

מכל מה שנכתב פה אני יכול להסכים עם נקודה מסויימת מאוד - T61 אחד המחשבים הטובים ביותר שיצא לי לעבוד עליהם אי פעם.

לא סתם הוא "כוכב" בעולם היד 2.

פורסם
  • מחבר

חוויתי איתו כמה תקלות כמו ה-FAN ERROR הידועה שעולה כמה מאות שקלים, זה קרה לי בערך פעמיים ב-5 שנים (הפעם הראשונה באחריות) וגם המסך הפסיק לעבוד לפני שנה בערך אבל באופן כללי זה מחשב מעולה.

היום יש לי HP שמתחמם בצורה לא סבירה, המאוורר מתחיל להרעיש ובאיזשהו שלב הוא גם נכבה או מציג שגיאת טמפרטורה ואז צריך לכבות אותו.

אז מה אומרים על הקישור שנתתי ללנובו? להזמין?

פורסם

היתרון ברזולוציה הגבוהה הנ"ל איננו ביותר שטח עבודה כי אם רנדור של פונטים בצורה חלקה יותר (שטח העבודה מבחינת UI מקביל ל1280*800, זהה לחלוטין למקבוק פרו 13 הרגיל שלי). ה'קונספט' של מסכי Hi-DPI זה לא שתבצע מיפוי פיקסלים אחד לאחד לbitmaps ותקבל תצוגת שולחן עבודה שבה הכל נראה קטן כל כך עד רמה שלא תוכל לראות כלום, אלא שתציג דברים בחדות גבוהה יותר ממה שהעין שלך מסוגלת להבחין, ושמפתחי אפליקציות יצרו ממשקים ווקטוריים מלאים - במטרה שלא תרגיש יותר בפיקסלים בודדים ותקבל תצוגה איכותית כמו בדפוס טוב. נגמרו הימים בהם לכאורה אתה יכול להבחין בנקודות על מסך (אופציה אחרת זה פשוט להזדקן, ואז התופעה מתרחשת גם על מסכים בDPI נמוך יותר :) )

מסך בDPI גבוהה כזה אפשר להשיג אכן רק על המקבוק פרו (או על טאבלטים/פלאפונים). זה לא הופך אותו למסך מושלם (הVAIO Z לא רואה ממטר את המסכים של המקבוק פרו בכל הקשור לGamut למשל), אבל הוא אחד המסכים הטובים בשוק. למי שיצא לראות את הרטינה 15 אינץ' - אכן תענוג של מסך.

מכיוון שכרגע רק אפל דוחפים מסכים בDPI גבוה, רק OSX באמת תומכת כמו שצריך (הן בהגדרות הSCALING והן בתוכנות) ברזולוציה הזו תוך שמירה על ממשק נוח לעבודה (מקביל כאמור, לגודל הממשק שתקבל בלפטופ עם 800 על 1280 על 13 אינץ').

האם יש לזה מקבילה בעולם הPC (תוסיף גם THUNDERBOLT וכו')? לא.

האם *צריך* מקבילה לזה בעולם הPC? לא בהכרח.

1. אין לך תמיכה מהותית כרגע במסכים עם HI DPI בווינדוס (נכון לווינדוס 7, יש מצב טוב שזה ישתנה לחלוטין בחודשים הקרובים עם ווינדוס 8 ).

2. צריך וואחד מאיץ גרפי כדי להתמודד עם רזולוציה גבוהה כל כך, ומה שמגיע עם המחשב של אפל פשוט לא יכול לספק את הסחורה, וזה עוד בדו-מימד. המקבוק פרו הישן שלי (2009) מראה סימני קושי בתפעול מערכת ההפעלה כאשר מחובר למסך חיצוני בFULL HD, אני מפחד לחשוב כיצד מתנהל הממשק הצבעוני היפה של OSX תחת מקבוק פרו רטינה + מסך חיצוני ברזולוציה גבוהה מFULL HD (נניח מסך הTHUNDERBOLT של אפל או מסכי 27 אינץ' בחיבור DISPLAY POST).

מחשב נייד של 13 אינץ' עם מסך FULL HD מהווה איזון טוב יותר, לדעתי, ביחס ביצועים-"איכות תצוגה" (איכות תצוגה מושפעת כאמור לא רק מצפיפות פיקסלים וזוויות צפיה). הVAIO Z שאוזכר פה (הלפטופ הבא שלי, אם תרצה מפלצת הספגטי, יבורך שמה) הוא מחשב נהדר, אני מעדיף אפילו Z1 על פני כל מחשב של אפל*, ובטווח המחירים הנמוך יותר, אם כח עיבוד לא כזה חשוב לך, אולטרה בוק כמו האסוס שאוזכר (רצוי בגרסה UX32VD עם מסך הFULL HD, הנ"ל מגיעה עם כרטיס מסך של NVIDIA) - יספק אחלה חווית מחשוב.

עידן הHI DPI מגיע כמובן, ויכול להיות שעוד חצי-שנה שנה, התשובה לשאלתך לגבי המקבוק תהיה כן -

הן מבחינת מסכים, הן מבחינת מוכנות התוכנות עצמן. אם זכור לי נכון, גם לינוס טורבאלדס דיבר בזכות הרזולוציות הנ"ל - כנראה שזה יתפוס.

שמעתי רק דברים טובים על הלנובו, אבל מעולם לא עבדתי עם אחד. מקווה שיהיה בחירה טובה עבורך - התחדש.

פורסם

תגובה מאוד מאוד נכונה וממצה של ZedPrime מעליי. בעיקר לגבי יתרונות וחסרונות של מסכי רזולוציה גבוהה במערכות הפעלה שונות.

אגב, לT430s יש חיבור Thunderbolt בגרסת הi7. מה תעשה איתו - זו שאלה אחרת.

הסטורית, המסכים של סדרת הT4XXs של לנובו היו אמנם ברזולוציה טובה אך באיכות ירודה (TN מהעלובים שיש - נחותים יותר מהTN הממוצע). גם חיי הסוללה לא מי יודע מה כי הקיבולת של הסוללה קטנה למדי. אבל אפשר לשלב סוללה נוספת בUltrabay.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים