עבור לתוכן

עזרה

Featured Replies

פורסם

עבור מערך חד-ממדי של מספרים שלמים בן N תאים (עבור N שהינו קבוע של התכנית) נאמר כי תא אחד במערך מצביע על תא שני במערך אם התא האחד מכיל את מספרו של התא השני.

לדוגמה: במערך הבא

[table][tr] [td]

3 [/td] [td]

6 [/td] [td]

17 [/td] [td]

5 [/td] [td]

4 [/td] [td]

5 [/td] [td]

2 [/td] [/tr] [tr] [td]

6# [/td] [td]

5# [/td] [td]

4# [/td] [td]

3# [/td] [td]

2# [/td] [td]

1# [/td] [td]

0# [/td] [/tr][/table] התא 0# מצביע על התא 2#, התא 1# מצביע על התא 5#, אך התא 4# אינו מצביע על כל תא במערך (שכן במערך אין תא 17#).

לולאה במערך כנ"ל היא סדרה של תאים כך שהראשון מצביע על השני, השני על השלישי, וכן הלאה, עד לתא האחרון בסדרה שמצביע על התא הראשון בלולאה. לדוגמה: במערך הנ"ל התאים 3#, 5#, 6# מהווים לולאה. שימו לב כי גם התא 1# מצביע על התא 5#, אולם התא 1# אינו נכלל בלולאה, שכן אין עליו הצבעה על-ידי תא אחר בלולאה. כמו כן התא 0# מצביע על התא 2# אשר מצביע על התא 4#, אולם גם סדרת תאים זו אינה מהווה לולאה שכן התא 4# אינו מצביע על התא 0#.

כתבו תכנית המגדירה מערך של מספרים שלמים בן עשרה תאים, קוראת לתוכו נתונים, ומציגה את תיאור הלולאה הראשונה המצויה במערך, כלומר את תיאור הלולאה כך שלא קיימת לולאה אחרת המכילה תא שמספרו (כלומר מיקומו כאשר הספירה מתחילה מאפס, לא הערך שבתא) נמוך יותר ממספר התא הנמוך ביותר המוכל בלולאה ה-'ראשונה'. תיאור הלולאה, (אותו יש להדפיס), יכלול את כל מספרי התאים הנכללים בלולאה (כולל כמובן את מספר התא הנמוך ביותר הנכלל בלולאה). התא הראשון, שהוא גם התא האחרון, יופיע הן בהתחלה והן בסוף הלולאה.

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

הפורום אינו המקום שבו יפתרו לך את שיעורי הבית. ספר מה ניסית לעשות (ותעלה קוד רלוונטי) וננסה להנחות אותך בכיוון המתאים לפתרון הבעיה.

פורסם
  • מחבר

זה נכון אני שמתי את השאלה לקבל רעיונות לא פתרון :)ניסיתי הרבה ישבתי על תכנית 3 ימים ( ללא רץ זה בטוח) אבל כל פעם אתקע בבעיה חדשה :)

הגעתי ל- מצב ש- אולי השאלה באמת קשה וגם כן קשה לתפוס את הרעיון!

פורסם

נתחיל מהחלק הראשון.

לקרוא נתונים לתוך המערך, אתה יודע?

פורסם
  • מחבר

אני רוצה עזרה בבנית קוד איך ל- מצוא לולאה במערך כלומר תא ראשון בתוכו מספר המספר הזה הוא התא שתא ראשון מצביע עליו בתא שהתא ראשון הצביע עליו נמצא תא והתא הזה מכיל מספר והמספר הזה הוא התא ש- התא השני מצביע עליו אם נגיע לתא שמכיל מספר שווה לתאים שעברנו אז קבלתי לולאה :)

אם לא מובן השאלה למעלה :) (בגללזה שמתי אותה )

פורסם
  • מחבר

כן...

פורסם
  • מחבר
:)
פורסם

אל תפרסם שתי הודעות ברצף. אם יש לך משהו להוסיף, תשתמש בכפתור העריכה.

אוקי, האם אתה יודע איך מוודאים שתא הוא תא מצביע?

פורסם

מה נשמע, זה דקטור מהכיתה...

אני יכול לומר לך שהתרגיל אולי נשמע מאוד מסובך אבל הוא בעצם לא כזה נורא.

לדעתי התוכנה יוצאת יותר פשוטה מתרגיל 4B.

פורסם

פותח הת'רד, למה שינית את הכותרת ממשהו נורמלי ל"עזרה"? שנה אותה בחזרה או שהת'רד ינעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים