עבור לתוכן

אני רוצה לדעת מהי צריכת החשמל של המחשב שלי מספק הכוח שלו

Featured Replies

פורסם

שלום רב:

אני רוצה לדעת מהי צריכת החשמל של המחשב שלי מספק הכוח שלו.

הערה: מכיוון שכל המחשבונים לחישוב צריכת החשמל, אשר מוצעים פה באתר, מסורבלים ומסובכים לי לשימוש (בחלקם לא מופיעים חלק מדגמי רכיבי החומרה שמותקנים במחשב שלי, חלקם דורשים להכניס יותר מידי פרטים בשבילי, או פריטים שאינני יודע איזה מהם נכונים למחשב שלי [סוקט למעבד, קוטר מאווררים וכ"ו], אף אחד מהם לא מאפשר לי לכתוב ידנית את השם של כל רכיב [מעבד, כרטיס מסך]), אינני מסוגל לחשב בעצמי את צריכת החשמל של המחשב שלי באמצעותם. כמו כן, חיפוש מידע על כל רכיב שבמחשב שלי בגוגל, על מנת לחשב את כל ההספקים שלהם ביחד, תיקח שעה בשבילי אם לא יותר מזה ואיננה ריאלית. אז האם אפשר שאתם תבצעו את החישוב במקום זאת?

הנה מפרט המחשב שלי:

מארז: Huntkey בצבע שחור. לא מופיע שום דגם עליו.

ספק כוח: Huntkey CP-400HP V2.3.

לוח אם: Gigabyte GA-G41M-ES2L, REV=1.0 (נלקח מ-Aida64). אינני יודע איזה סוקט יש למעבד, מאחר ואינני מבין בתחום זה. אולי אתם תדעו לפי שם לוח האם ומספר ה-Rev שלו.

מעבד: Intel Pentium DualCore E5400, 2700 MHz (נלקח מ-Aida64).

קירור למעבד Zalman SZ (זה מה שכתוב על המאוורר של הקירור).

ערכת שבבים (צ'יפסט): Intel Eaglelake G41 (נלקח מ-Aida64)

זיכרון: זיכרון: 2 גיגה (DDR2-800 DDR2 SDRAM) מתצרת Kingston (חלק מהמידע נלקח מ-Aida64).

כרטיס מסך: חיצוני, NVIDIA GeForce GT 220, עם קירור מקורי (לפני כן היה לי GT 9800, גם הוא עם קירור מקורי).

כרטיס הרחבה PCI: כרטיס USB בעל 4 יציאות USB.

דיסק קשיח: SAMSUNG HD502HI ATA Device, קיבולת 500 מגהבייט, 5400 סל"ד, SATA2 (נלקח מ-Aida64).

כונן תקליטורים: LG Electronics, HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 ATA Device (חלק מהמידע נלקח מ-Aida64).

שני מאווררים למארז: אחד GlatialTech GT 12025 EDLA בחזית המארז לקירור הדיסק הקשיח. המאוורר גדול אך אינני יודע מה גודלו המדוייק באינ'צים (אולי אתם תדעו לפי השם שהבאתי). השני נמצא מאחורי המארז, וגודלו זהה למאוורר שבחזית.

התקני USB מחוברים: עכבר ומקלדת ללוח האם, מדפסת הזרקת דיו Canon Pixma iP5300 לכרטיס הרחבה USB המותקן על חריץ PCI ואוזניות מיקרוסופט LifeChat LX-3000. בנוסף, מכשיר האל פסק שלי מחובר בדרך כלל לכרטיס ההרחבה USB, אולם הוא נמצא כעת בתיקון.

פורסם

הדרך היחידה לדעת בוודאות הוא לחבר מד-הספק בין הספק לשקע.

פורסם

שעון חשמל הוא מד הספק. מחברים רק מחשב לחשמל וסופרים סיבובים שלו.

על שעון יהיה כתוב כמה סיבובים זה 1 קילו וואט.

קצת מסורבל ולא שיא התכניקה - אבל זמין ומדויק בכל מקום שנמצאים..................

פורסם
פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שיש לי כסף למד הספק.

פורסם

לא נראה לי שהשעון יעזור כ"כ, היות והצריכה משתנה בהתאם לשימוש.

לפותח הדיון:

לפי המחשבון הזה http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine

הצריכה המקסימלית של המערכת שלך תהיה 173W.

היות וספק הכוח שלך מדורג עם 70% נצילות, הרי שהצריכה המקסימלית תהיה בפועל בערך 250W מהשקע, בהנחה ואין מכשירים המחוברים בUSB או כרטיסי PCI נוספים שאנחנו לא יודעים עליהם.

בשימוש רגיל הצריכה תהיה איפשהו בין 100-200W כל זמן שהמחשב דלוק (החומרה של ימינו יותר יעילה בצריכה במצב idle).

פורסם
  • מחבר

ליציאות ה-USB מחוברים: עכבר, מקלדת, מדפסת ואוזניות USB.

ואיך שכחתי להזכיר את כרטיס ההרחבה בחריץ ה-PCI עם 4 יציאות USB 2.0 שמותקן.

העכבר והמקלדת מחוברים ליציאות שבלוח האם.

המדפסת Canon iP5300 מחוברת לכרטיס ההרחבה. מכשיר האל פסק שלי גם מחובר לשם בדרך כלל, אך הוא בתיקון כרגע.

האוזניות, מיקרוסופט LifeChat LX-3000 מחוברות לאחת מ-4 היציאות הקדמיות של ה-USB.

פורסם

מקסימום של 195W. עם הספק שלך ימשכו עד 280W מהקיר.

אתה יכול גם לבדוק בעצמך במחשבון הנ"ל.

לא צריך לדעת יותר מהדגמים של המעבד והכרטיס מסך.

(המאווררים שלך, אגב, הם 120מ"מ, ככל הנראה, וגם אם לא ההבדל בצריכה בינם לבין מאווררים אחרים הוא אפסי)

פורסם
  • מחבר

מקסימום של 195W. עם הספק שלך ימשכו עד 280W מהקיר.

האם צריך להחסיר את צריכת החשמל של המחשב מהספק (195W), מהצריכה כולל הספק מהקיר (280W), בשביל לחשב את הקיבולת האמיתית של ספק הכוח שלי?

אם כן, אז זה יוצא 85W. לא מצב טוב כל כך, או שאני טועה. כי תיאורתית הספק שלי הוא אולי גנרי (אך מחברה קיימת [Huntkey]), אבל הוא סביר, כך שהספקו האמיתי הממוצא הוא (לפי מה שאמרו לי פה) 150W~. גם לא מצב טוב.

אתה יכול גם לבדוק בעצמך במחשבון הנ"ל.

לא צריך לדעת יותר מהדגמים של המעבד והכרטיס מסך.

(המאווררים שלך, אגב, הם 120מ"מ, ככל הנראה, וגם אם לא ההבדל בצריכה בינם לבין מאווררים אחרים הוא אפסי)

זה היה אחד המחשבונים שהסתבכתי איתו, היו מספר ערכים שלא ידעתי מה להכניס בהם. ובנוסף, היו בו המון ערכים בכללי.

אבל אם אתה אומר שבשביל לחשב את צריכת החשמל הממוצעת של המחשב מספק הכוח וכן את ההספק האמיתי של ספק הכוח, מספיק להכניס את דגמי המעבד וכרטיס המסך, אז אין כל בעייה בעצם.

עדכון: חישבתי את צריכת החשמל שלי במחשבון שהמלצת, ע"י הכנסת המעבד, הכרטיס הגרפי (GT 220), שני המאווררים של המארז, הדיסק הקשיח וכונן התקליטורים. ההספק המינימלי לספק הכוח, הוא 156W, וההספק המומלץ הוא 206W.

עם ה-GT 9800 הקודם שלי, הצריכה ההספק המינימלי לספק הכוח הוא 214W, והמומלץ הוא 264W.

פורסם

אתה לא מקבל צריכה ממוצעת, אתה מקבל צריכה מקסימלית מהמחשבון.

הממוצעת מאוד מאוד תלויה בשימוש שלך.

בכל מקרה, אתה צריך לדעת דגם מעבד וכרטיס מסך. כל שאר הפרטים אתה ממלא בג'נריות (2 מאווררים, דיסק קשיח 5400RPM, צורב DVD, ארבעה רכיבי USB וכו').

לגבי הספק שלך, huntkey היא לא חברה ג'נרית, אבל 70% נצילות זה לא משהו - כלומר אתה בעלים של אחד מהספקים הלא מרשימים במיוחד של החברה הזו.

אני לא יודע אם הדירוג של 400 וואט של הספק הזה הוא דירוג כללי, או דירוג "real" - כלומר האם זה הדירוג של מה שהוא מסוגל לצרוך מהשקע (דירוג נפוץ בקרב ג'נריים), או מה שהוא מסוגל לספק לרכיבי המחשב.

כך או כך, הספק שלך יכול לעמוד בקלות בדרישה, כנראה בגלל שבחרו לך אותו עם כרטיס המסך הקודם שהצריכה שלו הייתה משמעותית גדולה יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

פורסם

פספסת משהו. בדקתי שוב וקיבלתי צריכה של 195 וואט.

מעבד E5400

2 כרטיסי זכרון DDR2

כרטיס מסך GT220

1 דיסק קשיח 5400

1 צורב dvdrw

1 כרטיס הרחבה PCI

4 רכיבי USB

2 מאווררים 120

פורסם
  • מחבר

יש לי רק כרטיס זיכרון אחד, לא שניים.

פורסם

חוץ ממעבד וכרטיס מסך, ההשפפעה של כל היתר ניתן להחשיב כקבוע - 50-100W בהתאם לעומס

ב IDLE המחשב הזה יקח כנראה פחות מ 100W, במאמץ כ 175-225W (חישוב של : TDP מעבד + TDP כרטיס מסך + 50-100W כל היתר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים