עבור לתוכן

חבילה שעוכבה במכס

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ראשית אני מתנצל אם זא המקום לדיון שכזה, לא מצאתי פורום יעודי לעניין.

בכל מקרה, לדיון:

לפני כשבועיים יצרתי קשר עם חברת Steelseries העולמית, בנוגע לניצול אחריות עבור אוזניות Siberia v2 שברשותי, מכאן לשם לאחר שהנציג תמיכה הורה לי לחתוך את כבל האוזניות בשלוש מקומות וצלם לו את העסק ליד פתק עם שמי, נשלחו אלי אוזניות חדשות.

להפתעתי התקשרתי היום לחברת Fedex וגיליתי שהחבילה מעוקבת במכס בלוד.

האם דבר כזה אמור לקרות ? זה ניצול אחריות... אפילו לא קנייה. גם האוזניות עצמן עולות בסביבות ה 70$ בחנות ממוצעת בחו"ל.

החבילה נשלחה מדנמרק ועברה דרך צרפת.

פורסם

זה יכול לקרות.

כעקרון - אם הוחלפו לך לחדשות, מבחינת חוק המכס - אתה מחויב בתשלומי מיסים. כן, זה דבילי, אבל זה החוק.

עם זאת, במחיר של האוזניות אתה בכל מקרה אמור להיכנס מתחת לרף הפטור של $75.

האם יש לך חשבונית קנייה מקורית בישראל ואיזושהי הוכחה שהאוזניות נשלחו להחלפה במסגרת האחריות? אם כן, זה אמור להספיק לשחרור מהמכס.

פורסם
  • מחבר

יש לי את כל התיק תמיכה שלי באתר של Steelseries שאני יכול להדפיס\לשלוח למכס.

פורסם

אמור להספיק. דבר עם Fedex, שכן אני מבין שהם מטפלים בחבילה שלך.

פורסם
  • מחבר

יש אפשרות להתקשר ישירות למכס ?

פורסם
  • מחבר

איזו חוצפה!

הבחור מ FedEx טוען שלמרות שהחבילה פטורה ממכס אני מחוייב ב 240 (!!!) ש"ח דמי שחרור!

מה זה הבזיון הזה ?!

פורסם

זו הצרה של משלוחים עם חברות שילוח. זה תשלום על השירות (שהן נאלצות לבצע ע"י המכס), והעמלות שלהן שערורייתיות במיוחד (למרות ש240 ש"ח נשמע גבוה אפילו יחסית לזה).

יכול להיות שיש לך קייס מול SteelSeries העולמית. אם אני מבין נכון, אתה לא ביקשת מהם לשלוח עם פדקס, אלא זו הייתה החלטה שלהם. תנסה בנימוס להסביר להם שהגעת למצב הזה תוך כדי אילוץ ושאין זה הגיוני שתידרש לשלם כדי לקבל מוצר תקין באחריות. תבקש שהם ישלמו את העמלה, או לחלופין, שהחבילה תוחזר אליהם וישלחו לך שוב בדואר רגיל.

לא בטוח שיסכימו (אולי אפילו יש להם איזשהו סעיף כסת"ח בתקנון, שאומר שעמלות ומיסים, אם יחולו, יהיו עליך) אך שווה לנסות.

זה מאוד מציק להידפק ככה בגלל ביורוקרטיה מפגרת אקראית, אבל זה קורה. מאחל לך שתצליח לצאת מזה. :)

פורסם
  • מחבר

כמובן ששלחתי מייד טיקט חדש באתר התמיכה של Steelseries, אני לא מבין את זה... שלחו לי המון פעמים חבילות חברות כמו Logitech ו Razer עם UPS ומעולם לא היו בעיות, על מוצרים יקרים בהרבה מהאוזניות הנ"ל.

פורסם

זה יכול לקרות.

כעקרון - אם הוחלפו לך לחדשות, מבחינת חוק המכס - אתה מחויב בתשלומי מיסים. כן, זה דבילי, אבל זה החוק.

עם זאת, במחיר של האוזניות אתה בכל מקרה אמור להיכנס מתחת לרף הפטור של $75.

האם יש לך חשבונית קנייה מקורית בישראל ואיזושהי הוכחה שהאוזניות נשלחו להחלפה במסגרת האחריות? אם כן, זה אמור להספיק לשחרור מהמכס.

האמת היא שבדיוק היום קיבלתי אוזניות SoundMagic PL30 שעלו לי 30$ ועוד 10$ משלוח = 40$ סה"כ,

ומשום מה החליטו לקחת לי עמלת מכס בגובה של 35.10 ש"ח.

פשוט בושה וחרפה.

אני הולך לבדוק את העניין היטב.

מצטער על הנצל"ש.

פורסם

נסיון כואב מלמד לא להתעסק עם חברות משלוח לצערי. בכל המדינות הרעיון עובד מצויין רק בישראל המיסים+עמלות שונות ומשונות פשוט גורמות לרוב הדברים לצאת במחיר כפול ממה שהם עולים בחול.

פורסם
  • מחבר

טוב נכנעתי לגנבים האלה בסוף וסיכמתי איתם שאשלם 120 ש"ח (אחרי צעקות) לשליח, שלחתי הצהרה במייל על שווי האוזניות והעניין שזה ניצול אחריות ולא קנייה. מקווה שהעניין יסתדר.

פעם ראשונה ואחרונה עם Fedex... לא יודע למה, עם UPS עשרות משלוחים לא עשו לי תרגיל כזה.

פורסם
  • מחבר

במידה וזה מעניין מישהו, עדכון:

התמיכה של חברות בחו"ל פשוט מדהימה.

Steelseries העולמית אמרו שאין בעייה, ואקבל החזר כספי על שחרור החבילה ברגע שאתן להם קבלה של התשלום.

:o

פורסם

כל הכבוד להם.

הרבה חברות (כמו למשל Logitech), לוקחות על עצמן מראש חיובי מכס וכו' (כל חברת שילוח מציעה את השירות הזה, שהמיסים וכו' על השולח).

מה שחברות המשלוח עושות בישראל זה פשוט לא ניתן לתיאור, בד"כ אפשר להתמקח איתן, ואפילו לבטל לחלוטין את התוספות (למעט מיסים כמובן), פשוט לומר להן "אני מסרב לקבל את המוצר..." (עובד במיוחד במשלוחים גדולים וכבדים, אז הן צריכות להחזיר את המשלוח על חשבונן למוכר, בגלל סירוב קבלה, וזה לא משתלם להן, בד"כ יעדיפו לעשות הנחה משמעותית או ביטול התוספות ההזויות שלהן). רק מומלץ לתאם קודם עם המוכר/חברה את הסירוב למקרה שבאמת יצא לפועל.

פורסם

כרגע, אין לך ברירה. שלם על המוצר או וותר עליו. כל יום שעובר אתה משלם אחסנה לממן.

להבא, במקרה של אוזניות חלופיות, בקש מהחברה לרשום על השטר מטען את הנוסח הבא:

HeadPhones - back from repair of warranty.

וזה לא יעוקב במכס.

בתודה,

מישהו שמבין במכס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים