עבור לתוכן

נייד עד 1.5 ק"ג, עד 1000$, לאופיס, אינטרנט ו MATLAB קל.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

במקום הNBD אתה יכול לשדרג קצת את המעבד אם בא לך.

הנה השוואה בין המעבדים הרלוונטים: i5 3210M 3320M 3360M.

עפ"י אינטל, יש הבדל בין המעבדים ב "Advanced Technologies".

רק שאני לא יודע על מה זה משפיע במחשב: "

Intel® vPro Technology,

Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d),

Intel® Trusted Execution Technology "

לדעתי מבחינת השימושים הצפויים, ההבדלים במהירויות השעון של ה I5 זניחות. השינוי בביצועים היה מורגש אילו הייתי מוסיף זיכרון L1-L3 או את מספר הליבות הפיזיקאליות. במילים אחרות i7. אבל השדרוג שלו עולה 240$. יקר!

• תגובות 34
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שמח לשמוע זאת (לגבי הערכת מוצרים איכותיים) :xyxthumbs:

התבלבלת בתיאור שרשמת, זה 6205 ולא 6250

בכל אופן זה עדיף מאשר כרטיס בסיסי.

זה לא אומר שאתה יכול להכניס כרטיס SIM למחשב, בשביל זה יש את החיבור הנוסף שכפי שאתה ראית עולה כסף ועל חשבון ה-SSD שהצענו.

פורסם

כאמור, NBD לא בטוח שיתפוס בישראל, והביטוח נגד תאונות כמעט בוודאות לא יתפוס.

עם זאת, אשמח מאוד שתברר מול לנובו/IBM ותדווח כאן את התשובות, כדי שנדע להבא. :)

פורסם
  • מחבר

אני מעדכן:

אחריות: בדקתי לעומק באתר של לנובו. מספר מכונה זהה הניב תוצאות קוד שירות שונות בין US לבין ישראל. כמו-כן, באתר בארץ יש פירוט של הכיסויים הביטוחיים - ועבור חלק מדגמי X230 כלל אין אופציה לשירות באתר הלקוח (ראו קובץ). בשורה התחתונה, החלטתי ללכת על בטוח ולהסתפק באחריות DEPOT לשלוש שנים ובארץ כבר נשדרג.

התבלבלת בתיאור שרשמת, זה 6205 ולא 6250

בכל אופן זה עדיף מאשר כרטיס בסיסי.

זה לא אומר שאתה יכול להכניס כרטיס SIM למחשב, בשביל זה יש את החיבור הנוסף שכפי שאתה ראית עולה כסף ועל חשבון ה-SSD שהצענו.

אז מה הוא עושה שהבסיסי לא עושה?

וגם מה דעתכם, שווה להוסיף 50$ לשדרוג i5-3210M ל- i5-3320M ?

בכלל, עכשיו נדמה לי ששני האחרונים, זה 70$ + מע"מ שניתן לחסוך ולעולם לא להרגיש בהבדל. אשמח אם תוכיחו לי אחרת, כי כבר הזמנתי :silly:

פורסם
  • מחבר

אכן, QttP צודק בעניין הדיסק קשיח.

אתה יכול לקנות בארץ או בחו"ל כונן SSD בחיבור mSATA שיהיה במחשב בנוסף לכונן HD מכני רגיל. כך שאולי כן שווה לשדרג ל-500GB ולקנות בנוסף כונן SSD כזה.

http://www.mydigitaldiscount.com/msata-ssd-compatability-list.html

בארץ זה עולה סביב ה-640 ש"ח ל-128GB.

http://ksp.co.il/?uin=17003

אני חייב לציין שההתלהבות הראשונית שלי מה mSATA SSD נוסף ל HDD ירדה בגלל שתי סיבות עיקריות:

1. הליך ההתקנה:

א. התקנה פיזית כוללת הסרת מקלדת והסרת HDD. הברגים לא מסופקים עם הSSD הקטן (אך לעיתים יש בורג מיותר שנשאר על חריץ ה- WWAN). זו הבעיה הכי קטנה שלנו.

ב. mSATA SSD לא אמור לשמש ל- BOOT, אלא ל cache בלבד (ראו קובץ, מתוך מדריך השירות של X230). זו גם הסיבה שהם מספקים באתר שלהם רק16 או 32 ג"ב של mSATA SSD. עם זאת יש כאלה שהצליחו להתקין עליו וידווס אבל זה גרר בעיות שונות. מתוך פורום ThinkPad, התקנה התוכנות וה- OS על ה mSATA אפשרית בשתי דרכים:

1) לעשות אימג' של הדיסק הקשיח הישן באמצעות ACRONIS (תוכנה בתשלום) ולהעתיק אותו ל mSATA SSD. החסרון הוא - התקנה לא נקיה + ה SSD לא ינצל את מלוא הפוטנציאל שלו, כי מערכת ההפעלה והתוכנות יעבדו עליו כאילו היו מותקנות על HDD. ניתן לתקן זאת ע"י הכנסת הגדרות ל SSD באופן ידני. לא פשוט..

2) התקנה נקייה על ה SSD. החיסרון - כפתור ThinkVantage (הכפתור הכחול) ככה"נ יוצא משימוש.

2. נושא האחריות:

עפ"י Maintenance Manual של X230 , החלפת או התקנת ה mSATA SSD היא ע"י טכנאי בלבד (ראו תמונה). כלומר מי שעושה זאת, מסתכן באבדן האחריות.. לא כדאי.

אז מה עושים? לקנות mSATA SSD ולנסות להתקין או מה ?!

פורסם

חייב לומר שלא יצא לי לשמוע מאנשים שהתקינו mSATA בX230 שלהם, אבל בX220 עשו את זה הרבה.

באמת תמוה שלנובו שינו במדריך התחזוקה את הכונן מCRU ללא CRU, כך שלכאורה אתה מסתכן באובדן אחריות (לא שאני רואה סיבה לחשוש בפועל).

אני לא רואה סיבה טכנית לפיה לא ניתן לשתמש בmSATA ככונן ראשי בX230, כי הרי בX220 אין כל בעיה. למיטב הבנתי, ההערה בHMM מתייחסת למי שבמתכוון מזמין את המחשב עם כונן mSATA קטן לשימוש כcache, ואז הpreload של לנובו כבר מגדיר אותו ככזה.

בכל מקרה, אמרת שתרצה לעשות התקנה נקייה של Win8 ממדיה שלך - ולא ברור שמחיצת השחזור תמשיך לעבוד לאחר מכן. לדעתי, אם אתה רוצה לשמור את הpreload המקורי כדי שתוכל לבצע שחזור להגדרות יצרן - צור סט דיסקי שחזור לפני שאתה מתקין את המערכת שלך - בלי קשר אם על הכונן הראשי או על mSATA שתקנה.

פורסם

אכפת לך לפרסם איזה מפרט בסוף הזמנת? כי כנראה גם אני בדרך...

איך שלחת את המוצר לארץ וכמה זה אמור לצאת לך?

פורסם
  • מחבר

אז ככה, דיברתי עם LENOVO-US ובינתיים הקפאתי את ההזמנה. אני רוצה לבדוק מחר בבוקר את נושא האחריות בארץ - ואז להזמין סופית.

כמו-כן, נכון לעכשיו בהזמנה מופיע מעבד I5 3320. אני מעדיף לשנמך ל- I5-3210 ולחסוך את ה 50$.

ראו קובץ של המפרט הנוכחי, כאמור ללא השינויים לעיל.

צ'בי המליץ לשדרג את כרטיס הרשת. מישהו יכול להסביר תכלס, במה הכרטיס המשודרג 6205 יותר טוב מההכרטיס הבסיסי 2200?

תוספות:

1. משלוח פנימי בארה"ב: חינם (אחרי הרשמה כחבר באתר LENOVO)

2. משלוח לארץ דרך MUSTOP: מוערך בכ- 50$, כולל הביטוח.

3. מיסים בארץ (מע"מ בלבד): כ- 167$

סה"כ ~1150 - 1200 $.

אפשרויות הרחבה שלא במסגרת הרכישה דרך לנובו:

1. mSATA SSD 128GB , כ- 120$ (עדיין לא בטוח שאני הולך על זה).

2. זכרון פנימי DDR3 2X8GB כ- 70$.

עד כאן לבינתיים - ובבקשה תענו לי בקשר לכרטיס הרשת. תודה

פורסם

Dual band Allows connectivity at 2.4 GHz to access older 802.11b/g networks and 5 GHz for higher speeds and greater network capacity.

פורסם
  • מחבר

עריכה: מצטער, עדיין לא מבין. הרי דואל בנד 802.11a/b נמצא איתנו כבר 9 שנים (מאז 2003) ולא הביא שום בשורה. החל מ- 2009 הסטנדרט בכלל עבר לתקן 802.11n ולא DUAL BAND.

יכול להיות שהכוונה לתמיכה בתקן 802.11ac ?

"בישראל, נתבים התומכים ב-450Mbps וב-Dual Band (שימוש במקביל בתדרים 2.4Ghz ו-5Ghz) הם נדירים ובגלל מחירם הגבוה, כמעט ולא נעשה בהם שימוש." מתוך NETCHEIF

כרטיס 6205 תומך בDual Band, ובתקן 802.11a (בתחום ה חמישה גיגהרץ וגם לא נפוץ ופחות מהיר מ- 802.11n).

שיקול..

פורסם
  • מחבר

תודה דני.

דיברתי עם ואלרי מ IBM ישראל, להלן תקציר:

אחריות: הם לא יודעים מה יתפוס בארץ ומה לא, אך העריכה ש NBD יתפוס ותאונות לא. המליצה לדבר עם לנובו במספר 1800230250. טרם מישהו ענה לי שם ואני בספק אם יענו.

כונן mSATA-SSD: חד וחלק - התקנה עצמאית של רכיב FRU מסירה את האחריות לכל הרכיבים (CRU ו- FRU). לא עזרו לי ההסברים שב X220 זה היה CRU, כי - א) היא כנראה לא הייתה מספיק בקיאה; ב) שירות הלקוחות והטכנאים עובדים לפי הספר. עם זאת יש אור בקצה המנהרה הזאת. ניתן לרכוש את הרכיב בעצמי או דרכם ולבקש התקנה ע"י טכנאי מוסמך שלהם במחשב. מחלקת המכירות של IBM-ישראל, צריכים לחזור אלי עם הצעת מחיר.

עוד בהקשר ל mSATA-SSD וללא קשר לתמיכה בארץ - מצאתי מבחן מדהים ומפתיע של HDD עם mSATA-SSD ב CACHE לעומת mSATA כדיסק ראשי. הטסט עבר על wait for it.. X220 !

הן X220 והן X230 תומכים ב mSATA בתקן SATAII וב SSD/HDD בתקן SATAIII. לכן המבחנים מאוד רלוונטיים.

בשורה התחתונה - קונפיגורציה של HDD + mSATA-SSD-CACHE משפרת את ביצועי ה HDD עד לסדר גודל של ביצועי SSD גרידא. כלומר שילוב של HDD 500GB עם mSATA-SSD 32Gb זול יחסית (50$-75$) - מביאה אותנו לרמת ביצועים שקולה ל SSD בנפח 512gb שעולה 400$.

עם זאת, קיימת גם אפשרות מעניינת ופשוטה נוספת שמציעים בפורום LENOVO. והיא - לרכוש SSD 2.5'' שיהיה הכונן מערכת הפעלה ותוכנות, בעוד שדווקא ה mSATA-SSD משמש ככונן data. מה שיכול להיות רלוונטי לכאשר מחירי ה mSATA-SSD ירדו.

נחמד

פורסם

לגבי ביטול אחריות עם התקנת NON-CRU - שאלת שאלת קיטבג - ברור שזו תהיה התשובה שלה. בפועל קשה לי לראות מצב שבו באמת יסרבו לתקן באחריות מה שלא קשור להתקנה.

כי (א) אם מדובר בCRU - הם ישלחו לך אותו עם שליח בלי לדעת אפילו מה התקנת במחשב ומה לא.

(ב) גם אם אתה מוסר להם את המחשב לתיקון של תקלה לא קשורה - צריך גם שמישהו ישים לב שהתקנת שם משהו וגם שיהיה אכפת לו לבדוק שזה לא הגיע כך מהמפעל וגם שיהיה מספיק מניאק כדי לסרב תיקון. לא נראה לי סביר. אבל מצד שני, אל תתפוס אותי במילה.

בכל אופן, לאור הממצאים - ייתכן שבאמת עדיף לך לקנות את המחשב עם דיסק גדול וSSD קטן לcache ישירות מלנובו.

פורסם

CACHE יתן ביצועים פחות טובים מאשר SSD "נקי".

פורסם
  • מחבר

פחות טובים? כן

אבל בו ניקח את זה בפרופורציה.

עפ"י המבחנים שהבחור הרציני שם ערך, ניקח לדוגמה את מבחן הכתיבה האקראית " CRYSTAL DISKMARK 4K RANDOM WRITE DISK ACCESS CACHING". זה מבחן מייצג טוב וגם ראו בו הפרשי ביצועים "משמעותיים" יותר מבשאר המבחנים.

- ביצועי ה HDD+cashe היו נחותים בממוצע ב 44% מכונני mSATA-SSD "נקיים". אבל בכל מקרה כונני HDD+cashe היו עדיפים ב 3600%! מכונן HDD "נקי"..

האם זה משנה לי, כמשתמש שעד כה היה רגיל לביצועי מערכות HDD? אם ההרדיסק שלי יעבוד פי 42 מהר יותר או פי 36 מהר יותר? לי זה לא משנה. ובהתחשב בזה שהפרש המחיר הוא 350 דולר בין האפשרות הראשונה לשניה, אני מעדיף את HDD+mSATA-SSD cached.

לגבי ביטול אחריות עם התקנת NON-CRU - שאלת שאלת קיטבג - ברור שזו תהיה התשובה שלה. בפועל קשה לי לראות מצב שבו באמת יסרבו לתקן באחריות מה שלא קשור להתקנה.

כי (א) אם מדובר בCRU - הם ישלחו לך אותו עם שליח בלי לדעת אפילו מה התקנת במחשב ומה לא.

(ב) גם אם אתה מוסר להם את המחשב לתיקון של תקלה לא קשורה - צריך גם שמישהו ישים לב שהתקנת שם משהו וגם שיהיה אכפת לו לבדוק שזה לא הגיע כך מהמפעל וגם שיהיה מספיק מניאק כדי לסרב תיקון. לא נראה לי סביר. אבל מצד שני, אל תתפוס אותי במילה.

בכל אופן, לאור הממצאים - ייתכן שבאמת עדיף לך לקנות את המחשב עם דיסק גדול וSSD קטן לcache ישירות מלנובו.

כן, אין ספק שהשאלה היא קיטבג - אבל זה מה יש.

מחלקת המכירות חזרו אליי. מחיר התקנת רכיב FRU ע"י טכנאי מוסמך Lenovo הוא 185 ש"ח כולל מע"מ (וכולל התקנת מערכת ההפעלה אם צריך). את הרכיב ניתן לרכוש באופן עצמאי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים