עבור לתוכן

"הרצה" ברזולוציה גבוהה מטבעית (הסבר בשרשור)

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין להריץ את המשחק sam simulator שהוא סימולטור תפעול טילי קרקע אוויר (למי שמתעניין , בקרו כאן https://sites.google.com/site/samsimulator1972/home זה בחינם). המשחק יוצר ע"י אדם אחד בV.B והוא נתמך רק ע"י מחשבים בעלי רזולוציה של 1280/1024 ומעלה לי על המחשב הנייד יש 1366/768.

השאלה שלי היא כזו, האם אפשר "לעבוד" על המחשב ולגרום לו לחשוב שהוא מריץ על רזולוציה גבוהה יותר (1280/1024) אבל בפועל להריץ על נמוכה יותר ולהזיז את המבט.

רוצה לומר, האם אפשר לטעון רזולוציה שגבוהה מהרזולוציה הטבעית ולטייל בתמונה (pan) וכך גם להריץ את הסימולטור וגם לא להרוס את המסך של הLCD שלא מסוגל להריץ רזולוציה שכזו.

יש לי כרטיס מסך ראשי של ATI 6630M ובנוסף את הבסיסי של אינטל.

תודה,

רמי

נ.ב

אם הפוסט לא מוקם בפורום הנכון אנא העבירו לפורום הנכון

פורסם

פשט תפעיל את המשחק ב1280X1024 לא במסך מלא ? וסך כל ימחק לך קצת מהתמונה. אתה גם יכול להגדיר בדרייבר שברגע שתריץ 1280X1024 הוא לא ימתח על כל המסך אלא יוסיף קצוות שחורים כדי לשמור על היחס הנכון, ולשחק על מסך מלא (עם קצוות שחורים).

פורסם

השאלה שלי היא כזו, האם אפשר "לעבוד" על המחשב ולגרום לו לחשוב שהוא מריץ על רזולוציה גבוהה יותר (1280/1024) אבל בפועל להריץ על נמוכה יותר ולהזיז את המבט.

דרייברים מתקדמים של כרטיס מסך יאפשרו לך להריץ רזולוציות לא נתמכות ולהזיז את התמונה. יכול להיות שיהיה לך פשוט להגדיר את זה ויכול להיות שלא. לגבי כרטיס המסך של ATI - אם לא תצליח עם מה שמותקן - תנסה להתקין Catalyst Control Center או ATI Tray Tools - אלה לרוב כוללים אופציות מתקדמות שכאלה.

מועבר לפורום כרטיסי מסך.

פורסם
  • מחבר

שלום,

תודה על העזרה! לא ניתן להריץ את המשחק על רזולוציה נמוכה יותר או גבוהה יותר, הוא רץ כמו שהוא רץ. כמו כן, אני חייב לראות את כל התמונה (ישנם לחצים על כל המסך וזה עקרוני).

היכן ניתן למצוא את הCATALYST CONTROL CENTER? כרגע יש לי את הדריוורים העדכנים בעבור הלפטופ- Thinkpad Edge E520 ואם אני אעדכן דריוורים ייתכן ושני הכרטיסים לא יעבדו כמו שצריך (היו ללפטופ בעיות לעבור בין כרטיסי מסך עד לגרסא זו ולכן אני לא ממש רוצה להחליף אותה).

האם התוכנה הזו היא דריוור או אמצעי שליטה נוסף.

האם יש המלצות נוספות?

תודה,

רמי

פורסם

כמו כן, אני חייב לראות את כל התמונה (ישנם לחצים על כל המסך וזה עקרוני).

אתה מבין שבשום מצב לא תוכל לראות את כל המסך בבת-אחת. מקסימום לגלול (ואגב אם מדובר במשחק שעובד במצב fullscreen - ייתכן מאוד שה"טריק" לא יעבוד בכלל).

האם התוכנה הזו היא דריוור או אמצעי שליטה נוסף.

התוכנות שהמלצתי הן תוכנות שליטה ובקרה שמתלבשות מעל דרייברים קיימים.
האם יש המלצות נוספות?

לקנות מסך "19 משומש בכמה גרושים.

פורסם
  • מחבר

לקנות מסך זה לא אופציה (בגלל מחיר) אלא בגלל העובדה שאני מפעיל את המחשב במקומות שונים.

לאחר התקנת הATI TRAY TOOLS קיבלתי מסך כחול. הסרתי וזה נפתר.

היכן ניתן למצוא התקנת CCC רלוונטית לכ.מסך שלי?

תודה על העזרה!

עריכה:

מסתבר שיש לי CCC בשביל כרטיס המסך שלי אולם לא מצאתי שם הגדרה מתאימה. ראיתי שאפשר לשנות רזולוציה בדריוור של INTEL אבל לא הייתי רוצה לתת רזולוציה גבוה מהנורמאלית ולהרוס את המסך.

יש עוד הצעות תוכנתיות חברים?

פורסם

לא תהרוס שום מסך ושום נעליים, לך על זה. רוב הסיכויים שהתמונה תהיה מתוחה ומגעילה בטירוף, תנסה בהגדרות של הדרייבר או אפילו בהגדרות של המסך להוסיף קצוות שחורים כדי לשמור על יחס נכון.

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח שאם אני אגדיל ידנית את הרזולוציה בדריוור של אינטל המסך לא יהרס (של הלפטופ) כי כשלוחצים על ההגדרה התוכנה אומרת שהם לא אחראים לשינויים שיתבצעו.

יש לכם רעיון איך לבצע את מה שדיברתי עליו מבחינת תוכנה? בCCC אין דבר כזה (זה שמתאים ללפטופ הזה) וATI TRAY TOOL גורם למסך כחול של ויינדוס.

פורסם

:lol: המסך לא ייהרס. כל הזמן הזה הייתה לך האפשרות לעשות את זה ואפילו לא ניסית? מה חשבת שתלחץ OK, והמסך יישאב לחור שחור?

במקרה הגרוע (והצפוי) זה פשוט לא יעבוד בצורה שאתה רוצה.

פורסם

מה שאתה מחפש זה downsampling - רינדור ברזולוציה גבוהה מה-native, וביצוע resize אל רז' ה-native, בזמן אמת.

עם nvidia אפשר לעשות את זה ע"י custom resolution מהדריבר (אני משתמש בזה לעיתים קרובות במשחקים כחלופה לפילטר AA או פירוט גראפי גבוה יותר).

אבל יש אלטרנטיבות תוכנתיות, למשל עם AMD אתה יכול להשתמש ב 2 תוכנות כאלה שאני מכיר.

האחת (הגדרת רזולוציה חדשה גלובלית)

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=366244

השנייה (רזולוציה חדשה ספציפית למשחק המצוי בתקייה בה שמת את הקבצים):

http://www.kegetys.fi/forum/index.php?topic=2123.0

כאשר מה שמעניין אותך בקובץ ההגדרות שלה זה (אתה צריך לשנות את הרזולוציות לתנאים שלך כמובן):

[main]

renderResolution=2880x1620 //*resolution reported to game

[head_primary]

sourceRect=0,0,2880,1620 //*rectangle to cut - topLeftX,topLeftY,width,height

screenMode=1920x1080 //*resolution of real screen

הרזולוציה החדשה תתאפשר לבחירה במשחק, ותראה את התמונה במלואה, אולם תופעת לוואי עלולה להיות - טקסט או אלמנטים של HUD יהיו קטנים מהרגיל במקרים שהמשחק לא דואג לגדלים קבועים בין רזולוציות.

ממליץ על התוכנה השנייה אם מדובר במשחק אחד מסויים. בהצלחה !

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להסביר איך לתפעל את התוכנה השנייה?

המשחק הזה מותאם לרזולוציה הנל או גבוהה ממנה. כשניסיתי להפעיל את התוכנה הראשונה קיבלתי את השגיאה הבאה

ADL_Display_ModeTimingOverrideList_Get() failed!

התוכנה השנייה לא רלוונטית כי אני לא בטוח שהמשחק משתמש בDIRCETX או משהו דומה. המשחק מאד בסיסי ונוצר ע"י בנאדם אחד כמעין פרויקט תחביב שלו וזה בחינם. לכן לא הייתי מצפה לתפריטים מורכבים או דברים שיאפשרו לך לבחור רזולוציה (למעשה, זו דרישת המערכת היחידה שהוא מציב, כי את יתר הדברים כל מחשב מלפני 5 שנים מריץ).

יש לינק להורדת המשחק, נסה להריץ אותו (כנס, תבחר סוללה, תלחץ על אחד התרחישים וNEXT NEXT רק כדי לבדוק שזה רץ) על מסך שלא תומך במקור ברזולוציה 1280/1024 ואם הצלחת אנא ספר לי.

תודה

פורסם

כשניסיתי להפעיל את התוכנה הראשונה קיבלתי את השגיאה הבאה

ADL_Display_ModeTimingOverrideList_Get() failed!

קשור לדריבר AMD. תתקין חדש אם אתה יכול. אחרת זה כנראה המיתוג בין ה-intel ל-ati, נשמע שהתוכנה מיועדת ל-amd.

אולי כדאי להעיף מבט פה: http://leshcatlabs.net/ יש להם modded drivers לענייני switchable graphics intel + amd.

במקרה הגרוע אולי יש bios mod לדגם לפטופ שלך (שיאפשר ביטול ה-intel \ יכריח amd).

לגבי התוכנה השנייה, אני מניח שאתה צודק לגבי ה-DirectX... חסר מזל שכמוך. בכל אופן אני מוריד את הסימולטור, אשגר טיל בשימך.

פורסם
  • מחבר

הצלחתי להתקין את ATI TRAY TOOLS אבל לא מצאתי שם שום אופציה שקשורה ברזולוציה. יש לכם המלצות נוספות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים