עבור לתוכן

מגני שקע GPT - האם יש סיבה לסוגים שונים או שזה גימיק שיווקי?

Featured Replies

פורסם

ידוע לי על כ-4 סוגים שונים של מגני שקע GPT נגד ברקים וירידות ועבור דיון זה ספציפית עליתי תמונות של כל אחד שתראו בסוף המודעה. 4 הסוגים הידועים לי הם:

• מגן ציוד אלקטרוניקה
  • מגן למזגן ולמקפיא
  • מגן ספציפית למזגן
  • מגן למדיח כילים ותנור

האם פיספסתי משהו? אולי חסר מגן שקע לשואב אבק? אולי מסזר חום? רדיאטור? תכלס הבנתם את הנקודה שלי. למה מגוון כזה? מה יקרה אם להתאים מגן ציוד אלקטרוניקה למקפיא או מזגן?

פורסם

מעניין מאוד...

מעקב.

פורסם

גימיק שיווקי

מדובר באותו מוצר רק עם מדבקות שונות

כך אמר לי בעל חנות של מוצרי חשמל

פורסם

שאלה מעניינת. על פניו נראה כמו אותו מוצר בדיוק.

פורסם

תשאל את 1010100101010101010010101001010101010010101010010010101010מהפורום, הוא מתעסק עם הדברים האלה.

פורסם

גם אני תהיתי בנושא.

מעקב.

פורסם

מעניין... מעקב.

פורסם

ההגנות שמגן יכול לתת הן אותן הגנות : מתח גבוה/נמוך, השהיה, נחשולי מתח

מכשירים אלקטרוניים צריכים הגנה מנזקים לרכיבים אלקטרוניים. זה מסתכם ב :

הגנה ממתח גבוה ומתח נמוך : מתח גבוה מעל כ 280V שורף רכיבים (נתחיל מהקבל 400V בכניסה). מתח נמוך (המתח הקריטי יכול להיות שונה אבל בדרך כלל בין 50 ו 170V משהוא כזה) עלול לגרום לספק להמשיך לעבוד כשהמתח לא מספיק וכך לעבוד בזרם או רוחב פולסים גבוה מידי - מה שיכול לגרום לספק לא להצליח לנתק את הזרם לגמרי בסיום של פולס (כי אין לו זמן עד להתחלה של הפולס הבא) ולהישרף בגלל זה

השהיה : הספק מושך מכה של זרם (כמה עשרות A) ברגע החיבור לחשמל. בספק יש רכיב שמקטין את הזרם בפעם הראשונה. אבל אם מנתקים ומחברים לספק את המתח אז הרכיב "לא מוכן" לפעם השניה ולא עושה את העבודה. תוצאה - מכה של זרם גבוה ששורפת רכיבים. חוצמזה גם אם וגם בלי NTC הרכיבים לא מיועדים למכת זרם גבוה כזאת - הם יחזיקו מכה אחת אבל לא כמה שבאות ישר אחת אחריי השניה - וזה בדיוק מה שיקרה אם המתח קופץ במהירות כמה פעמים גם אם הוא לא עולה מעל למתח תקין

נחשולי מתח : הם יכולים לשרוף רכיבים

מכשירים שיש בהם מדחס (מזגנים / מקררים) צריכים הגנה אחרת :

יש בהם מנוע חזק שצריך קירור. הקירור שלו מגיע מהזרימה של הגז (המנוע עצמו נמצא בתוך הגז) ולכן הוא חייב שכל זמן שהוא עובד הגז יזרום ויקרר אותו

במצב תקין אם המנוע עובד הוא מזרים את הגז

במצב לא תקין (מתח נמוך או נפילת מתח) תהיה בעיה : במתח נמוך מידי המנוע מקבל מתח ומתחמם משמעותית (גם אם המתח נמוך), אבל המתח לא מספיק כדייש הוא יתחיל לזוז - כך שהוא מתחמם ואין מה שיקרר אותו - והוא יישרף. בנפילת מתח המנוע יכול לא להתחיל לזוז מחדש, כי הגז עדיין בלחץ ו "מחזיק" את המנוע במקום

לכן אם יש מצב שבו המנוע עלול לקבל מתח ולא לזוז יש לנתק את המנוע מיידית כדיי שהוא לא יישרף

כך שמגן למזגנים ומקררים אמור להגן במיוחד ממתח נמוך (מתחת ל 180-200V בערך) ומנפילת מתח - אם יש נפילת מתח תהיה השהיה כדיי לתת מספיק זמן שהלחץ של הגז יירד

המגן של GPT SC9 COOL מכיל למעשה מעגל דומה או זהה ל SC9 ELEC - עד כמה שמגן של GPT יכול להגן על אלקטרוניקה ה COOL מתאים אליה באותה מידה

חוצמזה המגינים הקטנים והזולים יותר מכילים רק הגנת נחשולי מתח

מל ההגנות הגנת נחשולי מתח היא לא כזאת קריטית. נכון שנחשולי מתח הורסים דברים, אבל אף אחד מהמגינים (ולא רק של GPT) לא יכול לעצור נחשול משמעותי - לכן עדיין - לא לעשות דברי שיכולים לגרום לנזק מנחשולי מתח : להפעיל את המחשב כשיש ברקים, לחבר מחשב ומזגן לאותו שקע או מפסק בלוח, וכו

הבעיות שיש במגיני GPT הם כאלה :

בחלק אין הגנת מתח גבוה/נמוך וההיה שהן המשמעותיות יותר

באף אחד מאלה שראיתי אין הגנת מתח גבוה - רק נמוך

ממה שמשתמש אחר אמר (יש לו 5 מגינים כאלה) ההשהיה דפוקה - אם המגן נכנס להשהיה והמתח הוא בדיוק על הגבול בין נמוך ותקין, המגן יתחיל להעביר את המחשב בין מופעל ומנותק - כלומר לייצר בעצמו סדרה של נפילות מתח, שהוא אמור להגן מהן לא לייצר אותן....

אין הגנה תרמית - אם רכיב הגנה החליט להישרף הוא יכול להישרף ואפילו באש

מגיני נחשולי מתח דיי רגישים (למתח נמוך מידי) ויכולים להגיב סתם על קפיצת מתח לא גדולה (מה שאומר מגן שרוף)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים