עבור לתוכן

בנצ'מרק ראשון ל Prescott

Featured Replies

פורסם

זה לא קשור גם לצ'יפסט? הצ'יפסט לא אמור לתת תשובה לחק מהבעיות של SSE3?

יאיר.

מה קשור הציפסט לכל העניין הזה?

(אני מניח שאתה מתכוון למעבד..)

ולמה שיהו בעיות ל SSE3?

ואיך כל זה רק קשור לעובדה שבסנדרה הייתה ירידה בביצעוי ה FPU

ובCPU BENCH הייתה עליה של 180%?

פורסם

לי יש תמיכה ב-PRESCOTT אולי לא משהו אבל כנראה די סבבה כי זה בכל זאת ASUS.

תמיד טוב שיש תמיכה ותאמינו לי שאינטל לא יוציאו מעבד מוזר שלפעמים טוב יותר ולפעמים רע יותר הם פשוט לא יעשו דבר

כזה מפגר, אז כנראה שהם מתכננים אותו מחדש או משהו וזה היה מבחן ראשוני מאוד ולא צריך להחשיב אותו!

פורסם

המעבד מתוכנן הרבה זמן, בחלק שהם ראו שהמעבד לא יהיה משהוא היה מאוחר מידי, הם היו חייבים להוציא מעבד לשוק שיקח את מקום הנורט'ווד ולא היה זמן לתכנן מעבד חדש ולזרוק לפח את עשרות אם לא מאות המיליונים שהם השקיעו במעבד ואת הזמן.

הם יציאו את המעבד, יכול להיות שישנו לו את הליבה באמצע, כנראה אחרי ה3.4 תהיה הפסקה שבא יערכו שינויים.

אני מניח שראשים יעפו באינטל ויפטרו הרבה אנשים...

יאיר.

פורסם

הפרסקוט אמור לעבוד במהירויות שעון יותר גבוהות מהנורת'ווד...

אז למרות שאולי יש ירידה קטנה בביצוים באותה מהירות שעון המהירות שלו ב MHZ תכסה על הפער הזה

(כמו שהיה עם הפנטיום 4 הראשונים)

פורסם

היה כתבה על זה שאינטל טעו בימ\צור הצינור של המעבד והאריכו אותו אולי המעבד הזה יהיה כשלון לאינטל ו AMD תשלוט בשוק ותחל מהפכה בעולם המחשבים אולי !!

פורסם
  • מחבר

אז אינטל עדין לא הבינו שההרצים לא קובעים את הביצועים כמו amd,

צינור ארוך יכול להרוס ביצועים שלא לדבר על תיזמון :P

פורסם

אז אינטל עדין לא הבינו שההרצים לא קובעים את הביצועים כמו amd,

צינור ארוך יכול להרוס ביצועים שלא לדבר על תיזמון :P

לא ממש הוא יכול להעביר יותר חומר פיזי אבל אולי לקבל MS יותר גבוהה..

פורסם

חברים! איפה אתם חיים?

מי הרוב המוחלט שקונה מחשבים? ניובים!

ומה הניוב מחפש? את המעבד הכי "מהיר" וזה בדיוק מה שאינטל הולכים עליו, אולי הם יפסידו קצת מקהל ה"מבינים" אבל ירוויחו המן ניובים שיוכלו להגיד, לי יש מעבד 3.4!

אז ספק אם אינטל טעתה במשהו...אינטל יודעת מה הלקוחות רוצים, בדיוק כמו שAMD שינתה את השמות קוד לפי "ביצועים" ולא לפי מהירות, אחרת היא בכלל לא הייתה מוכרת.

פורסם

זה כבר ידוע שהוא כנראה יהיה איטי יותר, השמעות מתרוצצות ברשות כבר שבועיים, אינטל עשו טעות בארכטיטקטורה והעמיקו את צינורות העיבוד שלו והאריכו אותם (כדי למנוע התחממות), נראה ששום דבר לא עבד להם בסוף.

נקווה שאלו סתם שמועות ובסוף יוצאי אולי צ'יפסט נורמלי או לוח אם יותר תואם שישנה משהוא, אבל ביינתים זה נראה כאילו זה הולך להיות כישלון גדול מאוד של אינטל ותקופה של גאווה לאמד.

יאיר.

העמקת הצנרת לא נועדה למנוע התחממות. היא נועדה להעלות תדר.

כל מעגל לוגי כמו CPU למשל בנוי מרגיסטרים (flipflops) שמחוברים דרך שערים לוגיים.

אורך המסלול המקסימלי ברכיב קובע את תדר השעון כי מרגע שרגיסטר משנה את ערכו בעליית שעון, כל המסלול צריך להתעדכן וזה לוקח זמן.

כדי לקצר זמן זה, מנסים לחלק את המסלולים כך שיהיו קצרים יותר על ידי הוספת רגיסטרים לתוצאות ביניים.

התוצאה הסופית היא שהמסלול נשאר באותו אורך, אך החישוב לוקח יותר מחזורי שעון בתדר גבוה יותר.

הרווח האמיתי מתקבל בתכנון שהוא pipelined כך שבכל מחזור שעון מתחיל ביצוע של הוראה חדשה.

פורסם
  • מחבר

עוד הוכחה שהפריסוקט לא פועל טוב בלוחות של היום

http://www.theinquirer.net/?article=13847

אז אל תבנו על שידרוג מעבד בעתיד

פורסם

כמו ששיבי אמר אינטל עושה מה שאינטל יודעתצ לעשות הכי טוב למכור הרבה ולהרוויח הרבה גם אם לAMD יחהיה את המעבד הכי טוב בעולם האנשים שפחות מבינים בעניין ימשיכו להעדיף אינטל תגידו לי מישהו פה שמע עלך AMD לפני שהוא נכנס לפורום הזה תגידו את האמת על תגידו כן בטח שמעתי אני לפחות לא ידעתי מה זה AMD ותמיד הייתי שואל אנשים איזה פנטיום יש לך כי לא היה אצלי מושג שנקרא AMD.

זה כמו ATI וNV למרות שATI מחזיקה בכרטיס החזק והטוב בשוק אנשים עדיין קונים NV בגלל שהם מכירים אותה יותר מATI.

AMD אולי עוד תיקח את השוק אבל זה יקח הרבה זמן ודבר זה יהיה גם תלוי הרבה בטעויות של אינטל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים