עבור לתוכן

יש לי 2 שאלות מקווה שמישהו יצליח לענות: בניית קובץ התקנה , והרצת PROCESS דרך C#

Featured Replies

פורסם

אני בונה תוכנה בC# עכשיו אני רוצה לעשות קובץ התקנה לתוכנה (כדי להגדיר כמה דברים בפתיחה ראשונית של התוכנה ) שאלתי איך עושים זאת....

שאלה שניה...

בתוכנה שלי אני משתמש בפתיחת קובץ exe באמצעות הפקודה System.Diagnostics.Process.Start

עכשיו אחרי שפתחתי את קובץ הEXE אני רוצה שהתוכנה תעשי באופן אוטו' כמה פעולות

לדוגמא פתחתי את הEXE שיש לו שתי עמודות וכפתור SEND

עכשיו באופן אוטו' אני רוצה שיקליד שמה בעמודה הראשונה "אבאבא" בשניה "סבבה" ואז SEND איך עושים זאת??

פורסם

ערוך בבקשה את הכותרת כך שתכיל את תמצית השאלה.

פורסם

לשאלתך הראשונה: זה תלוי איזו גרסת Visual Studio יש לך. בגרסת האקספרס פשוט לוחצים כפתור ימני על הפרוייקט > publish. בגרסה הרגילה צריך ליצור פרוייקט Setup, ויש הרבה מדריכים לזה ברשת.

לשאלתך השנייה: זה אמנם אפשרי ב-#C, אבל הרבה הרבה יותר קל לעשות את זה עם תוכנה בשם AutoIt.

פורסם
  • מחבר

יש לי גירסת אקספרס עשיתי מה שאמרת, אבל אני לא מבין כמה דברים למשל סתם לדוגמא....

בפעם הראשונה

אני רוצה שהמתקין יבחר את מיקום התוכנה שהוא רוצה להפעיל, יעשה נקסט ,ואז יעבור לחלון הבא ששמה יכתוב את השם שלו

השאלה איך עושים את נקסטים של התתקנה....

ומה עם AUTOTIC אני יעשה סקריפט כזה ופשוט יפעיל גם לו PROCESS?

פורסם

צודק, מסתבר שה-Publish יוצר קובץ setup מאוד מינימליסטי שלא נותן לך אפילו לבחור איפה להתקין (אבל הוא כן עובד ואפשרי להתקין באמצעותו).

אז בעקרון ב-Visual Studio Express אין משהו יותר מתוחכם מזה (וגם אי אפשר להתקין שום תוספים שיאפשרו את זה, כי ה-express לא מאפשר התקנת תוספים) ככה שאתה צריך לנסות למצוא אולי כלי חיצוני שיעשה את זה... יש תוכנה חופשית בשם NSIS שיוצרת חבילות התקנה, אתה יכול לחפש אותה בגוגל (וגם לחפש אם יש דוגמאות לשימוש בה עם Visual Studio Express).

לחילופין, אם יש לך דרך להשיג גרסה מלאה של Visual Studio (לדוגמה אם אתה סטודנט למדמ"ח, או יש לך קרוב משפחה שחבר בארגון המורים אז אפשר לעשות את זה בחינם או בזול מאוד) אז תוכל להשתמש ביכולת המובנית של התוכנה.

לשאלתך השנייה - כן. תיכנס לאתר שלהם (AutoIt, לא Autotic), יש שם תיעוד מלא, דוגמאות לכל מיני סקריפטים וכו'. כל מה שאתה צריך זה ליצור סקריפט שעושה מה שאתה רוצה, ואז להריץ אותו מתוך התוכנה שלך (באמצעות Process.Start).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים