עבור לתוכן

רשימת ההישגים של נתניהו

Featured Replies

פורסם

אויש. זה הראיון שבו היא התעקשה שהשכר הממוצע של עובדי חברת החשמל הוא "רק" 17K (בפועל זה 24K)? באמת רחמנות עליהם. יש הרבה עובדי קבלן בגלל האיגודים! אם עובד חדש יעלה לך 24K בחודש וברגע שהוא נכנס כמעט בלתי אפשרי להוציא אותו, אבל עובד קבלן עולה רק 10K ואפשר לפטר אותו ברגע שבו הוא כבר לא נחוץ, במה נראה לכם שיבחרו? מישהו צריך לממן את השכר של העובדים המאוגדים ואת זה עושים העובדים הלא-מאוגדים.

+1

מאוד מומלץ לראות את הסרט "זהב לבן, עבודה שחורה":

זהב לבן עבודה שחורה

אלו בדיוק האנשים ששלי יחימוביץ' מגנה עליהם. (ועד העובדים, לא עובדי הקבלן... למען הסר ספק)

• תגובות 298
  • צפיות 30.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אויש. זה הראיון שבו היא התעקשה שהשכר הממוצע של עובדי חברת החשמל הוא "רק" 17K (בפועל זה 24K)? באמת רחמנות עליהם. יש הרבה עובדי קבלן בגלל האיגודים! אם עובד חדש יעלה לך 24K בחודש וברגע שהוא נכנס כמעט בלתי אפשרי להוציא אותו, אבל עובד קבלן עולה רק 10K ואפשר לפטר אותו ברגע שבו הוא כבר לא נחוץ, במה נראה לכם שיבחרו? מישהו צריך לממן את השכר של העובדים המאוגדים ואת זה עושים העובדים הלא-מאוגדים. תרגיל פשוט: תציעו לוועד שכל עובד מאוגד יוותר על 1,000 ש"ח ברוטו בחודש שיועברו לעובד קבלן. נזק קטן לעובד המאוגד, תוספת משמעותית לעובד הקבלן. נראה לכם שהצעה כזו תעבור?

נו באמת, בגלל האיגודים...

זו הביצה והתרנגולת, האם אתה באמת חושב שכשיורידו את השכר של עובדי האיגוד אז יבטלו את עובדי הקבלן ויחזירו את הוועדים?

הרי זה האינטרסים של כל המעסיקים/עשירים/פוליטיקאים ליצור פה אומה של אנשים שאפשר לדרוך עליהם, שיהיו עסוקים רק בלהביא משכורת מינימום הביתה ללא תנאים ושיגידו תודה אם לא מפטרים אותם.

אנשים כאלה, כמו ברוסיה, לא מדברים, לא מוחים, לא מפגינים - החלום הרטוב של ביבי וחבריו לחונטת ההון והשלטון.

אני אישית מעדיף וועדים חזקים, שלעובד יש מה להגיד לגבי תנאיו והוא יכול להשבית את המשק אם פוגעים בו.

אני מעדיף שהרבה עובדים מרוויחים, ולא מיליארדר אחד שגם ככה גר בארמון, ואם הרווחים שלו ירדו באלף שקל אז הוא יכול לפטר עוד עובד ולזרוק אותו לכלבים בלי למצמץ.

הלוואי ולי היה וועד חזק שמגבה אותי.

אתם כולכם מדקלמים סיסמאות, ולא מבינים שהפרטה לא עוזרת לאף אחד חוץ מלטייקון שמתעשר עוד יותר.

אם, לדוגמא, יפריטו את חברת החשמל, מחיר החשמל רק יעלה!!! קחו כדוגמא את ההפרטה האחרונה - תשלום המים החודשי.

ומילה טובה לביביהו, שסופסוף ביצע את מה שהיה צריך לעשות כבר מזמן, ותזמן את הכל בדיוק לפני שאולמרט חזר לפוליטיקה - כל הכבוד!!! :lol:

פורסם

אני אישית מעדיף וועדים חזקים, שלעובד יש מה להגיד לגבי תנאיו והוא יכול להשבית את המשק אם פוגעים בו.

המלך חסן: ראש הוועד שמחזיק מדינה בכיס הקטן

http://www.haaretz.co.il/news/investigations/1.1532078

זה ממש מאפיה מה שהולך שם.. :(

פורסם

תרמו עוד הישג לנתניהו.

המרכז תחת התקפת טילים.

פורסם

תרמו עוד הישג לנתניהו.

המרכז תחת התקפת טילים.

איך מגיבים לתגובה כזאת?

:s07:

פורסם

כבר נפל במרכז (ראשון-לציון). רק עכשיו כשנפל בת"א כולם קופצים?

פורסם

כל המפלגות הציוניות תומכות בבטחון המדינה ומרצ היא מפלגה ציונית, ברובה. אבל כל אחד מפרש את "בטחון המדינה" אחרת. בקצה הימני חושבים שבטחון זה לרסס כל מה שזז, בקצה השמאלי חושבים שבטחון זה למסור כל מה שלא זז. אז בשלב מסויים, המפלגה הכי שמאלנית בקרב המפלגות הציוניות תתחיל למחות נגד תקיפה בעזה ולדרוש מו"מ, במיוחד אם המבצע יונהג ע"י הימין.

אבל בהתחלה סביר שהם יתמכו.

והנה זה בא...

הנהגת מרצ מסתייגת:

יושבת-ראש מרצ, זהבה גלאון, אמרה כי היא מקווה שהחיסול לא יוביל להסלמה נוספת שתגרום סבל מיותר לתושבי הדרום. "הדרך היחידה שתביא את השקט לו זכאים תושבי שדרות ויישובי עוטף עזה היא באמצעות הסדר הפסקת אש ארוך טווח - ולא על-ידי חיסולי בכירים", מסרה.

והקיצוניים שבין הפעילים כבר מפגינים נגד:

פעילים של מפלגת מרצ צפויים להפגין הערב בשעה 19:00 מול מצודת זאב בתל אביב, נגד המשך הלחימה בעזה ובעד פתרון מדיני ארוך טווח. "הלב שלנו עם תושבי הדרום, וחובתה של הממשלה להגן עליהם. אבל כל עוד הממשלה תעדיף חיסולים על הידברות, ומלחמה על חתירה אמיתית לשלום - הדרום נידון לסבל ואימה וישראל נדונה למלחמות בלתי פוסקות", הסבירו הפעילים.

הם זריזים...

פורסם

אז שבחרו את כיפת ברזל על נאוטילוס היו הרבה אנשים שאמרו שזאת טעות ובזבוז, והיום רואים שהמערכת הזאת פשוט חתיכת מערכת מעולה שמצדיקה כל שקל שהושקע בה.

פורסם

למרות שאני שמח שהמערכת מוכיחה את עצמה כמערכת שעוזרת להגן על אזרחים זה לא אומר שהמערכת השנייה לא הייתה יכולה להיות יותר טובה.

פורסם

משא ומתן תחת אש? החבר'ה מהשמאל הקיצוני השתגעו לגמרי.

פורסם

למה? אני מוכן למשא ומתן על תנאי הכניעה שלהם בכל זמן.

פורסם

נו באמת, בגלל האיגודים...

זו הביצה והתרנגולת, האם אתה באמת חושב שכשיורידו את השכר של עובדי האיגוד אז יבטלו את עובדי הקבלן ויחזירו את הוועדים?

הרי זה האינטרסים של כל המעסיקים/עשירים/פוליטיקאים ליצור פה אומה של אנשים שאפשר לדרוך עליהם, שיהיו עסוקים רק בלהביא משכורת מינימום הביתה ללא תנאים ושיגידו תודה אם לא מפטרים אותם.

אנשים כאלה, כמו ברוסיה, לא מדברים, לא מוחים, לא מפגינים - החלום הרטוב של ביבי וחבריו לחונטת ההון והשלטון.

אני מעדיף שהרבה עובדים מרוויחים, ולא מיליארדר אחד שגם ככה גר בארמון, ואם הרווחים שלו ירדו באלף שקל אז הוא יכול לפטר עוד עובד ולזרוק אותו לכלבים בלי למצמץ.

הלוואי ולי היה וועד חזק שמגבה אותי.

אתם כולכם מדקלמים סיסמאות, ולא מבינים שהפרטה לא עוזרת לאף אחד חוץ מלטייקון שמתעשר עוד יותר.

אם, לדוגמא, יפריטו את חברת החשמל, מחיר החשמל רק יעלה!!! קחו כדוגמא את ההפרטה האחרונה - תשלום המים החודשי.

לפעמים אני לא מבין למה אני טורח. אני מסביר ומנמק ואז בא מישהו ומסתפק ב"שטויות, זה לא נכון".

הבדיחה המפורסמת מגדירה מוסר הוטנטוטי כך: זה רע כשמהשבט השכן גונבים את הפרות שלנו. זה טוב כשמהשבט שלנו גונבים את הפרות של השבט השכן. כלומר זה טוב כשאני עושה את זה, זה רע כשעושים את זה לי. והנה אתה נותן דוגמה של מוסר הוטנטוטי.

כשמעלים את מחירו של מוצר שאתה קונה, למשל קוטג', זה רע. כשמעלים את מחירו של מוצר שאתה מוכר - עבודה - זה טוב. למה? אם זה רע כשאני עושה את זה לך, זה רע כשאתה עושה את זה לי. אם זה טוב כשאתה עושה את זה לי, זה טוב גם כשאני עושה את זה לך. למה לך מותר ולי אסור?

אתה לא מבין: עובדי הקבלן אינם עבדים. הם לא נחטפו מבתיהם באיומי נשק. הם לא נכבלו בשלשלאות למקום העבודה שלהם. אם לא טוב להם והם חושבים שהם יכולים להצליח יותר במקום אחר, תמיד מותר להם לעזוב. אז למה הם נשארים במקום שדורך עליהם? כי לא דורכים עליהם! הברירה היא לא הרבה משכורת או מעט מסכורת, הברירה היא המעט משכורת או בלי משכורת בכלל.

כי איך בדיוק אפשר להכריח מישהו להעסיק מישהו אחר אם הוא לא רוצה? אתה חושב שהמדינה צריכה לחייב אותך להעסיק עוזרת בית (בשכר שהמדינה תקבע) כדי שתהיה פרנסה לעוזרות הבית? או שתחייב אותך להעסיק גנן, גם אם כל מה שיש לך זה אדנית קטנה? אין סיכוי. אז למה אתה חושב שהמדינה יכולה לחייב מישהו להעסיק מאה עובדים במפעל? אם הבעלים יחשוב שלא משתלם לו להעסיק אותם, כלומר הם עולים לו יותר כסף משהם מכניסים לו, הוא לא יעשה את זה, בדיוק כפי שאתה לא תעסיק את עוזרת הבית אם השכר שתדרוש יהיה גבוה מידי. אז גם את השכר הנמוך יחסית שבעל המפעל משלם הם לא יקבלו.

מה קורה עם מי שלא עובד? במדינה מתוקנת, לא נותנים לאשים לגווע ברעב. אז הם יקבלו קיצבאות ותמיכה מהמדינה. כלומר מהמיסים שמשלמים אלו שכן עובדים. אם העובדים יהיו יקרים מידי יהיו יותר מובטלים, כלומר יותר אנשים שצריכים לקבל תמיכה ופחות אנשים שמשלמים מיסים כדי לממן את התמיכה הזו. אז יצטרכו להעלות את המיסים כדי שפחות אנשים יוכלו לממן יותר אנשים, מה שאומר שלאלו שכן עובדים ישאר פחות כסף בנטו ופחות אינטרס לצאת לעבוד.

ועדי העובדים יודעים שיש גבול שהם לא יכולים לעבור. אין ועד שידרוש קיצוץ של 15% בשעות העבודה במקביל להעלאה של 50% בשכר. למה? כי ברור שבמקרה הזה, הבעלים יעדיף לסגור את העסק, כי עדיף לא להחזיק עסק מפסיד. אז האינטרס של המעסיק לשלם כמה שפחות והאינטרס של העובדים לקבל כמה שיותר מתאזנים.

אבל זה לא קורה במגזר הציבורי. במגזר הציבורי תמיד אפשר לגבות עוד כסף כדי לממן את העובדים והשלטון תמיד יעדיף שקט תעשייתי גם במחיר של הטבות לעובדים. תנסה להיזכר בשביתות הארוכות שאתה זוכר - כמה מהן היו במגזר הציבורי וכמה בפרטי? למעט מקרים בהם העובדים שבתו נגד סגירת מפעל, כמעט ואין מקרים של שביתות שנמשכו חודש ומעלה במגזר הפרטי. שני הצדדים לא יכולים להרשות את זה לעצמם. אבל בציבורי? יש שביתות שנמשכו חודשים בכמויות., בין השאר כי העובדים יודעים שאם רק יחזיקו מעמד, הם יקבלו כל מה שהם דורשים, במיוחד אלו שמחזיקים את המדינה בביצים. למה עובדי חברת החשמל מקבלים שכר גבוה יותר מאשר רוב עובדי חברות ההייטק? למה עובדי הרכבת או הנמלים? כי הם מחזיקים את המדינה באשכים ולא אכפת להם ללחוץ.

אז מי הטייקון במקרה הזה? אתה! המדינה משלמת את השכר שלהם ואת זה היא עושה במידה רבה מהמיסים שאתה משלם. כדי שעובדי חברת החשמל יקבלו שכר גבוה, לוקחים ממך יותר מיסים ומעלים לך את חשבון החשמל. אבל העם דורש צדק חברתי...

ומילה טובה לביביהו, שסופסוף ביצע את מה שהיה צריך לעשות כבר מזמן, ותזמן את הכל בדיוק לפני שאולמרט חזר לפוליטיקה - כל הכבוד!!! :lol:

פחחח. איך ביבי הצליח לגרום לארגוני הטרור לירות מטחי רקטות מעזה בדיוק לפני הבחירות? ומה עם אולמרט, שעשה מבצע דומה ממש לפני הבחירות? ומה עם פרס, שעשה מבצע בלבנון לפני הבחירות?

או אולי אתה חושב שאם הבחירות מתקרבות, אנחנו צריכים לספוג בשקט? :screwy:

למרות שאני שמח שהמערכת מוכיחה את עצמה כמערכת שעוזרת להגן על אזרחים זה לא אומר שהמערכת השנייה לא הייתה יכולה להיות יותר טובה.

המערכת השניה - הנאוטילוס - היתה רק מדגים טכנולוגיות. כלומר מטרתה היתה להוכיח שאפשר ליירט טילים קצרי טווח עם קרן לייזר. אבל היא היתה מאוד רחוקה ממערכת מבצעית. למעשה, למרות שהחברה האמריקאית המשיכה לפתח את המערכת, היא לא מבצעית עד היום.

פורסם

הם משוגעים כבר הרבה זמן, השאלה היא האם אתה מופתע. היו פה כמה שדיברו על מרץ המפלגה הציונית שתתמוך בפעולה צבאית עתידית. הם אלה שהשתגעו.

אתמול ראיתי את אמנון אברמוביץ' אומר "אני לא רוצה להיות ציני וזה באמת מבצע שהתבקש, אבל אני לא יכול שלא לתהות על התזמון, חודשיים לפני בחירות". בלי בושה.

מופז ושלי לעומת זאת תמכו ולא זרקו כל מיני עקיצות והסתייגויות, מודה שהפתיעו אותי, למרות שזה עדיין לא נגמר. אני בטוח שהם מבינים שכל מילה נגד המבצע הזה ישרוף אותם מול תושבי הדרום בבחירות הקרובות.

ביביהו זה עוד סימן של שטיפת המוח של התקשורת. ביבי הוא מזמן לא נתניהו או ביבי. הוא נהנתניהו, ביביהו, פוטיניהו, הליכוד ביתינו הם מפלגת "ביברמן", ישראל היום הוא ה"ביביתון".

ביבי תזמן את התקיפה לחזרה של אולמרט? ישראל היא כמו רוסיה? כמויות השטויות שאתה פולט מהפה בלתי נתפסות. סייג לחוכמה שתיקה.

פורסם

אתמול ראיתי את אמנון אברמוביץ' אומר "אני לא רוצה להיות ציני וזה באמת מבצע שהתבקש, אבל אני לא יכול שלא לתהות על התזמון, חודשיים לפני בחירות". בלי בושה.

העובדה שערוץ תקשורת מרכזי עוד מעסיק את אברמוביץ' אחרי שפעמיים הוא אמר פומבית שלדעתו יש להעדיף את הנטיה הפוליטית על פני החדשות (שמפניה והאתרוג), רק מעיד על רמתה הנמוכה של התקשורת בארץ. שלא לדבר על פדיחות אחרות שהיו לו, כמו מרכז שלם ("פרשת השחיתות הפוליטית הגדולה" שלו שנגמרה בהתנצלות) או "מסמך הרפז" ("מקור פורה ואמין משה שנים").

מופז ושלי לעומת זאת תמכו ולא זרקו כל מיני עקיצות והסתייגויות, מודה שהפתיעו אותי, למרות שזה עדיין לא נגמר. אני בטוח שהם מבינים שכל מילה נגד המבצע הזה ישרוף אותם מול תושבי הדרום בבחירות הקרובות.

אה, אני דווקא שמעתי דברים אחרים. שלי תומכת בצה"ל אבל לא בהנהגה הפוליטית שהורתה לצה"ל לפעול, מופז תומך במבצע אבל מבקר את הממשלה על שאיפשרה לדברים להתדרדר עד שמבצע בעזה הפך להיות מחוייב המציאות. לשניהם יש הרבה מה להפסיד מפעולה צבאית (בתנאי שתהיה מוצלחת) בעזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים