עבור לתוכן

המרת בסיסים צריך עזרה בכמה תרגילים

Featured Replies

פורסם

שלום,

לא בדיוק ידעתי איפה לפתוח אז מקווה שזה המקום הנכון יש לי 3 תרגילים לעוד חודש מספר שאני פותר ואני צריך עזרה בהם:

1)

מהו המספר הגדול ביותר שניתן לתאר בעזרת מספר שלם )integer( בעל 8 ביטים ללא סימן? עם סימן?

2)

חשב: 6 + 5- בייצוג בבסיס 2 בעזרת משלים ל-2. כמה ביטים צריך לבחור כדי לבצע את התרגיל? פרט את הצעדים

בדרך לפתרון, כולל טיפול בנשא.

3)

ספור עו 10 בבסיס 4.

אשמח להסבר כמובן כי התשובה פחות מעניינית אותי.

פורסם

אלה שלוש שאלות ממש ממש ממש בסיסיות, שחומר הלימוד שלך אמור לענות לך עליהן בקלות מאוד.

באיזו מסגרת אתה לומד?

פורסם
  • מחבר

אני אשלח לך בפרטי.

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה אני עדיין צריך עזרה.

פורסם

1. מדובר בקומבינטוריקה בסיסית. אם לכל ביט יכולות להיות 2 אפשרויות (0 או 1), אז ל-n ביטים יכולות להיות 2 בחזקת n אפשרויות (2 אפשרויות עבור הביט הראשון כפול 2 עבור הביט השני כפול 2 עבור הביט השלישי, וכן הלאה).

תנסה להבין מזה מה המספר המקסימלי שאפשר לייצג ע"י 8 ביטים, ללא סימן (כשמתחילים מ-0, כמובן, כי אנחנו רוצים לייצג גם אותו).

עם סימן, כמות המספרים שאתה יכול לייצג היא זהה, אבל אתה צריך לחלק אותה בין המספרים השליליים ובין החיוביים, כשלשם הנוחות מתייחסים ל-0 בתור מספר חיובי. תחשוב מה טווח המספרים האפשרי במקרה הזה.

2. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%AA_%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D_%D7%9C-2

יש שם הסבר ודוגמאות.

3. סופרים בבסיס 4 (ובכל בסיס אחר) בדיוק כמו שסופרים בבסיס 10, אבל אתה מוגבל ל-4 ספרות בלבד (דהיינו, הספרות 0-3).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים