עבור לתוכן

נתגלתה השבתה מתוכננת בשעון היד הדיגיטלי שלי, Casio W-42H

Featured Replies

פורסם

אתמול, התצוגה של הספרות בשעון היד הדיגיטלי שלי מדגם Casio W-42H, נעלמה ככה סתם פתאום. חשבתי כי הסוללות של השעון נגמרו.

אולם היום, כאשר לקחתי עם אבא שלי את השעון ללייזר פיניש שבקניון הסינמול (לב המפרץ) שליד מרכזית המפרץ בחיפה, התברר שהתאורה שלו עדיין עובדת.

כאשר הגענו ללייזר פיניש, כאשר המוכר פתח את המכסה האחורי של השעון, עוד בטרם הספיק להוציא את הסוללות, הוא ראה שני לחצנים זעירים.

הוא ניסה ללחוץ עליהם, ותוך כדי כך התבדח שהמסך של השעון נשרף. פתאום, מבלי להחליף סוללות, הוא ראה כי השעון קם לתחייה, ועובד.

התברר לי שהוא לחץ צירוף מסויים של כל אחד משני הלחצנים הללו, כדי לאפס את השבב שהשבית את התצוגה של השעון.

למישהו ממכם זה מזכיר את זה: http://kalkala-amitit.blogspot.co.il/2012/10/blog-post_11.html ?

ואת זה:

?
פורסם

זה לא קשור, יש לי פה שעוני קסיו בני עשרים ומעלה שעברו התעללות והם עובדים מעולה, יכול להיות שאצלך ספציפית הייתה תקלה שזה קורה פעם בכמה זמן עם כמות השעונים שקסיו מייצרת.

פורסם

זה יכול להיות.

אני שנים עם ה-F-91W האגדי והאלמותי (שמסתבר שגם טרוריסטים מחבבים) והוא שרד חוויות קשות. ועדיין זה אפשרי שהם השתילו אצלך השבתה מתוכננת, בדגם הספציפי שלך.

פורסם
  • מחבר

מה שהיה בשעון היד שלי, הוא בדיוק השבתה מתוכננת, בדיוק כמו בסרטון עם המדפסת. המוכר בלייזר פיניש פשוט לחץ על צירוף מסויים של שני הכפתורים שמסתתרים מאחורי המכסה האחורי, כדי לאפס את השעון, והוא קם לתחייה. הוא לא החליף שום סוללה, לא תיקן פיזית שום דבר ולא שלח את השעון למעבדה על מנת להחליף חלק.

פורסם

יש לי שעון של קאסיו משנת 2000. עדיין חי ובועט

פורסם
  • מחבר

זה עדיין לא אומר שקסיו החלו להשתיל רק בשנים האחרונות, שבב בשעונים שלהם אשר משבית אותם לאחר תקופה מסויימת.

בדגם שברשותי יש שבב שכזה. עובדה: התצוגה נעלמה מהמסך לאחר כמה שנים (אני לא זוכר מתי קניתי את השעון הנוכחי שלי), ובעצם המסך היה תקין והמוכר בלייזר פיניש לחץ על צירוף מסויים של שני כפתורים שנמצאים מתחת למכסה והתצוגה הופיעה מחדש.

פורסם

חשבת על כך שעצם הוצאת הבטרייה מהשעון ולחיצה על שני הכפתורים גרמה לשעון להתאפס (פריקה של חשמל סטאטטי)?

אין לי מושג למה ישר עלה לך לראש עניין השבב.

מתי קנית את השעון?

פורסם
  • מחבר

לא ראיתי אותו מוציא את הסוללות, אך המוכר אכן הזכיר משהו עם פריקה של חשמל סטטי.

ייתכן ואתה צודק ושזה מה שהוא עשה. אבל זה לא מונע מזה להיחשב ככשל מתוכנן. זה מעולם לא התרחש באף אחד מהשעונים הקודמים שלי שגם הם היו של קסיו.

אבל מאיפה בדיוק כל החשמל הסטטי הזה הצטבר בשעון שלי? יש איזה שהוא קבל במקרה שנטען במהלך הזמן בחשמל סטטי, וכאשר הוא מגיע לרף מסויים, הוא משבית את המסך?

פורסם

מה שהיה בשעון היד שלי, הוא בדיוק השבתה מתוכננת, בדיוק כמו בסרטון עם המדפסת.

יאללה, לך תגיש תביעה ייצוגית. :screwy:

פורסם

למה זה טוב (ההשבתה המתוכננת) במידה וזה נכון?

כדי שתרצה לקנות עוד שעון של אותה חברה, שישבית את עצמו בכוונה וכן הלאה?

פורסם

לאבי יש מערכת סטריאו שהוא קנה לפני כ-20 שנה בחנות בתל-אביב. המוצר איכותי ביותר ושרד עד היום. ולכן הבעלים של החנות פשט את הרגל (או סגר את העסק בשל חוסר כדאיות כלכלית...). בשביל זה יש השבתה מתוכננת.

אבל היום ישנן דרכים הרבה יותר אלגנטיות לעשות דברים כאלה- להפוך את המכשיר למיושן טכנולוגית ועיצובית ע"י שינויי עיצוב ותקנים טכנולוגיים אחת לכמה שנים (ע"ע אפל). אבל זה כנראה לא תופס בעולם השעונים הדיגיטאליים, בין אם הייתה השבתה מתוכננת ובין אם לאו.

פורסם

אני חושב שבעידן שלנו אין צורך בזה. מוצרים מתיישנים טכנולוגית מהר מאוד גם בלי כוונה או תכנון של חברות מסויימות...

פורסם

אבל היום ישנן דרכים הרבה יותר אלגנטיות לעשות דברים כאלה- להפוך את המכשיר למיושן טכנולוגית ועיצובית ע"י שינויי עיצוב ותקנים טכנולוגיים אחת לכמה שנים (ע"ע אפל). אבל זה כנראה לא תופס בעולם השעונים הדיגיטאליים, בין אם הייתה השבתה מתוכננת ובין אם לאו.

פורסם

מה שהמוכר עשה זה קיצור הסוללה ביחד עם איזור שרשום עליו AC, הפעולה מאפסת את המודול של השעון וזה משהו סטנדרטי שקיים בכל שעון קסיו, לרוב עושים את זה אחרי החלפת סוללה.

אין לי מושג למה קרה לך מה שקרה, כמו שאמרתי כשחברה מתעסקת עם מיליונים של שעונים לאורך עשרות שנים מאוד יכול להיות שבאחוז מסויים יהיה פגם כלשהו, מה שאתה כרגע רושם פה "נתגלתה השבתה מתוכננת בשעון היד הדיגיטלי שלי, Casio W-42H" זאת הוצאת דיבה.

אם כבר אז קסיו עושים את ההפך מהשבתה מתוכננת, הם נותנים לך אפשרות קלה לאפס את המודול בעצמך, קסיו גם נותנים שירות מעולה ואפשר למצוא חלקים לשעונים שלהם בקלות רבה, ככה שאם נהרס לך כפתור משעון בן 30 שלהם רוב הסיכויים שתוכל לאתר אחד חלופי.

אתה עדיין חושב שמדובר בהשבתה מתוכננת? אתה מוזמן לתבוע אותם (זה כמובן אם הם לא יתבעו אותך קודם).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים