עבור לתוכן

צרכנות בנקאית

Featured Replies

פורסם

חשבתם פעם לעצמכם שמעבר לחיסכון הרגיל והשוואת מחירי מוצרים בסופר, מי שמחסל אותנו לעיתים כלכלית, זה הבנק שבו אנו מפקידים את כספנו.. טיפים לחיסכון נכון, על מה גובים מאיתנו כספים, למה, כמה ואיך, בכתבה הבאה..

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2297564

פורסם

פתחת בשביל זה משתמש חדש ?

פורסם

יפה שנרשמת לפורום כדי לפרסם לינקים לבלוג שלך. ניכר שאתה רוצה לשתף. אז קצת פידבק ברשותך. :)

הפרומו לכתבה חובבני משהו. "מעבר לחיסכון הרגיל והשוואת מחירי מוצרים בסופר, מי שמחסל אותנו לעיתים כלכלית, זה הבנק שבו אנו מפקידים את כספנו" - תחבירית אולי זה משפט תקני בעברית, אבל סמנטית זה WTF. בערך כמו המשפט שכתבתי עכשיו. :)

הכתבה ככה-ככה. נכון מה שאתה אומר על תרבות מסגרות האשראי והחיים במינוס, אבל אין מספיק בשר ומה שיש לא הכי רלוונטי. את מי מעניינים ציטוטים מפרוטוקולים של ישיבות ממשלה בנות עשור? את מי מעניין כמה בדיוק הרוויחו הבנקים על משיכות אוברדרפט ב2003? אם הזה הרוויח 10 מיליארד וההוא 8 מיליארד - זה משנה לי משהו כלקוח?

הכותרת - "שוד הבנקים הגדול". לא הגזמנו בכלל. הבנקים מספקים שירות וגובים עליו מחיר. איך הם מעזים? או שהכוונה פה היא שהשודדים הם אותם מסכנים שחיים באוברדרפט מכספי הבנק כל החיים שלהם?

החלק הכי חשוב - הטיפים להתנהלות נכונה לכאורה - נדחקו לפסקה אחרונה והם מתומצתים ושטחיים.

אז, הרעיון יפה, אבל המימוש היה יכול להיות יותר טוב. :)

פורסם
  • מחבר

פתחת בשביל זה משתמש חדש ?

כמובן, אך לא רק בשביל זה. ברצוני להעיר/להאיר את האנשים לגורל כספם ובכלל, כולנו יודעים טוב מאוד להתאונן ולהתלונן, אז מה דעתך לעשות משהו בקשר לזה?

כולם מתלוננים על מחירי מוצרי החלב, וממשיכים לרכוש אותם בכמויות.. עם ישראל צריך להפסיק לחשוב על התחת האישי שלו, אולי אז המצב ישתנה

פורסם
  • מחבר

יפה שנרשמת לפורום כדי לפרסם לינקים לבלוג שלך. ניכר שאתה רוצה לשתף. אז קצת פידבק ברשותך. :)

הפרומו לכתבה חובבני משהו. "מעבר לחיסכון הרגיל והשוואת מחירי מוצרים בסופר, מי שמחסל אותנו לעיתים כלכלית, זה הבנק שבו אנו מפקידים את כספנו" - תחבירית אולי זה משפט תקני בעברית, אבל סמנטית זה WTF. בערך כמו המשפט שכתבתי עכשיו. :)

הכתבה ככה-ככה. נכון מה שאתה אומר על תרבות מסגרות האשראי והחיים במינוס, אבל אין מספיק בשר ומה שיש לא הכי רלוונטי. את מי מעניינים ציטוטים מפרוטוקולים של ישיבות ממשלה בנות עשור? את מי מעניין כמה בדיוק הרוויחו הבנקים על משיכות אוברדרפט ב2003? אם הזה הרוויח 10 מיליארד וההוא 8 מיליארד - זה משנה לי משהו כלקוח?

הכותרת - "שוד הבנקים הגדול". לא הגזמנו בכלל. הבנקים מספקים שירות וגובים עליו מחיר. איך הם מעזים? או שהכוונה פה היא שהשודדים הם אותם מסכנים שחיים באוברדרפט מכספי הבנק כל החיים שלהם?

החלק הכי חשוב - הטיפים להתנהלות נכונה לכאורה - נדחקו לפסקה אחרונה והם מתומצתים ושטחיים.

אז, הרעיון יפה, אבל המימוש היה יכול להיות יותר טוב. :)

ראשית כל, תודה :xyxthumbs:

הפורומים כאן נראים מאוד מעניינים ופורים, מצד שני, אני מעוניין להבהיר שאני לא ספאמר ;)

אני מסכים שאת הפרומו יכולתי לכתוב טוב יותר, אולם, אני מייעד את הכתבה הזאת לכל שכבות האוכלוסייה, כך שאינני מעוניין לכתוב בשפה שלעיתים חלק גדול מקוראיה יזדקק למילון. בנוסף, אני לא מעוניין להישמע דרמטי. אצלנו בארץ, לא חסרות דרמות.

בנוגע לכותרת, פגעתי בדיוק במטרה. אף אחד לא מתלונן על התשלום עבור השירות, אלא על התשלום המופקע עבורו. גם תנובה מספקת לנו חלב, הייתכן שנשלם עבורו 10 ש"ח לדוגמא?? הפרוטוקולים משנים לך ועוד איך כלקוח. זה מוכיח את הטענה שלי שהבנק גובה יותר מיותר מדי מלקוח בודד אחד. מקביל לכך הכסף שאתה משלם למישהו חרדי כדי שלא יעבוד. אני לא מממן אף אחד ולא מעוניין לעשות זאת, אם זהו רצונך, מוריד אני את הכובע בפניך.

לא מזמן שוחחתי עם חבר שלי בנוגע למחירי הדלק. אני מוכן למחות, לצאת ולהפגין, ואילו הוא לא. למה? יש לו רכב חברה והדלק לא יוצא מכיסו. יש סיכוי שאתה מרוויח משכורת נאה (לבריאות) ולא מפריע לך לתרום כמה שקלים למערכת הבנקאות. אז לא כולם עשירים או מרוויחים טוב. לעיתים הכסף הקטן הזה מבדיל בין ילד שבע לרעב.. נקודה למחשבה.

אתה מתאר לעצמך עסק מתחיל שטובע בהוצאות ומשלם עמלת שורה ומשיכה, כסף על הפקדות מזומן והמחאות..יש הרבה תשלומים, אך פירטתי את הרלוונטיים לנו.

בכל מקרה, טיפים לא חייב להרחיב. בנ"י אמרו למשה במדבר "נעשה ונשמע". אז תעשה, הכל יהיה אחר כך נהיר הרבה יותר.

מכל מלמדיי השכלתי :)

פילון האלכסנדרוני

פורסם

הפורומים כאן נראים מאוד מעניינים ופורים, מצד שני, אני מעוניין להבהיר שאני לא ספאמר ;)

אף אחד לא האשים אותך בספאמינג. :)

בנוגע לכותרת, פגעתי בדיוק במטרה. אף אחד לא מתלונן על התשלום עבור השירות, אלא על התשלום המופקע עבורו. גם תנובה מספקת לנו חלב, הייתכן שנשלם עבורו 10 ש"ח לדוגמא?? הפרוטוקולים משנים לך ועוד איך כלקוח. זה מוכיח את הטענה שלי שהבנק גובה יותר מיותר מדי מלקוח בודד אחד. מקביל לכך הכסף שאתה משלם למישהו חרדי כדי שלא יעבוד. אני לא מממן אף אחד ולא מעוניין לעשות זאת, אם זהו רצונך, מוריד אני את הכובע בפניך.

לא מזמן שוחחתי עם חבר שלי בנוגע למחירי הדלק. אני מוכן למחות, לצאת ולהפגין, ואילו הוא לא. למה? יש לו רכב חברה והדלק לא יוצא מכיסו. יש סיכוי שאתה מרוויח משכורת נאה (לבריאות) ולא מפריע לך לתרום כמה שקלים למערכת הבנקאות. אז לא כולם עשירים או מרוויחים טוב. לעיתים הכסף הקטן הזה מבדיל בין ילד שבע לרעב.. נקודה למחשבה.

אתה קצת דמגוג. ערבבת פה הכל - מחירי החלב, מחירי הדלק, החזירות של בעלי רכב החברה, הרווחים המוגזמים של הבנקים, וגם איכשהו את החרדים... "תפסת מרובה - לא תפסת" ממש מתאים פה.

אם הבנתי נכון את קו המחשבה המשתקף בבלוג שלך - הוא שלא חייבים להקצות מסגרת אשראי, ועם התנהלות נכונה לא חייבים לחיות באוברדפט ולשלם את עלות השירות הזה. אז מה זה משנה כמה הוא עולה? בזה שאתה לוקח את הדיון לנקודה הזו - אתה מסית אותו מהמטרה האמיתית. כאילו אם עלות העמלה הייתה 2 שקלים בחודש ולא 8, והריבית השנתית הייתה 10% ולא 20% - אז הכל היה בסדר והיה אפשר להמשיך לחיות במינוס תמידי, ולא צריך היה לחנך את האנשים להתנהלות כלכלית נכונה.

נקודה אחרונה: הערת פה לגבי אלה שמרוויחים יפה ואולי לא אכפת להם לתרום כמה שקלים לבנק. אולי יפתיע אותך או יישמע לך לא הוגן - אבל דווקא אלה לעיתים קרובות לא משלמים לבנקים שום דבר - לא עמלות עו"ש ולא עמלות הקצאת מסגרת, ולרוב גם יש להם ריביות מועדפות באוברדרפט. כי אלה לקוחות שהבנקים רוצים ומתחרים עליהם. :)

פורסם

כמובן, אך לא רק בשביל זה. ברצוני להעיר/להאיר את האנשים לגורל כספם ובכלל, כולנו יודעים טוב מאוד להתאונן ולהתלונן, אז מה דעתך לעשות משהו בקשר לזה?

כבר לפני שנים ביטלתי את המסגרת של בנק, תודה :)

פורסם
  • מחבר

כבר לפני שנים ביטלתי את המסגרת של בנק, תודה :)

:xyxthumbs:

פורסם

לדעתי חייב להיות מודעות לבנקים כמו שיש לסלולר.

בזמן שהבנקים הגדולים מעסיקים טאלנטים כמו ארז טל, עלמה, דביר, קטורזה, אסי כהן וכ'ו.

יש את בנק יהב, ואת בנק ירושלים שהעמלות שלהם נמוכות באופן ניכר מהבנקים המוכרים.

אפשר בנוסף גם לבדוק על חברות האשראי/כרטיסים.

פורסם
  • מחבר

אף אחד לא האשים אותך בספאמינג. :)

אתה קצת דמגוג. ערבבת פה הכל - מחירי החלב, מחירי הדלק, החזירות של בעלי רכב החברה, הרווחים המוגזמים של הבנקים, וגם איכשהו את החרדים... "תפסת מרובה - לא תפסת" ממש מתאים פה.

אם הבנתי נכון את קו המחשבה המשתקף בבלוג שלך - הוא שלא חייבים להקצות מסגרת אשראי, ועם התנהלות נכונה לא חייבים לחיות באוברדפט ולשלם את עלות השירות הזה. אז מה זה משנה כמה הוא עולה? בזה שאתה לוקח את הדיון לנקודה הזו - אתה מסית אותו מהמטרה האמיתית. כאילו אם עלות העמלה הייתה 2 שקלים בחודש ולא 8, והריבית השנתית הייתה 10% ולא 20% - אז הכל היה בסדר והיה אפשר להמשיך לחיות במינוס תמידי, ולא צריך היה לחנך את האנשים להתנהלות כלכלית נכונה.

נקודה אחרונה: הערת פה לגבי אלה שמרוויחים יפה ואולי לא אכפת להם לתרום כמה שקלים לבנק. אולי יפתיע אותך או יישמע לך לא הוגן - אבל דווקא אלה לעיתים קרובות לא משלמים לבנקים שום דבר - לא עמלות עו"ש ולא עמלות הקצאת מסגרת, ולרוב גם יש להם ריביות מועדפות באוברדרפט. כי אלה לקוחות שהבנקים רוצים ומתחרים עליהם. :)

אני יודע שלא, היה חשוב לי בכל זאת להבהיר :)

רגע, רגע, רגע אתה מתפזר פה ומאבד את הפואנטה שהתכוונתי אליה. באתי להבהיר נקודה שאתה העלית: אין לי בעיה לשלם על שירות, השאלה היא כמה. וה"כמה" הזה הוא יותר מדי. הדוגמאות לא הגיעו כדי "להתנכל" לתאגידים, אלא כדי להוכיח נקודה פשוטה.

אתה לא הבנת בדיוק את הקו שלי. תראה, מי שרגיל להיכנס למינוס, לא נכנס למינוס של 100-200 ש"ח. עצם העובדה שאומרים לו, כנס למינוס, הכל בסדר והוא צולל למינוס איננסופי של 50,000, תהא הסיבה אשר תהא, רוצה לשלם על זה עמלה?

דוגמת האוברדרפט היא דוגמא לכך שגורמים לך להפסיק לדאוג לגורלך, כאילו הבנק אומר לך לא להיות אחראי, הם כבר יטפלו בחשבון הבנק שלך, הם יארגנו לך כסף ספייר, באמת? :facepalm:

קח כדוגמא את הסלולר. אדם ללא טלפון פעיל מסוגל למות. נהפכנו לתלותיים וזאת הבעיה. אני נותן לך תמצית, אתה תהיה נבון מספיק כדי לדעת להכין מזה תה.

פורסם
  • מחבר

לדעתי חייב להיות מודעות לבנקים כמו שיש לסלולר.

בזמן שהבנקים הגדולים מעסיקים טאלנטים כמו ארז טל, עלמה, דביר, קטורזה, אסי כהן וכ'ו.

יש את בנק יהב, ואת בנק ירושלים שהעמלות שלהם נמוכות באופן ניכר מהבנקים המוכרים.

אפשר בנוסף גם לבדוק על חברות האשראי/כרטיסים.

מסכים :xyxthumbs:

אשראי חוץ בנקאי שלא תלוי בבנק, יכול להיות מועיל מאוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים