עבור לתוכן

מסך מחשבטלויזיה

Featured Replies

פורסם

מסך מחשבטלויזיה - מה הכוונה?

שזה גם מסך למחשב וגם מסך לטלויזיה?

האם לא כל מכשיר שיש לו כניסת TV - DVI ו AVG + HDMI יכול להיות "מסך מחשבטלויזיה"?

-

אני לא מבינה..... אשמח אם משהו יוכל להסביר לי.

-

אני מעוניינת לרכוש מסך חדש למחשב, חשבתי על משהו בגודל 24, והתקציב שלי הוא בערך 1500ש"ח פחות או יותר.

אז כשנתקלתי במונח "מסך מחשבטלויזיה" חשבתי לעצמי למה לא לקנות טלויזיה 24" בעלת כניסןת TV + HDMI + DVI

-

(אשמח גם לקבל המלצות על מסכים שונים)

פורסם

כל אחד מייחס משמעות קצת שונה למושג.

מבחינתי - ההבדל בין מסך מחשב לטלוויזיה הוא רמקולים מובנים + שלט. כניסת TV (אנטנה) פחות חשובה לטעמי בימינו מכניסת HDMI, שכן השידורים הדיגיטליים תופסים מקום נכבד יותר, אבל במקרים מסוימים עדיין יש לה חשיבות.

ב1500 תוכלי למצוא מסך מחשב "24 מעולה, אבל לא טלוויזיה מעולה. באופן אירוני - אין טלוויזיות טובות בגדלים האלה, אבל פחות או יותר באותו מחיר או עם חריגה של כמה מאות שקלים אפשר כבר למצוא טלוויזיות "32 טובות.

פורסם

בעבר, כשהתחילו להשתמש במונח "טלוויזיה", המכשיר שקראו לו "טלווזיה" היה גם מקלט, שידע לקלוט ולפענח שידורים אנלוגים, וגם צג, שידע להציג את מה שנקלט.

בימינו בעצם רוב ה"טלווזיות" משתמשות בפועל בעצם אך ורק כצגים. הממירים למיניהם קולטים ומפענחים את השידורים השונים ושולחים לטלוויזיה אות וידאו ואודיו (בתקנים שונים). בנוסף, לטלווזיות גם יכולת פענוח (באמצעות מכשיר שנקרא טיונר) של שידור אנלוגי לבדם, ללא מפענח. אמנם אף אחד לא משתמש בדבר הזה יותר, אבל זה קיים.

קיימים תקנים שונים לאודיו ווידאו. ישנם תקנים דיגיטלים וישנם תקנים אנאלוגיים.

את התקנים הדיגיטלים (DVI, HDMI) לרוב כל "צג מחשב" ידע להציג, כמו שאמרת. כלומר, בפועל, עבור הקרנה של אות דיגיטלי, כל "צג מחשב" יוכל לשמש כ"טלווזיה".

החיבור האנלוגי היחיד שרוב "צגי המחשב" ידעו להציג הוא אות "VGA". אבל מעטים הממירים/מכשירים שמוציאים אותו.

צג מחשב רגיל כמובן לא ידע להציג תקנים אנלוגיים אחרים, כגון שידור ממחברים מסוג Composite, S-Video, SCART, Component וכדומה. כמובן שאלו לא נמצאים יותר מדי בשימוש כיום.

אפרט לך דברים ש"טלווזיה" יודעת לעשות וצג "רגיל" לא יודע:

  • צג רגיל נועד לחיבור של מכשיר אחד בודד בו זמנית (מחשב). יש לו לרוב אך ורק 2 חיבורים והם חיבורים "תחליפיים" ולא "מקבילים". אמורים לחבר רק אחד מהם למכשיר הקלט.
  • טלווזיה נועדה לאפשר החלפה בין מכשירי קלט שונים (DVD/ממיר/מחשב) בקלות - בעיקר באמצעות שלט רחוק שקיים עבורה.
  • טלוויזיה מאפשרת קלט מסוגי רבים מאוד של חיבורים, כולל חיבורים אנלוגיים.
  • בטלווזיה יש רמקולים - שגם יכולים לקבל סאונד משלל החיבורים שמיועדים לכך (HDMI, לדוגמה).
    בצג, גם אם יהיו רמקולים, הרי שיהיה צורך לחבר אותם בנפרד)

בקיצור, ל"מחשוויזיה" יהיו הדברים הבאים שלא יהיו בצג רגיל:

  • שלט שיאפשר לעבור בקלות בין המקורות השונים
  • רמקולים שגם כנראו יהיו סבירים יחסית
  • ניתן יהיה לחבר כמה מכשירים בו זמנית, כולל מכשירים עם פלט אנלוגי (לדוגמה ממיר ישן של "קווי-זהב")
  • יהיה לו TUNER שיאפשר, לדוגמה, לקלוט שידורי כבלים אנלוגיים

נ"ב

אני לא נכנסתי כאן למה עדיף או מה כדאי לך לקנות בכספך, אלא רק להבדלים העקרוניים.

אם את מעוניינת שאני או האחרים כאן יעזרו לך בהחלטה, לדעתי כדאי לך לפרט מדוע את רוצה להחליף את המסך הקיים ומהו המסך שקיים אצלך, כדי שנוכל להבין מה בדיוק את רוצה להשיג מהשינוי.

פורסם
  • מחבר

כל אחד מייחס משמעות קצת שונה למושג.

מבחינתי - ההבדל בין מסך מחשב לטלוויזיה הוא רמקולים מובנים + שלט. כניסת TV (אנטנה) פחות חשובה לטעמי בימינו מכניסת HDMI, שכן השידורים הדיגיטליים תופסים מקום נכבד יותר, אבל במקרים מסוימים עדיין יש לה חשיבות.

ב1500 תוכלי למצוא מסך מחשב "24 מעולה, אבל לא טלוויזיה מעולה. באופן אירוני - אין טלוויזיות טובות בגדלים האלה, אבל פחות או יותר באותו מחיר או עם חריגה של כמה מאות שקלים אפשר כבר למצוא טלוויזיות "32 טובות.

תוכלו להמליץ על מסך 24"

פורסם

אפשר להמליץ על הDELL U2412M.

פורסם
  • מחבר

אפשר להמליץ על הDELL U2412M.

-

קודם כל.... תודה רבה על התגובה.

אני רוצה לשאול שאלה ואני מציינת שאין לי שום ידע בנושא חוץ מכמה דברים "בסיסים".

שאלה:

המסך שהוצע הוא DELL U2412M, כתוב בתיאור שלו שזמן התגובה הוא 8MS , האם זה לא יצור מריחות תמונה ? (לצערי העין שלי מעט רגישה לעניין)

פורסם

אם העין שלך מעט רגישה - אז כל מסך ייצור מריחות תמונה. בלי קשר לאם הוא 8MS או 2MS. מה שכן עשוי להשפיע זה מסכי 120HZ.

פורסם
  • מחבר

אם העין שלך מעט רגישה - אז כל מסך ייצור מריחות תמונה. בלי קשר לאם הוא 8MS או 2MS. מה שכן עשוי להשפיע זה מסכי 120HZ.

תודה רבה.

מה דעתך על המסך הבא:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8473

מצויין בתיאור שלו כך: Component In, Composite In, Audio In

האם זה אומר שזה גם למחשב וגם לכבלים ? (ממיר של YES)?

פורסם

כן, אפשר לחבר אליו גם ממיר אנלוגי וגם דיגיטלי.

אני לא מכיר אותו אישית, אך סביר להניח שמדובר במסך טוב. כמסך - פחות טוב מהDELL (פאנל TN, וגם זמן תגובה בפועל גבוה יותר, כן-כן), אך כ"מחשוויזיה" יש לו יתרונות לא מבוטלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים