עבור לתוכן

מחפש כונן חיצוני לגיבוי מדיה משפחתיית, עד 3טרה (מה שיותר משתלם) עדיף ESATA

Featured Replies

פורסם

כרגע החיבורים הזמינים אצלי במחשב הם FIREWIRE, USB2, ESATA .

הכונן ישמש תחילה ליעד קבצי עריכה ורינדור של וידיאו. לכן נדמה לי שחשוב שיהיה 7200RPM.

בעניין החיבור, ESATA אמור להיות טוב יותר מ בחינת ביצועים מה- USB-3 (ראו כאן). וגם אין לי כרגע USB3. אבל אני לא מוצא כונן חיצוני מתאים (למעט אחד שעולה 2000 ש"ח) שיש לו חיבור ESATA..

המלצות שלכם?

פורסם

אם יש לך בלוח חריץ PCI-E ישנם כרטיסי הרחבה לUSB3.

פורסם

ESATA יציג את אותם הביצועים.

פורסם

אני הייתי הולך בכיוון הפוך.

קונה כרטיס USB 3 שעולה 100 ש"ח וקונה כונן USB 3 בגודל 2.5".

אה רגע בעצם זה מה שעשיתי (וכן יש לי DOCK שאפשר לחבר לו עד 2 כוננים בSATA רגיל וממנו יוצא גם USB וגם ESATA) - והחשמל סתם מסרבל הכל.

אני אציין שהכונן 2.5" USB 3 שלי עושה בכיף 100 מגה בקריאה וגם בכתיבה.

ושהוא לא HALF DUPLEX כמו USB 2.

פורסם
  • מחבר

ה- PCI-E שלי תפוס. לכן כרטיס USB3 איננה אופציה.

מה דעתכם על המתאם הבא - ESATA ל- USB3. יוכל לחבר כונן חיצוני USB3 למחשב עם יציאת ESATA?

פורסם
  • מחבר

מצאתי!

לסדרת

של סיגייט יש כוננים עם ממשק (מתאם) מודולארי. כך שהממשק של הכונן ניתן לבחירה בין USB3 או FIREWIRE או ESATA.

לפי ZAP, גרסת 3TB עם ממשק USB3 עולה 1086 ש"ח כאן. עכשיו רק צריך לקנות מתאם נוסף עם הממשק המתאים לי (מעניין מה המחיר).

דבר אחד שקצת מוזר , זה שבאתר של סיגייט עצמה , כבר לא מציעים ממשקים שונים, למעט ה USB3.0.

מה דעתכם?

פורסם
  • מחבר

אני הייתי הולך בכיוון הפוך.

קונה כרטיס USB 3 שעולה 100 ש"ח וקונה כונן USB 3 בגודל 2.5".

בדקתי שוב את הלוח אם שלי - וראיתי שבעצם באזור ה PCI-E אמנם צפוף, אבל הוא חופשי . לכן אופציית כרטיס ההרחבה PCI-E ל- USB 3.0 עדיין בתוקף.

מה צריך לבדוק במפרט של הכרטיסים האלה? רובם עולים בין 20 - 40 $. מספר הקבלים עליהם שונה, והגובה של הכרטיסים (גובה הקבלים) מעט שונה. מהרקע שלי - אני מעדיף כמה שיותר SLIM וכמה שפחות קבלים. יש המלצות לכרטיס USB 3.0? הנה כמה דוגמאות: EVGA, Seagate, WD, StarTech

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים