עבור לתוכן

חלונות 8 יוצאת בסוף החודש - האם לחכות?

Featured Replies

פורסם

אני משתמש אך ורק בתוכניות הראשיות שמופיעות בחלון הראשון שקופץ כשלוחצים start.

בפעם האחרונה שבדקתי, לזה קוראים תפריט התחל. לצורך העניין גם אני כמעט אף פעם לא פותח את "כל התוכניות" אבל אף פעם לא חשבתי לקרוא לזה שאני לא משתמש בתפריט התחל.

מחוץ לזה, השימוש העיקרי שלי בתפריט התחל הוא בתיבת החיפוש, שאהיה קצת מופתע אם אתה לא משתמש בה בהתחשב בעובדה שזו אחת התכונות שהכי שימושיות בשבילי בווינדוס 7. אבל כמובן שלכל אחד יש את הרגלי השימוש שלו, וזה בסדר.

וכאן בעצם מגיעים לנקודה המרכזית, שזה בכלל לא משנה אם אתה לא משתמש בתפריט התחל, כאשר הרבה אחרים כן משתמשים, ולכן זה לא בסדר לטעון למישהו אחר ש"זה אותו דבר כמו וינדוס 7" בלי להתייחס לאפשרות שאולי דפוסי השימוש שלו שונים משלך ולכן אתה סתם מטעה אותו שלא לצורך. לכן אם שמת לב בדיון הזה לא טענתי בשום מקום שוינדוס 8 הוא לא טוב בכלל (כי זה לא נושא הדיון), אלא רק הערתי את תשומת ליבו של השואל לעובדה שהדעות חלוקות וזה לא מתאים לכל אחד, ולכן כדאי לו לבדוק. זה הכל. הטענות של "באופן שאני עובד זה כן נוח" הן לא רלוונטיות לדיון הנוכחי.

פורסם

אני דווקא משתמש בתפריט התחל. אפשר להיכנס משם למחשב וללוח הבקרה, וזה נוח אם יש הרבה תוכנות ברקע שלא רוצים למזער כדי להגיע לשולחן העבודה. בנוסף, תוכנות שכרגע אני משתמש בהן הכי הרבה אבל מתעצל ליצור בשבילן קיצור דרך צפות לבד לרשימת התוכנות הפופולריות. אפשר גם להקליד שמות של תוכנות ופקודות בשורת החיפוש. ואם יש תוכנה נידחת שאני משתמש בה פעם בחודשיים אז לא בעיה להיכנס אליה מ"כל התוכנות".

זה תפריט קטן ושימושי, וביחד עם שולחן העבודה שפורש את כל התוכנות והקבצים שאני צריך על-פני כל המסך, ושורת המשימות, שממבט מהיר בה רואים את החלונות והתוכנות שפעלות ברקע, הכל בעת ובעונה אחת - יוצרים בשבילי את חוויית השימוש המושלמת.

לדעתי הממשק של וינדוס 8 הרבה פחות פרודוקטיבי כי שטח המסך (הכוונה למסכים גדולים) מנוצל בצורה הרבה פחות אפקטיבית.

פורסם
  • מחבר

תודה!! השיקול היחידי שלי הוא שאותו מחשב שמגיע עם מעבד i7 3612qm מגיע עם מעבד 3632qm עם מערכת הפעלה 8 לפי האתר של דל, ובCPU benchmark יש הבדל ניכר בין המעבדים

פורסם

בפעם האחרונה שבדקתי, לזה קוראים תפריט התחל. לצורך העניין גם אני כמעט אף פעם לא פותח את "כל התוכניות" אבל אף פעם לא חשבתי לקרוא לזה שאני לא משתמש בתפריט התחל.

אז "תבדוק" שוב, כי תפריט ההתחל הוא הרבה יותר מאשר רק 5 התוכניות (שאני הגדלתי ל-8) הפופולריות ביותר שמופיעות איך שאתה פותח אותו.

שוב, בשביל לקבל 5-10 קיצורי דרך לא צריך "תפריט התחל", יש לי גם quick links ב-taskbar ואני יכול לשים הכל שם ולא ללחוץ "start" יותר לעולם.

מחוץ לזה, השימוש העיקרי שלי בתפריט התחל הוא בתיבת החיפוש, שאהיה קצת מופתע אם אתה לא משתמש בה בהתחשב בעובדה שזו אחת התכונות שהכי שימושיות בשבילי בווינדוס 7. אבל כמובן שלכל אחד יש את הרגלי השימוש שלו, וזה בסדר.

אני לא משתמש בחיפוש שבתפריט ההתחל. אם אני מעוניין לחפש איזשהו קובץ לפי שם, זה יהיה מתוך כונן/סיפרייה ספציפיים, דרך תיבת החיפוש בפינה העליונה של החלון.

זה לא בסדר לטעון למישהו אחר ש"זה אותו דבר כמו וינדוס 7" בלי להתייחס לאפשרות שאולי דפוסי השימוש שלו שונים משלך ולכן אתה סתם מטעה אותו שלא לצורך.

אני לא טענתי שזה אותו דבר.

בסך הכל קראתי טענה לגבי זה שב-8 אין "תפריט התחל", אז ציינתי שאני באופן אישי למעשה בכלל לא משתמש בכל ה"תפריט התחל" הזה ובסך הכל מחזיק כ-10 קיצורי דרך לתוכנות המובילות, קיצורים שאני יכול לשים גם על ה-desktop או ב-taskbar.

אני לא התעמקתי בממשק המטרו החדש, אבל אני דיי בטוח שאפשר לשים בו קישורים לתוכנות פופולריות. בשבילי - זה כל מה שאני צריך במילא.

פורסם

אני משתמש בווינדוס 8 כבר תקופה דיי ארוכה, ולא היית חוזר אחורה.

בנוגע ל-"תפריט התחל" זהו פרט שולי ביותר, ואם ממש "חייבים" להחזיר את התפריט המיותר לגמרי הזה, אפשר להוסיף אותו עם פלאגין חיצוני.

בשביל חיפוש אתה פשוט מתחיל להקיש בתוך ממשק המטרו, והוא יסנן את התוצאות מיידית.

בשביל לוח הבקרה, מנהל המשימות ושאר כלי ניהול נפוצים, אפשר ללחוץ כפתור עכבר ימני בפינה השמאלית התחתונה, ויפתח לך context menu עם לינקים שימושיים.

מבחינת אירגון קיצורים אני חושב שהדרך של המטרו הרבה יותר נוחה ונגישה כשהיא מציגה לך הכל מול העיניים. אפשר לארגן את הקיצורים בקבוצות, לתת להם שמות ולהזיז בלוקים שלמים ולארגן אותם מחדש בקלות. זה אסטטי ואני מעדיף את זה. חוסך לי תוכנות צד שלישי להשגת אותה מטרה בדיוק. המעבר בין הדסקטופ למטרו - חלק.

אני דווקא רואה את הסרת כפתור ההתחל כפינוי נדל"ן מסך נחוץ ולא הכרחי.

תפריט הבוט במולטי בוט קופיגורציה השתכלל ונוספה לו תמיכת עכבר, וגישה נוחה אל system recovery וכלים אחרים.

הטסק מנג'ר גם עבר שידרוג מסיבי ונראה הרבה יותר מקצועי ומאורגן ומבטל ברובו את הצורך בגישה תדירה אל MSCONFIG.

דף הלוגין לווינדוס גם עבר מתיחת פנים נחמדה ביותר, והשידרוג של ה-notification area והוספת מקלדת מסך פשוטה גם משרתת אותי היטב.

צודק מי שאמר שזה ווינדוס 7 משודרג. זה בסך הכל עקומת התרגלות קלה ביותר.

יש לי חווית שימוש נוחה, נקייה, אסתטית ומהירה יותר ואני happy camper. לא מבין את ההצדקה לטרוניותיהם של אלו המסתייגים.

בזמן האחרון גם בוצע לו אקטיבישין בהצלחה.

פורסם

בסך הכל קראתי טענה לגבי זה שב-8 אין "תפריט התחל"

הטענה הזו לא עמדה בפני עצמה אלא היתה תגובה ישירה למישהו שטען ש"אם משתמשים במטרו רק בשביל להגיע לדסקטופ, מדובר ב 7 לכל דבר". תגובת ההמשך היתה בהתאם (במיוחד בהתחשב בזה שטוען הטענה הסכים איתך). קצת מוזר לי שתגיב על פוסט בודד תוך התעלמות מהדיון כולו, אבל אם סתם כתבת חוויה אישית ואתה לא מסכים עם הטענה המקורית שלו, הרי שתגובת ההמשך שלי היתה מכוונת אליו ואתה יכול להתעלם להנאתך.

אני לא התעמקתי בממשק המטרו החדש, אבל אני דיי בטוח שאפשר לשים בו קישורים לתוכנות פופולריות. בשבילי - זה כל מה שאני צריך במילא.

זה לא ישנה את העובדה שהמטרו שונה מהותית מתפריט התחל, כך שגם אנשים שמשתמשים בתפריט התחל באותו אופן כמוך יכולים להיות מוטרדים למשל מהעובדה שפתאום הוא מכסה להם את כל המסך, או שאין בו כפתור כיבוי (שנמצא במקום אחר) וכדומה. הרעיון חוזר על עצמו כאן: אתה יכול להגיד שהשינוי לא מפריע לך, אתה לא יכול להניח אוטומטית שהוא לא יפריע לאחרים ולהמליץ להם על בסיס זה. אם אתה מסכים עם העיקרון הזה (שאותו באתי להדגיש, כי מדובר בשאלה מעשית של משתמש ולא בדיון תיאורטי) אז אין לנו על מה להתווכח.

צודק מי שאמר שזה ווינדוס 7 משודרג. זה בסך הכל עקומת התרגלות קלה ביותר.

יש לי חווית שימוש נוחה, נקייה ומהירה ואני happy camper. לא מבין את ההצדקה לטרוניותיהם של אלו המסתייגים.

נוח לך? שיערב לך. לא מבין את המסתייגים? זה בסדר, גם הם לא מבינים אותך. השאלה היא אם אתה יכול להבין שמה שמתאים לאחד לא בהכרח יתאים לאחר, ואף אחד לא "צודק" כי זה עניין סובייקטיבי. המציאות היא שהרבה ניסו ולא אהבו את הממשק, וגם אם אתה לא מבין אותם עדיין יכול להיות שהשואל יהיה אחד מהם ולכן אין מקום להמליץ בצורה עיוורת. הדרך הנכונה לדעת אם זה מתאים לאדם ספציפי היא שהוא ינסה בעצמו.
פורסם

מצחיק, אתה כותב פה לכולם שאסור להם להביע את דעתם כי "יכול להיות שיש אנשים עם דעה אחרת"....

זה לא בדיוק מה שאתה עושה?

בכל מקרה, סתם עוד הערה לגבי ההודעה הקודמת שלך - גם את כפתור הכיבוי אני לא זוכר מתי היתה הפעם האחרונה שחיפשתי.

פורסם

נוח לך? שיערב לך. לא מבין את המסתייגים? זה בסדר, גם הם לא מבינים אותך. השאלה היא אם אתה יכול להבין שמה שמתאים לאחד לא בהכרח יתאים לאחר, ואף אחד לא "צודק" כי זה עניין סובייקטיבי. המציאות היא שהרבה ניסו ולא אהבו את הממשק, וגם אם אתה לא מבין אותם עדיין יכול להיות שהשואל יהיה אחד מהם ולכן אין מקום להמליץ בצורה עיוורת. הדרך הנכונה לדעת אם זה מתאים לאדם ספציפי היא שהוא ינסה בעצמו.

עם גישה כזאת היינו נשארים עם XP, או יותר גרוע...

ומערכת הפעלה היא דבר גמיש ותמיד ניתן להתאים אותה לצרכים ולהעדפות של כל אחד, כך שתגובתך על הצד התמוהה.

אתה נתפס לדברים שוליים... עדיין לא הבנתי מה בדיוק מפריע לך כל כך שעל סמך זה אתה פוסל מערכת הפעלה שלמה.

קצת גמישות לא הרגה אף אחד.

פורסם

מצחיק, אתה כותב פה לכולם שאסור להם להביע את דעתם כי "יכול להיות שיש אנשים עם דעה אחרת"....

זה לא בדיוק מה שאתה עושה?

לא אסרתי על אף אחד להביע את דעתו. אבל אני לא מציג את דעתי (על המערכת) כאבסולוטית אלא משתדל להבהיר שמדובר בעניין סובייקטיבי. לצורך העניין כשמישהו למשל אומר משהו כמו "לא מבין את ההצדקה לטרוניותיהם של אלו המסתייגים" הוא בעצם שולל את האפשרות שמישהו יכול לחשוב אחרת ממנו ועדיין להיות צודק, ועם זה אני לא יכול להסכים.

ושוב, הדיון הזה הוא לא דיון תיאורטי שנפתח בשאלה "עד כמה כל אחד מכם אהב את וינדוס 8" אלא שאלה מעשית של מישהו האם כדאי לו לקנות אותה. לכן, אם כל אחד יגיד "אהבתי/לא אהבתי" זה רק יבלבל ולא יעזור, והדבר הנכון הוא שכל אחד יתעלם מדעתו האישית וינסה להתחשב בסטטיסטיקת הדעות הכוללת כדי להחליט איך להמליץ לפותח הדיון לפעול (בהנחה שאין הכרח שהוא דומה לך), וזה מה שניסיתי לעשות.

פורסם

לצורך העניין כשמישהו למשל אומר משהו כמו "לא מבין את ההצדקה לטרוניותיהם של אלו המסתייגים" הוא בעצם שולל את האפשרות שמישהו יכול לחשוב אחרת ממנו ועדיין להיות צודק, ועם זה אני לא יכול להסכים.

זוהי דעתי הסובייקטיבית. אני אשם שהקיטורים הקטנונים שאני שומע לא משכנעים אותי חח?

לא ממש הבנתי מהי דעתך, דרך אגב, בעד או נגד? ולמה? או שאולי אתה סתם אוהב להחזיק בעמדה סטייל שוויץ ולהישאר לא החלטי.

סטטיסטית גם הרבה אנשים עדיין משתמשים ב-IE6.

פורסם

סטטיסטית גם הרבה אנשים עדיין משתמשים ב-IE6.

May God have mercy on their souls O:-)

פורסם

זוהי דעתי הסובייקטיבית. אני אשם שהקיטורים הקטנונים שאני שומע לא משכנעים אותי חח?

עם כל הדיעה הארוכה שכתבת דווקא לא היתה לי בעיה בכלל, אם לא היית כותב בסוף את המשפט שאותו ציטטתי. מילא אם היית כותב "לא מבין את טענותיהם של אלו המסתייגים", זה עוד היה עובר איכשהו, אבל כשאתה כותב "לא מבין את ההצדקה" בעצם אתה טוען שצריך הצדקה כדי לאהוב או לא לאהוב משהו, ועל זה הגבתי (בנוסף לעובדה שזו שאלה של מישהו ולא דיון דעות, כנ"ל).

לא ממש הבנתי מהי דעתך, דרך אגב, בעד או נגד? ולמה? או שאולי אתה סתם אוהב להחזיק בעמדה סטייל שוויץ ולהישאר לא החלטי.

אם כבר שאלת, אני אישית לא סובל הרבה אלמנטים מהממשק של וינדוס 8, ולא רק המטרו. הסיבה שלא כתבתי את דעתי קודם היא, כמו שאמרתי, שלדעתי זה לא נושא הדיון. היו בעבר כמה דיונים שזה כן היה הנושא שלהם ובהחלט ייתכן שהגבתי באחד מהם ופירטתי את דעתי ואת הסיבות.

עם זאת, אני כן יכול להבין שיש מי שכן אוהב את המערכת, גם אם אני לא יכול להזדהות איתו, בדיוק באותה מידה שאני יכול להבין שיש אנשים שאוהבים מאכל שאני לא אוהב, כי זה בדיוק מה שזה - העדפה אישית. לא יודע אפילו אם אפשר לקרוא לזה דעה.

ולבסוף ראוי לציין שגם אם נראה כאילו אני מנסה לתקוף בתגובה, זה בסך הכל צורת התבטאות, סגנון שאולי יש מקום לשפר אותו, ולא נסיון להשתיק אף אחד. בסופו של דבר, גם אני, כמו כל השאר, מנסה בסך הכל להביע את דעתי.

פורסם

הוויכוח הסמנטי הזה לא יתקדם לשום מקום. אני הייתי חותך אותו כאן :)

ההיסטוריה מראה שאנשים לאט לאט (ולעיתים גם מהר) התרגלו לממשק המשתמש של חלונות על כל גרסאותיה. win 3.11 השתמשה בממשק משתמש שונה למדי מזה של 95 והבאו אחריה, ועדיין צברה פופולאריות. התקנתי לא מזמן את 3.11 על מכונה וירטואלית. קיבלתי מיד אח"כ טוטוריאל מובנה לשימוש בעכבר. שלוש שנים אח"כ זה כבר היה כמעט טריוויאלי. העכבר של 2012 הוא מסך המגע אליו נאלץ (ע"פ חזון באלמר) להתרגל. ולפי ההיסטוריה, גם נתרגל.

עכשיו, האם יש למישהו תשובה לבחור ששאל על הנייד שהוא רוצה לקנות?

פורסם
  • מחבר

החלטתי לחכות כי אי אפשר לעצור את הקידמה, גם אם לא כל כך מסתדרים איתה בהתחלה מתרגלים אליה ומבינים את השיפור יותר מאוחר וחבל לי לקנות מחשב עם מערכת הפעלה שתיחשב ישנה בעוד 10 ימים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים