עבור לתוכן

אחסון אתרים - מה, איך, כמה ולמה?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני צריך פתרון אחסון לאתר בעל תכנים קלים ובסיסיים. יש כבר דומיין. מה הקריטריונים לבחירת שירות אחסון? על אלו פיצ'רים כדאי לי להתעקש?

ראיתי שיש בחו"ל הצעות חינמיות; מה הקאצ'?

אשמח לקבל המלצות. תודה. smiley.gif

פורסם

רוב השרתי אחסון החינמיים שותלים פירסומות באתר שלך שאתה לא יכול להסיר. בנוסף כנראה שה up time שלהם לא יהיה משהו והשטח אחסון שהם יתנו לך יהיה קרוב לאפס.

וכנראה שחלקם (אם לא רובם) גם לא יתנו לך מסדי נתונים, או שלא מותקן להם PHP, או כל פיצ'ר בסיסי כזה או אחר (כנראה שלא יפריע לך אם האתר שלך כולל רק כמה עמודי html פשוטים)

באם תרצה לבחור בשרת בתשלום, תסתכל מה הם נותנים לך, אם המסד נתונים מתאים לך, שרת ווינדוס/לינוקס (כמובן שאם האתר שלך כתוב ב ASP.NET לדוגמה תצטרך שרת ווינדוס ולא לינוקס), אולי יש להם פיצ'רים נוספים שאתה רוצה כמו אימייל, תבדוק אם הם בכלל תומכים בשפת צד שרת שלך אם אתה משתמש בכזו.

עוד דבר חשוב לבדוק הוא bandwidth וכמות המקום בדיסק שהם מקצים לך. שרתים חינמיים כנראה לא יעלו על 150MB שטח אחסון ובנדווידת' חודשי נמוך.

ובכלל תקרא ברשת על החברת אחסון הספציפית אם יש להם תגובות טובות עליהם.

וכמובן תמיד לקרוא את האותיות הקטנות :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת. פרסומות הן בגדר big no no עבורי. אני מוכן להתפשר על שטח אחסון קטן ונפח תעבורה נמוך על מנת להימנע מפרסומות. יש לך המלצה קונקרטית על חברה\שרות?

פורסם

אני אישית משתמש ב Godaddy, הם לא הכי טובים בשוק, אבל הם די זולים (אם לחפש, אפילו פה בפורום, יש תגובות לא הכי טובות עליהם, אבל למה שאני צריך הם מספיקים ביותר). השרתים שלהם טיפה איטיים בחיבור לארץ, אבל לא משהו רציני במיוחד.

בחבילה הכי פשוטה שלהם יש שטח אחסון של 10GB ותעבורה ללא הגבלה בתשלום חודשי של 4.5$

http://www.godaddy.com/hosting/web-hosting.aspx?ci=8971

לצערי אני לא ממש מכיר חברות אחסון אז אני לא אוכל להמליץ לך על משהו מעבר לזה. אולי מישהו אחר כאן יוכל להמליץ על חברה יותר טובה/זולה

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אין דבר כזה אחסון חינם ללא פרסומות? זו פשוט סתירה לוגית (שהרי אף אחד לא יציע שרות חינמי מבלי שיראה מזה רווח בצורה עקיפה כמו פרסומות)?

פורסם

אין דבר כזה אחסון חינם ללא פרסומות? זו פשוט סתירה לוגית (שהרי אף אחד לא יציע שרות חינמי מבלי שיראה מזה רווח בצורה עקיפה כמו פרסומות)?

יש אחסונים חינמיים רבים אבל מנסיוני זה לא רציני, אל תצפה לתמיכה \ UPTIME טובים.

בעבר ליוויתי מספר פרוייקטים של אנשים שניסו להקים אחסון בחינם ( כספק תשתית ), בשורה התחתונה הם נפלו בכל הקשור לסינון המשתמשים שנרשמו אצלהם.

מטבע הדברים , ברגע שזה בחינם אוטומטית מגיעים אלו שמחפשים לנצל לרעה את משאבי השרת, בין אם זה בהצפות DOS או העלאת סקריפטים לא כשרים למערכת החינמית, דבר שבסופו של דבר מוביל לחוסר יציבות המערכת ותסכול של המשתמשים הלגיטימיים ( בהעדר ניהול נכון מצד בעלי הפרוייקט, המלצתי הייתה שיסגרו את השרת ויחסכו לעצמם את ההוצאה המיותרת ).

מה גם יש לקחת בחשבון את רובד האבטחה, לא כל האחסונים החינמיים מאובטחים מספיק ( צד שרת ) , דבר העלול להוביל לזליגת מידע מחשבונות המשתמשים, זהו עוד דבר שעליך לקחת בחשבון האם שווה לך הסיכון הזה.

בהצלחה במציאת האחסון!, ואם אתה מוצא חינאמי נורמאלי תעדכן אותנו בבקשה :)

פורסם
  • מחבר

תודה. מצאתי שהאתר הבא מציע רשימות של ספקים לפי דרוג: http://www.free-webhosts.com/ אני מצאתי משהו מתאים ואני בטוח שגם אתם.

הלאה; עכשיו משהכל מסודר, אני מעוניין לדעת איך אני מטמיע מטא-טאגס (אני מקווה שאני לא רוצח את המושג) באתר. יש לי דף php שמשמש לאחסון קוד ה-html וקובץ שנקרא .htaccess ונמצא על ה-ftp של המאחסן. איפה אני מכניס את המידע שמופיע בעברית בראש כל דף אינטרנט בדפדפן? איפה אני מטמיע את המילים שישמשו את מנועי החיפוש על מנת לשלב את האתר התוצאות החיפוש שלהם?

שוב תודה.

פורסם

בדף PHP שלך, בין תגי ה Head

רשימת תגי מטא

אני בנוסף ל <meta charset="UTF-8"> מוסיף גם <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> כי לך תדע, פתאום יבוא לך IE6 שלא בראש שלו להבין רק את charset=utf-8 (אל תתפוס אותי במילה שהוא לא תומך בזה, אבל אם לא, עדיף שיהיה קיים, כולה עוד שורה אחת...)

פורסם

hostgator

מהווים חלופה טובה מאוד לgodaddy

אני אישית אוהב אותם יותר מאשר את דדי.

המחיר גם הוא נמוך מאוד ואתה כמעט ולא מוגבל בכלום.

אחסון חינם תמיד יכלול פרסומות

פורסם
  • מחבר

אילן, תודה. האם יש עוד הליך שכדאי לנקוט על מנת לקדם אתר חדש, מלבד יידוע מנועי החיפוש העיקריים על דבר קיומו?

פורסם

אתה יכול להוסיף sitemap לאתר (How do I add a Sitemap to my website?) מה שזה עושה, זה אומר למנוע חיפוש איזה עמודים/דפים יש לך באתר ואיך מגיעים אליהם.

בנוסף עוד דבר מאוד חשוב (ויש לעשות אותו לפני שיוצרים sitemap) זה להמיר את האתר שלך לקישורים "ידידותיים למנועי חיפוש". אתה יכול להעזר בקובץ .htaccess שלך בשביל זה

מבחינת גוגל, שלושלת הדפים הבאים, לדוגמה, הם בדיוק אותו העמוד index.php

mydomain.com/index.php?p=homepage

mydomain.com/index.php?p=about

mydomain.com/index.php?p=whatever

גוגל פשוט מתעלם מכל מה שבא אחרי ה- ?

כמובן שזה לא הכל מה שאפשר לעשות, קידום אתרים זה אומנות בפני עצמה, ויש הרבה מה ללמוד בנושא הזה.

אם לחפש באינטרנט יש המון קורסים/מדריכים שונים שמלמדים את זה.

אם יש לך גישה במקרה ל lynda.com יש שם קורס יחסית בסיסי http://www.lynda.com/Google-Analytics-tutorials/SEO-Fundamentals/89810-2.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים