עבור לתוכן

שאלה בנוגע לדואר ישראל.

Featured Replies

פורסם

better late than never

קודם כל מזל טוב שזה בסופו של דבר הגיע.

• תגובות 30
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למר Runny שיורד לפסים אישים, אני לא נוהג לעשות זאת אבל אני אגיב בכל זאת.

הדואר עובד בצורה לא הגיונית, זאת לא אשמתי.

למה יש לי מספר מעקב אם אני צריך לחכות לפתק האדום?

לא התכוונתי להעליב, רק לעורר מחשבה.

מתנצל אם נשמעתי פוגעני.

בכל מקרה, כך עובדים בדואר. זו לא האשמה של הפקידה ואפילו לא מנהל הסניף למרות שהם אלו שחוטפים צעקות.

השירות בדואר מאד התדרדר מאז שהם הופרטו, אמת. הם מנסים לחסוך, בעיקר בכוח אדם.

את הקיטור תוציא ביום הבחירות (על כך ששירות בסיסי של דואר במדינת ישראל שמו בידיים חמדניות), לא על הפקידה שמנסה לשרת עשרה אנשים בדקה.

גם בסניף אצלי המתנה ממוצעת היא של 20 דקות, עצוב.

ושוב, הם עובדים מול הפתק (שאני משער שתקבל ביום ראשון ויהיה רשום עליו התאריך של חמישי או רביעי) שהוא האסמכתא שלהם מול הדוור.

האמת שטוב שכך, עם הבקשות המוזרות של אנשים, עדיף שיעבדו בצורה מסודרת (גם אם עקומה) ולא יעכבו את התור לכל שיגעון.

פורסם

בכל מקרה, כך עובדים בדואר. זו לא האשמה של הפקידה ואפילו לא מנהל הסניף למרות שהם אלו שחוטפים צעקות.

זה טבעו של התפקיד של נותן השירות. מישהו צריך לחטוף צעקות וזה יהיה הוא, כי הוא הפנים של החברה. הרי עם אותו שמוק שבגללו הכל גרוע אי-אפשר לדבר. :)

את הקיטור תוציא ביום הבחירות (על כך ששירות בסיסי של דואר במדינת ישראל שמו בידיים חמדניות)

איך בדיוק אפשר להוציא את הקיטור ביום הבחירות? לנצל את העובדה שזה שבתון וללכת לשבור חלונות בסניף הדואר המרכזי? :)

גם בסניף אצלי המתנה ממוצעת היא של 20 דקות, עצוב.

אצלי בסניף ההמתנה הממוצעת לאשנב החבילות (חוץ מבשעות הפתיחה והסגירה) היא משהו כמו 20 שניות. אלא אם אותו בחור זקן מחליט שחשוב לו לפרטט עם אישה מבוגרת שבאה לשלוח חבילה מאשנב קבלת החבילות במקום מאשנב הכללי כמו שצריך לעשות, בזמן שהאשנב הכללי ריק, ויש תור של 5 אנשים לקבל חבילות. האם גם בזה אשמה ההפרטה של הדואר? :)

פורסם

בקשר לקטע עם הצעקות- פה הטעות שלך, בתור אחד ששתי העבודות שלו ב 6 שנים האחרונות היו סוג של מתן שירות, ובנוסף גם שירותו הצבאי, אני יכול להגיד לך שרק בגלל זה ישנן מלא תקלות בין שירותי הלקוחות בארץ והלקוחות- ברגע שבארץ הלקוחות יפנימו כמו בחו"ל שהנותן שירות שמולם בד"כ הוא לא האשם, אז אולי כלל הלקוחות בארץ יקבלו יחס כמו שהם רוצים- כמו בחו"ל, עד אז, הלקוח ימשיך לצעוק לאוזן בלתי קשבת... חבל על המאמץ...

ועל הדרך עובדה מעניינת- אם בנאדם ממוצע יפנה את כל הצרחות שלו שהוא צורך במהלך חיייו לצרחה ארוכה- יהיה בזה מספיק אנרגיה כדי להרתיח כוס קפה....

פורסם

על איזה הפרטה מדובר?

מה שקרה ב2006 זה שרשות הדואר ניהיתה חברה ממשלתית ולא גוף סטטוטורי המעוגן בחוק (כמו מד"א, בט"ל, מכון התקנים וכ'ו)

מה שמאפיין חברות ממשלתיות זה ההסכמים הקיבוציים וכנראה גם הקביעות שיש לעובדים

כמו חברת החשמל, הנמלים בארץ, רכבת ישראל וכו'. (עד כאן אין קשר להפרטה כי החברה ממשלתית)

מה שמוזר שבנוסף לכך יש סוכניות דואר(לאזורים דלי אוכלוסיה אאל"ט) שסוכניות אלה מופעלות ע"י קבלנים.

מקורות:

http://www.israelpost.co.il/content.nsf/pages/aboutus?OpenDocument

ויקיפדיה ("גוף סטטוטורי", "חברה ממשלתית", "דואר ישראל")

פורסם
  • מחבר

ההבדל בין חבילה בסניף הדואר לבין הפתק בתיבה שלך הוא יום עבודה אחד.

אני לא יודע כמה שיוצא לך להשתמש בשירותי הדואר,

אבל אני משתמש על בסיס יומי (סביבות 2 חבילת ביום, משלוח\קבלה)

זה הנתונים שלי:

- 95% מהחבילות מגיעות לסניף שלי בזמן או באיחור של כמה ימים.

- 5% מהחבילות מגיעות באיחור של שבוע ויותר. אך מגיעות בסוף.(עוד לא קרה שלא הגיע בכלל) - (בעיקר מחו"ל, משלוחים בתוך הארץ מגיעים בזמן)

- נתוני קבלה:

- 75% מהחבילות: הפתק האדום מגיע בזמן או באיחור של כמה ימים. (לרוב באיחור קל) עד לאחרונה היתי עובד בעיקר בשיטה הזאת.

- 15% הפתק האדום מגיע באיחור של יותר משבוע. בזמן הזה החבילה בוודאות בסניף. הפתק פשוט מתעכב.

- 10%(!!) הפתק האדום פשוט לא מגיע בכלל, גם לא חודשים אחרי. יכול להיות שנגנב מהתיבה\נאבד בדרך. אבל פשוט לא מגיע בכלל.

במקרה הזה אם אין לך מספר מעקב, החבילה בדרך כלל חוזרת לשלוח ואתה אוכל עלויות כפולות. (קרה לי גם עם משלוח בתוך הארץ)

"ההודעה שניה" - מעולם לא יצא לי לקבל.

אני עובד גם DHL במקביל, ששם כמובן הכל יקר בערך פי2 (מסלול עסקי), עד כאן הם פישלו פעם אחת ושלחו לי בעיכוב של כמה ימים מונית אלי הביתה עם החבילה. ופעם אחת שחטו אותי ב280 על מכס של 20 שקל. (רשום בקבלה)

פורסם

יצא לי להיות דוור במשך כמה חודשים. הדוור מקבל את החבילות שלו בסניף הדואר המרכזי באזורו, מכין פתק ושולח את החבילה לסניף.

את הפתק הוא מחלק למחרת.

פורסם

אצלי אני מקבל את הפתק האדום יום לפני שהחבילה מגיעה לסניף.

פורסם

אלה דוורים טיפשים שמחלקים את הפתק באותו היום - סיכון שהנמען ייגש לסניף הדואר לפני שהדואר שלו הגיע.

פורסם

אז אם הזמנתי משהו ב29 הגיוני שהוא עדיין לא הגיע לארץ?

אני חדש באיביי אז אני קצת דואג מזה

פורסם

הכל בסדר, חכה עוד שבוע לפחות.

פורסם
  • מחבר

אז אם הזמנתי משהו ב29 הגיוני שהוא עדיין לא הגיע לארץ?

אני חדש באיביי אז אני קצת דואג מזה

כל חבילה מגיעה בסופו של דבר, אם יש לך מספר מעקב תקבל אותה בוודאות (99.9%).

אם לא, יש סיכוי שהפתק האדום לא הגיע ואז החבילה חוזרת לשולח.

אחרי שנה בתחום אני יכול להגיד לך, לאף אחד אין טעם לחייב אותך על תשלום ולא לשלוח כלום. זה נטו צרות.

פורסם

אצלי בסניף ההמתנה הממוצעת לאשנב החבילות (חוץ מבשעות הפתיחה והסגירה) היא משהו כמו 20 שניות.

USPS, או מה? אצלי בסניף אין כלל "אשנב חבילות"! כשאני מגיע לאסוף חבילה אני צריך להמתין בתור יחד עם מפקדי/מושכי כספים, ממירי מט"ח, רוכשי בולים, מעטפות, כרטיסי ברכה, כרטיסי חיוג, כרטיסי סים, סוללות, מטענים, ערכה לשעת חירום, ווקי טוקי, חיישני רוורס...

אלה דוורים טיפשים שמחלקים את הפתק באותו היום - סיכון שהנמען ייגש לסניף הדואר לפני שהדואר שלו הגיע.

יש אפשרות לסמן על ההודעה, שניתן יהיה לקבל את החבילה למחרת היום בו היא הונחה.

אפשר גם לכתוב תאריך אחר על ההודעה, הרבה פעמים (במיוחד בתקופות חגים/חופשות) אני מקבל הודעות שמופיע עליהן תאריך של כמה ימים קדימה.

פורסם

על איזה הפרטה מדובר?

מה שקרה ב2006 זה שרשות הדואר ניהיתה חברה ממשלתית ולא גוף סטטוטורי המעוגן בחוק (כמו מד"א, בט"ל, מכון התקנים וכ'ו)

מה שמאפיין חברות ממשלתיות זה ההסכמים הקיבוציים וכנראה גם הקביעות שיש לעובדים

כמו חברת החשמל, הנמלים בארץ, רכבת ישראל וכו'. (עד כאן אין קשר להפרטה כי החברה ממשלתית)

מה שמוזר שבנוסף לכך יש סוכניות דואר(לאזורים דלי אוכלוסיה אאל"ט) שסוכניות אלה מופעלות ע"י קבלנים.

מקורות:

http://www.israelpost.co.il/content.nsf/pages/aboutus?OpenDocument

ויקיפדיה ("גוף סטטוטורי", "חברה ממשלתית", "דואר ישראל")

תפסת אותי במילה.

כל השינויים אינם הפרטה (עדיין) אלא הכנה להפרטה. הפכו את הדואר לחברה שכל מטרתה שורת רווח (ממשלתית, נכון. לא פרטית עדיין). בכדי להשיג רווח מצמצמים במה שפחות רווחי וש&^%%^ הציבור.

חבילות הן לא רווחיות, אולי אפילו ברמת ההפסד לאחרונה, מאז שכמות החבילות מסין עלתה פלאים.

הדואר בכייף היה מוותר על התענוג הזה, רק שהם מחוייבים להסכמים בינלאומיים שבלעדיהם לא היו מסוגלים לשלוח כלום בעצמם לעולם.

פורסם

עוד לא קרה שהלכתי לדואר ולא המתנתי חצי שעה בתור. :bash:

יש שרות בדואר ישראל שיאפשר לי לקבל חבילות רשומות עד לבית באופן מרוכז על בסיס שבועי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים