עבור לתוכן

זיקוקים במוצאי שמחת תורה: האם זו תופעה חדשה

Featured Replies

פורסם

אתמול, בזמן שבבית הכנסת שליד מרכז קריית אתא נערכו הקפות שניות, ההרגשה שלי של החג הייתה יותר כמו של יום העצמאות מאשר של שמחת תורה.

ממספר רב של מוקדים, שמעתי וראיתי זיקוקים: פעם ראשונה שאני נתקל בתופעה הזאת בשמחת תורה, וזאת למרות שהוא חג יהודי דתי.

בשנים שעברו, לא זכור לי שבשמחת תורה, היו זיקוקים.

האם זאת תופעה חדשה???

פורסם

העיקר להראות את השמחה, ואם מישהו מממן את זה אז למה לא?

פורסם
  • מחבר

אבל אף פעם עוד לא ראיתי זיקוקים בשמחת תורה. השנה זאת הפעם הראשונה שראיתי.

גם זהו חג דתי. ובחגים דתיים לא מפריחים זיקוקים בדר"כ.

עובדה שבראש השנה העברי לא עושים זיקוקים, ובראש השנה הלועזי, שהוא חג חילוני, כן עושים.

פורסם

אולי כי ראש השנה העברי הוא לא זמן של חגיגות אלא של מחשבה ועומק פנימי?

לפי היהדות בראש השנה עומדים למשפט כל יצורי עולם.

חוץ מהפרט הקטן שכמובן אסור להבעיר זיקוקים ביום- טוב :lol:

פורסם

גם באיזור רחובות היו זיקוקים.

עוד מטרד בחסות הדתיים שלא מתחשבים באף אחד חוץ מעצמם..

פורסם

גם באיזור רחובות היו זיקוקים.

עוד מטרד בחסות הדתיים שלא מתחשבים באף אחד חוץ מעצמם..

מה קרה? לא הצלחת להירדם ב9 בערב בגלל דקה וחצי של זיקוקים?

דיי כבר לקטר כל הזמן, כל ערב אני בקושי מצליח להירדם בגלל ערסים עם מוזיקה ואלכוהול מתחת לבית

פורסם

כמעט לא שווה תגובה.

אם יש לך ערסים שעושים לך רעש זה לא בסדר ולא הופך זיקוקים לא קשורים לכן בסדר.

הייתי מעדיף לא לשמוע פיצוצים חזקים ולא צפויים בלי שום סיבה.

פורסם

לא ידעתי ששמחת תורה זה רק של דתים . וגם אם כן ..זכותם המלאה לעשות זיקוקים .איפה זה לא קשור? כל דבר שמשמח (אפילו חתן וכלה שרוצים זיקוקים)הרי זה משובח.

מי שיש לו סלידה מכל דבר דתי-יפתח את הפה גם על שטויות כאלה ..או אדם אנוכי -מתי שאני נהנה מזה -מאושר אבל מתי "שאחרים" -לא מתאים.

פורסם

כמעט לא שווה תגובה.

אם יש לך ערסים שעושים לך רעש זה לא בסדר ולא הופך זיקוקים לא קשורים לכן בסדר.

הייתי מעדיף לא לשמוע פיצוצים חזקים ולא צפויים בלי שום סיבה.

זה שהסיבה הזאת לא נוגעת לך זה אומר שאין סיבה?

כן, לדתיים מותר לשמוח פעם בשנה גם אם רעש של זיקוק וחצי בערב מפריע לך. מעניין מי פה ה"חסר התחשבות"

פורסם

לרוני:

אפשר לחגוג בלי להפריע לאחרים ואין לזה קשר לדת, גם זיקוקים בחתונה היו מפריעים לי.

אפשר לחגוג את שמחת תורה בדרך שלא הייתה מפריעה לאלה שלא חוגגים (רוב הציבור).

להגיד שזיקוקים זה מפריע נשמע קטנוני, אבל תחשוב שאתה יושב לך בבית בערב בשקט ופתאום שומע פיצוצים חזקים בחוץ. אתה נמצא בעיר יחסית דרומית ולא יודע מה הסיבה לפיצוצים האלה.. ככל שאני יודע אלה יכולים להיות טילים מעזה.

זה ממש סאטירי שהתיאור שלך לאדם אנוכי הוא בדיוק ההתנהגות של חלק גדול מאוד מהדתיים בארץ.

אתה אומר "סלידה מכל דבר דתי" כאילו שזה משהו רע. זה לא.

לסיום, אני מעדיף לא לדון איתך על זה מסיבות שאני מעדיף לא להגיד כדי לא לפגוע בך.

פורסם

lockon:

ודאי שיש סיבה. התכוונתי לסיבה מוצדקת. אין שום כלל שאומר שחייבים לחגוג עם זיקוקים.

פורסם
לסיום, אני מעדיף לא לדון איתך על זה מסיבות שאני מעדיף לא להגיד כדי לא לפגוע בך.

אני שומע את זה יותר ויותר בזמן האחרון כאן..-אגב.. לא רוצה להגיד לך באיזה משתמשים מדובר כדי שלא תפגע :P . בכל זאת אתה נותן תגובה אבל חותר ל.."רוני חסוך לי את מה שתגיב".

אני בכל זאת אגיב ..בשמחת תורה יש גם רעש מהתהלוכה בחוץ .. כל עוד השעה היא לא ממש מאוחרת אין שום סיבה שלא יהיו זיקוקים.מפריע לך? אין מה לעשות. תמיד יהיו כאלה שלא טוב להם.

זיקוקים לא נשמעים כמו נפילת טילים מכל הסוגים...ועד כמה אדם ילך רחוק בלתאר משהו שמפריע לו .

אגב ביום העצמאות אחכה לתגובה ממך -איך מפריע לך הזיקוקים הרבים ..עריכה: אני מקבל אדם שמפריע לו -זה בהחלט אפשרי.אבל עדיין זה שמפריע לא אומר שלא ניתן לעשות.ואם עברו על החוק (גם ללא התאמה עם הגורם הרצוי)- אפשר להתלונן.

סיכום: תתייחס לנאמר ולא לאדם.אם אתה בכל זאת לא מעוניין ..אז על תגיב ואחר-כך תציין מעדיף לא לדון איתך. תרגיש טוב .

הנושא כאן לא קשור לדת. זה בדיוק כמו אדם שיפריע לו זיקוקים ביום ההעצמאות ..אני אגיב כך.. ואפילו חתן וכלה שהעיפו בשבילם זיקוקים בשעה 8 בערב- לא רואה שום בעיה בזה.

פורסם

לא דן איתך על הנושא הזה. עוד אנשים קוראים והם יכולים לשפוט בעצמם.

בקשר למשפט הראשון שלך, משהו למחשבה:

לא מתווכחים עם ילד בן 3 על עקמומיות היקום. זה לא אומר שהטיעונים שלו נכונים ולא מחזק את הצד שלו.

[אין לי כוונה להעליב אותך, זו פשוט דוגמא קיצונית.]

פורסם

שתרצה להגיב ענייני אגיב גם. בנתיים נתת לקהל לשפוט,את מה? שאתה מדבר עלי בלי שום סיבה ,רק כי הגבתי לך. חסוך לעצמך את זה.

פורסם

לא דן איתך על הנושא הזה. עוד אנשים קוראים והם יכולים לשפוט בעצמם.

בקשר למשפט הראשון שלך, משהו למחשבה:

לא מתווכחים עם ילד בן 3 על עקמומיות היקום. זה לא אומר שהטיעונים שלו נכונים ולא מחזק את הצד שלו.

[אין לי כוונה להעליב אותך, זו פשוט דוגמא קיצונית.]

הם עברו על תקנות הרעש?

תתלונן במשטרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים