עבור לתוכן

הבנה בנושא ניצול רוחב פס- אשמח לעזרה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי נושא שאני לא כל כך מבין:

נגיד ויש לי עסק קטן עם שיש לו מהירות הורדה לצורך הדוגמא 8Mb ב down .

ונגיד שיש בעסק 3 מחשבים.

מחשב 1 : מוריד כרגע סרט במהירות ההורדה המירבית 8mb לשנייה (או שקרוב לכך)

האם משמע מכך שכל הdown שלי כרגע בניצול??? או שמה הרוחב פס מתחלק איכשהו.??

האם ברגע שמישהו מוריד איזשהו קובץ במהירות ההורדה המירבית אז בעצם כל החבילה בניצול וכולם ירגישו איטיות?

אני מנסה להבין האם ככה זה עובד? כי זה לא הגיוני לי!

תודה

פורסם

דווקא זה מאוד הגיוני. אם באוטוסטרדה יש שני נתיבים וכרגע משאית תופסת את שניהם - אתה תתקע מאחור במהירות של המשאית... על מנת להתגבר על כך אתה צריך להקטין את המשאית ובמקרה של הרשת, להגביל את רוחב הפס שמקבל המחשב שמוריד את הסרט.

פורסם
  • מחבר

צ'יף תודה רבה לך אבל יש לי שאלה:

מה שאמרת לא הכי הגיוני כי אני עובד בעסק שיש בו קו 8 על 8 תמסורת.

עכשיו כמובן שהמהירות המירבית להורדה היא 8 מגה-ביט. נגיד ומישהו עכשיו מוריד קובץ גדול ומשך ההורדה היא רבע שעה...

אתה בא להגיד לי שבמשך רבע שעה כל עובדי המשרד שלו תקועים בפקק? משמע אף אחד אם ככה לא יכול להוריד...ממש לא הגיוני!!!!

תעזרו לי להבין חברים

פורסם

זה תלוי בנתב שיש לך בעסק, יתכן והוא כבר הוגדר לחלק תעבורה בין המחשבים ולכן המהירות של מי שמוריד תרד על מנת לחלץ תעבורה למחשבים אחרים שדורשים זאת, הכל תלוי בציוד.

פורסם

צ'יף תודה רבה לך אבל יש לי שאלה:

מה שאמרת לא הכי הגיוני כי אני עובד בעסק שיש בו קו 8 על 8 תמסורת.

עכשיו כמובן שהמהירות המירבית להורדה היא 8 מגה-ביט. נגיד ומישהו עכשיו מוריד קובץ גדול ומשך ההורדה היא רבע שעה...

אתה בא להגיד לי שבמשך רבע שעה כל עובדי המשרד שלו תקועים בפקק? משמע אף אחד אם ככה לא יכול להוריד...ממש לא הגיוני!!!!

תעזרו לי להבין חברים

זה לא שהם לא יוכלו להוריד, אלא שזה יהיה מאוד איטי. באנאלוגיית הכביש - גם אם אתה תקוע מאחורי משאית, אתה מתקדם, אבל נוסע בקצב של המשאית ולא במלוא המהירות של המכונית שלך.

פורסם

סביר להניח שבמצב שבו כולם מנסים להוריד, הנתב לא ייתן עדיפות לאף אחד (אלא אם כן הוגדר אחרת). לכן מה שיקרה בפועל זה שכולם ירגישו איטיות מסוימת, אבל בסופו של דבר הם יקבלו את רוחב הפס על חשבון רוחב הפס של ההורדה (לכן קצב ההורדה יירד מתחת למקסימום, כתלות בעומס שמפעילים שאר המשתמשים).

ברמה התאורטית, אם כולם בבת אחת (נגיד שיש בעסק 3 מחשבים) ינסו להוריד קבצים גדולים, אז אחרי זמן מה, המהירויות של כל השלושה תתייצבנה על 8/3mbps. שוב, אלא אם כן הוגדרו הגבלות / תיעדופים אחרים איפשהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים